Real Madrid – Espanyol 3:1 (kon.) | Barcelona – Atlético Madrid 1:1 (kon.) | Valencia – Vigo 2:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
1:1 (1:0)
Atlético Madrid
Sobota 17.05.2014, 18:00 • Camp Nou, Barcelona • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Atlético Madrid sa stáva víťazom tohtoročnej Primera División po zaslúženom výkone počas celého roka. Gratulujeme!

    V záverečných kolách sme videli veľké zaváhania madridského Realu, Bareclony a aj Atlética, a tak bol boj o titul veľmi zaujímavý, dokonca by som povedal, že zo všetkých zahraničných líg najzaujímavejší.

    Real Madrid však bude mať proti Atléticu ešte jednu šancu a to vo finále Ligy majstrov, Barcelona je bohužiaľ bez trofeje.

    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem vám príjemný zvyšok večera. (20:14:55)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci sa nedostali k strele na bránu a naopak potom,č o im nevyšla kombinácia bude vhadzovať na vlastnej polovici Atlético.
     
    90+2
    Barcelona stratila loptu a nevie sa dostať do takého tlaku aký si vedela vytvoriť pred niekoľkými minútami. Dopredu sa dostal Gabi, ktorý kľučkoval s loptou po pravej strane a snažil sa centrom vysunúť Villu, ale loptu zachytil jeden z obrancov Barcelony.
     
    90+2
    Žltú kartu dostává Raúl García (Atlético Madrid).
     
    90
    Javier Mascherano dostáva žltú kartu za faul na striedajúceho Sosu. Nadstavujú sa tri minúty.
     
    89
    Barcelonská snaha zatiaľ neprináša úspech, naopak Villa sa snažil o kombináciu na útočnej polovici s Fiilipe Luisom, ale neuspel.
     
    87
    Centre Messiho a Alvesa si cestu k niektorému zo spoluhráčov nenašli, ale Barcelona pokračuje v tlaku. Po Sánchezovom útočnom faule sa však k lopte dostane Atlético.
     
    85
    Adriano Correia pekne centroval z ľavej strany na Piqueho, ktorý sa takmer dostal k hlavičke. Krátko potom sa v strede poľa zrodil ďalší faul Neymara na Kokeho.
     
    83
    Atlético sa dostalo do dobrej šance po Kokeho rohu, ale po Pintovom odkope ide dopredu znova Barcelona.
     
    82
    Druhý roh Barcelone nevyšiel a prišla o loptu. Dopredu išli hostia po ľavej strane, kde bol však Filipe Luis tvrdým sklzom od Daniho Alvesa zastavený.
     
    80
    Barcelona si vybojovala rohový kop z pravej strany a krátko po jeho rozohraní sa oprel do lopty Dani Alves a pravačkou vyslal tvrdú delovku na bránu, ale Courtois dokázal loptu vyraziť nad brvno, čo znamenalo ďalší roh pre domácich.
     
    78
    Atlético delí 12 minút od zisku titulu v La lige. Nebude to mať však jednoduché, Barcelona vrhá všetky sily do útoku a ďalekonosnou strelou sa prezentoval Neymar, ktorý však mieril len do stredu brány, kde bol pozorný gólman.
     
    77
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Francesc Fábregas, prichádza Xavi Hernández.
     
    76
    Atlético zahrávalo po faule na Kokeho voľný kop z veľmi nebezpečnej vzdialenosti a hoci Gabi nebezpečne hľadal centrom Godína, jeden z obrancov domáceho tímu loptu odvrátil do bezpečia. Následne sa však hra prerušila v strede poľa, kde fauloval Gabiho Neymar.
     
    74
    Hra sa po dlhšej dobe presunula z obrannej polovice Atlética do stredu poľa, kde hostia vhadzovali. Netrvalo dlho a už sa dostala do ofenzívy domáca Barca, ale Neymarov center na Messiho zablokoval Miranda, ktorý je dnes najväčšou postavou v defenzíve Atlética.
     
    73
    Na pravej strane si dlho vymieňali loptu Song s Alvesom. Barcelona dlho okupovala pokutové územie Atlética, ale po centri z pravej strany stratil Lionel Messi loptu a dopredu išlo Atlético.
     
    73
    Žltú kartu dostává Alex Song (FC Barcelona).
     
    72
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Adrián López, prichádza José Sosa.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 34. Sánchez – 49. Godín

    Karty:   5. Piqué (FCB), 45+3. Busquets (FCB), 45+4. Messi (FCB), 73. Song (FCB), 90. Mascherano (FCB) – 36. Godín (MAD), 37. Tiago (MAD), 70. Filipe Luis (MAD), 90+2. García (MAD)


    FC Barcelona: Pinto – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Adriano – Fábregas, Busquets, Iniesta (C) – A. Sánchez, Messi, Pedro
    Náhradníci: Olazábal – Bartra, Xavi Alonso, Song, Alba, Neymar, Tello

    Atlético Madrid: Courtois – Torres Juanfran, Miranda, Godín, Filipe – Turan, Gabi (C), Tiago, Koke – David Villa, D. Costa
    Náhradníci: Aranzubia – Alderweireld, M. Suárez, Raúl García, Diego, J. Sosa, Adrián

    Rozhodca: Antonio Mateu – Pau Cebrián, Jon Núnez