Eisbären – Zlín 3:4 (3:4 po s.n.) | Tappara – Bern 3:5 (kon.) | Vítkovice – Zug 2:5 (kon.)
SønderjyskE – Skellefteå 1:4 (kon.) | Košice – Kärpät 1:2 (kon.) | Kölner Haie – Liberec 1:4 (kon.)
Vienna – Vålerenga 2:1 (kon.) | Ingolstadt – SaiPa 4:1 (kon.) | Krefeld – IFK Helsinky 3:5 (kon.)
Zürich – Färjestad 2:3 (po pr.) | Ženeva – Villach 4:2 (kon.) | Briançon – Frölunda 1:7 (kon.)
Fribourg – Eisbären 6:3 (kon.) | Třinec – Stavanger 4:5 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
4:5 (1:1, 2:3, 1:1)
Stavanger Oilers
cz Sobota 23.08.2014, 20:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5118 míst) • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:23
    Kreps rozvlnil po přihrávce Zíba jen boční síť, ale pokračuje nápor domácích Ocelářů! Třinec zavřel Stavanger před Holmem.
     
    58:49
    Adrian Veideman (STV) fauloval v rohu kluziště Polanského a odpyká dvě minuty za sekání. Ale na trestnou lavici míří i Jiří Polanský (TRI). Ten dostal dvouminutový trest za nesportovní chování. Třinec ale hraje bez Hrubce v pěti hráčích proti čtyřem.
     
    55:10
    Stavanger právě vstřelil branku!
    Početní výhodu pěti proti čtyřem už ale Oilers využívají a jdou do vedení! Přes clonícího Hallema neviděl Hrubec zhola nic, a střela NICKA PLASTINA od modré čáry proto přešla až do sítě – 4:5! Asistence: Dan Kissel, Snorre Hallem.
     
    54:41
    Trettenes tečoval těsně před Hrubcem Plastinovu ránu od modré a ke gólu chyběly opravdu jen decimetry! Puk prosvištěl kolem tyče.
     
    53:20
    Velká nepříjemnost pro Třinec. Martin Adamský (TRI) je vyloučen na dvě minuty po smolném faulu vysokou holí na Kissela. Stavanger bude hrát přes půl minuty v pěti proti třem.
     
    51:56
    Draveckého prudkou ránu vyrazil Holm za branku. Na druhé straně zastavil pronikajícího Kissela jen za cenu faulu Kamil Kreps (TRI). Je vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    51:24
    Polanský se tlačil do zakončení, nakonec posunul před Holmem puk na Irgla, toho ubránil na poslední chvilku jeden z hostí!
     
    48:35
    Irgl obkroužil branku Stavangeru, přihrál bekhendem před Holma Hrňovi, ale norský brankář vytáhl fantastický zákrok!
     
    44:43
    Třinec bude hrát dvě minuty v pěti proti čtyřem. Vyloučen je totiž Jean-Michel Daoust (STV) za sekání. To je možnost na vstřelení pátého gólu.
     
    42:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Oba týmy sice vstoupily do třetí části docela vlažně, ale Oceláři se dokázali prosadit! Hrňa udělal na modré čáře prostor RADIMU MATUŠOVI, jeho střelu ještě přizvedl Rokseth a Holm na puk nedosáhl – 4:4! Asistence: Marek Trončinský.
     
    39:47
    A další příležitost měl na holi Polanský! Ten dostal přihrávku od Irgla, první střelu vyrazil Holm znovu k němu, pak se Polanský jal obkroužit branku a k dotáhnutí puku až do brány chyběl jen kousek!
     
    39:05
    Kotouč se dostal po několika odrazech k Orsavovi, ten ale z bezprostřední blízkosti nezamířil přesně! To byla velká šance domácích!
     
    35:05
    To je tlak! Orsava byl sám před Holmem, ale zamířil těsně vedle! Po několika odrazech se kotouč dostal mezi kruhy k Ruferovi, jehož dělovku už Holm zkrotil! Po komerční přestávce se bude vhazovat v obranném pásmu Stavangeru.
     
    33:28
    Třinec právě vstřelil branku!
    Divoké utkání pokračuje další brankou Třince! Oceláři okamžitě po inkasované brance zamkli Stavanger, Polanský přihrál na modrou čáru LUKÁŠI ZÍBOVI, proti jehož dělovce neměl Holm žádnou šanci – 3:4! Asistence: Jiří Polanský, Marek Trončinský.
     
    32:34
    Na druhé straně jel z pravé strany sám na Holma Orsava, ale zezadu na něj tlačili obránci a střela třineckého útočníka zamířila jen do betonů!
     
    31:49
    Stavanger právě vstřelil branku!
    Pokračovalo se v pěti na obou stranách a Stavanger dokázal odskočit znovu na dvě branky! Klesla udělal v rozehrávce vyloženou hrubku, nabídl puk CHRISTIANU DAHLU-ANDERSENOVI a ten bekhendem zavěsil nad rameno Hrubce – 2:4! Bez asistence.
     
