Liverpool – Southampton 2:1 (kon.) | Newcastle – Manchester City 0:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:1 (1:0)
Southampton FC
Nedeľa 17.08.2014, 14:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • . kolo
Predzápasové kurzy
     
    Želám pekný zvyšok víkendu. Dnes sa odohrá ešte jeden zápas Anglickej Premier League, je to stretnutie medzi Newcastle – Manchester City s výkopom o 17:00. Aj z neho nájdete na našej stránke online prenos. (16:26:33)
     
    V druhom polčase sme napokon videli poriadnu drámu a dva góly! Hosťom sa od úvodnej aktivity podarilo vyrovnať v 56.minúte Clyneom, ale v 79.minúte Sturridge zariadil pre domácich na úvod nového ročníka 3 body. Sledovali sme zaujímavé, aktívne a vyrovnané stretnutie so šťastím koncom pre domácich.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Pri lopte sú domáci a snažia sa hrať do rohu ihriska a podržať tak loptu a nazbierať cenné sekundy. Zrejme im už 3 body neuniknú.
     
    90+3
    Aktivita zo strany hostí moc neprichádza, viac sledujeme ostrejších zákrokov, hlavný rozhodca necháva v hre pokračovať a nepíska to.
     
    90+2
    Škrteľ si teraz poradil s Pellém, aj keď to vyzeralo ako nedovolený zákrok, Clattenburg nepíska.
     
    90
    Nadstavujú sa ešte 4 minúty! Hostia už útočia vo veľkom, nič iné im ani neostáva.
     
    90
    Domáci Sterling sa odhodlal ku sólu, ktoré ťahal skoro od vlastnej brány, v strede poľa však spadol a o lopty prišiel.
     
    89
    Pri lopte sú teraz domáci, ale nikam sa neponáhľajú. Loptu držia na svojej polovičke.
     
    88
    Brvno domácej brány sa teraz zatriaslo! V 16-tke domáceho tímu sa do lopty oprel Schneiderlin, ale lopta len opečiatkovala brvno! Hsotia tak mohli v samom závere vyrovnať, čo by domácich položilo poriadne na kolená.
     
    87
    Po nedovolenom zákroku mali hostia priamy kop, po ktorom sa ku lopte dostal Long, cez Škrteľa sa mu však loptu odcentrovať do 16-tky nepodarilo.
     
    86
    Až teraz sa hostia dostali ku lopte a aj ohrozili domácu bránu. Ward-Prowse sa dostal ku strele spoza 16-tky, lopta končí v moci domáceho brankára. Ten sa s odkopom nikam neponáhľa a zbiera cenné sekundy.
     
    85
    Pri lopte sú teraz domáci, nikam sa pochopiteľne neponáhľajú. Hosťom sa čas na vyrovnanie už rýchlo stráca.
     
    84
    Tak, teraz sa domácim podarilo dostať sa do útočnej akcie, center Allen z ľavej strany končí len pri stopérovi hostí. O loptu tak prišli a rýchlo sa musia vrátiť späť sa brániť útoku hostí.
     
    83
    Hostia sú teraz síce aktívnejší, ale domáci sa nesústredili len na bránenie. Po zisku lopty sa snažia ju čo najdlhšie podržať a následne založiť útočnú akciu. Hostia ich vysoko napádajú a celé im to tak komplikujú.
     
    82
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Davis, prichádza Isgrove.
     
    81
    Long hľadal dlhým centrom z pravej strany svojich spoluhráčov, domáca obrana odvrátila loptu do autu.
     
    80
    Tak, čaká nás určite zaujímavý záver zápasu! Hostia sa snažia o rýchlu odpoveď, domáci odkopávajú lopty preč. Sterling si tak ku gólu pripisuje aj asistenciu a výrazným podielom prispieva na cestu Liverpoolu za víťazstvom v prvom zápase tohto ročníka Premier League.
    Sturridge - 2:1.
     
