Eisbären – Zlín 3:4 (3:4 po s.n.) | Tappara – Bern 3:5 (kon.) | Vítkovice – Zug 2:5 (kon.)
SønderjyskE – Skellefteå 1:4 (kon.) | Košice – Kärpät 1:2 (kon.) | Kölner Haie – Liberec 1:4 (kon.)
Vienna – Vålerenga 2:1 (kon.) | Ingolstadt – SaiPa 4:1 (kon.) | Krefeld – IFK Helsinky 3:5 (kon.)
Zürich – Färjestad 2:3 (po pr.) | Ženeva – Villach 4:2 (kon.) | Briançon – Frölunda 1:7 (kon.)
Fribourg – Eisbären 6:3 (kon.) | Třinec – Stavanger 4:5 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
4:5 (1:1, 2:3, 1:1)
Stavanger Oilers
cz Sobota 23.08.2014, 20:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5118 míst) • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:49
    Adrian Veideman (STV) fauloval v rohu kluziště Polanského a odpyká dvě minuty za sekání. Ale na trestnou lavici míří i Jiří Polanský (TRI). Ten dostal dvouminutový trest za nesportovní chování. Třinec ale hraje bez Hrubce v pěti hráčích proti čtyřem.
     
    53:20
    Velká nepříjemnost pro Třinec. Martin Adamský (TRI) je vyloučen na dvě minuty po smolném faulu vysokou holí na Kissela. Stavanger bude hrát přes půl minuty v pěti proti třem.
     
    51:56
    Draveckého prudkou ránu vyrazil Holm za branku. Na druhé straně zastavil pronikajícího Kissela jen za cenu faulu Kamil Kreps (TRI). Je vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    44:43
    Třinec bude hrát dvě minuty v pěti proti čtyřem. Vyloučen je totiž Jean-Michel Daoust (STV) za sekání. To je možnost na vstřelení pátého gólu.
     
    31:24
    Tommy Kristiansen (STV) nakonec vyloučen na čtyři minuty za hrubost. Tomáš Linhart (TRI) vyloučen na čtyři minuty za hrubost, trest odpyká za Linharta Jašek.
     
    26:19
    Tak a vyloučen je ještě Lukáš Zíb (TRI) za podražení. Stavanger bude hrát přesilovku čtyř na tři. Vhazuje se po levici Hrubce.
     
    25:56
    Jenomže stav sil na kluzišti se rychle vyrovnal. Lukáš Žejdl (TRI) dorážel Trončinského ránu tak vehementně, až dostal trest za sekání.
     
    25:50
    Nyní dostanou Třinečtí možnost přesilové hry. Adamský hledal před brankou Irgla, toho hákoval Joakim Hjelm (STV) a je potrestán dvěma minutami.
     
    23:23
    Přesilovka je tady naopak pro Oilers. Třinečtí špatně vystřídali a v jednu dobu se na ledě octli v šesti. Trest odpyká Lukáš Jašek (TRI).
     
    21:13
    Roth se nakonec na ledovou plochu ještě vrátil a poslal velmi tvrdou střeli na Holma, ten vyrazil. Mezitím vyloučen Jean-Michele Daoust (STV) vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    09:20
    Polanský se otočil kolem Adriana Veidemana (STV), obkroužil branku, ale proti jeho zakončení zasáhl Holm. Veideman vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    00:54
    Irgl našel na modré čáře Trončinského, jehož ránu vyrazil Holm do rohu kluziště. Ale je tady první vyloučení. Martin Adamský (TRI) je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 15. Polanský (Linhart), 31. Matuš (Roth), 34. Zíb (Polanský, Trončinský), 43. Matuš (Trončinský) – 6. Plastino (Dahl-Andersen, Soares), 25. Kissel (Daoust, Dahl-Andersen), 28. Soares (Veideman), 32. Dahl-Andersen, 56. Plastino (Kissel, Hallem)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Svoboda) – Roth, Klesla (C), Trončinský, M. Doudera, Linhart, Nosek, Zíb – Dravecký, Kreps, Plíhal – Adamský, Polanský (A), Irgl – Orsava, Žejdl, Rufer – Jašek, Matuš, Hrňa – Kindl. Trenér: Jiří Kalous.
    Stavanger Oilers: Holm (Smith) – Solberg (A), Plastino, Hjelm, Veideman, Mostue, Rokseth – Dahl-Andersen, Forsberg, Soares – Kissel, Daoust (A), Kristiansen – Trettenes, David, Lorentzen – Roste Fossen, Hoygard, Huse – Hallem (C), Balcers. Trenér: Petter Thoresen.

    Rozhodca: Daniel Konc (SVK), Robin Šír (CZE) – Tomáš Brejcha (CZE), Libor Suchánek (CZE)

    Diváci: 2875