Real Madrid – Espanyol 3:1 (kon.) | Barcelona – Atlético Madrid 1:1 (kon.) | Valencia – Vigo 2:1 (kon.)
koniec
Real Madrid
3:1 (0:0)
RCD Espanyol Barcelona
Sobota 17.05.2014, 16:00 • Estadio Santiago Bernabéu, Madrid • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Real Madrid zvládol svoj posledný ligový zápas a po presnom zásahu Balea a dvoch góloch Moratu sa môže radovať z výhry 3:1. Tri body zostali zaslúžene doma, hoci sa Espanyolu podarilo na chvíľu zdramatizovať duel vďaka Pizziho trefe.

    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem Vám príjemný zvyšok večera. (18:01:26)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Real Madrid dal gól!
    Espanyol svoj roh nevyužil a domáci sa dostali do úniku, ktorý zakončil presnou strelou ÁLVARO MORATA a svojím druhým gólom v zápase už uzatvára skóre dnešného duelu.
     
    90+1
    Po Stuaniho prieniku si hostia vybojovali v samotnom závere rohový kop. Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    90
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Striedajúci PIZZI prekvapil domácu defenzívu a presnou strelou znižuje a svojím tretím tohtosezónnym presným zásahom zdramatizoval záver duelu.
     
    88
    Di Maríou center presný nebol a bude sa vykopávať od brány Espanyolu.
     
    86
    Real Madrid dal gól!
    Je pravdepodobne rozhodnuté. Sergio Ramos posunul loptu na pravú stranu Di Maríovi, ktorý následne centrom ku vzdialenejšej tyčke našiel ÁLVARA MORATU a ten dáva svoj siedmy gól v tomto ročníku a zrejme definitívne rozhoduje o výhre Bieleho Baletu.
     
    85
    Córdobov pas na spoluhráča presný nebol, hostia napriek tomu zostali na útočnej polovici. Nie však dlho a do brejku sa po ľavom krídle utrhol Morata, ale neobhodil si obrancu a do zakončenia sa nedostal.
     
    83
    Real kombinoval v strede pola, kde došlo aj k útočnému faulu Sergia Ramosa. Nespokojnosť s tým,to verdiktom dávajú fanúšikovia najavo hlasným piskotom. Jeden z hostí sa krátko po rozohratí voľného kopu dostal do sľubnej pozície, ale Casillas si strelu do stredu brány postrážil.
     
    82
    Ospravedlňujem sa za menší technický výpadok, zápas pokračuje za nezmeneného stavu 1:0.
     
    75
    Real sa znovu dostal ku kombinácii na polovici súpera, ale Iscov pas na spoluhráča presný nebol a krátko potom bol Gareth Bale v ofsajde.
     
    72
    Tempo hry mierne opadlo, Real sa zrejem uspokojil s vedením, ale to by nemal robiť. Córdoba teraz svojím pokusom vybojoval rohový kop pre hostí, ktorý ale Espanyol nedokázal využiť vo vážnejšiu príležitosť.
     
    69
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Simäo Sabrosa, prichádza Pizzi.
     
    67
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Álvaro Morata, prichádza Karim Benzema.
     
    66
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Víctor Sánchez, prichádza Álex.
     
    66
    Po sérii krátkych prihrávok pálil z prvej Simäo Sabrosa, ktorý mal na kopačke vyrovnanie, ale napokon minul svätyňu Realu o pár centimetrov.
     
    64
    Real Madrid dal gól!
    Karim Benzema našiel centrom na pravej strane GARETHA BALEA, ktorý sa s loptou nemaznal a prudkou strelou prestrelil Casillu. Pre rodáka z Walesu je to už 15.gól v tejto sezóne a Real vďaka nemu vyhráva 1:0.
     
    63
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Abraham, prichádza Jhon Córdoba.
     
    63
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Sami Khedira, prichádza Luka Modrič.
     
    62
    Real sa nepresadil na ľavom krídle a dopredu išiel Espanyol, ale hostia sa na dostrel súperovej brány nedostali a na polovici Realu stratili loptu. Dopredu išiel Sergio Ramos, ktorý veľmi nebezpečne vypálil, ale bránu minul.
     
