Ruch Chorzów – B. Bystrica 2:2 (kon.) | Brno – Myjava 1:0 (kon.) | Plzeň – Karabach 1:3 (kon.)
koniec
Ruch Chorzów
2:2 (0:1)
MFK Dukla Banská Bystrica
Piatok 04.07.2014, 15:00 • NTC Poprad • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Tak v druhom polčase sme videli až tri góly. Najprv zvýšil vedenie Banskej Bystrice Šovčík v 79. minúte, no potom v rozmedzí dvoch minút vyrovnali stav Kuświk a Starzyński. Zápas sa tak skončil remízou 2:2.

    Z popradského NTC sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa. (16:50:09)
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    V záverečných minútach majú loptu na kopačkách hráči poľského celku a do útoku sa už príliš nehrnú.
     
    89
    Z ľavej strany sa teraz snažil Starzyński centrovať, no jeho lopta skončila na obrancovi Banskej Bystrice.
     
    88
    Obrovská šanca pre Chorzów! V šestnástke sa pri lopte ocitol Zieńczuk, ktorý vypálil, no jeho delovku Budinský dokázal zlikvidovať!
     
    88
    Od brány teraz bude po nevydarenej akcii Banskej Bystrice odkopávať brankár Kamiński.
     
    87
    Banskobystričania mali pekné už možno isté dvojgólové vedenie, no poľský tím sa ešte nevzdal a dokázal streliť dva rýchle góly.
     
    84
    Ruch Chorzów dáva gól! Dva góly v rozpätí jednej minúty! Kowalski ideálne odcentroval prízemnú loptu z pravej strany do šestnástky, kde bol pripravený FILIP STARZYŃSKI a ten ideálne zakončil ku ľavej žrdi!
     
    83
    Ruch Chorzów dáva gól! Poľský celok znižuje stav v poslednej desaťminútovke! Z rohového kopu lopta ideálne letela na hranicu malého vápna, kde bol pripravený GREGORZ KUŚWIK a ten hlavičkou nedal šancu brankárovi Banskej Bystrice!
     
    81
    Chorzów teraz minimálne dve minúty obliehal bránu Banskej Bystrice. Hráči poľského klubu loptu nakopávali pred Budinského, no on aj s pomocou spoluhráčov lopty s istotou odpratával do bezpečia.
     
    79
    Banská Bystrica dala gól!
    Krásna kombinácia v podaní hráčov Banskej Bystrice! Spoza pravej hranice šestnástky poslal do stredu pokutového územia center Kupec, ktorý našiel MAREKA ŠOVČÍKA a ten zakončil po zemi ku ľavej žrdi!
     
    76
    V pokutovom území sa teraz lopty z ničoho nič zmocnil Zieńczuk, osamotený si vytvoril priestor pred štyrmi hráčmi, no jeho zakončenie tesne minulo ľavú žrď.
     
    76
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Dolný, prichádza Balko.
     
    75
    Do konca zápasu nám ostáva ešte 15 minút. Banskobystričania sa snažia ešte skórovať, no defenzíva Chorzowa je pozorná a poľský celok taktiež ešte nie je odpísaný.
     
    74
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Banović, prichádza Devito.
     
    72
    Bystričania podnikli útočný výpad, no ten skončil len ofsajdovým verdiktom čiarového rozhodcu.
     
    72
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Wojnar, prichádza Kupec.
     
    71
    Útočná akcia Ruchu Chorzów teraz nevyšla podľa predstáv, keďže lopta skončila za pravou postrannou čiarou.
     
    70
    Obrovská šanca pre Chorzów! V šestnástke loptu Surma pekne priťukol Zieńczukovi, ktorý vypálil z tesnej blízkosti brány, no Budinský dokonale vykryl priestor a loptu nepustil za svoj chrbát!
     
    68
    Janik teraz z ľavej strany nakopával loptu do šestnástky, no brankár Budinský loptu dokázal zachytiť do náručia a rozohrať.
     
    66
    Futbalisti Chorzowa teraz predviedli peknú útočnú akciu, loptu dostali do pokutového územia, ale aj tých zopár hráčov Banskej Bystrice dokázalo loptu zachytiť.
     
