Česko U16 – Nemecko U16 17:0 (kon.) | Slovensko U16 – Švajčiarsko U16 7:0 (kon.)
koniec
Česko U16
17:0 (8:0, 4:0, 5:0)
Nemecko U16
Streda 25.06.2014, 14:00Majstrovstvá sveta U16
     
    Po tretinách 8:0, 4:0 a 5:0 sa zápas skončil jednoznačným triumfom českého výberu. Veľmi nás teší, ak ste si duel vychutnali prostredníctvom nášho webu Onlajny.eu.

    V Bratislave ešte nasleduje česká hymna na počesť víťazov.
    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok dňa.

    Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková. (15:37:53)
     
    45:00
    Koniec zápasu.
     
    44:56
    Českí hráči búchaním o mantinel odrátavajú sekundy. Česi nasúkali súperovi 17 gólov a z ich strany preto o ničom inom ako o spokojnosti nemôže byť reč.
     
    44:12
    Medzičasom sa nám začala už posledná minúta tohto duelu. Snáď vám ani nemusíme pripomínať, že hracej ploche sa nedeje nič zaujímavé.
     
    43:45
    Nemecko zrejme definitívne zložilo zbrane a nedá už ani len čestný gól. Nemci sú stále stiahnutý pred vlastným gólmanom, ktorý nemá náladu ani len na fľašu s vodou.
     
    42:56
    Takáto hra by vám už určite aj liezla na nervy. Celých 43 minút už v Bratislave nevidíme nič iné, než aktivitu českého výberu. Dominancia je síce chvályhodná, ale takéto rozdiely medzi tímami by až byť nemali.
     
    42:23
    Nemecko už podľa všetkého úplne kapitulovalo. Hostia sa nevedia udržať pri loptičke a neustále sa musia brániť.
     
    41:29
    Pre Smudeka bol predchádzajúci gól už tretím v tomto zápase. Dnešný duel je perfektný na vylepšenie štatistík pre všetkých českých hráčov.
     
    41:02
    Česko dáva gól!
    Postupnosť napokon ostáva využitá a Česko skóruje aj vo svojej piatej presilovke z piatich. Tvrdou ranou takmer od modrej čiary sa dokázal presadiť MATOUŠ SMUDEK. Asistencie: Dominik Mikulčák a Marcel Malina.
     
    40:26
    Nemecko sa na náš vkus až veľmi dlho bráni proti piatim mužom Česka. Oficiálne domáci mladíci sa ale vôbec nemajú kam ponáhľať a v pokoji môžu kombinovať.
     
    39:58
    Podľa správnosti by mali Česi využiť aj túto presilovku. Z doterajších štyroch totiž dali štyri góly, tak by si nemali pokaziť zatiaľ stopercentnú štatistiku v početných prevahách.
     
    39:49
    Nemecko sa navyše bude brániť. Weinmann oslabuje svoj tím za napadnutie.
     
    38:20
    Prebieha 39 minúta stretnutia a Česko vyhráva viac než jednoznačne – šestnásťgólovým rozdielom. Niečo také sme tu už poriadne dlho nemali, ak vôbec...
     
    37:25
    Česko dáva gól!
    ŠTĚPÁN ŠVANDA je takisto pri chuti a toto je už jeho druhý presný zásah. Pravdupovediac, ani sme si nestihli všimnúť, ako padol. Bez asistencií.
     
    37:07
    Česko dáva gól!
    DOMINIK MIKULČÁK sa dokázal presadiť aj druhýkrát v tomto dueli! Ani teraz s tým veľa práce nemal, loptičky padajú do nemeckej siete jedna za druhou. Asistencia: Jan Prokop.
     
    36:45
    Ťažko povedať, čo teraz prebieha hlavami nemeckým hráčov alebo napríklad aj trénera. Rozhodne by sme ale nechceli byť v ich koži, príjemné to určite nebude.
     
    36:00
    K tomuto zápasu sa už pomaly ani nedá nič napísať, pretože na hracej ploche v Bratislave sa nedeje vôbec nič nové. Sledujeme absolútnu celozápasovú dominanciu českého výberu.
     
    35:13
    Česko dáva gól!
    Teraz už ale áno! Štrnásty presný zásah zabezpečil pre český tím nenápadnou ranou DOMINIK MIKULČÁK. Asistencie: Adam Drož a Matěj Štefka.
     