    61
    Je za nami hodinka hry a Casillas znovu podržal svoj tím, keď vyrazil prízemnú strelu jedného z hostí.
     
    59
    Na ľavej strane v strede pola si pýtal faul hosťujúci Abraham, ale hlavný rozhodca nepískala a podobne tomu tak bolo i na pravej starne útočnej polovice Realu, kde Khedira padol po súboji s Fuentesom.
     
    58
    Hostia zahrávali voľný kop zo strednej vzdialenosti a pokus o center bol nasmerovaný len do múru domácich hráčov. Od neho sa však lopta odrazila k Abrahamovi, ktorý skúsil strelu, ale poslal loptu vysoko nad Casillasovu svätyňu.
     
    57
    Stuani neprešiel cez súpera v strede pola, na polovici hostí bol zase Benzema odzbrojený Colottom.
     
    55
    Real pokračuje vo svoje územnej prevahe, ale na prvú gól stretnutia stále čakáme. Marcelo založil útočnú akciu, ale na ľavej strane Biely Balet o loptu prišiel, vhadzovať bude Espanyol.
     
    54
    Marcelo centroval z ľavej strany, ale len do obrancu, lopta sa však po odraze vrátila k nemu a Marcelo centroval znova a tentokrát jeho prízemný pas našiel Isca, ktorý sa rýchlo zorientoval a vystrelil. Trafil však len obrancu, od ktorého sa lopta odrazila na pravú stranu, kde bol Di María a ten pohotovo pálil, ale Casilla skvelým zákrokom udržal svoj tím v hre o body.
     
    52
    Benzema bol v peknom prieniku, následne hľadal Isca, ktorý už ale zakončiť nedokázala dopredu išiel Espanyol. Hostia však ďaleko nezašli a už rozohráva domáci Arbeloa.
     
    50
    Simäo nezastavil, ale len prerušil akciu Madridu po pravej strane. po následnom vhadzovaní sa Real znovu usadil na súperovej polovici, ale v prieniku z ľavej strany stratil loptu Marcelo. Z toho plynula šanca pre hostí, keď sa po dlhom centri dostal do brejku García, ale domáci kapitán Casillas bol rýchlejší a skvele zasiahol.
     
    49
    Nepresnou strelou sa prezentoval domáci Ángel Di María.
     
    47
    Druhý polčas začal podobne ako sa hral ten prvý. Real obliehal súperove vápno a získal roh potom, čo Colotto odvracal Baleov center na Benzemu. po rohu jeden z domácich pálil spoza šestnástky a hlavičkujúci Ramos sa zrazil s Casillom, vyskakujúcim po lopte.
     
    46
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Daniel Carvajal, prichádza Álvaro Arbeloa.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas bol o obliehaní hosťujúcej brány. Videli sme šance Balea, Ramosa i Benzemu, ale ani jedna si cestu do Casillovej siete nenašla. V závere polčasu pohrozil pekným pokusom hosťujúci Simäo, ale ani on neprepasíroval loptu za bránkovú čiaru. V prvom polčase sa nenadstavovali žiadne minútky, ten druhý sa začne približne 17:01.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Stuani sa nedokázal po prieniku dostať až k zakončeniu a loptu si zobrala obrana Realu. V strede pola krátko potom ostal ležať na trávniku Di María. Hra však pokračovala ďalej a Real mal po faule Stuaniho šancu v podobe priameho kopu. Z neho prudko vystrelil dnes aktívny Gareth Bale, ale jeho pokus bol zblokovaný a lopta letela mimo hracej plochy.
     
    43
    S približujúcim sa záverom prvého polčasu nám tempo hry trošku opadá. Carvajal stratil loptu na pravej strane útočnej polovice a do hry ju vráti jeden z hosťuijúcich hráčov vhodením spoza postrannej čiary.
     
    41
    Espanyol zahrával roh z pravej strany, ktorý ale neskončil nebezpečenstvom pre Casillasovu svätyňu. krátko potom sa dostával do brejku Gareth Bale, lenže nič z toho nebolo, pretože rodák z Walesu bol v postavení mimo hru.
     
