Real Madrid – Atlético Madrid 4:1 (po pr.)
koniec po predl.
Real Madrid
4:1 (0:1)
Atlético Madrid
Sobota 24.05.2014, 20:45 • Estadio da Luz, Lisabon • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Dnešné meranie síl má pikantný náboj, pretože sa jedná o súboj dvoch výborných mužstiev s nádychom mestského derby. Real vedie skúsený taliansky tréner Carlo Ancelotti, ktorý už vyhral Ligu Majstrov s tímami AC Miláno a Juventus. Jeho náprotivkom je niekdajší hráč Atlética, Argentínčan Diego Simeone.

    Stretnutie sa začne o 20:45 SEČ, prajem Vám príjemný futbalový zážitok.
     
    Z posledných piatich stretnutí sa oba celky radovali z výhry dvakrát a raz sa zrodil nerozhodný výsledok. Aktuálna sezóna priniesla až štyri vzájomné zápasy.

    V tom prvom sa 28.septembra 2013 v rámci 7.kola domácej súťaže zrodila tesná výhra Atlética 0:1, o ktorej rozhodol Diego Costa. Následne na seba madridské celky narazili v semifinále španielskeho pohára Copa del Rey a Real vyhral prvý zápas 3:0, v tom druhom taktiež triumfoval slávnejší z tejto dvojice tímov a to výsledkom 0:2, ktorú zariadil dvoma premenenými pokutovými kopmi Cristiano Ronaldo. Posledný vzájomný duel sa odohral 2.marca 2014 a Atlético vyhralo prvý polčas 2:1, ale Realu sa podarilo vyrovnať a tak si mužstvá delili bod za remízu 2:2. V európskych súťažiach sa madridské celky nestretli od roku 1959.
     
    Top strelci v Lige Majstrov

    V tábore Realu je najlepším strelcom Cristiano Ronaldo, ktorý má na svojom konte už 16 presných zásahov. O druhé a tretie miesto medzi najlepšími strelcami Realu sa delia Gareth Bale a Karim Benzema, ktorí vsietili zhodne po 5 gólov.

    Najlepším strelcom Atlética je Diego Costa s ôsmymi presnými zásahmi a na druhom, repsektíve treťom mieste sa nachádzajú Raúl García a Arda Turan, ktorí majú na svojom konte rovnaký počet gólov, štyri.

    Absencie

    V tíme Realu Madrid panujú otázniky ohľadom zdravotného stavu Karima Benzemu a Pepeho. Od úvodných minút by však mal nastúpiť hviezdny Cristiano Ronaldo, pre ktorého je finále Ligy Majstrov v rodnej krajine veľkou výzvou. Bielemu Baletu bude chýbať z dôvodu kartového trestu Xabi Alonso.

    Spomínanou dvojicou kľúčových hráčov Atlética, ktorí nedohrali posledné ligové kolo s Barcelonou sú Diego Costa a Arda Turan. Ich štart je otázny aj v dnešnom stretnutí.
     
    Vítam Vás pri dnešnom stretnutí. Dnes je pred nami vyvrcholenie tohtoročnej Ligy Majstrov. Veľkolepé finále sa bude hraťv Portugalsku, konkrétne v Lisabone na Estadio da Luz. Sily si zmerajú dva celky z Madridu, aktuálny šampión španielskej Primera División Atlético Madrid a jeden z najväčších veľkoklubov planéty Real Madrid.

    Real Madrid je tím, ktorý má v každej sezóne tie najvyššie ambície a sezóna 2013/2014 nebola výnimkou. Mužstvu sa dlho darilo v domácej súťaži, kde až do posledných kôl bojovalo o prvenstvo s Barcelonou a práve Atléticom. V Lige Majstrov postúpil Biely Balet poľahky cez osemfinále, v ktorom zdolal Schalke celkovým skóre 9:2 a podobne si poradil aj vo štvrťfinále s Borussiou Dortmund, cez ktorú prešiel celkovým pomerom 5:0.