    63
    Opäť nasledoval druhý rohový kop v poradí v rámci týchto momentov. no smeroval mimo priestoru šestnástky.
     
    62
    Chorzow v týchto chvíľach zahrával rohový kop, ktorý však bezpečne odrazil brankár Budinský.
     
    61
    Bystričania sa dostali s loptou pred súperovu šestnástku, kde číhal Střihavka, ktorý si spracoval loptu, ale jeho strelecký pokus smeroval nad bránu.
     
    59
    V šestnástke Banskej Bystrice ostal na zemi ležať hráč Chorzowa, ktorý sa ale v rozpätí asi tridsiatich sekúnd postavil a nepotrebuje lekársku pomoc.
     
    58
    Banskobystričania mali k dispozícii rohový kop, ktorí zahrali na bližšiu žrď, no následné zakončenie už bolo nepresné. Pri lopte futbalisti Chorzowa.
     
    57
    Center Banskej Bystrice z pravej strany zastavil obranca Chorzowa, Stawarczyk.
     
    55
    Bystričania sa teraz snažili dostať do čo najnebezpečnejšej blízkosti brány Chorzowa, avšak defenzíva poľského celku to protihráčom nedovolila a získala aj loptu.
     
    54
    Dolný sa teraz pekne z ľavej strany dostal na hornú hranicu pokutového územia, odkiaľ vypálil do stredu brány, kde už bol pripravený brankár Kamiński.
     
    52
    Nevydarená akcia na strane Banskej Bystrice, ktorá skončila len za zadnou čiarou. Lopta odkopáva brankár Kamiński.
     
    50
    Chorzów sa teraz dostal s loptou na útočnú polovicu, no pri šestnástke už dobre zapracovala defenzíva Banskej Bystrice a loptu odpratala až za stredový kruh.
     
    48
    Jeden z hráčov Ruchu Chorzów teraz ostal ležať na trávniku a je už pri ňom okamžite lekár, ktorý ho odnáša mimo ihriska.
     
    47
    Chorzów sa teraz dostal do dobrej šance po ľavej strane, no ich pokus bol zastavený čiarovým rozhodcom, ktorý si všimol ofsajd.
     
    46
    V dobrej možnosti sa teraz ocitol Kuświk, no jeho strela spred vápna skončila len na Budinskom, ktorý loptu bezpečne vyrazil.
     
    46
    Po zmene strán mali výkop k dispozícii hráči Ruchu Chorzów, ktorí si loptu začali prihrávať na vlastnej polovici.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme videli pomerne nezaujímavý futbal pre oko diváka. Po 45 minútach vyhráva Banská Bystrica 1:0 zásluhou gólu z 10. minúty od Střihavku.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Začala sa nám posledná minúta prvého polčasu. Loptu majú na kopačkách Banskobystričania.
     
    44
    Na opačnej strane sme zase videli pekný prienik hráčov Chorzowa, no všetko taktiež vyriešil brankár, tentokrát Budinský.
     
    44
    Center do stredu pokutového územia bezpečne zneškodnil brankár Skaba.
     
    43
    Bystričania budú mať v závere polčasu ešte k dispozícii rohový kop.
     
    42
    Bystričania si teraz s pokojom prihrávali po ľavej strane ihriska, no potom Peňaška loptu nasmeroval za postrannú čiaru.
     
    40
    Do útoku teraz smeroval Wlodyka po ľavej strane, prešiel cez jedného hráča Banskej Bystrice, ale toho nasledujúceho zasiahol nebezpečne a na ihrisko vyrazili lekári.
     
    38
    Banskobystričania sa teraz dostali do protiútoku, no kombinácia im príliš nevyšla, keďže finálna prihrávka skončila na hráčoch Ruchu Chorzow.
     
    37
    Dolny teraz pripravil takmer z polovice ihriska peknú prihrávku Střihavkovi, ktorý smeroval skoro sám na bránu, keďže bol dostihovaný jedným z hráčov Chorzowa, ale napriek tomu dokázal zakončiť, no jeho strela z pravej hranice šestnástky trafila len brankára Skabu.
     
    36
    Futbalisti poľského celku majú teraz loptu na útočnej polovici, keďže jeden z hráčov Banskej Bystrice sa previnil faulom.
     
    34
    Na stredovú os pred šestnástkou dostal ideálnu prihrávku Efir, no jeho strelu z hranice pokutového územia ukážkovo zneškodnil brankár Budinský.
     
