Dunajská Streda – Trnava 0:0 (kon.) | Žilina – Košice 4:1 (kon.)
koniec
MŠK Žilina
4:1 (2:1)
MFK Košice
Nedeľa 20.07.2014, 19:30 • Štadión MŠK Žilina • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    A je tomu tak. Je za nami stretnutie druhého kola medzi MŠK Žilina – MFK Košice. Žilinčanom sa podarilo vyhrať prvý domáci zápas a to naozaj skvelým výsledkom 4:1 čím potešili domáce publikum. Druhý polčas bol jednoznačne v réžií domáceho celku. V 76. minúte zvyšoval na 3:1 Lupčo a v 80 minúte si otvoril strelecký účet aj Škriniar. Žilinčania sú v sezóne 2014/2015 po dvoch kolách bez straty bodu, no naopak Košičania sú bez zisku bodu.

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. (21:23:27)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    A zrejme sa už nič nestane. Žilinčanom body dnes ostanú doma.
     
    90+1
    Škriniar si na vlastnej polovičke vymieňa loptu s Pečovským a Letićom. Nie je sa kam ponáhľať.
     
    90
    Nadstavovať sa budú približne dve minúty.
     
    90
    Po Krnáčovom odkope sa lopta dostáva na Gubu, ktorého center len tesne míňa hlavu Wiliama. Domáci ostanú pri lopte a pokúsia sa pridať ešte jeden kúsok.
     
    89
    Stretnutie sa už len dohráva. Prevažne je to na kopačkách domácich.
     
    88
    Do konca stretnutia ostávajú niečo viac ako 2 minúty. domáce tribúny už stoja na nohách a radujú sa z dnešného výkonu ich hráčov.
     
    87
    A je tomu tak. Jelić opúšťa s bolestivým výrazom tváre hraciu plochu.
     
    86
    Na zemi ostáva ležať Jelić a vyzerá to tak, že bude potrebovať lekárske ošetrenie.
     
    85
    Paur dnes dobojoval. Na jeho pozícií si zahrá Káčer.
     
    83
    A Žilinčanom nestačia 4 góly. Letić rozbieha za pomoci Paura ďalší výpad Žilinčanov na ľavom krídle. tentokrát však akcia troskotá na dobre čítajúcom Viazankovi.
     
    81
    Posledné striedanie Košíc. odchádza Skvašík a prichádza Huk.
     
    Žilinský gólový galakoncert pokračuje.

     
    80
    Žilina dala gól!

    Rohový kop po Maboukovom centri priniesol Štvrtý gól Žilinčanov. Lopta pár sekúnd poskakovala pred Tofilovskym, až kým sa k nej nedostal MILAN ŠKRINIAR, ktorý si spolu s Paurom a Lupčom otvára strelecké skóre do Fortuna ligy,
     
    78
    A domáci opäť operujú na polovičke Košíc. Do kombinácie sa pripája aj čerstvá posila de Oliveira.
     
    77
    Pri chuti sú aj domáci fanúšikovia, ktorí povzbudzujú domácich k ďalšiemu gólu.
     
    Tretí gól Žiliny.

     
    76
    Žilina dala gól!

    A vyzerá že je rozhodnuté. Domácim sa teraz podaril ďalší prienik po ľavom krídle, na ktorého začiatku stál Letić, odkiaľ sa lopta dostala po jemnom teči Košického obrancu pred PETRA LUPČA, ktorý z čiary bez zaváhanie skóruje a dostáva Žilinu do dvojgólového vedenia.
     
    75
    Viazanko vidí žltú kartu po faule bez lopty na domáceho kapitána Pečovského.
     
    74
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Jaroslav Mihálik, prichádza William Alves de Oliveira.
     
    73
    Teraz sa na seba právom hnevá Mihálik, keď nezdvihol hlavu a naslepo nahral Sekulićovi.
     
    72
    Po Krnáčovom odkope sa v strede hracej plochy zmocnili lopty hráči Košíc. Bukata neváhal a posúval na Nováka. ten vyslal síce peknú strelu, no nie do priestoru bránky.
     
    70
    Mihálik sa ulakomil nahrať Paurovi či Jelićovi. Loptu si potiahol na hranicu 16-tky, pričom na seba naviazal trojicu brániacích Košičanov. Strela v jeho podaní síce prišla no v páde toho moc nevymyslel.
     