    33:59
    Českí hráči to tentokrát skúsili z uhla. Na veľké prekvapenie všetkých prítomných nemecký brankár loptičku chytil a gól z toho nie je.
     
    33:40
    Malina je aj naďalej veľmi aktívny. Teraz sa s loptičkou na hokejke dostal až priamo pred bránku, no tam mu z čepele skĺzla a zakončiť nemohol.
     
    32:36
    Česi si na svoje konto pripisujú ďalšiu úspešnú presilovku. V tejto chvíli už štvrtú. Štvrtú zo štyroch.
     
    32:14
    Česko dáva gól!
    K tomuto už ani niet čo dodať. V bránke hostí teraz skončilo nahodenie od útočnej modrej čiary v podaní ŠTĚPÁNA ŠVANDU. Asistencia: Tomáš Jakeš.
     
    31:30
    Nemecko sa bude brániť. Bohr sa previnil nedovoleným bránením.
     
    31:21
    Ale Nemcom sa nepodarilo využiť ani dohrávanú početnú prevahu. Českí hokejbalisti sa ukážkovo ubránili a súpera do zakončenia nepustili.
     
    30:56
    Domáci hráči akoby trochu poľavili. S týmto náskokom sa im ale niet veľmi čo čudovať, Nemci sa tak snažia aspoň o čestný zásah. Pripomeňme, že ešte pár sekúnd dohrávajú presilovku zo záveru druhej tretiny.
     
    30:15
    Český brankár si na svoje konto pripisuje azda prvý zákrok v zápase! Po ľahkom nahodení schoval loptičku vo svojej moci a nikomu nedovolil dorážať.
     
    30:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina priniesla opäť jasnú dominanciu českých mladíkov, no videli sme v nej "iba" štyri góly. Česi súperovi loptičku ani nepožičiavajú a nemeckí reprezentanti s ňou prichádzajú do kontaktu iba keď ju práve vyťahujú z bránky. Pred nami je ešte posledných 15 minút hry.
     
    30:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    29:21
    Švanda oslabuje svoj tím na dve minúty za držanie.
     
    29:14
    Česko sa už ani nemusí snažiť. V týchto chvíľach domáci hráči skutočne len trošíčku poľavili a stiahli sa za vlastného gólmana, odkiaľ budú rozohrávať ďalšiu akciu.
     
    28:56
    Nemcom sa zatiaľ darí, aj keď jednoduché to vôbec nemajú. Českí hokejbalisti ich k lopte vôbec nepúšťajú, no z pásma sa vyhodili vlastnou nepresnosťou.
     
    28:30
    Na hracej ploche sa stále nič nemení. Nemecko je stiahnuté pred vlastnou svätyňou a v tejto časti duelu sa pokúsi aspoň neinkasovať hrôzostrašný štrnásty gól.
     
    28:24
    česko sa bude brániť! Holec je vylúčený za napadnutie.
     
    27:59
    Českí hokejbalisti opäť strieľali od modrej čiary a dovolíme si povedať, že ak by lopta letela o pár centimetrov viac doprava, bol by z toho trinásty gól.
     
    27:26
    Pred nami sú už iba necelé tri minúty tejto tretiny. Český gólman sa poriadne nudí,a le vzhľadom k stavu duelu mu to zrejme až tak nevadí.
     
    25:59
    Ťažko niečo napísať k vývoju zápasu a dianiu na hracej ploche. Česko loptičku súperovi ani len nepožičiava a tak je jasné, že môžeme očakávať maximálne ďalšie góly do nemeckej siete.
     
    26:59
    Česko dáva gól!
    Tucet uzavretý! PAVEL MÁLIK teraz napriahol úplne presne a ku dvom asistenciám si pripisuje aj presný zásah. Prihrávali mu Aleš Popluhár a Aleš Kmenta.
     
    25:30
    Hostia sa opäť musia brániť. Nemecko musí čeliť jednej rane za druhou, Česko sa opäť dostalo ku chuti a páli od útočnej modrej čiary.
     
    24:55
    Česko sa ešte tešilo z gólu s poradovým číslom 12, no rozhodca napokon rozpažil. Táto loptička v sieti podľa všetkého neskončila.
     
    24:02
    Nemecku sa podarilo súpera vytlačiť spred vlastnej bránky. To sa dá vyslovene považovať za úspech hostí.
     