    39
    Po centri z pravej strany sa dostal k zakončeniu z tesnej blízkosti Simäo Sabrosa a mohol otvoriť skóre dnešného stretnutia, ale trafil len jedného z brániacich hráčov bieleho Baletu.
     
    37
    Iscovi ušla lopta na ľavej strane v strede pola a do hry ju vhodením vráti hosťujúci Javi López.
     
    36
    Illarramendi faulovaný v strede pola Morenom, pri lopte v stredovom kruhu Real Madrid.
     
    35
    Carvajal posunul na pravej strane loptu Khedirovi, ktorý posielal loptu pred bránu hostí. lopta síce skončila v Casillovom náručí, ale ten už bol za čiarou a videli sme roh pre Real. Domáci však z neho nič nedokázali vyťažiť.
     
    33
    Po rohovom kope predviedol útočný faul Raphael Varane a bude sa teda vykopávať od brány hostí.
     
    33
    Illarramendi a Di María založili peknú akciu na pravej strane, v poslednom momente však zasiahla obrana Espanyolu a odvrátila loptu. Krátko potom sa k nej Real dostal znovu a Fuentes musel hlavou odvracať loptu na roh po centri Marcela z ľavého krídla.
     
    32
    Roh Realu nebezpečenstvo nepriniesol. Je za nami viac než polhodinka hry a momentálne sa po dlhšej dobe snaží Espanyol dostať sa na dostrel svätyne Ikera Casillasa.
     
    30
    Na ľavom krídle prešiel Karim Benzema cez troch obrancov a dokázal sa preštrikovať s loptou na kopačke až pred Casillu, ktorého trafil svojím prízemným pokusom a získal roh pre Real. Ďalšia obrovská šanca domácich zostala nevyužitá.
     
    29
    Espanyol sa snažil udržať si loptu v strede pola,m čo sa mu nepodarilo, pretože Ramos svojím dôrazom obral Garcíu.
     
    28
    Za hranicou šestnástky dostal prihrávku Sergio Ramos a z otočky vypálil prudkú strelu na bránu, ktorá letela len pár centimetrov popri tyčke Casillovej brány.
     
    27
    Stále sa hrá na polovici Espanyolu, Marcelov center z ľavej strany bol však na Carvajala pridlhý a bude z toho len výkop Casillu.
     
    25
    Dlhá kombinácia rEalu v strede pola napokon skončila v náručí Casillu potom, čo bol center na nabiehajúceho Khediru nepresný.Zatiaľ má Real veľkú územnú prevahu, ale nedokáže ju potvrdiť aj gólom, ktorý by domácim určite svedčal pri toľkých sľubných šanciach v úvode stretnutia.
     
    24
    Na strely 5:3 pre domácich.
     
    23
    Real zahrával voľný kop z ľavej strany po faule jedného z hostí. Prudkú loptu z voľného kopu posielal Isco, ale nič z toho nebolo, pretože rozhodcovia postrehli ofsajd.
     
    22
    Marcelovi posunul loptu na krátko na ľavej strane Bale a Marcelo sa následne prekľučkoval až k zakončeniu. Pomohol si pri tom preskočením hosťujúceho beka, ale napriek tomu strieľal z ostrého uhla. Bol z tho napokon roh pre Real, po ktorom bol v sľubnej pozícii Sergio Ramos na pravej strane vápna, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    20
    Sami Khedira na pravej strane svojím dôrazom vybojoval autové vhadzovanie pre domácich. Ich akcia skončila Baleovou nevýraznou hlavičkou po centri Di Maríu.
     
    18
    Stále sledujeme obliehanie súperovho pokutového územia v podaní Realu Madrid.
     
    17
    Nepresný center Sáncheza zo stredového kruhu končí za postrannou čiarou na polovici Realu. Real sa po vhodení lopty pustil do ofenzívnej kombinácie, ktorá skončila streleckým pokusom Garetha Balea. Ten však loptu ľavačkou posiela len tesne vedľa pravej tyčky Casillovej brány.
     