    69
    Ale ani séria centrov v podaní Korijkova a Pačindu nekončí v Žilinskej sieti. Piaček pohotovo po Krnáčovom zákroku vysúva svojich spoluhráčov.
     
    68
    Viazanko hrá výborne aj smerom dozadu. teraz čisto odzbrojil jelića, ktorý sa sám rútil na Tofilovského. Žilinčania sa musia ihneď stiahnúť na svoju polovičku.
     
    67
    Letić je späť na ihrisku no hra je opäť prerušená. tentokrát s bolestivou grimasou ostáva na trávniku Jakub Paur.
     
    66
    Bývalý Žilinčan Ján Novák poslal po tvrdom faule k zemi Letića, za čo vidí žltú kartu. Správny verdikt hlavného arbitra.
     
    65
    V červených dresoch treba pochváliť Viazanka, ktorý sa snaží za každú cenu získať loptu.
     
    Nepotrestaná veľká šanca Žiliny.

     
    64
    A Guba ihneď vo veľkej príležitosti. Paur sa zbavil brániacého hráča, obzrel sa a poslal presnú prihrávku na rozbehnutého Gubu. Gubov prvý kontakt s loptou však končí vysoko nad bránkou Tofilovského.
     
    63
    Striedanie aj na strane Žiliny. Odchádza po dobrom výkone Čmelík a prichádza Guba.
     
    62
    Pačinda to skúšal pasom za obranu. Tu čakal pripravený Diaby, no Krnáč pohotovo vybieha a nedovoľuje Diabymu opäť dorovnať.
     
    61
    Domáci po faule na Mabouku získavajú priamy kop ba ľavom krídle. Lopta si však nedokázala nájsť cestu k Paurovi a tak sa hostia rútia do brejku.
     
    61
    Dnešné stretnutie sleduje 1617 divákov.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry a stav sa nám od prvého polčasu nezmenil. V úvode boli aktívni domáci no teraz sú to práve hostia z Košíc. Zakrútená lopta od rohovej zástavky končí na hlave Korijkova, ktorý z ťažkej pozície zakončuje veľmi nepresne.
     
    59
    Košičania však ostávajú pri lopte: Viazanko vybojovla loptu v strede hracej plochy, ihneď posúva na Nováka, ktorého center končí len v Krnáčových rukaviciah.
     
    58
    Košičania v dlhšej kombinácií, Kavkov pokus vysunúť Viazanka končí len za postrannou čiarou.
     
    56
    Mabouka dnes nehrá najšťastnejší zápas. Rohový kop Lupča sa dostal až pred obrancu domácich. Mabouka to skúšal z prvej no lopta mu nešťastne skočila na chránič a končí ďaleko od bránky Košíc.
     
    56
    druhé striedanie Košíc. Dole pôjde Haskić a nahradí ho Ján Novák,
     
    55
    Mabouka to naozaj nemyslel zle. Jeho nahrávke za obranu chýbali len centimetre a sám pred brankárom by sa ocitol jeden z dvojice Jelić, Čmelík
     
    54
    Rohový kop rozohraný nakrátko nebola najštastnejšia voľba.
     
    53
    A domáci zvyšujú tempo hry. Tentokrát sa rozhodli využiť aj druhé krídlo odkiaľ vyslal center na vzdialenejšiu tyč Jelić. Lopta sa dostala k Čmelíkovi, ktorý loptu namieril do Ľavej šibenice. Tofilovsky vytiahol naozaj bravúrny zákrok.
     
    52
    tento domáci rozohrali nakrátko. Letić sa pokúsil nacentrovať cez trojicu hráčov, čo sa samozrejme nepodarilo. DOmáci však ostali pri lopte no koncovka neprišla.
     
    51
    Domáci získavajú výhodu rohového kopu po Paurovom zrazenom centri.
     
    50
    Ďalší pokus domácich z pravého krídla. Tentokrát sa o prízemný center pokúšal Čmelík na padajúceho Mihálika. Penalta však neprišla ani na tejto strane.
     
    49
    Teraz si domáce tribúny mohli vydýchnuť po strele Pačindu, ktorej nechýbalo veľa a skončila by v Žilinskej sieti.
     
    48
    Paur nebezpečne kľučkuje na Pravom krídle Košíčanov. Po pár zasekávačkách sa rozhodol nahrávať na hranicu vápna, kde stál Mihálik, ktorý si však loptu nedokázal pripraviť.
     