    23:24
    Máme za sebou ďalšiu využitú presilovku v prospech českých mladíkov. Nemci už zrejme v hlavách odrátavajú minúty do konca zápasu.
     
    23:02
    Česko dáva gól!
    Debakel pokračuje. Teraz hostia inkasujú po zakončení z ľavej strany, ktoré smerovalo z hokejky ALEŠA POPLUHÁRA. Asistencie: Pavel Málik, Aleš Kmenta.
     
    22:36
    Stále sa nič nemení. Česko má loptičku neustále pod kontrolou, no musíme zdôrazniť, že počas celého zápasu sa nikam netlačí. Góly mu jednoducho do siete padajú samé.
     
    21:53
    Nemecko sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza za seknutie Durr.
     
    21:46
    Česi sa po góle usmiali, táto situácia je už skutočne vtipná. Tento duel môžu naši západní susedia považovať za akúsi tréningovú jednotku. Nemecko by takto vybuchovať na svetovom šampionáte rozhodne nemalo.
     
    20:53
    Česko dáva gól!
    Desiatka je na svete! Pred bránkou nechali hostia úplne nepokrytého ALEŠA KMENTU, ktorý dostal prihrávku a bezproblémovo ju poslal do siete. Asistencia: Jakub Král.
     
    20:46
    Česko stále ostáva v útočnej tretine, aj keď sme presnú strelu už dlhšie nezaznamenali. Nemci nemôžu ani len pomýšľať nad prechodom do útoku.
     
    20:23
    Česko stále útočí. S loptičkou teraz domáci kombinovali na pravej strane v útočnej tretine, no zakončenie potom poslali tesne vedľa priestoru troch žrdí.
     
    19:56
    Na hracej ploche v Bratislave sa stále nič nemení. Loptu majú na svojich hokejkách iba domáci hráči a pokúšajú sa niečo vymyslieť.
     
    19:16
    česko už vymýšľalo ďalšiu gólovú akciu. Málek mal loptu na hokejke vedľa bránky, no rýchlym pohybom gólmana súpera neprekvapil.
     
    18:29
    A česká republika útočí aj naďalej. Hostia sa musia iba brániť, nedokážu loptičku ani len vyhodiť spred vlastnej bránky.
     
    18:00
    Česko dáva gól!
    Domáci hráči pridávajú svoj deviaty gól! JAN PROKOP mal loptičku na hokejke na ľavej strane od bránky a ranou z uhla prekvapil súpera. Asistencie: Adam Drož a Filip Jaroměřský.
     
    17:20
    Pokračuje sa v hre piatich proti piatim. Česko sa už nemá kam zbytočne ponáhľať, a preto teraz iba kombinuje vo vlastnej útočnej tretine.
     
    16:50
    Medzičasom už hráme v plnom počte na oboch stranách. Česko sa dokázalo ubrániť bez najmenšieho zaváhania.
     
    16:10
    Nemeckí hráči ale nevedia absolútne nič vymyslieť. Domáci hokejbalisti ich držia na uzde a nepúšťajú ani len jednu loptu na svojho gólmana.
     
    15:24
    Nemecko hrá s piatimi hráčmi a k dispozícii bude mať kratučkú dohrávanú presilovku.
     
    15:20
    Úvodné vhadzovanie druhej tretiny síce na svoje hokejky získali hostia, ale dlho sa pri lopte neudržali. po dvoch sekundách im ju Česi vzali a Nemecko sa musí brániť.
     
    15:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina je za nami a my nemôžeme konštatovať nič iné než to, že sme videli absolútnu dominanciu českých hokejbalistov. Nemcom sa nepodarilo ani len zakončiť a dnes dostávajú od súpera poriadny debakel.
     
    15:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    14:34
    Česko dáva gól!
    Česko vyhráva už o neuveriteľných 8 gólov. Presadiť sa dokázal MARCEL MALINA, ktorý takto dnes zavŕšil svoj hetrik. Asistencia: Robin Mlázovský.
     
    14:19
    Pomer síl na hracej ploche sa vyrovná. Král vylúčený za nedovolené bránenie.
     
    13:56
    Česko sa okamžite usadilo pred súperovým brankárom a pokúša sa tam niečo vymyslieť. Českí hokejbalisti sú veľmi dotieraví.
     