    79
    Liverpool dal gól!
    Z ničoho nič je tu napokon gól domáceho tímu, ktorý neuveriteľne rozjasal domácich priaznivcov a domáci vedú 2:1! Po chybe hostí sa ku lopte dostal Gerrard, poslal center do pokutového územia, ten našiel hlavu Sterling, ktorý poslal loptu na úplne voľného DANIEL STURRIDGE a ten sám pred brankárom hostí nezaváhal – 2:1!
     
    78
    Žltú kartu dostává Davis (Southampton FC).
     
    77
    Ďalšie zaujímavé meno sa práve objavilo na ihrisku, Lambert, ktorý ešte v minulej sezóne bol veľkou oporou hostí si teraz zahrá proti svojim bývalým spoluhráčom. Uvidíme, ako sa mu bude dariť.
     
    76
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Coutinho, prichádza Lambert.
     
    75
    Nový muž na ihrisku Long, ktorý je zároveň aj novou posilou hostí sa snaží hneď aktívne zapojiť do zápasu. Zatiaľ sa však ku lopte nedostal.
     
    74
    Veľmi aktívny hráč hostí Tadić opustil ihrisko. Uvidíme, ako sa to prejaví na hre hostí.
     
    73
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Tadić, prichádza Long.
     
    71
    Teraz sa hra prehupla do trocha nudnejšej fázy. Lopta lieta zo strany na stranu, nevidíme strelu a ani žiadnu šancu. Hostia zrejme budú s bodom spokojný, ale ešte nepredbiehajme.
     
    70
    Túto útočnú akciu domáceho tímu teraz zastavil asistent rozhodcu, ktorý odmával ofsajd. Ku lopte sa tak opäť jednoducho dostávajú hostia.
     
    69
    Domáci sa teraz dopúšťajú jednej chyby sa druhou, hostia sa tak pomerne jednoducho dostávajú ku lopte. Ak sa už domáci do šance aj dostanú, chýba presné zakončenie.
     
    68
    Teraz to pekne vrelo v domácej 16-tke, ale hostia gól nedosiahli! Lopta poskakovala od jedného hráča hostí ku druhému, ani jeden ju však nedokázal poslať do brány. Nedávno strelený gól dodal hosťom poriadne veľa síl.
     
    66
    Škrteľ sa teraz prezentoval úspešným obranným zákrokom, keď sa hodil do pokusu Ward-Prowse, ktorý sa prezentoval strelou spoza 16-tky.
     
    65
    Domáci zahrávali priamy kop, jeho exekútorom bol kapitán Gerrard, avšak nič zaujímavé sa neudialo, hostia sa v pohode ubránili.
     
    64
    Žltú kartu dostává Schneiderlin (Southampton FC).
     
    63
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Lucas Leiva, prichádza Allen,.
    Šanca Davisa.
     
    62
    Hostia sa teraz mohli dostať do vedenia, to by však Davis musel premeniť túto tutovku! Tento hráč dostal do 16-tky domáceho tímu nádhernú prihrávku od spoluhráča Ward-Prowseho, Davis mal dostatok priestoru na zakončenie, on však poslal loptu len do rukavíc domáceho brankára!
     
    61
    Obranca hostí Fonte sa teraz zahral na hasiča, keď Coutinho sa prekvapivo až moc ľahko dostal do 16-tky hostí, na poslednú chvíľu pred ním dobrým zákrokom zakočil už spomínaný Fonte, Coutinho sa dožadoval penalty, hlavný rozhodca Clattenburg mu ukazuje aby stal a hral.
     
    60
    Hra začína mať už poriadny spád, to sa divákom na štadióne začína veľmi páčiť. Do útoku idú teraz hostia.
     
    59
    Konečne dobre zahratý rohový kop v zápase, ktorý mohol priniesť ďalší gól! Po rohovom kope domáci brankár pokus Ward-Prowseho vyrazil pred nohy Davisa, ten však loptu poslal len niekam na tribúnu.
     
    58
    Hostia sa dostali do útoku a po peknej akcii si vybojovali rohový kop v zápase, je to ich už šiesty!
     
    57
    Tak, verme že tento gól dodá ešte väčší náboj do zápasu. Domácim určite remíza nestačí a začínajú sa viac dostávať do útoku. Hostia však tiež cítia šancu na ďalší gól, čaká nás tak zaujímavý zvyšok zápasu.
    Clyne - 1:1.
     
