Brazília – Holandsko 0:3 (kon.) | Nemecko – Argentína 1:0 (po pr.)
koniec po predl.
Nemecko
1:0 (0:0)
Argentína
Nedeľa 13.07.2014, 21:00 • Maracana, Rio de Janeiro • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    S týmto konštatovaním sa už s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme vám za priazeň počas celého šampionátu. Pevne veríme, že ste si ho užili aj vďaka podrobným textovým prenosom webu Onlajny.eu.

    Za pozornosť ďakuje a s prianím pekného zvyšku tejto noci sa s vami lúči Veronika Pancuráková. (00:07:36)
     
    Maracaná sa lúči so svetovým šampionátom

     
    00:07
    V týchto chvíľach už nasledujú iba mohutné oslavy. Nad Maracanou vybuchol víťazný ohňostroj, ktorý si Nemci musia plne vychutnať. Veľká eufória prebieha nie len na tribúnach a v okolí štadióna, ale aj v Nemecku a ostatných častiach sveta, kde sa práve nachádzajú priaznivci nového majstra sveta.
     
    NĚMECKO SLAVÍ TITUL





     
    00:04
    Odovzdávanie medailí je už za nami a Nemci už vo svojich rukách držia aj majstrovský pohár. Lahm si prevzal legendárnu trofej a teší sa s ňou spoločne so svojimi spoluhráčmi i celým Nemeckom.

    Nemecko je majstrom sveta vo futbale v roku 2014!
     
    00:01
    Na hlavnú tribúnu prichádza aj Nemecko! Vedie ho Schweinsteiger, za ním ide Schürrle a ďalší hráči z 23-členného víťazného kádra. Samozrejme, nechýba ani tréner. Na hrudi hráčov víťazného celku sa už o malý moment bude blysnúť zlatý kov.
     
    Odovzdanie medailí, ako prvý porazení Argentínčania



    Pre zlato si došli nemeckí futbalisti, ktorí nemusia na plochu, počkajú si na tribúne na pohár!

     
    00:00
    Argentínčania veľmi smutní s kamenným výrazom v tvári odchádza z hlavnej tribúny. Vicemajstrov sveta 2014 bude dnešný duel ešte dlho mrzieť.
     
    23:59
    Nemci sa rozostúpili a pomedzi nich na čele s kapitánom Messim prechádzajú argentínski hráči. Tí sa postupne dostanú až na hlavnú tribúnu, kde budú dekorovaní ako držitelia striebra.
     
    23:57
    Rozhodcovia tohto zápasu si preberajú ocenenia. Musíme uznať, že vo finále sme nevideli vážnejšiu chybu z ich strany a najsledovanejšie stretnutie zvládli na výbornú.
     
    23:55
    Prebieha vyhlasovanie najlepších hráčov majstrovstiev sveta 2014. Zlatú loptu pre najlepšieho hráča šampionátu získava Lionel Messi, najlepším brankárom sa stáva a zlatú rukavicu si odnáša Manuel Neuer!
     
    Hokejista Alex Ovečkin odkazuje Messimu, že je stále pre neho jednička!


     
    23:50
    Za nami je úžasný šampionát, ktorý priniesol množstvo zaujímavých situácií. Videli sme zaujímavé góly, pekné kombinácie, ale aj škaredé zákroky a zlé rozhodcovské rozhodnutia. To ale k futbalu patrí a k majstrovstvám sveta takisto. Dokopy sme videli 171 presných zásahov v 64 stretnutiach. Hráči sa už na trávniku zhromažďujú na jedno mieste a o niekoľko minút prebehne ich dekorovanie.
     
    23:46
    Hráči sa presunuli k tribúnam, kde sú ich rodinní príslušníci i fanúšikovia, ktorí obetovali nemalé peniaze, aby mohli byť priamo na štadióne. Medzičasom sa socha Krista nad brazílskym mestom Rio de Janeiro zahalila do nemeckej trikolóry. Takto bude vysvietená najbližších 24 hodín.
     
    23:43
    Na hracej ploche slávnej Maracany vidíme aj slzy šťastia. Hráči Nemecka oslavujú najväčší úspech v živote, zatiaľ čo Argentínčania by sito zrejme už najradšej namierili do šatne, kde by si mohli v pokoji povedať pár slov.
     
    Je koniec! Radosť na strane jednej –



    ...a smútok na strane druhej –

     
    23:40
    Slzy aj smiech na trávniku. Každý zápas i šampionát musí mať víťaza aj porazeného. Dnes sú najšťastnejšími na svete Nemci a ich priaznivci, pretože oslavujú zisk najcennejšej trofeje na slávnom štadióne.
     
    23:38
    Európa prvýkrát v histórii triumfuje na juhoamerickom kontinente a všetci priaznivci Nemecka oslavujú. Argentína má slzy v očiach, chyba zo záveru druhého finálového predĺženia ju stála majstrovský titul.
     
    Nemecko je majstrom sveta!
     
    124
    Koniec zápasu.

    Veronika Pancuráková

    Góly: 113. Götze

    Karty:   33. Höwedes (GER) – 29. Schweinsteiger (ARG), 64. Mascherano (ARG), 65. Agüero (ARG)


    Nemecko: Neuer – Lahm (C), J. Boateng, Hummels, Höwedes – Kramer, Schweinsteiger – T. Müller, Kroos, Özil – Klose
    Náhradníci: Zieler, Weidenfeller – Durm, Mertesacker, Götze, Großkreutz, Ginter, Schürrle, Draxler, Podolski, Khedira

    Argentína: Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Mascherano, Rojo – Biglia, Pérez, Higuaín – Messi (C), Lavezzi
    Náhradníci: Orión, Andújar – Campagnaro, F. Fernández, Basanta, A. Fernández, Álvarez, Gago, Rodríguez, Palacio, Agüero

    Rozhodca: Rizzoli – Faverani, Stefani (všetci ITA)

    Diváci: 74738