    V semifinále mužstvo narazilo na silný Bayern a po prvom zápase, ktorý sa hral na domácom štadióne Madridu sa Real mohol tešiť z najtesnejšej výhry 1:0, o ktorej rozhodol Karim Benzema. V odvete na nemeckej pôde sa očakával veľmi tuhý boj o postup, ale napokon Real vyhral vysoko 0:4. Po dva góly pri tomto deklasovaní bavorského veľkoklubu vsietili Sergio Ramos a Cristiano Ronaldo. Real tak postúpil do finále a brúsi si zuby na zisk jubilenjnej desiatej trofeje pre najlepší európsky tím. Naposledy ju Biely Balet dokázal vyhrať v roku 2002.

    Atlético patrí medzi najpríjemnejšie prekvapenia tejto sezóny, ktorú korunovalo ziskom titulu v domácej súťaži. O výhre v Primera División sa rozhodovalo v poslednom kole, keď sa s madridským tímom v priamom súboji o titul stretla Barcelona, ktorá potrebovalo na zisk titulu výhru. Atlético už v úvode duelu prišlo o dvoch kľúčových hráčov, ktorí museli pre zranenia odstúpiť a ešte v prvom polčase prehrávalo 0:1. V tom druhom sa zásluhou Diega Godína podarilo Atlético vyrovnať a ustáť tlak Barcelony, čím si tak mužstvo vybojovalo prvenstvo. V Lige Majstrov sa v osemfinále stretlo s milánskym AC, cez ktoré postúpilo s celkovým skóre 5:1. Vo štvrťfinále narazilo Atlético na Barcelonu, s ktorou v prvom zápase remizovalo 1:1, ale v tom druhom dokázalo vyhrať 1:0. O postupe ,Madridčanov do semifinále rozhodol gólom v piatej minúte Koke.

    V semifinále vyzvala madridský klub londýnska Chelsea a prvý zápas na španielskej pôde sa skončil bezgólovou remízou. V tom druhom bol po prvom polčase stav yvrovnaný 1:1 a k postupu mala bližšie Chelsea, ale v 60.minúte premenil Diego Costa nariadenú penaltu a o dvanásť minút neskôr upravil na konečných 1:3 Arda Turan. Pre Atlético je tak dnešné finále šancou na druhú trofej v tomto ročníku.
     
    -29
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Casillas (C) – Carvajal, Ramos, Varane, Coentrão – Modrič, Khedira, di María – Bale, Benzema, Ronaldo
    Náhradníci: Diego López – Pepe, Marcelo, Arbeloa, Isco, Illarramendi, Morata

    Atlético Madrid: ourtois – Torres Juanfran, Miranda, Godín, Filipe – Raúl García, Tiago, Gabi (C), Koke – D. Costa, David Villa
    Náhradníci: Aranzubia – Alderweireld, M. Suárez, C. Rodríguez, Diego, J. Sosa, Adrián

    Rozhodca: B. Kuipers – S. van Roekel, E. Zeinstra.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas sa začal rozohrávkou Realu. Biely Balet kombinoval v strede pola a hoci sa Atléticu podarilo zachytiť jeden z pasov, následná snaha o vysunutie Costu presná nebola. Krátko potom sa nepresadil Bale cez Filipe Luisa.
     
    2
    Po dlhom pase Ramosa sa Real nepresadil na pravom krídle a krátko potom zahrával Real voľný kop po faule na Ronalda v strede pola.
     
    4
    Di María neprihrával presne Ronaldovi a k lopte sa dostalo Atlético, ktoré sa však krátkymi prihrávkami nedostalo ďalej než do stredového kruhu. Pri lopte sú však znovu hráči Realu, ktorí sa vďaka centru takmer dostali k zakončeniu.
     
    5
    Rýchla akcia Realu cez Carvajala a Benzemu však končí len v rukaviciach pozorného Courtoisa.
     
    7
    Atlético sa nepresadilo na pravom krídle a k lopte sa dostal Gareth Bale, ktorý ťahal akciu Realu, ale tá sa skončila v strede pola, kde jeden z hráčov Bieleho Baletu fauloval. Z následného voľného kopu pekne centroval Filipe Luis, ale k priamemu ohrozeniu brány sa Atlético nedostalo a bude z toho len výkop v podaní Casillasa.
     
    8
    Koke nepresne hľadal Diega Costu a k lopte sa dostal Real. V strede pola bol však Khedira faulovaný Davidom Villom.
     