    56
    Southampton dal gól!
    Po nádhernej akcii hostí ako z rozprávky je vyrovnané 1:1! Hostia sa dostali do útoku, získali autové vhadzovanie, po ňom sa ku lopte dostal NATHANIELA CLYNEA, ten loptu poslal Tadićovi, nabehol si do 16-tky domáceho tímu, Tadić mu skvelou pätičkou poslal loptu späť a Clynea tvrdou a prsnou strelou vyrovnáva na 1:1! Hostia začali tlak stupňovať, dočkali sa tak vyrovnania.
     
    55
    Po ktorej sa do zakončenia napokon dostal Sterling, avšak druhý gól v zápase nepridal. Jeho nepresný pokus skončil niekde na tribúne.
     
    54
    Hostia začínajú pridávať na svojej aktivite, ale cez pozornú defenzívu hostí sa nie a nie prebiť. Škrteľ si teraz bez problémov poradil s Tadićom a ďalej ho nepustil. Získal loptu a zakladá útočnú akciu svojho tímu.
     
    53
    Dnes však moc rohové kopy nejdú ani jednému tímu, čo potvrdil aj práve tento. Navyše bol pri ňom nepríjemne do tváre zasiahnutý brankár domácich, Clattenburg píska faul.
     
    52
    Hostia sa však zakrátko opäť dostali do útočnej akcie, z ktorej vyťažili aspoň rohový kop. Domáci sa už zoskupujú a pripravujú na bránenie.
     
    51
    Hostia dosť dlho držali loptu a po peknej kombinácii sa pokúšal o zakončenie Tadić, ten sa však nedokázal zbaviť Manquilla a loptu napokon stráca.
     
    50
    Lopty sa zmocnili hostia a hneď sa snažia o útočnú akciu. V podstate im nič iné vzhľadom na skóre zápasu neostáva.
     
    49
    Domáci sa teraz pokúsili o ďalšiu útočnú akciu, ale ani tá sa ničím zvláštnym nekončí. Autor zatiaľ jediného gólu Sterling sa pokúšal dostať sa s loptou po pravej strane, stopku mu vystavil obranca hostí.
     
    48
    Až teraz sa pokúsili o útočnú akciu, ktorá však končí len v rukaviciach brankára hostí. Do lopty skákal Sturridge, avšak nemal na ňu nárok.
     
    47
    Hostia si moc dlho loptu neužili a pomerne rýchlo ju strácajú. Domáci sa však nemajú kam ponáhľať a zatiaľ len kombinujú medzi sebou bez pokusu o útočnú akciu.
     
    46
    Druhý polčas sa nám práve začal! Výkop mali hostia, ktorí musia doháňať jednogólové manko. Oba tímy nespravili v zostavách žiadnu zmenu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba tímy spolu s rozhodcami sú už späť na ihrisku. Druhý polčas sa čochvíľa začne!
     
    Sledovali sme zaujímavý prvý polčas, ktorý priniesol množstvo šancí a po jeden z nich sa domáci tešili z prvého gólu v tejto sezóne keď sa po skvelom dlhom pase za obranu hostí presadil Sterling. Oba tímy hrajú aktívne, takže sa zrejme v druhom polčase podobných situácii dočkáme. Nechajme sa však prekvapiť a sledujme aj druhý polčas.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Tak v nadstavenom čase sme sa ešte dočkali ďalšej nebezpečnej šance, Sterling napriahol ku tvrdej strele, Foster sa tiež však dokázal vyznamenať vynikajúcim zákrokom!
     
    45+1
    A napokon prišla a mohla dokonca aj priniesť vyrovnanie pre hostí! Domáci po chybe stratili loptu, k tej sa dostal Schneiderli, avšak jeho nebezpečnú strelu spoza 16-tky vyráža skvelým zákrokom na rohový kop domáci brankár.
     