    47
    Ale pozor, na opačnej strane posiela Škriniar k zemi Diabyho. Podľa očí hlavného rozhodcu bol však zákrok čistý. Ten istý hráč sa o pár sekúnd ocitá v ofsajde.
     
    46
    Druhý polčas zahájili výkopom Lupčo s Paurom. Pečovský ihneď posielal dlhý pas na Jelića. pred domácim útočníkom však likviduje Kavka.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Je za nami prvý polčas a dá sa povedať, že sledujeme naozaj atraktívne stretnutie. Dnes sa na štadióne pod Dubňom stretli dva kluby, ktoré chcú hrať ofenzívny futbal. To sa zatiaľ darí a hráči divákom ponúkli doposiaľ tri góly. V 14. minúte otváral skóre Jelić. Košičania však neostali zaskočení a v 29. minúte striedajúci Diaby aj s kúskom šťastia zrovnáva. Na 2:1 po krásne zahratej štandartke zvyšuje Paur.

    Druhý polčas začne približne o 20:32.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Zvyšok polčasu sa dohrá zrejme len pred Tofilovským.
     
    45+1
    Žilinčanom sa podarilo oslobodiť a dopredu smeruje Pečovský. Kolmica naňho je však pridlhá a do svojej moci si j uberie Tofilovský.
     
    45
    Pozor však na opačnej strane, kde sa zahráva štandartka z podobnej situácie. Pačindovu strelu boxuje Krnáč pred seba. košičania ostanú však pri lopte.
     
    44
    A Žilinčania majú v dnešnom stretnutí oveľa navrch. Podarilo sa im vybojovať priamy kop na ľavej strane 16-tky. Loptu si postavil Ľupčo a k zakončeniu jeho centra chýbali Jelićovi milimetre.
     
    42
    S nadýchanými centrami v podaní Košíc si však domáca obrana nerobí straosti. Všetky lopty končia ďaleko od Krnáča.
     
    41
    Prvú žltú kartu stretnutia vidí domáci Mihalík po faule na ľavom krídle. S hlasným výkrikom končí tvárou k trávniku Skvašík.
     
    40
    A ozývajú sa aj Žilinské tribúny. Po tvrdom faule na Čmelíka, ktorý si toho dnes odtrpel už dosť si pýtajú kartu pre Korijkova.
     
    Takouto parádou ide Žilina opäť do vedenia!

     
    39
    Žilina dala gól!

    Krásny signál Žilinčanov končí v sieti Tofilovského a ŽIlinčania sa opäť dostávajú do vedenia. Lupčo posúval loptu pätičkou na JAKUBA PAURA, ktorý nekompromisne posiela loptu popri múru k ľavej tyčke Tofilovského brány. 2:1!
     
    37
    Na opačnej strane po tvrdom zákroku Kavku ostáva ležať Čmelík. Pre domácich je to veľmi výhodná štandartka. Otázkou zostáva, kto ju kopne.
     
    36
    Opäť si však musia domáci dávať pozor na pravé krídlo, kde sa črtá dobrá pozícia na center. Sekulić si to však v poslednej chvíli rozmyslel a nahrával do vápna SKvašíkovi, ktorý z ostrého uhla striela nad.
     
    35
    Ostojić sa pokúša hľadať spoluhráčov dlhými pasmi za obranu. Letić je však rýchli a pri lopte je skôr ako Diaby.
     
    34
    Paurova strela zo strednej vzdialenosti nebola najpresnejšia a končí pár metrov od Tofilovského.
     
    33
    Vyzeralo, že Diaby stál v ofsajde. jeho zakončenie mimo bránku teda bolo platné. Krnáč len kontroluje očami.
     
    32
    A veľká mela pred Krnáčom. Po ľahučkom centri sa k hlavičke dostal Haskić, ktorý po súboji s Maboukom ostáva ležať na trávniku. Nejednalo sa však o nedovolený zákrok a v hre sa pokračuje,
     
    31
    Napriek Žilinskej aktivite sa hosťom podarilo streliť gól. Rozhodca však teraz píska proti domácemu Mihálikovi, ktorý sa previnil v súboji s Sekulićom.
     
    Diaby azda svojím prvým dotykom s loptou v tomto zápase vyrovnáva.

