Nemecko – Alžírsko 2:1 (po pr.) | Argentína – Švajčiarsko 1:0 (po pr.) | Belgicko – USA 2:1 (po pr.)
koniec po predl.
Belgicko
2:1 (0:0)
USA
Utorok 01.07.2014, 22:00 • Arena Fonte Nova, Salvador • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    114
    Obrovský pokus na gól opäť nevyužitý, no teraz na strane hostí. Priamy kop zahral Breadley prekvapujúco nakrátko na Wondolovskeho. On z prvej prihral na Dempseyho, ktorý sa dostal zoči voči pred brankárom Couroisom. Gól nepadol!
     
    111
    Lukaku mohol definitívne dnes rozhodnúť. Bol vysunutý na ľavej strany a podarilo sa mu aj strieľať z veľmi dobrej pozície. Howard pokus Juliana kryje.
     
    109
    USA bola neskutočne blízko od vyrovnania na 2:2. Yedlin centroval z ľavej strany do šestnástky, kde Dempsey posunul v súboji loptu na Jonesa, ktorý asi z 5 metrov stieľa trestuhodne vedľa.
     
    107
    USA dalo gól!


    Neskutočná dráma pokračuje aj naďalej! Po prihrávke od Dempseyho si JULIAN GREEN nabehol za obranu a z ťažkej príležitosti znižuje stav stretnutia na 2:1.
     
    105+2
    Striedanie v tíme USA: z ihriska odchádza Bedoya, prichádza Green.
     
    105+1
    Rozhodca tentokrát nadstavuje 2 minúty.
     
    105
    Belgicko dalo gól!

    ROMELU LUKAKU strieľa po asistencii aj gól. Snáď hrdina zápasu si vymenil role s De Bruynem. Teraz on jeho vysunul kolmicou na ľavej strane a aj napriek tomu, že bol krytý Beslerom sa dokázal presadiť a strelou k ľavej tyčke zvyšuje skóre na 2:0.
     
    104
    Mirallas je ďalším hráčom, ktorý mohol skórovať. V pokutovom území pálil po zemi k pravej tyči čo to dalo, no Howard zázračne aj tento pokus pokryl.
     
    93
    Belgicko dalo gól!

    Belgicko končí svoju streleckú smolu. Nováčik na ihrisku Lukaku sa uvoľnil na pravej strane od Beasleyho. Nahral KEVINOVI DE BRUYNEMU, ktorý najprv vyzeral tak, že nezakončí, no nakoniec sa uvoľnil a poslal loptu k ľavej tyčke. Howatd kryl druhý smer.
     
    92
    Prekvapujúco v nadstavení začali útok hostia. Beasleyovi sa podarilo zacentrovať z ľavej strany do šestnástky na Jonesa. On hlavičkoval a tesne minul bránu domácich.
     
    91
    Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Origi, prichádza Lukaku.
     
    90+3
    Teraz dokonca mohla rozhodnúť Amerika. V súboji poslal loptu Jones k pravej tyčke kde stáli dvaja hráči hostí nekým nekrytí. Zakončil Wondolowski, ktorý neuveriteľne minul bránu.
     
    90+1
    Rozhodca nadstavuje 3 minúty.
     
    80
    Ďalšia veľká šanca na strane domácich. To je už neskutočné, že je stále 0:0. Po centri z ľavej strany posunul loptu Fellaini na Hazarda. On na hranici šestnástky pekne vystrelil, no loptu ďalším perfektným zákrokom vyboxoval Howard do bezpečia.
     
    77
    Origi vysunul Mirallasa snáď do 1000% šance na gól. On v kratšom samostatnom nájazde vystrelil, no Howard jeho pokus pokryl. Lopta sa odrazila na roh.
     
    72
    Striedanie v tíme USA: z ihriska odchádza Zusi, prichádza Wondolowski.
     
    61
    Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Mertens, prichádza Mirallas.
     
    60
    Mohlo to byť aj skôr. Belgicko sa totiž dostalo do ďalšej veľkej šance na gól. Origi sa dokázal uvoľniť až poslal prihrávku na Mertensa. On z tesnej blízkosti znovu míňa bránu.
     
    56
    Ďalšia obrovská príležitosť na gól. Vertonghen poslal center tentokrát z ľavej na Origiho. On hlavičkou len opečiatkoval brvno.
     
    54
    Tí o ňu rýchlo prišli. Útok teraz postupoval po pravej strane. Odtiaľ poslal veľmi peknú prihrávku Vertonghen na De Bruyneho. On veľmi tesnúčko loptu nedobehol a tak z bezprostrednej blízkosti nemohol zakončiť.
     
    48
    Práve naopak. Na druhej strane zaútočili "Červení Diabli", ktorý útočili cez Van Byutena. On poslal center na Mertensa, ktorý hlavou veľmi pekne ohrozil Howarda. Ten vytlačil loptu na roh.
     
    45
    Rohový kop si ešte zahrajú aj hostia. Vybojoval ho Zusi. Rozhodca v prvom polčase nadstavuje 3 minúty.
     
    43
    Po faule na Dempseyho zo zadu vidí žltú kartu Kompany.
     
    31
    Striedanie v tíme USA: z ihriska odchádza Johnson, prichádza Yedlin.
     
    26
    Belgicko v obrovskej príležitosti na gól. Na ľavej strane bol vysunutý do útoku Vertonghen, ktorý ešte nahral pred bránou do obrovskej príležitosti na Fellainiho. Jeho v poslednej chvíli zblokoval hráč hostí.
     
    23
    Jones stratil loptu v stredovom kruhu a vďaka tomu sa Belgicko na čele s Vertonghenom dostalo do poriadneho prečíslenia. Loptu potiahol k pokutovému územiu, odtiaľ ju prihral do ľava na De Bruyneho, no on už svoju príležitosť nevyužil ani náhodou.
     
    18
    V strednom pásme dosť zbytočne a dosť tvrdo fauloval Cameron Mertensa a vidí za to prvú žltú kartu zápasu.
     
    16
    Hra je prerušená. Na hraciu plochu vybehol fanúšik, no nedalo sa identifikovať, že ktorého tímu. Užil si minútku slávy a my môžeme pokračovať ďalej.
     
    2
    Odtiaľ sa lopta dostala späť do stredu, kde o loptu prišli a prvý útok s prvou strelou načali domáci. Origi bol vysunutý do útoku a veľmi pekne aj vystrelil. Brankár bol pozorný, no Belgicko získalo roh.

    Milan Vrábeľ

    Góly: 93. Bruyne, 105. Lukaku – 107. Green

    Karty:   43. Kompany (BEL) – 18. Cameron (USA)


    Belgicko: Courtois (C) – Vertonghen, Kompany, Van Buyten, Alderweireld – Fellaini, De Bruyne, Witsel – Hazard, Mertens – Origi.
    Náhradníci: Mignolet, Bossut – Vermaelen, Lukaku, Mirallas, Lombaerts, Dembélé, Januzaj, Vanden Borre, Chadli, Ciman.

    USA: Howard – Beasley, Besler, Gonzalez, Cameron – Bedoya, Bradley, Jones, Zusi, Johnson – Dempsey (C).
    Náhradníci: Guzan, Rimaldo – Yedlin, Brooks, Jóhannsson, Diskerud, Davis, Beckerman, Green, Altidore, Wondolowski, Chandler.

    Rozhodca: Haimoudi (Alž.) – Achik (Mar.), Etchiali (Alž.)

    Diváci: 51 227