    45
    Tak, hlavný rozhodca nadstavuje ešte 2 minúty, takže zrejme ešte nejaká útočná akcia príde.
     
    44
    Zrejme o posledný útok prvého polčase sa pokúsili hostia, Tadić poslal center na zatiaľ najaktívnejšieho hráča hostí Ward-Prowse, toho však dobre ubránil Škrteľ a hostia sa do ničoho nedostali.
     
    43
    Ten však tiež nič pre hostí nepriniesol, domáci sa po zisku lopty nikam neponáhľajú. Tesne pred koncom prvého polčasu vyhrávajú a tak je to pochopiteľné.
     
    42
    Jeho exekútorom bol opäť Ward-Prowse, jeho center na zadnú tyč bez problémov odvrátil jeden z domácich hráčov na rohový kop. Domáci sa tak budú ešte musieť brániť.
     
    41
    Hostia sa však následne dostali opäť do útočnej akcie, po nedovolenom zákroku si dokonca vybojovali aj priamy kop.
     
    40
    Ward-Prowse sa dostal ku lopte, nemal loptu komu prihrať tak sa pokúsil o strelu spoza 16-tky. Tá však končí len v moci domáceho brankára.
     
    39
    Lopty sa teraz zmocnili hostia a od svojho brankára zakladajú útočnú akciu. Domáci sa tak rýchlo vracajú späť pomôcť svojej obrane.
     
    38
    Hostia sa musia teraz v týchto chvíľach brániť, podobne tomu bolo aj teraz pri tejto akcii domácich. Manquillo sa po dobrej prihrávke na pravej strane dostal ku lopte, jeho center však skončil len v rukaviciach brankára hostí.
     
    37
    Tak hostia mohli mať teraz vďaka zbytočnej chybe namále! Zbytočne si loptu ťukali vzadu medzi sebou, čoho domáci využili a začali ich vysoko napádať. Obranca hostí tak napokon loptu poslal zlou prihrávkou svojmu brankárovi, ten len s námahou odkopol loptu pred dotierajúcim Gerrardom.
     
    35
    Od rohovej zástavky centroval práve Ward-Prowse, nič to však pre hostí neprinieslo, lopty sa tak zmocnili domáci futbalisti.
    Ward-Prowse
     
    34
    Po následnom priamom kope sa musel vyznamenať domáci brankár Mignolet, pretože Ward-Prowse svoj pokus namieril excelentne pod brvno, domáci brankár však skvelo zasiahol a loptu vyrazil na rohový kop!
     
    33
    Prvú žltú kartu v zápase vidí domáci Manquillo, ktorý tvrdo poslal k zemi Tadića. Toto Clattenburg odpustiť nemohol.
     
    31
    Tadič teraz narobil problémy nášmu reprezentantovi Škrteľovi, ten napokon hráča hostí ubránil a hlavičkou poslal loptu do rukavíc svojho brankára.
     
    30
    Avšak nič zaujímavé sa neudialo a tak sa domáci pohodlne ubránili a navyše aj získali loptu. Nikam sa však neponáhľajú a čakajú, kým sa hostia vrátia späť.
     
    29
    Domáci si teraz museli v strede poľa pomôcť faulom, pretože hostia sa už dostávali do nebezpečnej akcie. Hostia tak získavajú priamy kop, domáci sa už zoskupujú v zadných radoch.
     
    28
    Domáci v útoku, vybojovali si rohový kop, ktorý sa neskončil nijak zaujímavo a hostia navyše získali loptu. Domáci sa tak musia rýchlo vrátiť späť.
     
    27
    Hostia prepli na vyššie obrátky a domáci sa tak musia mať čoraz viac na pozore. Pellè sa dostal po peknej akcii ku lopte, vystrelil, ale tiesnení pálil len mimo domácu bránu.
     
    25
    Domáci sa už dostávali do daľšieho útoku, po faule na Sturridga ponechal rozhodca výhodu, lopta z kopačky Johnsona končí napokon len u brankára hostí.
     