    13:24
    Nemci sa budú opäť brániť! Weinmann oslabí svoj tím za napadnutie.
     
    13:20
    Česko sa ale opäť raz vrátilo do pásma a do súpera sa poriadne obulo. Po tvrdej rane od modrej čiary sa pokúšal dorážať Holec, ale nebol presný.
     
    12:43
    Nemecku sa podarilo dostať loptičku preč z vlastnej obrannej tretiny. Stalo sa tak po veľmi dlhej dobe, kedy sa hostia museli brániť.
     
    12:05
    Nemci sa opäť previnili iba zakázaným uvoľnením. Česko teda o pásmo opäť nepríde.
     
    11:39
    Na hracej ploche sledujeme absolútnu dominanciu českých hokejistov. Ich súper ani nevie, kde mu hlava stojí a kam skôr skočiť.
     
    10:49
    Česko dáva gól!
    Česko súperovi nedáva vôbec žiadnu šancu na úspech. Prudko nastrelenú loptičku pred bránkou počkal osamotený MARCEL MALINA a dorazil ju za chrbát bezmocného brankára. Asistencia: Štěpán Švanda. Česko využíva presilovku.
     
    10:16
    Nemci sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Sprenzl.
     
    09:04
    Česko dáva gól!
    Góly už pomaly ani nestíhame počítať. Zaznamenali sme ďalší prudký švih do horných priestorov nemeckej svätyne, čo znamená už šiesty gól pre Česko. Presadil sa MATĚJ FRAŇO. Asistencie: Pavel Málik a Aleš Popluhár.
     
    08:46
    Česi sa okamžite pokúšajú zvýšiť svoj náskok. Bol to zrejme Jaroměřský, kto sa tlačil do zakončenia, no gólman hostí tesne pred ním loptičku odpálil mimo hracej plochy.
     
    08:32
    Česko dáva gól!
    Náskok českých hráčov je už päťgólový! Nemeckého brankára teraz prekvapil nenápadný švih spoza obrany, ktorého autorom bol MARCEL MALINA. Bez asistencií.
     
    07:23
    Nemci by do útoku chceli ísť, ale takto to nepôjde. Pokus o rýchle vysunutie skončil iba zakázaný, uvoľnením.
     
    07:06
    Českí hráči sa ale na moment museli stiahnuť k vlastnej bránke. Črtal sa totiž útok súpera, no naši susedia si loptičku vzali na vlastné hokejky a hru upokojili.
     
    06:55
    Českí hráči si na ihrisku užívajú úplnú pohodu a s pokojom na hokejkách môžu kombinovať pred súperovou bránkou. Nemci musia byť poriadne zúfalí.
     
    06:24
    Česko dáva gól!
    Česko pridáva svoj štvrtý gól v tomto zápase! JAKUB KRÁL sa tvrdo napriahol a prepálil Dunkela. Asistencie: Matěj Fraňo, Aleš Kmenta.
     
    05:20
    Za nami je ešte iba niečo viac ako päť minút zápasu, no zdá sa, že je rozhodnuté. Nemci nevedia založiť ani jednu presnú akciu a aj keď by chceli znížiť, bez útočenia to proste nepôjde.
     
    04:57
    Česko dáva gól!
    Česi svojho súpera vôbec nešetria! Nemci sa ešte nestihli spamätať z druhého inkasovaného gólu a už prehrávajú o tri presné zásahy. Druhýkrát v zápase sa presadil MATOUŠ SMUDEK. Asistencie: Ondřej Málek a Jaroslav Holec.
     
    04:22
    Česko dáva gól!
    Naši západní susedia sa dostávajú do dvojgólového vedenia. Stalo sa tak po prudkej strele švihom, ktorá skončila až v sieti. Presadil sa JAN PROKOP. Asistencia: Dominik Mikulčák.
     
    04:01
    Českí hráči sú stále usadení pred súperovou bránkou a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Obrancovia to opäť skúšali ranou z modrej čiary, no teraz to gólom neskončilo.
     
    03:45
    Česi súpera o loptičku okamžite obrali a namierili si to s ňou na opačnú polovicu hracej plochy.
     
    03:06
    Nemeckí hokejbalisti sa zatiaľ vôbec nedostali k priamemu ohrozeniu Čapeka. Loptu síce teraz dostali do vlastnej útočnej tretiny, no bolo to bez strely.
     