    31:24
    Tommy Kristiansen (STV) nakonec vyloučen na čtyři minuty za hrubost. Tomáš Linhart (TRI) vyloučen na čtyři minuty za hrubost, trest odpyká za Linharta Jašek.
     
    31:24
    Linhartův pokus od modré čáry tečoval Dravecký těsně vedle. Hra pokračovala a došlo k pěstní výměně názorů v podání Linharta a Kristiansena! Jako vítěz si asi bude připadat Nor, každopádně zamíří oba na trestnou lavici.
     
    30:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři snižují na 2:3! Jašek sice nejprve nepřihrál přesně Hrňovi, ale Třinečtí rozjeli útok znovu, k puku se dostal RADIM MATUŠ, vpálil do útočného pásma a nádhernou ranou do horního rohu prostřelil Holma – 2:3! Asistence: Vladimír Roth.
     
    27:29
    Stavanger právě vstřelil branku!
    Žejdl se vrací zpět na led, protože přesilovou hru Stavangeru využil JOSH SOARES! Hráč s dresem "top scorera" se octl osamocen na pravém kruhu, manévroval s pukem a nakonec zamířil přesně k levé tyči – 1:3! Asistence: Adrian Veideman.
     
    26:19
    Tak a vyloučen je ještě Lukáš Zíb (TRI) za podražení. Stavanger bude hrát přesilovku čtyř na tři. Vhazuje se po levici Hrubce.
     
    25:56
    Jenomže stav sil na kluzišti se rychle vyrovnal. Lukáš Žejdl (TRI) dorážel Trončinského ránu tak vehementně, až dostal trest za sekání.
     
    25:50
    Nyní dostanou Třinečtí možnost přesilové hry. Adamský hledal před brankou Irgla, toho hákoval Joakim Hjelm (STV) a je potrestán dvěma minutami.
     
    24:43
    Stavanger právě vstřelil branku!
    Stavanger se dokázal usadit v útočném pásmu, využívá početní výhodu a jde znovu do vedení! Daoust přihrál přes celou šíři útočného pásma DANU KISSELOVI a ten za výrazného přispění Kleslovy teče pokořil Hrubce – 1:2! Asistence: Jean-Michele Daoust, Christian Dahl-Andersen.
     
    23:23
    Přesilovka je tady naopak pro Oilers. Třinečtí špatně vystřídali a v jednu dobu se na ledě octli v šesti. Trest odpyká Lukáš Jašek (TRI).
     
    21:13
    Roth se nakonec na ledovou plochu ještě vrátil a poslal velmi tvrdou střeli na Holma, ten vyrazil. Mezitím vyloučen Jean-Michele Daoust (STV) vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    16:15
    Adamskému přispěchal do útočného pásma na pomoc Irgl a zadovkou puk od prvně jmenovaného také dostal! Vystřelil ovšem těsně vedle, a to hned ve dvou případech po sobě!
     
    14:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jsou za svou zvýšenou aktivitu odměněni vyrovnávacím gólem! JIŘÍ POLANSKÝ jel sám na tři obránce, prohodil si puk pod nohama Roksetha a bekhendový blafák před Holmem dotáhl až ke střele do odkryté branky – 1:1! Asistence: Tomáš Linhart.
     
    09:20
    Polanský se otočil kolem Adriana Veidemana (STV), obkroužil branku, ale proti jeho zakončení zasáhl Holm. Veideman vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    05:03
    Stavanger právě vstřelil branku!
    Ale pozor, hosté se ujímají vedení podobně rychle jako v Tampere! Po Soaresově střele se dostal k puku Dahl-Andersen, přihrál na modrou čáru NICKU PLASTINOVI a ten přízemní střelou překonal domácího gólmana – 0:1! Asistence: Christian Dahl-Andersen, Josh Soares.
     
    00:54
    Irgl našel na modré čáře Trončinského, jehož ránu vyrazil Holm do rohu kluziště. Ale je tady první vyloučení. Martin Adamský (TRI) je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 15. Polanský (Linhart), 31. Matuš (Roth), 34. Zíb (Polanský, Trončinský), 43. Matuš (Trončinský) – 6. Plastino (Dahl-Andersen, Soares), 25. Kissel (Daoust, Dahl-Andersen), 28. Soares (Veideman), 32. Dahl-Andersen, 56. Plastino (Kissel, Hallem)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Svoboda) – Roth, Klesla (C), Trončinský, M. Doudera, Linhart, Nosek, Zíb – Dravecký, Kreps, Plíhal – Adamský, Polanský (A), Irgl – Orsava, Žejdl, Rufer – Jašek, Matuš, Hrňa – Kindl. Trenér: Jiří Kalous.
    Stavanger Oilers: Holm (Smith) – Solberg (A), Plastino, Hjelm, Veideman, Mostue, Rokseth – Dahl-Andersen, Forsberg, Soares – Kissel, Daoust (A), Kristiansen – Trettenes, David, Lorentzen – Roste Fossen, Hoygard, Huse – Hallem (C), Balcers. Trenér: Petter Thoresen.

    Rozhodca: Daniel Konc (SVK), Robin Šír (CZE) – Tomáš Brejcha (CZE), Libor Suchánek (CZE)

    Diváci: 2875