    24
    Tak, tento gól určite hru výrazne oživil, domáci si ho určite vďaka svojej aktivite plne zaslúžili. Hostia sa ale nevzdávajú a začínajú robiť domácim problémy.
    Sterling - 1:0.
     
    23
    Liverpool dal gól!
    Je tu prvý gól zápasu a zároveň aj prvý Liverpoolu v tejto sezóne! Po 20 minútach hry sa tak diváci na Anfield Road dočkali gólu a náramne sa z neho radujú. Od úvodu zápasu veľmi aktívny RAHEEM STERLING strieľa gól na 1:0! Celé sa to začalo veľmi nenápadne, keď hostia išli do útoku, v strede poľa stratili loptu, Henderson sa prezentoval skvelým dlhým pasom za obranu hostí, lopti sa zmocnil už spomínaný Sterling a ten v nájazde prekonal brankára hosťí krížnou strelou po zemi – 1:0!
     
    22
    Hostia zahrávali rohový kop, po ktorom mal domáci brankár menšie problémy so skrotením lopty, napokon ju však zo zeme do svojej moci získal.
     
    21
    Sterling sa dostal v 16-tke hostí ku lopte, jeho slabý pokus však brankár hostí Forster pohodlne berie do svojej moci a dlhým odkopom už hľadá vpredu svojich spoluhráčov.
     
    20
    Ich útok sa však končí v strede poľa, kvôli nedovolenému zákroku. Lopta sa tak rýchlo vracia na kopačky domáceho tímu.
     
    19
    Domáci sa snažia sa čo najrýchlejšie sa dostať do nejakej zaujímavej šance, ale stále sa im to nedarí. V blízkosti 16-tky hostí zbytočne Henderson teraz stratil loptu a tak je tu možnosť pre hostí.
     
    18
    Domáci začínajú pridávať na aktivite a je to aj cítiť. Manquillo sa dostal ku lopte po dlhom pase na pravej strane, ale o loptu napokon prišiel a tak sa domáci do žiadnej akcie nedostali.
     
    17
    Domáci tím mal teraz k dispozícii priamy kop, ale nebola to príliš blízka vzdialenosť na ohrozenie brány, aj tak sa o to domáci hráč pokúsil, lopta v náručí brankára hostí.
     
    16
    V štatistike držania lopty kraľujú jasne domáci, avšak do poriadnej šance sa ešte nedostali. Hostia čakajú na chybu a chodia do rýchlych brejkov, tie sa však aj rýchlo končia. Takže čakáme na nejaký poriadny vzruch v zápase.
     
    15
    Po krátkej dobe sme opäť videli nejakú šancu, ak ňou môžme nazvať tento pokus z diaľky a o ktorý sa postaral Johnson, brankár Foster bol pripravený.
     
    13
    Tak, toto bola veľmi zaujímavá situácia! Sturridge sa dostal ku lopte, šikovne sa zbavil svojich prenasledovateľov a s loptou sa dostal až do 16-tky. Tam padol na zem, ale Clattenburg faul nepíska. Domáci útočník sa hnevá, pánom na ihrisku je však rozhodca.
     
    12
    O útok sa teraz snažili aj hostia, avšak dlhý pas Tadiča mieril len do ofsajdu. Domáci tak mohli ostať v pohode.
     
    11
    Teraz sa už domácemu tímu podarilo sa dostať aj do útoku, ktorý po ľavej strane ťahal Johnson, ale lopta končí po zákroku hosťujúceho hráča v aute.
     
    10
    Pri lopte sú momentálne domáci, ale svoje útočné akcie začínajú až od svojho brankára. V strede poľa funguje dobre defenzíva hostí.
     
    9
    Rohový kop však domácim nevyšiel, lopta následne končí v rukaviciach brankára hostí, ktorý už rozohral útočnú akciu hostí.
     
    8
    A v zápätí sa Sturridge opäť pokúšal sa dostať do šance, po ľavej strane ťahal z uhla loptu na bránu, tá napokon je za čiarou, kam ju poslal obranca hostí, takže to bude rohový kop pre domáci tím.
     