    9
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Diego Costa, prichádza Adrián López.
     
    10
    Adrián López. ktorý nahradil Costu sa nepresadil v súboji pri postrannej čiare. Costovi zrejme nedovolilo zranenie z predchádzajúceho duelu s Barcelonou odohrať viac než len úvod dnešného finále.
     
    11
    Ronaldo padol na trávnik po jednom zo súbojov a následne prišlo odovzdanie lopty Realu od Raúla Garcíu.
     
    13
    Znovu sa Real dostal do rýchleho protiútoku po osi Carvajal- Benzema. Krátko potom sa k lopte na ľavom krídle dostal Ángel di María, ale jeho center do vápna nenašiel nikoho zo spoluhráčov. O pár sekúnd neskôr sme videli prvý strelecký pokus zápasu, keď sa k strele z diaľky odhodlal Raúl García, ale jeho pokus svätyňu Realu neohrozil.
     
    15
    Vidlei sme nepresnosť Realu v strede pola a k lopte sa dostalo Atlético. Kokeho prudká prihrávka do behu však skončila len u Casillasa, ktorý nič nenechal na náhodu a okamžite rozohrával loptu mimo nebezpečného územia. Je za nami štvrťhodinka hry a zatiaľ sa hrá absolútne vyrovnaný zápas.
     
    17
    Gabi si niečo intenzívne vysvetľuje s Coentrãom potom, čo bol hráč Atlética faulovaný v strede pola. Následný voľný kop Atlética zahrával Miranda, ale o pár sekúnd neskôr bol Adriánovi Lópezovi pískaný ofsajd.
     
    18
    Real pekne zakombinoval na súperovej polovici, ale Khedirov center zo stredu pola Benzemu nenašiel a lopta sa octila mimo hracej plochy. Späť do hry ju vráti odkopom Thibaut Courtois.
     
    20
    Ani jeden z tímov sa nepresadil na súperovej polovici a teraz je to Real, kto drží loptu na svojich kopačkách, ale netrvalo dlho a už sa k nej dostal Filipe Luis, ktorý hľadal centrom Garcíu.
     
    21
    Po centri z ľavej strany sa dostal v strede ihriska k lopte Cristiano Ronaldo, ale bol zdvojený a nepresadil sa. Posunul teda loptu Baleovi, ktorý sa skúšal presadiť kľučkou, ale napokon volil prihrávku na pravé krídlo, odkiaľ centroval Carvajal len do náruče Courtoisa.
     
    23
    Real Madrid zahrával voľný kop z ľavej strany potom, čo sa faulu dopustil Gabi. K lopte sa postavila dvojica Modrič a Khedira. Exekútorom sa stal Luka Modrič, ale jeho pokus skončil len v rukaviciach Courtoisa.
     
    25
    Sergio Ramos si v jednom zo šprintérskom súboji vyzul kopačku, ale faulu sa nikto z hráčov Atlética nedopustil. Následne odvracal Carvajal center smerujúci do vápna Realu a krátko na to si naopak musela defenzíva Atlética poradiť s unikajúcou dvojicou hráčov Realu.
     
    26
    Adrián nastrelil svojím pokusom Sergia Ramosa, od ktorého sa doráža lopta mimo hracej plochy a prvý rohový kop zápasu zahrávalo Atlético z ľavej strany, ale nebezpečenstvo odvrátil Varane.
     
    27
    Po neúspešnom rohovom kope Atlética sa na ľavom krídle utrhol Di María, ale bol faulovaný Raúlom Garcíom, ktorý dostáva prvú žltú kartu stretnutia.
     
    27
    Za protesty pri Garcíovom faule dostáva žltú kartu aj Sergio Ramos. Z následného priameho kopu krásne vystrelil Ronaldo, ktorý však loptu pomedzi múr hráčov Atlética poslal len do náručia Courtoisa.
     
    30
    V krátkom časovom slede sa dvakrát dopustil faulu hráč Atlética, Koke. Po rozohratí voľného kopu sa však dostalo k lopte Atlético, potom čo Benzema zahrával rukou. Je za nami polhodinka hry.
     
