Nigéria – Bosna 1:0 (kon.) | Belgicko – Rusko 1:0 (kon.) | J. Kórea – Alžírsko 2:4 (kon.)
koniec
Nigéria
1:0 (1:0)
Bosna a Hercegovina
Nedeľa 22.06.2014, 00:00 • Arena Pantanal, Cuiaba • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    Ďakujem za pozornosť, prajem príjemnú dobrú noc. (02:00:26)
     
    Držanie lopty: 45 % : 55 %.
    Strely na bránu: 10:7.
    Strely mimo: 10:11.
    Rohy: 4:4.
    Fauly: 9:7.
     
    Šťastie a na druhej strane obrovská smola. Aj takto by sa dal charakterizovať dnešný duel medzi Nigériou a Bosnou a Hercegovinou. Neuznaný gól, následne inkasovanie v podaní Odemwingieho, snaha v druhom polčase o gól a nakoniec čerešnička na torte v 93. minúte v podaní Džeka – žrď! Bosna si pochovala šance na postup, môže za to poďakovať svojej obrane, ktorá ju dneska nepodržala. Nigéria na tomto Mundiale ešte ani raz neinkasovala. Na svojom konte majú Super Orli 4 body, kým Bosna 0. Argentína kraľuje skupine F so 6 bodmi, kým tretí Irán má na svojom konte po bezgólovej remíze s Nigériou a dnešnou prehrou s Argentínou 0:1 len jeden bod. Posledné zápasy tejto skupiny sa odohrajú v stredu 25. júna.
     
    Koniec zápasu.
     
    Ďalšia šanca Džeka

     
    90+3
    Tak toto nie je možné! Šťastie pri Bosne dneska nestálo! Najskôr neuznaný regulérny gól a v poslednej minúte žrď po perfektnej šanci od Edina Džeka! Toto mal tento Bosniansky kanonier premeniť.
     
    90+1
    Nadstavujú sa ešte 3 minúty. Bosna si nevie dať rady, Nigéria sa už nikam neponáhľa. Zdá sa, že sa zápas už iba dohráva. Žiadny tlak, nič.
     
    Hlavička Džeka

     
    90
    Bosna sa ešte silou mocou snaží. Dokonca sa jej podarilo vybojovať aj rohový kop. Pekne zavesený Edin Džeko však poslal po centri do vápna loptu len na Enyeamu. Jedna z posledných šancí.
     
    89
    Pekný center od Susiča, ktorý smeroval do pokutového územia, nanešťastie pre Bosnu nikoho nenašiel. Následný pokus Mujdžu sa neujal, nakoľko hráč Bosny vôbec netrafil loptu. Škoda toho.
     
    88
    Center Obiho Mikela odhlavičkoval Mujdža. Nigéria však drží loptu veľmi ďaleko od svojej brány. Bosna už nemá potrebný elán na vyrovnanie.
     
    87
    Emenike je opäť na trávniku, je to taký nigérijský Drogba. Priamy kop pre Nigériu.
     
    86
    Hra bez náboja, niekoľkí hráči už krútia hlavou. Debutanti na MS zrejme svoju púť ukončia už po základnej skupine.
     
    85
    Susičova prudká strela z ľavej strany. Ani Džeko, ani Ibiševič sa k odrazenej lopte nedostali, škoda pre hráčov v bielom.
     
    84
    Emenike si sadol na trávnik, akosi sa mu už asi nechce. Zdržiava čo to dá, Bosiaci sa právom hnevajú.
     
    83
    Begovič sa poriadne natiahol pri strele od Emenikeho. Vyzeralo to, že by to mohlo padnúť aj do brány, no bol to len očný klam.
     
    82
    Žltu kartu dostáva za nepríjemný zákrok John Obi Mikel.
     
    81
    Perfektná tvrdá strela spoza šestnástky v podaní Onaziho! Tento hráč dnes možno chce až príliš. Je to jeho minimálne tretia strela! Dobrý pokus.
     
    80
    Vyzerá to tak, že už Nigérijčania začínajú zdržovať hru. Sám som zvedavý, koľko rozhodca nadstaví. Bosne už veľa času a ani síl neostáva. Nepomohli ani striedania.Naopak, napríklad aj taký Bešič sa previnil faulom. Oshaniwa sa s radosťou hodil o zem a chvíľu si na zemi aj s radosťou poleží.
     
    Sledovanie futbalu pri ceste Belo Horizonte – Rio.

    Jakub Mitter

    Góly: 29. Odemwingie

    Karty:   82. Mikel (NIG) – 6. Medunjanin (BOS)


    Nigéria: Enyeama (C) – Ambrose, Yobo, Oshaniwa, Omeruo – Musa, Onazi, Mikel, Babatunde – Odemwingie, Emenike.
    Náhradníci: Ejide, Agbim – Egwuekwe, Odunlami, Oboabona, Uzoenyi, Gabriel, Azeez, Moses, Nwofor, Uchebo, Sh. Ameobi.

    Bosna a Hercegovina: Begović – Mujdža, Šunjić, Spahić (C), Medunjanin – Pjanić, Bešić – Hajrović, Misimović, Lulić – Džeko.
    Náhradníci: Avdukić, Fejzić – Vršajević, Bičakčić, Kolašinac, Vranješ, Sušić, Ibričić, Višća, Hadžić, Salihović, Ibišević.

    Rozhodca: Peter O'Leary – Ian-Hendrik Hintz, Mark Rule (všetci NZL)