    15
    Ofsajd zastavil v prieniku Sergia Garcíu, krátko potom si vynikajúco postrážil loptu pred napádajúcim súperom Asier Illarramendi, ktorý našiel Marcela a ten posielal znovu nebezpečný center pred svätyňu hostí, ale tentokrát bol Kiko Casilla pozorný a vzal si loptu do náručia.
     
    13
    Nádhernú akciu nám predviedol domáci tím. Ángel Di María sa z pravej strany prešprintoval s loptou na kopačke až do stredu, našiel centrom Marcela na ľavom krídle a ten posielal center pred bránu hostí, kde len tesne nad brvno hlavičkoval francúzsky kanonier Karim Benzema.
     
    12
    Bale sa pekne uvoľnil na ľavej strane, ale jeho nadýchaný center bol veľmi nepresný a bude z toho len výkop od brány hostí.
     
    11
    Espanyol zahrával voľný kop na polovici súpera, Simäo poslal pekný center na ľavú stranu vápna, kde ho jeden z jeho spoluhráčov spracoval, ale ihneď bol pri ňom Daniel Carvajal, ktorý odkopol loptu do stredu pola.
     
    9
    Gareth Bale dostal dobrú prihrávku do behu od Benzemu, ale na hranici šestnástky ju nedokázal spracovať a žiadne nebezpečenstvo pre Espanyol z toho nebolo.
     
    9
    Po nepresnom centri Javi Lópeza sa rozohrávalo od madridskej brány a Casillas posielal loptu len na krátko. Následne Real kombinuje v blízkosti stredového kruhu a dokonca posiela spätnú prihrávku až ku Casillasovi.
     
    7
    Ramos posielal pekný center na Khediru, ktorý ale jeden z hosťujúcich bekov zachytil a odkopol mimo hracej plochy. Videli sme prvý roh Realu, ale Di Maríov center od rohovej zástavky si postrážil gólman Espanyolu, Kiko Casilla.
     
    6
    Tentokrát Fuentes skvele zasiahol v defenzíve, kde sklzom zastavil prienik madridskej dvojice a odvrátil loptu za postrannú čiaru.
     
    5
    Hostia zahrávali rohový kop z pravej strany, zahrali ho na krátko a zo strednej vzdialenosti sa oprel do lopty Juan Fuentes, ale poslal svoju strelu vysoko nad bránu Realu.
     
    4
    Isco sa opäť nepresadil na ľavej strane a opäť bol pri lopte Espanyol. V strede pola ju však hostia stratili a Sergio Ramos pekne hľadal Balea, ale obrana hostí tento pas prečítala a odvrátila loptu do bezpečia.
     
    2
    Ronaldo, Carvajal a Di María pekne zakombinovali na ľavej strane, ale séria prihrávok na jeden dotyk úspech neslávila a k lopte sa dostali hráči Espanyolu, ktorí presunuli ťažisko hry na polovicu Realu.
     
    1
    Real Madrid kombinuje v strede pola, zatiaľ sa domáci dopredu nedostali, naopak prvý dotyk s loptou má za sebou Casillas po pokuse Garcíu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -13
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Casillas (C) – Sergio Ramos, Marcelo, Daniel Carvajal, R. Varane, S. Khedira, G. Bale, Á. di María, Illarramendi, Isco, K. Benzema
    Náhradníci: Casemiro, Arbeloa, Nacho, L. Modrić, Álvaro Morata, Jesús Fernández, Xabi Alonso

    RCD Espanyol Barcelona: Kiko Casilla – D. Colotto, H. Moreno, Juan Fuentes, Javi López, Simão, Víctor Sánchez, Abraham, David López, Sergio García (C) , C. Stuani
    Náhradníci: Germán, Raúl Rodríguez, Sidnei, Pizzi, Álex, J. Córdoba, G. Torje

    Rozhodca: David Fernández – Raúl Cabañero, Jesús Calvo.
     
    Vítam Vás pri poslednom kole španielskej Primera División, v ktorom sa na štadióne Santiago Bernabéu stretne domáci Real Madrid s tímom RDC Espanyol Barcelona.