    32
    Po nenápadnej akcii sa dostal k centru z pravej strany Juanfran a po ňom sa k tvrdej strele odhodlal Raúl García. Následné zmätky Realu Atlético nevyužilo a prišiel dlhý odkop od jedného z bekov Bieleho Baletu. Krátko potom zachytil Gareth Bale prihrávku Tiaga a prekľučkoval sa až do stredu vápna, odkiaľ však posielal ľavačkou nepresnú strelu, ktorá si nenašla cestu medzi tri žrde svätyne Atlética.
     
    34
    Real je predsa len dnes aktívnejším tímom a po centri Carvajala z ľavého krídla sa dostal k hlavičke na pravej strane Bale. Na druhej strane ihriska dostával prihrávku do behu Villa, ktorý vybojoval roh pre Atlético.
     
    36
    Atlético dalo gól!
    Po odvrátenom rohovom kope Atlético zostalo na súperovej polovici a po centri Juanfrana spoza šestnástky využíva nešťastné vybehnutie Casillasa DIEGO GODÍN, ktorý presnou hlavičkou zo stredu vápna posiela Atlético Madrid do najtesnejšieho vedenia.
     
    38
    Real Madrid sa po inkasovaniom góle dostal dopredu a na ľavom krídle si vybojoval rohový kop, ktorý zahrával Di María. Po jeho centri od rohovej zástavky sa ťažisko hry prenieslo na pravé krídlo, kde centroval do vápna Carvajal, ale len nepresne a bude z toho odkop od brány Courtoisa.
     
    41
    Po dlhom centri sa dostal k hlavičke David Villa a po jeho pokuse sme mohli vidieť rohový kop Atlética z pravej strany, ktorý zahrával Gabi. Na Gabiho center výborne vyskočil striedajúci Adrián, ale jeho strela hlavou smerovala nad brvno Casillasovej svätyne.
     
    42
    Atléticu vedúci gól dodal sebavedomie na kopačky, momentálne sa snaží držať hru pod kontrolou a kombinuje v oblasti stredového kruhu.
     
    44
    Di María zachytil jeden z pasov Atlética, ale jeho hľadanie Ronalda smerom dopredu presné nebolo. Krátko potom zahrávalo Atlético priamy kop, ale Gabiho pokus nepriniesol ohrozenie Casillasovej brány.
     
    45
    Real sa v závere prvého polčasu snažil o rýchly protiútok, ale center na Carvajala na pravú stranu bol pridlhý.
     
    45+1
    Real sa snažil v závere prvého dejstva o vyrovnanie, ale Modrič sa nepresadil a dopredu išlo Atlético. Po zasekávačke Davida Villu sa zrodil faul Samiho Khediru, ktorý zaň dostáva žlté napomenutie.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvé dejstvo dnešného futbalového galapredstavenia sa skončilo výhrou Atlética 0:1, o ktorú sa postaral presným zásahom z 36.minúty Godín. V prvom polčase sme videli už po deviatich minútach hry nútenné striedanie Diega Costu, ktorý nemohol pokračovať pre zranenie. Jeho absencia však kvalite zápasu neuberá, hrá sa pohľadný a vyrovaný futbal so šancami na oboch stranách.

    Pred druhým polčasom však ostáva stále všetko otvorené, ten sa začne približne 21:49.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V úvodných sekundách druhého dejstva útočí Atlético. Spoza pravej postrannej čiary vhadzoval Juanfran na krátko, ale Atlético sa nedostalo bližšie ku Casillasovi, pretože loptu odkopával Di María.
     
    48
    Casillas vykopával do svojej brány, ale k lopte sa dostal Raúl García. Obrana Realu však nepripustila nebezpečenstvo a dostala sa znovu k lopte. Krátko potom bol Modrič faulovaný Gabim a následný priamy kop Di Maríu odvracia Adrián.
     
    49
    Atlético pokračuje vo výbornej defenzíve a Filipe Luis odzbrojil Balea. Atlético vhadzovalo na súperovej polovici, ale na pravom krídle sa dostal jeden z bekov Realu k odkopu. Lopta sa však odráža od jedného z hráčov Atlética mimo hracej plochy.
     