    7
    Hostia to skúšali smerom dopredu, ale v blízkosti svojej 16-tky loptu stratili, tej sa zmocnil Sturridge, poriadne sa oprel do strely, tá však tesne minula bránu hostí. Forster našťastie pre hostí zasahovať nemusel.
     
    6
    Teraz sa po pravej strane pokúšal o útok domáci Sterling, nalákal na seba obrancu a tiesnení skúšal vybojovať aspoň rohový kop. To sa mu však nepodarilo a je z toho len odkop od brány hostí.
     
    5
    Pri lopte boli teraz domáci futbalisti, ale len si ju medzi sebou na svojej polovičke prihrávali. Hneď ako sa dostali trochu dopredu tak po nedovolenom zákroku o loptu prichádzajú. Dopredu to tak skúsia teraz hostia.
     
    4
    Ale hosťom sa ich útok tiež nepodaril a lopta skončila po nepresnej prihrávke v aute. Úvod stretnutia je tak dosť aktívny, ale brankári zatiaľ zasahovať nemuseli.
     
    3
    Po aute sa pokúšali vyvinúť na hostí tlak, ale to sa im nepodarilo a nevyslali ani strelu na bránu. Lopty sa zmocnili hostia a skúšajú ísť opäť do brejku.
     
    3
    O útok sa opäť pokúšali domáci futbalisti, ale strela Hendersona bola zblokovaná do autu. Domáci tak ešte pri lopte ostanú.
     
    2
    Následne prišiel aj center do 16-tky domáceho tímu, ale bol nepresný a tak to bude len odkop od domácej brány, o ktorý sa postará Mignolet.
     
    1
    Domáci sa pokúšali o prvý útok v zápase, avšak stratili loptu a do rýchleho brejku sa dostali hostia. Ich útok však odkopom lopty do autu zastavil domáci obranca.
     
    1
    Prvé súťažné stretnutie týchto tímov sa práve začalo! Výkop mali domáci.
    Domáci dnes budú hrať v červených dresoch, hostia si na seba obliekli tmavomodré dresy.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hlavný rozhodca zápasu Mark Clattenburg spolu so svojimi asistentmi privádza obe mužstvá na trávnik! Čo chvíľa sa zápas začne, pohodlne sa usaďme a sledujme online prenos.
     
    Ešte raz vítam všetkých čitateľov, ktorí sa rozhodli sledovať tento prenos. Do začiatku zápasu ostáva už len chvíľa, skrátiť si ju môžte tým, že sa oboznámite so zostavami oboch mužstiev. V základnej zostave domáceho tímu nájdete aj nášho reprezentačného stopéra Martina Škrteľa. Uvidíme, ako sa mu bude dariť.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Manquillo, Škrtel, Lovren, Johnson, Henderson, Gerrard(K), Lucas Leiva, Sterling, Coutinho, Sturridge.
    Náhradníci: Jones – Sakho, K. Touré, Can, Allen, Ibe, Lambert.

    Southampton FC: Forster – Clyne, Fonte(K), Jošida, Bertrand, Wanyama, Schneiderlin, Tadić, Ward-Prowse, Davis, Pellè.
    Náhradníci: Davis – Hooiveld, Stephens, Taïder, Cork, Isgrove, Long.

    Rozhodca: Mark Clattenburg – Simon Beck, Gary Beswick.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu, ktorí sa rozhodli kliknúť na tento online prenos. V ňom sa dozviete všetko zo zápasu prvého kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League, v ktorom na seba narazia Liverpool FC a Southampton FC. Výkop zápasu je naplánovaný na 14:30. Všetci ste na sledovanie prenosu srdečne pozvaní.

    Celá futbalová verejnosť už netrpezlivo čakala, kedy sa najprestíznejšie futbalové súťaže začnú. Tej jednej sa dočkali už v sobotu, je ňou Premier League. Na zvyšné súťaže si budú musieť ešte týždeň počkať. Titul v tejto súťaži bude obhajovať Manchester City, ktorý mal len dvojbodový náskok práve pred Liverpoolom.

