Nigéria – Bosna 1:0 (kon.) | Belgicko – Rusko 1:0 (kon.) | J. Kórea – Alžírsko 2:4 (kon.)
koniec
Belgicko
1:0 (0:0)
Rusko
Nedeľa 22.06.2014, 18:00 • Maracanã, Rio De Janeiro • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, v strhujúcom závere napokon víťazia hráči Belgicka najtesnejším rozdielom 1:0. O jediný gól sa v 88. minúte postaral striedajúci hráč Origi, čím spečatil postup Belgicka do osemfinále. Rusi mali lepší vstup do druhého polčasu, vypracovali si príležitosti, no ani jednu z nich nedokázali využiť. Naopak, ako bolo spomenuté vyššie, lekciu z efektivitu dal Rusom Origi, ktorý sa dnes stal hrdinom zápasu.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok víkendu. (19:56:48)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Fanúšikovia Belgicka sa na tribúnach už predčasne tešia z víťazstva, Rusi sa už nedokážu sformovať a zaútočiť, čoskoro príde záverečný hvizd nemeckého rozhodcu, ktorý ukončí tento duel.
     
    90+2
    Čas rýchlo plynie a Belgičania stále držia Rusov ďaleko od svojej brány, zdá sa, že si tesné vedenie dokážu ustrážiť a budú sa môcť tešiť z postupu.
     
    90+1
    Zatiaľ sa tak ale nedeje, naopak druhý raz udrieť a tým potvrdiť svoje víťazstvo mohli Belgičania. Tentoraz Hazard našiel vo vnútri šestnástky Mirallasa, ktorý z bezprostrednej vzdialenosti len napálil Akinfejeva!
     
    90
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa ešte budú hrať 3 extra minúty. Ruskí futbalisti tak ešte budú mať možnosť vypracovať si príležitosť na vyrovnanie.
     
    89
    Tréner Capello na inkasovaný gól okamžite reaguje striedaním. Z ihriska sťahuje Samedova, ktorého vystrieda Kerzhakov
     
     
    88
    Belgicko dalo gól! si potiahol loptu po pravom krídle takmer až k bránkovej čiare. Odtiaľ pohotovo našiel striedajúceho DIVOCKA ORIGIHO, na ktorého obrana Ruska akosi pozabudla a ten posiela tesne pred koncom zápasu Belgicko do vedenia! 1:0.
     
    87
    Belgičania stupňujú svoj tlak, aj naďalej sa zdržiavajú v okolí pokutového územia ruskej reprezentácie, uvidíme, či sa im podarí v posledných minútach riadnej hracej doby vypracovať si gólovú príležitosť.
     
    86
    Belgičania následne vybojovali rohový kop po peknej samostatnej akcii Hazarda, no ten zostal nevyužitý, ruská obrana to tentoraz zvládla.
     
    85
    Hra sa nám rozhýbala, no škoda, že nie skôr ako 5 minút pred koncom riadnej hracej doby. Uvidíme, či sa na konci zápasu podarí jednému z tímov predsa len skórovať.
     
    84
    A gól sme mohli vidieť aj na opačnej strane! Striedajúci Mirallas sa do strely poriadne oprel, oklamal Akinfejeva, no svojou strelou iba opečiatkoval pravú tyč!
     
    84
    Najprv ale ešte prichádza striedanie na strane Ruska, na ihrisko príde Dzagoev, ten v hre vystrieda Shatova.
     
    83
    Na opačnej strane budú môcť udrieť Belgičania po tom ako Kanunnikov zahral rukou. Belgicko tak bude zahrávať priamy kop z veľmi výhodnej pozície.
     
    82
    Rusi sa rýchlo vrátili pred belgickú bránu, ale nezmyselne zahraný center pred bránu nenašiel absolútne nikoho a rozohrávať tak bude Courtois.
     
    81
    Rusi mohli následne udrieť zásluhou striedajúceho Eshchenka, no ten z dobrej pozície nedôrazne zakončil a jeho pokus letí približne 30 centimetrov od brány.
     
    80
    V zápase sa však nepokračuje, v ruskom tíme vidíme ďalšie zdravotné problémy, svalové problémy trápia už aj Berezutského a pomáhať mu musí Akinfejev.
     
    79
    Fellaini a Origi si nabiehali na letiacu loptu do pokutového územia, nanešťastie pre belgický tím sa druhý menovaný ocitol v ofsajde a hra je tak prerušená.
     
    78
    Teraz si to ale sami pokazili nepresnou prihrávkou a dávajú tak možnosť Belgičanom zaútočiť. Tí nám v druhom polčase v podstate smerom dopredu nič neukázali.

    Andrej Marienka

    Góly: 88. Origi

    Karty:   54. Witsel (BEL), 74. Alderweireld (BEL) – 38. Glushakov (RUS)


    Belgicko: Courtois – Vermaelen, Kompany, Van Buyten, Alderweireld – Fellaini, Witsel – De Bruyne – Hazard, Mertens – Lukaku
    Náhradníci: Mignolet, Bossut – Vertonghen, Mirallas, Defour, Origi, Lombaerts, Dembélé, Januzaj, Vanden Borre, Chadli, Ciman

    Rusko: Akinfeev – Kombarov, Ignashevich, Glushakov, Berezutski, Kozlov – Shatov, Faizulin, Samedov – Kanunnikov – Kokorin
    Náhradníci: Lodygin, Ryzhikov – Schennikov, Semenov, Denisov, Dzagoev, Kerzhakov, Granat, Mogilevets, Zhirkov, Ionov, Eshchenko

    Rozhodca: Brych – Borsch, Lupp (všetci GER)