    50
    Najskôr Gabi nahrával prijrávkou do behu len do postavenia mimo hru. Atlético je však aktívnejším tímom a potvrdil to aj Kokeho center z ľavej strany, po ktorom strieľal z voleja nepresne Raúl García.
     
    51
    Real sa po prvýkrát v druhom dejstve dostal na dostrel súperovej brány, ale Modričov pas na Ronalda presný nebol a tak je ťažiskom hry znovu stred pola, kde drží loptu Atlético.
     
    53
    Zrejme najlepším hráčom Realu je dnes Ángel Di María, ktorý bol faulovaný na ľavej strane Mirandom a brazílsky bek dostáva žltú kartu.
     
    55
    Cristiano Ronaldo zahrával priamy kop zo vzdialenosti 23 metrov po faule na Di Maríu. Jeho tvrdá strela však nekončí v sieti, pretože ju končekmi prstov vyrážal na rohový kop Courtois. Po ňom sa dostal k hlavičke opäť Ronaldo, ale nemieril presne.
     
    57
    Carvajal sa nechal obhodiť Adriánom, ktorý sa po ľavom krídle dostal až pred Casillasa. Carvajal však následne napravil svoju chybu a sklzom zabránil Adriánovi v zakončení. Bol z toho roh Atlética a krátko po ňom sa dostal k nebezpečnej hlavičke Godín, ale lopta sa od Khediru odrazila mimo hracej plochy.
     
    58
    Na ľavom krídle hľadal Di María Ronalda, ale nedokázal mu loptu prepasírovať pomedzi dvoch bekov a k lopte sa dostalo Atlético.
     
    59
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Fabio Coentrão, prichádza Marcelo.
     
    59
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Sami Khedira, prichádza Isco.
     
    61
    Real sa dostal k lopte po nepresnom vhadzovaní Atlética na vlastnej polovici a na ľavom krídle pekne operoval s loptou Modrič, ktorý našiel Isca, ale na ňom akcia Realu stroskotala a dopredu išlo Atlético. Na pravom krídle dvakrát trafil Juanfran Marcela svojím pokusom o center, ale stále zostáva Atlético v nebezpečnej blízkosti svätyne Realu, Varane však dokázal odvrátiť center pred Villom.
     
    62
    Po nenápadnej a jednoduchej akcii Realu sa pekným centrom z ľavej strany prezentoval Ramos a vo vápne skákali na jeho center Ronaldo i Benzema. Prvý menovaný sa hlavou dotkol lopty, ale posiela ju mimo Courtoisovej brány.
     
    64
    Atlético si vybojovalo roh na ľavej strane a po Kokeho centri od rohovej zástavky hlavičkoval Miranda, trafil však len Ronalda a nasledoval ďalší roh, tentokrát z pravej strany. Po ňom odvracal loptu mimo nebezpečného územia Varane.
     
    65
    Atlético si v krátkom časovom slede vybojovalo tretí rohový kop, ale ten už nebezpečenstvo pre Biely Balet nepriniesol.
     
    66
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Raúl García, prichádza Jos= Sosa.
     
    67
    Po prihrávke z pravej strany si prihrávala dvojica hráčov Realu vo vápne a lopta sa napokon dostala k Iscovi, ktorý sa prezentoval peknou prízemnou strelou spoza šestnástky. Tá však presná nebola.
     
    69
    Atlético sa nepresadilo na útočnej polovici, ich akciu zastavil Sosa a útok Realu ťahal Ramos. Biely Balet sa však ďaleko nedostal a loptu získal pre Atlético Koke.
     
    70
    Do sľubnej pozície sa dostával Di María, ale nebezpečenstvo pre Atlético z toho neplynulo. Real zakladá ďalší z rpotiútokov z vlastnej polovice, ale k lopte sa dostal Tiago, ktorý hľadal Davida Villu. Ani on sa však nepresadil a znovu môže ísť dopredu Real.
     
    71
    Gareth Bale zahrával na polovici súpera rukou, čo rozhodcom neuniklo a k lopte sa dostáva Atlético.
     
    72
    Po centri z pravej strany sa sklzom pustil do lopty pred Casillasom David Villa. Loptu však netrafil, ale gólmana Realu áno, za čo dostáva žltú kartu.
     
