Kanada – Švédsko 3:2 (po pr.) | USA – Fínsko 3:1 (kon.) | Česko – Nórsko 1:0 (kon.)
Rusko – Nemecko 3:0 (kon.)
koniec po predl.
Kanada
3:2 (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)
Švédsko
Nedeľa 18.05.2014, 15:45 • Čižovka Aréna • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z MS v hokeji to však na dnes ešte nie je všetko, o 19:45 sa hrajú súboje medzi Českom a Nórskom, v B skupine si to rozdajú Rusko a Nemecko. My Vám samozrejme z týchto zápasov takisto ponúkame online prenos. (18:12:08)
     
    Zápas medzi Kanadou a Švédskom muselo rozhodnúť až predĺženie, v ktorom bola šťastnejšia Kanada a po góle Ellisa vyhrala 3:2 po predĺžení! Kanada ešte v 21.minúte prehrávala 2:0, ale nevzdala sa a bojovala a napokon predviedla úspešný obrat skóre. Toto víťazstvo tak posúva Kanadu na predbežné 1.miesto, ale ešte ich podobne ako ostatné tímy čaká jeden zápas a v prípade zaváhania môže o toto miesto prísť.

    Najlepšími hráčmi zápasu boli zvolení: Jonathan Huberdeau (Kanada), Anders Nilsson (Švédsko).

    To je z mojej strany všetko. Ja Vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok víkendu. Dovidenia pri ďalších prenosoch.
     
    Koniec zápasu.
     
     
    62:38
    Kanada dala gól!

    Kanada dáva v predĺžení gól a stáva sa tak víťazom tohto zápasu a svoj obrat v skóre tak úspešne dokonala! Švédi boli v útočnom pásme, ale spravili obrovskú chybu, puk stratili a Kanada išla do prečíslenia 2 na 1, Scheifele predviedol krásnu kombináciu s YANA ELLISE, zbavil sa brániaceho hráča, puk poslal druhému menovanému a ten sám pred švédskym brankárom nezaváhal a puk poslal za jeho chrbát!
    Asistencia: Mark Scheifele, Troy Brouwer.
     
    61:00
    Prvú šancu v predĺžení mali Švédi, ale brankár Kanady bol opäť na svojom mieste! Möller pálil nebezpečne z ľavej strany, ku dorážke sa dostal Backlund, ale puk má vo svojej moci brankár Kanady.
     
    60:15
    Kanada pri prechode do útočného pásma vyrobila zakázané uvoľnenie a tak sa Švédi dostali zadarmo do útočného pásma.
     
    60:01
    Predĺženie sa nám začalo a buly vyhrali Švédi. Uvidíme čo prinesie hra 4 na 4.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Ani tri tretiny nám víťaza neurčili a tak pôjde zápas do predĺženia. V tretej tretine sme napokon gól nevideli. Najväčšiu šancu mali na gól v tejto tretine Švédi, ale Axelsson nedostal puk do poloodkrytej bránky Kanady. Uvidíme, či víťaza nám určí predĺženie, alebo až nájazdy.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:40
    Turris sa ešte snažil presadiť individuálne, ale jeho pokus Švédi vystihli a zabránili mu v tom. Posledné sekundy tejto tretiny sa už zrejme odohrajú v pokojnom tempe.
     
    59:10
    Je tu už posledná minúta tretej tretiny a zdá sa, že zápas pôjde do predĺženia.
     
    58:00
    Kanada sa dostala do útočného pásma, ale nakoniec je z toho ofsajd, takže do šance sa Javorové listy nedostali.
     
    57:30
    Švédi sa držia v útočnom pásme, ale do šance sa nemôžu dostať. Kanada si plní svoje defenzívne povinnosti veľmi dobre.
     
    57:00
    Záver tejto tretiny je veľmi opatrný, ani jeden z tímov nechce spraviť chybu, ktorá by tento zápas rozhodla. Uvidíme, či sa ešte niečo zaujímavé stane, alebo pôjde zápas do predĺženia.
     
    55:20
    Švédi sa dostali do útočného pásma, ale strela Möller bola nepresná a brankár Kanady mohol ostať v pokoji. Kanada sa teraz snaží o prechod do útočného pásma.
     
    54:45
    Hodgson vypálil z pravej strany, ale trafil len betón brankára Švédska. Kanada má teraz o čosi viac z hry.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 24. Schenn (Huberdeau), 28. Bieksa (Hodgson, Rielly), 63. Ellis (Scheifele, Brouwer) – 14. Lindstrom (Möller), 22. Klasen (Nyquist, Ekholm)


    Kanada: Scrivens (Reimer) – Bieksa (C), Garrison, Coburn, Myers, Ellis, Gudbranson, Rielly – Turris, Read, Chimera – Schenn, Huberdeau, MacKinnon –– Hodgson, Brouwer, Kadri – Monahan, Ward, Scheifele.
    Švédsko: Nilsson (Eriksson) – Fransson, Ekholm, Burström, Andersen, Erixon, Gustafsson, Nygren – Lindström, Möller, Backlund – Järnkrok, Nyquist, Klasen – Hjalamarsson, Sjögren, Ericsson – Lundqvist (C), Axelsson, Rasmussen – Danielsson.

    Rozhodca: Olenin, Rantala – Raming, Suominen