    Svoje tabuľkové postavenie z minulej sezóny sa bude snažiť vylepšiť Manchester United, so 7.miestom nebol spokojný nikto z klubu a ani fanúšikovia. Liverpoolu ušiel titul pomedzi prsty po remíze 3:3 s Crystal Palace, keď 10 minút pred koncom viedol ešte 3:0. Arsenal sa dlho držal prvej priečky a hlasno sa hovorilo o ich titule, ale napokon skončili len na 4.mieste. Ďalší klub z Londýna Chelsea takisto dlho bojovala o titul, ale napokon sa museli uspokojiť s tretím miestom. Určite je sklamaním aj šieste miesto Tottenhamu.

    Tak, to sme si zrekapitulovali minulú sezónu, poďme sa pozrieť na tú, ktorá nás práve čaká:

    Nováčikmi v tejto súťaži sú Leicester, Burnley a po ročnej pauze sa do súťaže vrátil aj QPR. Bude zaujímavé sledovať, ako sa im bude dariť a ako sa to súťaže rýchlo zapracujú. Každoročne pred sezónou, ale aj v jej priebehu sa otvára prestupový trh a kluby sa snažia uchmatnúť nové posily a podržať si svoje opory. Túto súťaž oproti minulej sezóne si už nezahrá kontroverzný Luis Suaréz, ktorý zamieril do Barcelony a oslabil tak Liverpool. Chelsea ulovila Fabregasa, ktorý prišiel z Barcelony a fanúšikovia Arsenalu museli zhltnúť horkú pilulku, keďže pred odchodom do Španielska obliekal ich dres. Ďalším už bývalým hráčom Barcelony, ktorý sa predstaví v tejto súťaži je Alexis Sanchéz, oblečie si na seba dres Gunners, teda Arsenalu. Prestupový trh je ešte otvorený, takže určite sa ešte nejaký prestup zrodí.

    Takže, o Liverpoolu už reč bola, v minulej sezóne skončil na druhom mieste a prišiel o kanoniera Suaréza. Southampton obsadil v uplynulom ročník celkom slušné 8.miesto, v klube museli byť spokojný. Tento klub zrejme nebude mať v tejto sezóne prehnané ciele, ale určite budú chcieť aspoň o tie dve miesta tabuľkové postavenie vylepšiť. V klube sa špekulovalo o odchode brankárskej jednotky, ktorou bol Poliak Arthur Boruc, údajne mal zamieriť do Bayernu, ale v klube zatiaľ napokon ostal.

    Prvé zápasy v sezóne nemajú jasného favorita. Oba tímy nastúpia na svoj prvý súťažný zápas po príprave, čo tento fakt len potvrdzuje. Ale stávkové kancelárie musia aj tak favorita určiť, pochopiteľne si vybrali práce domáci tím.

    Hlavným rozhodcom zápasu bude Mark Clattenburg, ktorý v utorok pískal zápas Superpoháru medzi Realom Madrid a FC Sevilla, asistovať mu na čiare budú páni Beck, ktorý tiež bol jedným z arbitrov utornajšieho zápasu a druhým pomocníkom bude Beswick. Štvrtým náhradným rozhodcom bude Friend.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.

    Miroslav Revaj

    Góly: 23. Sterling, 79. Sturridge – 56. Clyne

    Karty:   33. Manquillo (LIV) – 64. Schneiderlin (SOU), 78. Davis (SOU)


    Liverpool FC: Mignolet – Manquillo, Škrtel, Lovren, Johnson, Henderson, Gerrard(K), Lucas Leiva, Sterling, Coutinho, Sturridge.
    Náhradníci: Jones – Sakho, K. Touré, Can, Allen, Ibe, Lambert.

    Southampton FC: Forster – Clyne, Fonte(K), Jošida, Bertrand, Wanyama, Schneiderlin, Tadić, Ward-Prowse, Davis, Pellè.
    Náhradníci: Davis – Hooiveld, Stephens, Taïder, Cork, Isgrove, Long.

    Rozhodca: Mark Clattenburg – Simon Beck, Gary Beswick.