     
    29
    Košice dali gól!

    Košičanom sa podarilo využiť Žilinskú aktivitu smerom dopredu a chvíľkovú nepozornosť v obrane. Skvašík inkasoval prihrávku na hranicu vápna odkiaľ vyslal polostrelu/polonahrávku na Diabyho. OUMAH DIABY neváhal a loptu s kúskom šťastia doklepol za Krnáča. Loptu počas jej putovania mohol ešte zastaviť Mabouka, no tá ho preskočila.
     
    27
    A mohol to byť ďalší gól. Z takejto pozície sa nesmie zaváhať. Vie to aj Čmelík, ktorý po Maboukovom ľahučkom centri loptu netriafa ideálne a z istej šance zahadzuje a míňa bránku.
     
    26
    A je tomu tak. Pre zranenie odchádza predčasne z ihriska Redžić a nahradí ho Diaby.
     
    25
    Čmelík pokračuje v hre, no vyzerá to tak že na strane Košíc sa bude striedať.
     
    24
    Čmelík však teraz ostáva ležať na trávniku. Rozhodca necháva hru plynúť, no piskot z tribún ho núti prerušiť hru.
     
    23
    Žilinčania zvyšujú aktivitu smerom dopredu. Kombinácia medzi Mihálikom a Čmelíkom funguje zatiaľ výborne.
     
    22
    Ani druhý rohový kop nepriniesol ovocie a Korijkov loptu vyváža do bezpečia.
     
    21
    A Žilinčania boli blízko druhého gólu. Paurov center dopadol len na hlavu Ostojića, ktorý center zráža pred Škriniarom. Ten tečovanú loptu nedokázal trafiť. Žilinčania sa však presunú k druhej zástavke.
     
    20
    Na trávniku ostáva ležať Redžić. Nebude to však nič vážne a všetko vyrieši fľaška s vodou.
     
    19
    Pri neustálom nátlaku si Košičania nedokázali postrážiť Čmelíka, ktorý sa rútil do brejku. Nezachoval však chladnú hlavu a previnil sa útočným faulom.
     
    18
    Košičania stále okupujú polovičku Žiliny. Ohrozenie Krnáča je však vzdialené na 25 metrov.
     
    17
    Piaček za cenu vhadzovania neďaleko Krnáča odkopáva loptu Redžića za postrannú čiaru.
     
    16
    Košičania sa snažia ihneď odpovedať. Haskič však zistil, že prejsť cez Piačeka bude dnes naozaj ťažké.
     
    Prvý domáci gól Žiliny v tejto sezóne.

     
    14
    Žilina dala gól!

    Žiline sa po Čmelíkovom brejku podarilo vybojovať rohový kop. Ľahučký center do vápna v podaní Lupča našiel v 16-tke Košíc hlavu MATEJA JELIĆA, ktorý si týmto presným zásahom pripisuje druhý gól do tabuľky strelcov Fortuna ligy. Tofilovský len bezmocne sledoval ako lopta končí v jeho sieti.
     
    13
    Hra sa opäť presúva na polovičku Žiliny. Ani vhadzovanie Skvašíka však neprinieslo ohrozenie Krnáča.
     
    12
    Hostia teraz jednoducho nechali prejsť Mihálika až k pravej rohovej zástavke odkiaľ poslal center pred Tofilovského. Gólman Košíc pohotovo stiahol loptu do svojich rukavíc.
     
    11
    Ani prvý Žilinský roh nekončí gólom. Poľahky odvracia Kavka. Domáca štvorica obrancov sa musí rýchlo ponáhlať do zadných radov.
     
    10
    Po Paurovom mäkkučkom centri vybojovali domáci priamy kop zpred veľkého vápna Košíc. Do lopty sa rozhodol kopnúť Paur, no jeho strela bola zrazená múrom na rohový kop.
     
    9
    Košický brejk na polku Žiliny nedopadol podľa očakávaní a pred Tofilovského sa rúti dvojica Paur a Jelić.
     
    8
    A mohol to byť úvodný gól Žilinčanov na domácej pôde. Čmelík však nestihol loptu pred samotným Tofilovskym. Následne sa k lopte dostal Mihálik no jednalo sa o ofsajd.
     
    7
    Redzić zobral na seba priveľké sústo, keď sa snažil prejsť cez trojicu brániacích hráčov na hranici 16-tky.
     
    6
    Košičania na polovičke Žiliny hľadajú dieru v kompaktnej obrane domácich.
     
    5
    Košičania dostali výhodu priameho kopu z ľavého krídla. Ľahučký center v podaní Pačindu odvracia domáca obrana vysoko od Krnáča.
     