    Real Madrid takmer počas celej sezóny bojoval o titul s dvojicou FC Barcelona a Atlético Madrid, ale keďže ani v jednom z posledných troch stretnutí nedokázal bodovať naplno, prenechal šancu na titul najväčším rivalom. Po vysokej výhre v odvete semifinále Ligy Majstrov proti Bayernu Mníchov, sa Real stretol doma v lige s Valenciou a remizoval 2:2. V nasledujúcom zápase si nedokázal poradiť so zrejme zostupujúcim Realom Valladolid a stratil dva body za remízu 1:1. Už vtedy sa šepkalo o tom, že Madridčania stratili šancu na titul a tento nepríjemný scenár potvrdili poslednou prehrou 2:0 na pôde Celty Vigo.
    Realu patrí momentálne tretia priečka a má na konte 84 bodov, čo je o dva menej než druhá Barcelona, ale zároveň o 15 viac než má štvrtý Athletic Club. Na lídra, Atlético Madrid, stráca Real päť bodov. Ale práve s Atléticom sa stretne vo finále Ligy Majstrov, ktoré je na programe 24.mája.

    Hosťujúci Espanyol je momentálne dvanásty s počtom 42 bodov, čo je rovnaký počet ako má trinásta Málaga. Pred štrnástym Elche má táto dvojica dvojbodový náskok, na jedenáste Rayo Vallecano strácajú jeden bodík.
    Espanyolu, podobne ako Realu, nevychádza záver sezóny a na výhru čaká už od 25.marca, kedy si poradil 1:2 s Málagou. Odvtedy odohrali hostia sedem ligových zápasov, z ktorých vyťažili len dva body. Jeden z nich si pripísali v predchádzajúcom zápase, keď remizovali na domácej pôde s Osasunou 1:1
     
    Najlepším strelcom v domácom tábore je hviezdny Portugalčan Cristiano Ronaldo, ktorý má na konte 31 presných zásahov. Na druhom mieste medzi strelcami je francúzsky útočník Karim Benzema so sedemnástimi ligovými trefami a prvú trojicu najlepších kanonierov Realu uzatvára so štrnástimi gólmi Gareth Bale.

    V tíme hostí si pozíciu najlepšieho strelca udržiava Sergio García s dvanástimi gólmi. Na druhom mieste je so šiestimi zárezmi Uruguajčan Cristhian Stuani. a za nimi nasleduje v tabuľke strelcov Espanyolu trojica hráčov so štyrmi presnými zásahmi na konte.
     
    História vzájomných zápasov je pochopiteľne lepšia pre madridský veľkoklub, ktorý s Espanyolom prehral naposledy 20.októbra 2007. Odvtedy tieto dve mužstvá zviedli 14 duelov, z ktorých sa tri skončili remízou a jedenásťkrát sa z výhry radoval Biely Balet. Bolo tomu tak i v posledných troch vzájomných stretnutiach, ktoré odohrali v tejto sezóne. Mužstvá na seba narazili vo štvrťfinále španielskeho pohára Copa del Rey a po dvoch výhrach v pomere 1:0 sa z postupu tešili Madridčania, ktorí rovnako 1:0 zdolali Espanyol aj v jesennej časti súčasnej ligovej sezóny.
    Úvod stretnutia je naplánovaný na 16:00 SEČ, prajem Vám príjemný zážitok.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 64. Bale, 86. Morata, 90+1. Morata – 90. Pizzi


    Real Madrid: Casillas - Sergio Ramos, Marcelo, Daniel Carvajal, R. Varane, S. Khedira, G. Bale, Á. di María, Illarramendi, Isco, K. Benzema
    Náhradníci: Casemiro, Arbeloa, Nacho, L. Modrić, Álvaro Morata, Jesús Fernández, Xabi Alonso

    RCD Espanyol Barcelona: Kiko Casilla – D. Colotto, H. Moreno, Juan Fuentes, Javi López, Simão, Víctor Sánchez, Abraham, David López, Sergio García, C. Stuani
    Náhradníci: Germán, Raúl Rodríguez, Sidnei, Pizzi, Álex, J. Córdoba, G. Torje

    Rozhodca: David Fernández – Raúl Cabañero, Jesús Calvo