    73
    V strede pola posunul Cristiano Ronaldo loptu Garethovi Baleovi, ktorý tvrdo vypáli z hranice šestnástkového oblúka, ale jeho tvrdá rana si cestu medzi tri tyče brány Atlética nenašla.
     
    74
    Tvrdým sklzom bol faulovaný Ángel Di María a žlté napomenutie za tento zákrok dostáva Juanfran.
     
    75
    Po rohovom kope Realu sa dostal v ťažkej pozícii k zakončeniu Ronaldo, ale nebezpečenstvo pre Atlético z jeho pokusu nepramenilo.
     
    78
    V hlavičkovom súboji vo vápne Atlética bol Godín, autor prvého gólu faulovaný Karimom Benzemom. Po odkope od brány Atlética sa však dostal k lopte Real a na ľavom krídle sa po rýchlom šprinte dostal k zakončeniu Gareth Bale, ktorý zakončoval trošku unáhlene a z uhla minul Courtoisovu svätyňu.
     
    79
    David Villa v postavení mimo hru po Gabiho prihrávke.
     
    79
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Álvaro Morata.
     
    80
    Po Ronaldovom pase operuje s loptou na kopačke na pravom krídle Carvajal a zápas vstupuje do svojej poslednej desaťminútovky.
     
    81
    Gabi na vlastnej polovici fauloval Modriča a z následného voľného kopu centroval Di María, ale po spolupráci Isca s Carvajalom si defenzíva Atlética poradila.
     
    83
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Filipe Luis, prichádza Toby Aderweireld.
     
    84
    Prudký prízemný pas z ľavej strany sa dostal až ku vzdialenejšej tyčke, kde Carvajal hlavičkoval pred bránu, ale tam výborne zasiahol Courtois pred Ronaldom.
     
    86
    Po centri z pravej strany sa dostával k hlavičke Marcelo, ale v nej mu zabránil výskok Godína, po ktorom sme vidlei rohový kop Realu. Ten nebezpečentsvo pre Atlético nepriniesol, ale obliehanie pokutového územia v podaní hráčov Realu pokračuje.
     
    86
    Koke sa dopustil faulu na ľavej strane, po ktorom inkasoval žltú kartu a Real zahrával voľný kop, ale Courtois zasahovať nemusel.
     
    88
    Atlético držalo loptu na svojich kopačkách a nikam sa neponáhľalo. Mužstvo vo vedení operujovalo s loptou na pravom krídle a hoci sa na chvíľu dostával dopredu Bale, netrvalo dlhp a Atlético sa dostalo znovu k lopte a výborne sa presadil Villa, ktorý si na polovici súpera vypýtal faul.
     
    90
    Ďalší faul si vypýtal Villa a po ňom prišiel priamy kop Atlética z ľavej strany, ktorý zahrával José Sosa. Jeho pokus však zastavuje istým zárkokom Casillas.
     
    90
    K riadnemu hraciemu času druhého polčasu sa nadstavuje 5 minút.
     
    90+2
    Real kombinuje na polovici súpera, ale defenzíva Atlética je veľmi prehustená. Po Baleovom centri z ľavej strany sa takmer dostali k hlavičke Sergio Ramos, respektíve Morata.
     
    90+3
    Real Madrid dal gól!
    Real si vybojoval rohový kop z pravej strany a po Modričovom centri od rohovej zástavky sa presnou hlavičkou presadzuje SERGIO RAMOS, ktorý vyrovnáva na 1:1 a s najväčšou pravdepodobnosťou posiela zápas do predĺženia.
     
    90+5
    V strede pola drží loptu Atlético, ale na dostrel súperovej brány sa nedostáva.
     
    Všetko nasvedčovalo tomu, že Atlético bude oslavovať zisk trofeje, ale Sergio Ramois dnešné finále veľmi zdramatizoval a my sa v ňom dočkáme predĺženia.
     
    91
    Začalo sa predĺženie, výkop mal Real Madrid.
     
    92
    Predĺženie sa začalo nepresnosťami na oboch stranách. V strede pola operoval s loptou na kopačke Modrič, ktorý našiel Isca, ale jeho strelecký pokus neohrozil svätynu Atlética.
     