    33
    Malinowski teraz loptu z vlastnej polovice odkopol až ku stredovému kruhu, no potom sa od jeho spoluhráča odrazila za postrannú čiaru. Následne tu je po banskobystrickom oute aj out pre Chorzów.
     
    32
    Ruch Chorzów mohol ísť po získaní lopty v stredovom kruhu do šance, no center na ľavú stranu bol nepresný.
     
    31
    Z ľavej strany poslal do vápna doručenku Peňaška, no jeho pokus vystihol brankár Skaba, ktorý loptu vyrazil mimo šestnástky.
     
    30
    Ten však už neohrozil bránu slovenského celku a do útoku môžu ísť práve hráči Banskej Bystrice.
     
    29
    Hráči Chorzowa mali k dispozícii štandardku, po ktorej prišiel center na vzdialenejšiu žrď, kde stál Karahmet, no ten loptu usmernil len mimo priestoru brány, ale posledný sa jej dotkol ešte jeden z Banskobystričanov. Rohový kop pre Chorzów.
     
    27
    Banović skúšal zo obrannej polovice center na ľavú stranu, no pri stredovom kruhu defenzívne zakročil jeden z hráčov Chorzowa.
     
    26
    Center smeroval na vzdialenejšiu žrď, no loptu trafil hráč Chorzówa, čo znamená, že Banská Bystrica bude odkopávať od brány.
     
    26
    Hráči Ruchu Chorzów majú teraz možnosť z rohového kopu.
     
    25
    Banskobystričana začínajú svoju akciu nákopom na útočnú polovicu, no v tých priestoroch, kde lopta dorazila, boli už zoskupení futbalisti poľského celku.
     
    23
    Hráči Ruchu Chorzów sa snažili dostať do útoku, no ich prihrávky na obrannej polovici dokonale vystihli futbalisti Banskej Bystrice, ktorí nedali súperovi veľa priestoru a času.
     
    21
    Z ľavej strany pokutového územia sme teraz videli tvrdú strelu od Wojnara, no ten napálil len priamo do brankára Skabu, ktorý jeho pokus ideálne vystihol!
     
    20
    Z ľavej strany ihriska vysielal do pokutového územia center Wlodyka, no jeho pokus vystihol brankár Budinský.
     
    19
    Ruch Chorzów mal k dispozícii rohový kop, no ten skončil len mimo ihriska. Do útoku môžu ísť Banskobystričania.
     
    17
    Po úvodnom góle Banskej Bystrice sa hrá väčšinu času v strede ihriska. Teraz sme videli náznak útočného ťaženia Ruchu Chorzów, ktorého hráči sa pretláčali po ľavej strane, no obrana súpera loptu dostala za postrannú čiaru.
     
    15
    Teraz sme na trávniku boli svedkami ošetrenia jedného z hráčov Ruchu Chorzów. Hra pokračuje ďalej po odkope od brány Banskej Bystrice.
     
    14
    Banskobystričania sú pozorní v defenzíve a snažia sa opäť presadiť sa v útoku. Nakopávajú lopty pred šestnástku, no aj obrana súpera je v strehu a pokusy slovenského celku likviduje.
     
    12
    Banská Bystrica mala po góle možnosť z priameho kopu, no ich pokus skončil len na kopačkách hráčov súpera.
     
    10
    Banská Bystrica dala gól!
    Banskobystričania otvárajú skóre po 10 minútach hry! Z priestoru hornej hranice šestnástky si vytvoril priestor DAVID STŘIHAVKA, ktorý zakončil ku ľavej žrdi a presadil sa peknou strelou!
     
    9
    Obrovská šanca pre Banskú Bystricu! Po pravej strane vykúzlil peknú útočnú prihrávku Ľupták, ktorý našiel v medzere Wojnara a ten smeroval po pravej hranici šestnástky, v tom na opačnej strane hľadal spoluhráča, no loptu už stihol vyraziť Urbańczyk!
     
    7
    Na trávniku ostal ležať Strihavka, ktorý bol zasiahnutý jedným z hráčov Ruchu Chorzów, no napokon hlavný rozhodca faul neodpískal. Vyzeralo to už na žltú kartu. Lavička Dukly ostala nahnevaná.
     
    6
    Od úvodných minút má loptu viac na kopačkách Banská Bystrica, no tá si zatiaľ nevytvorila strelecký pokus, zatiaľ čo Ruch akonáhle sa dostane do útoku, dokáže zakončovať.
     