    4
    Žilinčania sa snažia rýchliť tempo hry. Pečovský po výmene lopty s Piačekom vyštartoval na ľavé krídlo, kde však loptu stráca.
     
    3
    Lopty sa dotkol už aj hosťujúci Tofilovsky. Podobná strela ako na opačnej strane, tentokrát však v podaní Mihálika.
     
    3
    Krnáčov prvý dotyk s loptou bol po tom čo sa dostal Skvašík do vápna Žiliny. Jeho strela však nemala potrebnú razanciu.
     
    2
    V strede ihriska praskli nervy Kavkovi, ktorý poslal k zemi Piačeka. Domáci posielajú loptu pred Tofilovského no tá sa ihneď vracia na polku Žiliny.
     
    1
    Žilinčania stále hľadajú cestu cez pravé krídlo. Tu však loptu stráca Paur.
     
    1
    Úvodný výkop mali na starosti hráči Košíc. Len po prvých 5 sekundách loptu stratili a na pravej strane vhadzuje Mabouka.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -1
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na hracej ploche. Domáci nastúpia v zelených a hostia v červených dresoch.
     
     
    -17
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Krnáč – Mabouka, Piaček (C), Škriniar, Letić – Paur, Pečovský, Čmelík, Lupčo, Mihálik – Jelić.
    Náhradníci: Le Giang – Vavro, Kadlec, Káčer, Hučko, Alves de Oliveira, Guba.

    MFK Košice: Tofiloski – Sekulić, Kavka, Ostojić, Skvašík – Pačinda, Korijkov, Bukata, Viazanko (C) – Haskič, Redžič.
    Náhradníci: Ružinský – Huk, Bašista, Urban, Šinglár, Diaby, Novák.

    Rozhodca: Ivan Kružliak – Mário Roszbeck, Karol Poláček.
     
    Vítam Vás pri sledovaní 2. kola Fortuna ligy, v ktorom si zmerajú sily MŠK Žilina a MFK Košice.

    MŠK Žilina: Žilinčania vstúpili do nového ročníka najvyššej slovenskej súťaže tou pravou nohou. Na pôde MFK Ružomberka zvíťazili hráči Žiliny najtesnejším futbalovým výsledkom 1:0. Svojím gólom si otvoril účet do novej sezóny Matej Jelić. Domáci futbalisti budú mať v dnešnom stretnutí navrch, keďže sa narozdiel od súpera venujú len domácim súťažiam

    MFK Košice: hostia v prvom kole zaváhali a podľahli pred domácim publikom Banskej Bystrici 1:2. Na výsledný stav upravoval v 46. minúte Skvasik. Pre Košičanov bol však dôležitejší zápas zápas druhého predkola Európskej ligy, v ktorom privítali Liberec. Ani toto stretnutie však nedopadlo podľa očakávaní a Košice podľahli českému zástupcovi 1:0 po pokutovom kope. Odveta je na programe 24.7. o 19:00

    Oba celky si v sezóne 2013/2014 merali sily 3-krát, pričom vždy body ostali na domácej pôde. Žilina si tak pripísala dve a Košice len jednu výhru.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.

    Patrik Ondrovič

    Góly: 14. Jelić (Lupčo), 39. Paur (Lupčo), 76. Lupčo (Alves de Oliveira), 80. Škriniar – 29. Diaby (Skvašík)

    Karty:   41. Mihálik (ZIL) – 66. Novák (KOS), 75. Viazanko (KOS)


    MŠK Žilina: Krnáč – Mabouka, Piaček, Škriniar, Letić – Paur (85. Káčer), Pečovský (C), Čmelík (63. Guba), Lupčo, Mihálik (74. Alves de Oliveira) – Jelić.
    Náhradníci: Le Giang – Vavro, Kadlec, Káčer, Hučko, Alves de Oliveira, Guba.

    MFK Košice: Tofiloski – Sekulić, Kavka, Ostojić, Skvašík (81. Huk) – Pačinda, Korijkov, Bukata, Viazanko (C) – Haskič (56. Novák), Redžič (26. Diaby).
    Náhradníci: Ružinský – Huk, Bašista, Urban, Šinglár, Diaby, Novák.

    Rozhodca: Ivan Kružliak – Mário Roszbeck, Karol Poláček