    93
    Real kombinuje na polovici súpera, ale po nepresnom pase Ronalda sa dostalo k lopte Atlético. Sosa bol krátko potom faulovaný a voľný kop rozohrával Miranda.
     
    95
    Po Mirandovom voľnom kope sa po osi Sosa-Villa dostávalo Atlético do sľubnej šance, ale k priamemu ohrozeniu Casillasovej brány nedošlo. Následne odvracal Alderweireld loptu pred Ronaldom, ale teraz sa na chvíľu hra prerušuje, pretože Juanfran sa zrejme zranil pri súboji s Moratom.
     
    96
    Atlético je zjavne otrasené priebehom zápasu a v predĺžení je aktívnejší Real, ktorý má však problém dostať sa cez prehustenú defenzívu súpera.
     
    97
    Vidíme únavu v oboch táboroch, predĺženie sa nehrá v nijako strhujúcom tempe a na valstnej polovici drží loptu vo svojej moci Real.
     
    98
    Marcelo sa pekne predral po ľavom krídle až do vápna, kde prízemným centrom hľadal niekoho zo spoluhráčov, ale výborne zasiahol Miranda a odvrátil loptu. Krátko potom bol Bale odzbrojený na pravej strany striedajúcim Alderweireldom.
     
    100
    Tvrdý sklz Gabiho na Marcela je potrestaný žltou kartou pre kapitána Atlética.
     
    101
    Ronaldo si postavil loptu k priamemu kopu a svojou tvrdou strelou trafil len ruku Mirandu, ale hoci si Ronaldo pýta penaltu, bol z toho len roh pre Real z pravej strany, po ktorom však Atlético dokázalo odvrátiť nebezpečenstvo.
     
    102
    Po súboji Kokeho s Iscom Atlético vhadzuje v blízkosti ľavej rohovej zástavky na polovici Realu, ale celú situáciu vyriešil dlhým odkopom Varane.
     
    104
    Gabi húževnato bojoval na ľavom krídle o loptu s Carvajalom, ktorému však trošku ušla za čiaru a bol z toho roh pre Atlético, po ktorom ale Real odvrátil loptu dfo bezpečia. Krátko potom Sosa pekne vysúval Gabiho, ale ten sa napokon k zakončeniu nedostal.
     
    105
    Juanfranov útočný faul nebol potrestaný kartou a dopredu sa po voľnom kope dostal Real, ale Godín fantasticky zasiahol a zastavil akciu Realu. Loptu vrátil späť do hry vhodením spoza postrannej čiary Bale.
     
    106
    V nadsstavenom čase prvého preĺženia si ešte zahralô Real jeden rohový kop, ale ten nepriniesol žiadne nebezpečenstvo.
     
    105+1
    Nadstavenie prvého polčasu sa skončilo.
     
    106
    Začalo sa druhé predĺženie.
     
    107
    Sosa nezvládol súboj s Marcelom, ale ten následne neprešiel cez Juanfrana a dopredu išlo Atlético. Nedostalo sa však ďaleko, pretože loptu pore Real získal Isco.
     
    109
    Po dlhom čase sme sa dočkali zakončenia, keď Modrič pekne vypálil, ale jeho strelu tečoval Alderweireld a lopta končí v náručí Courtoisa. Krátko potom Sosa faulovaný Ramosom.
     
    109
    Videli sme nepresnosti an oboch stranách, Atlético pôsobí oveľa unavenejším dojmom ako Real, ktorý získal loptu na vlastnej polovici.
     
    110
    Real Madrid dal gól!
    Výborný výkon v dnešnom finále potvrdzuje Ángel Di María, ktorý sa pekne predral cez ľavé krídlo a po následnom centri sa hlavou presadzuje GARETH BALE, ktorý posiela Biely Balet do vedenia.
     
