Kanada – Švédsko 3:2 (po pr.) | USA – Fínsko 3:1 (kon.) | Česko – Nórsko 1:0 (kon.)
Rusko – Nemecko 3:0 (kon.)
koniec
Rusko
3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Nemecko
Nedeľa 18.05.2014, 19:45 • Minsk Aréna • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Rusko si pripisuje ďalší skalp, nepochodil ani tím Nemecka a prekvapenie sa tak nedeje. Po dvoch tretinách to vyzeralo veľmi nádejne a stav bol 0:0. Rusi v poslednej tretine potvrdili dominanciu a gólmi Šipačova, Širokova a Tichonova zdolali súpera so stavom 3:0. Nemecko podalo sympatický výkon a minimálne potrápilo favorita nielen skupiny ale aj turnaja, čo sa veľmi cení, no na body to nestačí.

    Pre dnešok sa s vami lúčime, prajem vám pekný večer a dobrý vstup do pracovného týždňa. Dovidenia pri ďalších prenosoch. (22:03:38)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Zápas sa už iba dohráva, keďže víťaz je už jasný, síce sa Rusi potrápili, tri body si aj tak odnesú.
     
     
    59:17
    Rusko dalo gól!
    A je rozhodnuté, v strednom pásme získal puk Anisimov s Tichonovom a VIKTOR TICHONOV poslal puk do odkrytej brány Nemecka! Asistencia: Artem Anisimov
     
    59:15
    Už je aj koniec presilovky Nemecka.
     
    59:00
    Hrá sa v strednom pásme, čo vôbec nevyhoduje Nemcom, tí teraz nevedia dostať puk naspäť do útoku.
     
    58:20
    Znova sú už ale Nemci v útočnom pásme a pred bránkou vystrelil Barta, Vasilevskij ale stále neinkasoval.
     
    58:10
    Rusi zdržovali hru na mantineli až nakoniec sa im podarilo vyhodiť.
     
    57:35
    Thomas Oppenheimer dlhšie miešal puk pred kruhom, nakoniec sa rozhodol pre prihrávku na pripraveného Bartu, ktorého strelu však brankár výborne prečítal...
     
    57:15
    Nemecko hrá bez brankára! Tak uvidíme, čo to dá v šestici.
     
    57:15
    Denis Denisov za bránkou nedovolene bránil a odíde tak na trestnú lavicu. Nemci majú veľkú šancu vzkriesiť nádeje na body!
     
    56:40
    Thomas Oppenheimer teraz urobil rozruch pred bránkou Ruska, tlak Nemecka stále ale trvá, Vasilevskij predviedol pár dobrých zákrokov a zachránil svoj tím pred kontaktným gólom súpera.
     
    56:00
    Nemci sa nevedia dostať do útočného pásma, Rusi teraz momentálne výborne hrajú aj smerom dozadu a riadia sa tiež heslom "najlepšia obrana je útok".
     
    55:20
    Dvakrát sme videli tvrdé delovky Rusov od modrej, tú prvú parádne schoval Grubauer do lapačky a druhá strela z hokejky Zaripova už taká nebezpečná nebola, Grubauer ju kryl bez problémov.
     
    54:45
    Rusi dlhšie točili nakoniec puk v útočnom pásme, so strelou sa ale nenáhlili no a tak prišiel útok Nemcov, ten zakončoval bleskovo Kai Hospelt, no puk bol zrazený na ochrannú sieť.
     
    54:00
    Nemci to majú veľmi ťažké, Rusi držia puk na hokejkách a pomaličky sa dostávajú do útoku, každopádne nemajú sa kam ponáhľať.

    Lukáš Rusňák

    Góly a asistencie: 44. Šipačov (Plotnikov), 51. Širokov (Zaripov, Anisimov), 60. Tichonov (Anisimov)


    Rusko: Vasilevskij (Bobrovskij) – Denisov, Čudinov, Medvedev, Kutuzov, Jakovlev, Belov – Plotnikov, Tichonov, Ovečkin – Kuljomin, Anisimov, Širokov – Zaripov, Kalinin, Šipačov – Kuznecov, Burmistrov, Dadonov
    Nemecko: Grubauer (Birken) – Reul, Braun, Kohl, Hördler, Krüger, Akdag, Müller – Mauer, Barta, Ehliz – Oppenheimer, Hospelt, Noebels – Kink, Seidenberg, Draisaitl – Pietta, Plachta, Weiss – Rieder

    Rozhodca: Dremejl (SLO), Šindler (CZE) – Lederer (CZE), Leermakers