    5
    Urbańczyk však poslal spoza šestnástky príliš nízky center, ktorý dokázali hráči Banskej Bystrice s istotou odraziť.
     
    4
    Hráči Banskej Bystrice si teraz loptu bezpečne prihrávali na obrannej polovici, ale potom prišla chyba Savića, ktorý už následne musel zasiahnuť faulom. Priamy kop pre Chorzów.
     
    2
    Zo zadných radov Banskej Bystrice prišiel krížny center na ľavú stranu, no krajný hráč už loptu nezachytil. Bystričania sú však stále pri lopte na útočnej polovici po outovom vhadzovaní.
     
    1
    Dvojica hráčov Banskej Bystrice sa postavila do stredového kruhu, aby výkopom zahájila prvý polčas tohto stretnutia. Slovenský celok útočí zľava doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči Ruchu Chorzów dnes nastúpia v modrých dresoch. Banskobystričania odohrajú tento zápas v červených dresoch.
     
    Úvodné zostavy:

    Ruch Chorzów: Skaba – Gieraga, Malinowski, Helik, Gigolajew, Urbańczyk, Rzuchowski, Wlodyka, Janik, Karahmet, Efir
    Náhradníci: Kamiński, Konczkowski, Stawarczyk, Dziwniel, Kowalski, Surma, Babiarz, Starzyński, Zieńczuk, Kuświk

    FK Dukla Banská Bystrica: Budinský – Vajda, Banović, Savić, Rejdovian, Ľupták, Peňaška, Sumsky, Wojnar, Strihavka, Dolny
    Náhradníci: Boroš, Devito, Balko, Kupec, Sovcik.
     
    Vitajte pri sledovaní on-line prenosu! Program prípravných zápasov v národnom tréningovom centre v Poprade pokračuje a dnes budeme pod Tatrami svedkami zápasu medzi poľským Ruchom Chorzow a slovenským celkom FK Dukla Banská Bystrica. Zápas sa začína o 15:00 a sprevádzať ním vás bude Lukáš R. Ovšonka.

    Ruch Chorzów
    Poľský tím obsadil v minulom ročníku domácej Estraklasy tretie miesto s 34 bodmi na konte čím si zabezpečil účasť v II. predkole Európskej ligy. Tím z mesta na juhu Poľska už v Poprade odohral jeden prípravný duel, a to proti Trenčínu 1.7., v ktorom však podľahol slovenskému celku výsledkom 2:4. Prípravu na novú sezónu Ruch odštartoval zápasom na ihrisku Cracovie 28.6., no tam prehral 3:0.

    FK Dukla Banská Bystrica
    Bystričania začali prípravu na novú sezónu 21.6., keď v domácom prostredí zdolali český Frýdek-Místek 2:1. O štyri dni neskôr sa predstavili na ihrisku Nitry, ktorej podľahli 2:1. No a 27.6. hrali Banskobystričania v rakúskom Mattersburgu, ktorý dokázali zdolať výsledkom 2:3. V minuloročnom vydaní Corgoň Ligy (teraz už Fortuna Ligy) Banská Bystrica obsadila ôsme miesto so ziskom 42 bodov a dvojbodovým náskokom pred deviatou Žilinou.

    Ako sa bude postupne vyvíjať tento prípravný zápas, môžete vedieť zásluhou nášho on-line prenosu, ktorý je tu pre vás od 15:00 a ste naň všetci srdečne pozvaní. Príjemný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Dukla Banská Bystrica. Viac informácií tu.

    Góly: 83. Kuświk, 84. Starzyński – 10. Střihavka, 79. Šovčík


    Ruch Chorzów: Skaba – Gieraga, Malinowski, Helik, Gigolajew, Urbańczyk, Rzuchowski, Wlodyka, Janik, Karahmet, Efir
    Náhradníci: Kamiński, Konczkowski, Stawarczyk, Dziwniel, Kowalski, Surma, Babiarz, Starzyński, Zieńczuk, Kuświk

    MFK Dukla Banská Bystrica: Budinský – Vajda, Banović, Savić, Rejdovian, Ľupták, Peňaška, Sumsky, Wojnar, Strihavka, Dolny
    Náhradníci: Boroš, Devito, Balko, Kupec, Sovcik