Real Madrid – Atlético Madrid 4:1 (po pr.)
koniec po predl.
Real Madrid
4:1 (0:1)
Atlético Madrid
Sobota 24.05.2014, 20:45 • Estadio da Luz, Lisabon • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Tohtoročná Liga Majstrov sa končí práve v tejto chvíli, keď kapitán Realu Madrid Iker Casillas preberá víťaznú trofej a dvíha ju nad hlavu.

    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem Vám dobrú noc a ďakujem za pozornosť. (23:37:44)
     
    Sledujeme oceňovanie arbitrov a smutných hrdinov dnešného finále, hráčov Atlética.
     
    Na trávniku sa zrodila veľká radosť hráčov v bielych dresoch, ktorí oslavujú zisk jubilejnej desiatej trofeje pre najlepší európsky tím. Cristiano Ronaldo to na domácej pôde dokázal a po druhýkrát vo svojej famóznej kariére vyhráva Ligu Majstrov, je to však po prvýkrát v drese Bieleho Baletu, ktorý na zisk tejto trofeje čakal dlhých 12 rokov.

    Veľmi pekné je však aj gesto fanúšikov Atlética, ktorí veľkým potleskom ďakujú svojím hrdinom za vynikajúcu sezónu.
     
    Koniec zápasu.
     
    120+3
    Žltú kartu dostáva Raphaël Varane (Real Madrid CF).
     
    120+3
    V samotnom závere sa strhla menšia šarvátka, ktorú vyprovokoval David Villa. Videli sme niekoľko žltých kariet a kouč Atlética, Diego Simeone, bol dokonca vykázaný z ihriska.
     
    120+1
    Aj Cristiano Ronaldo dostáva za svoju gólovú oslavu žltú kartu.
     
    120
    Real Madrid dal gól!
    CRISTIANO RONALDO suverénnym spôsobom premieňa pokutový kop a svojím sedemnástym gólom v Lige Majstrov zrejme uzatvára skóre dnešného duelu na 4:1.
     
    120
    Po Godínovom faule na Ronalda vo vlastnom vápne bola nariadená penalta a loptu si automaticky berie a stavia na biely bod sám Cristiano Ronaldo. Diego Godín dostáva za tento faul žltú kartu.
     
    118
    Za gólovú oslavu dostáva Marcelo žltú kartu.
     
    118
    Real Madrid dal gól!
    Z ľavej strany prihrával na krátko Cristiano Ronaldo MARCELOVI, ktorý sa nikým neatakovaný dostal do vápna, kde presnou strelou posiela Real do vedenia o dva góly a rozhoduje dnešný zápas.
     
    116
    Gareth Bale dostal veľmi veľa priestoru na pravej strane, čo využil k tomu, aby sa jeho tím dostal na dostrel súperovej brány, kde Biely Balet nebezpečne kombinuje.
     
    115
    Atlético sa nevládze vzchopiť k ofenzívnemu tlaku, Real drží loptu na svojich kopačkách a snaží sa kontrolovať priebeh hry, čo sa mu aj darí. Na ľavom rkídle sa pekne predieral Ronaldo, ale nedokázal si obhodiť Sosu a krátko potom fauloval Carvajal jedného z hráčov Atlética.
     
    113
    V strede pola zahrávalo Atlético voľný kop, ktorý rozohral Gabi. Atlético sa po ňom dostalo do veľkej šance, keď znovu nie veľmi vydarene vybehol Casillas, ale Tiago z ľavej strany vápna prestrelil odkrytú svätyňu Realu a chybu kapitána Bieleho Baletu nepotrestal
     
    110
    Real Madrid dal gól!
    Výborný výkon v dnešnom finále potvrdzuje Ángel Di María, ktorý sa pekne predral cez ľavé krídlo a po následnom centri sa hlavou presadzuje GARETH BALE, ktorý posiela Biely Balet do vedenia.
     
    109
    Videli sme nepresnosti an oboch stranách, Atlético pôsobí oveľa unavenejším dojmom ako Real, ktorý získal loptu na vlastnej polovici.
     
    109
    Po dlhom čase sme sa dočkali zakončenia, keď Modrič pekne vypálil, ale jeho strelu tečoval Alderweireld a lopta končí v náručí Courtoisa. Krátko potom Sosa faulovaný Ramosom.
     
    107
    Sosa nezvládol súboj s Marcelom, ale ten následne neprešiel cez Juanfrana a dopredu išlo Atlético. Nedostalo sa však ďaleko, pretože loptu pore Real získal Isco.
     
    106
    Začalo sa druhé predĺženie.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 90+3. Ramos, 110. Bale, 118. Marcelo, 120. Ronaldo (pen.) – 36. Godín

    Karty:   27. Ramos (RMA), 45+1. Khedira (RMA), 118. Marcelo (RMA), 120+1. Ronaldo (RMA), 120+3. Varane (RMA) – 27. García (MAD), 53. Miranda (MAD), 72. Villa (MAD), 74. Juanfran (MAD), 86. Koke (MAD), 100. Gabi (MAD), 120. Godín (MAD)


    Real Madrid: Casillas (C) – Carvajal, Ramos, Varane, Coentrão – Modrič, Khedira, di María – Bale, Benzema, Ronaldo
    Náhradníci: Diego López – Pepe, Marcelo, Arbeloa, Isco, Illarramendi, Morata

    Atlético Madrid: ourtois – Torres Juanfran, Miranda, Godín, Filipe – Raúl García, Tiago, Gabi (C), Koke – D. Costa, David Villa
    Náhradníci: Aranzubia – Alderweireld, M. Suárez, C. Rodríguez, Diego, J. Sosa, Adrián

    Rozhodca: B. Kuipers – S. van Roekel, E. Zeinstra