    02:56
    Českí hráči stále nezaháľajú a naďalej sa tlačia do zakončenia. Teraz sa celá jedna formácia nasťahovala až pred gólmana a pokúšala sa mu loptičku doraziť za chrbát, no Dunkel si dal pozor.
     
    01:55
    Česko dáva gól!
    Českí hráči sa hneď v úvode duelu dostávajú do vedenia. Gól padol po strele od modrej čiary a následnej dorážke spred bránky. Presadil sa MATOUŠ SMUDEK. Asistencia: Jaroslav Holec.
     
    01:29
    Máme za sebou prvú strelu do priestoru troch žrdí. Postarali sa o ňu českí hráči, no hosťujúci gólman dokázal včas zareagovať a loptu za svoj chrbát nepustil.
     
    01:03
    Ani Nemcom ale útok vôbec nevyšiel. Merkle sa s loptičkou pokúšal predrať cez stred poľa, no prišiel o ňu a nedostal sa ani len do útočnej tretiny.
     
    00:39
    Českí hokejbalisti sa dostali až k bránke súpera, ale príliš im to nepomohlo. Dokázali pri nej podržať loptu, ni však vystreliť a budú sa musieť brániť.
     
    00:20
    Zápas sa začal víťazným buly pre Česko. Loptičku vybojoval Kmenta a hostia sa okamžite pokúsia nahrnúť do útoku.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ihrisku. Po úvodnom pozdrave a vymenení vlajočiek budeme očakávať úvod zápasu.
     
    Úvodné zostavy:

    Česko U16: Čapek (Janský) – Vísner, Jakeš, Smudek, Štefka, Zajíček, Jaroměřský, Kucharski, Málik, Mikulčák, Mlázovský, Popluhár, Hnát, Drož, Fraňo, Holec, Kmenta, Král, Majer, Málek, Malina, Prokop, Švanda

    Nemecko U16: Dunkel (Paul) – Gräber, Guran, Sprenger, Sprenzl, Sterzik, Weinmann, Bohr, Durr, Eck, Hossenthaler, Hey, Kritter, Merkle, Neidl, Sterzik, Zornik

    Rozhodca: Ivan Bežo, Karl Willson.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri pokračovaní svetového šampionátu v hokejbale hráčov do 16 rokov. Ten sa koná v Bratislave a začal sa už včera. V tomto podrobnom textovom prenose si priblížime dianie na hracej ploche, kde sa stretnú výbery Česka a Nemecka.

    Oba celky už sa sebou jeden hlavný zápas v hlavnom meste Slovenska majú. Včera, v prvý hrací deň, sa českí mladíci stretli s výberom Slovenska, no chuť víťazstva v tomto duelu neokúsili. Prehrali 1:3, pričom gól sa im podarilo dať iba jednu minútu a jednu sekundu pred koncom.

    Nemci sú na tom úplne naopak. Včera sa predstavili proti výberu Veľkej Británie, a aj keď bol po dvoch tretinách stav nerozhodný 2:2, napokon duel dotiahli do víťazného konca a triumfovali 3:1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 2. Smudek (Holec), 5. Prokop (Mikulčák), 5. Smudek (Málek, Holec), 7. Král (Fraňo, Kmenta), 9. Malina, 10. Fraňo (Málik, Popluhár), 11. Malina (Švanda), 15. Malina (Mlázovský), 18. Prokop (Drož, Jaroměřský), 21. Kmenta (Král), 24. Popluhár (Málik, Kmenta), 27. Málik (Popluhár, Kmenta), 33. Švanda (Jakeš), 36. Mikulčák (Drož, Štefka), 38. Mikulčák (Prokop), 38. Švanda, 42. Smudek (Mikulčák, Malina)


    Česko U16: Ulrich – Vísner, Jakeš, Smudek, Štefka, Zajíček, Jaroměřský, Kucharski, Málik, Mikulčák, Mlázovský, Popluhár, Hnát, Drož, Fraňo, Holec, Kmenta, Král, Majer, Málek, Malina, Prokop, Švanda
    Nemecko U16: Dunkel (Paul) – Gräber, Guran, Sprenger, Sprenzl, Sterzik, Weinmann, Bohr, Durr, Eck, Hossenthaler, Hey, Kritter, Merkle, Neidl, Sterzik, Zornik

    Rozhodca: Ivan Bežo, Karl Willson