    113
    V strede pola zahrávalo Atlético voľný kop, ktorý rozohral Gabi. Atlético sa po ňom dostalo do veľkej šance, keď znovu nie veľmi vydarene vybehol Casillas, ale Tiago z ľavej strany vápna prestrelil odkrytú svätyňu Realu a chybu kapitána Bieleho Baletu nepotrestal
     
    115
    Atlético sa nevládze vzchopiť k ofenzívnemu tlaku, Real drží loptu na svojich kopačkách a snaží sa kontrolovať priebeh hry, čo sa mu aj darí. Na ľavom rkídle sa pekne predieral Ronaldo, ale nedokázal si obhodiť Sosu a krátko potom fauloval Carvajal jedného z hráčov Atlética.
     
    116
    Gareth Bale dostal veľmi veľa priestoru na pravej strane, čo využil k tomu, aby sa jeho tím dostal na dostrel súperovej brány, kde Biely Balet nebezpečne kombinuje.
     
    118
    Real Madrid dal gól!
    Z ľavej strany prihrával na krátko Cristiano Ronaldo MARCELOVI, ktorý sa nikým neatakovaný dostal do vápna, kde presnou strelou posiela Real do vedenia o dva góly a rozhoduje dnešný zápas.
     
    118
    Za gólovú oslavu dostáva Marcelo žltú kartu.
     
    120
    Po Godínovom faule na Ronalda vo vlastnom vápne bola nariadená penalta a loptu si automaticky berie a stavia na biely bod sám Cristiano Ronaldo. Diego Godín dostáva za tento faul žltú kartu.
     
    120
    Real Madrid dal gól!
    CRISTIANO RONALDO suverénnym spôsobom premieňa pokutový kop a svojím sedemnástym gólom v Lige Majstrov zrejme uzatvára skóre dnešného duelu na 4:1.
     
    120+1
    Aj Cristiano Ronaldo dostáva za svoju gólovú oslavu žltú kartu.
     
    120+3
    V samotnom závere sa strhla menšia šarvátka, ktorú vyprovokoval David Villa. Videli sme niekoľko žltých kariet a kouč Atlética, Diego Simeone, bol dokonca vykázaný z ihriska.
     
    120+3
    Žltú kartu dostáva Raphaël Varane (Real Madrid CF).
     
    Koniec zápasu.
     
    Na trávniku sa zrodila veľká radosť hráčov v bielych dresoch, ktorí oslavujú zisk jubilejnej desiatej trofeje pre najlepší európsky tím. Cristiano Ronaldo to na domácej pôde dokázal a po druhýkrát vo svojej famóznej kariére vyhráva Ligu Majstrov, je to však po prvýkrát v drese Bieleho Baletu, ktorý na zisk tejto trofeje čakal dlhých 12 rokov.

    Veľmi pekné je však aj gesto fanúšikov Atlética, ktorí veľkým potleskom ďakujú svojím hrdinom za vynikajúcu sezónu.
     
    Sledujeme oceňovanie arbitrov a smutných hrdinov dnešného finále, hráčov Atlética.
     
    Tohtoročná Liga Majstrov sa končí práve v tejto chvíli, keď kapitán Realu Madrid Iker Casillas preberá víťaznú trofej a dvíha ju nad hlavu.

    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem Vám dobrú noc a ďakujem za pozornosť. (23:37:44)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 90+3. Ramos, 110. Bale, 118. Marcelo, 120. Ronaldo (pen.) – 36. Godín

    Karty:   27. Ramos (RMA), 45+1. Khedira (RMA), 118. Marcelo (RMA), 120+1. Ronaldo (RMA), 120+3. Varane (RMA) – 27. García (MAD), 53. Miranda (MAD), 72. Villa (MAD), 74. Juanfran (MAD), 86. Koke (MAD), 100. Gabi (MAD), 120. Godín (MAD)


    Real Madrid: Casillas (C) – Carvajal, Ramos, Varane, Coentrão – Modrič, Khedira, di María – Bale, Benzema, Ronaldo
    Náhradníci: Diego López – Pepe, Marcelo, Arbeloa, Isco, Illarramendi, Morata

    Atlético Madrid: ourtois – Torres Juanfran, Miranda, Godín, Filipe – Raúl García, Tiago, Gabi (C), Koke – D. Costa, David Villa
    Náhradníci: Aranzubia – Alderweireld, M. Suárez, C. Rodríguez, Diego, J. Sosa, Adrián

    Rozhodca: B. Kuipers – S. van Roekel, E. Zeinstra