Real Madrid – Espanyol 3:1 (kon.) | Barcelona – Atlético Madrid 1:1 (kon.) | Valencia – Vigo 2:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
1:1 (1:0)
Atlético Madrid
Sobota 17.05.2014, 18:00 • Camp Nou, Barcelona • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Atlético Madrid sa stáva víťazom tohtoročnej Primera División po zaslúženom výkone počas celého roka. Gratulujeme!

    V záverečných kolách sme videli veľké zaváhania madridského Realu, Bareclony a aj Atlética, a tak bol boj o titul veľmi zaujímavý, dokonca by som povedal, že zo všetkých zahraničných líg najzaujímavejší.

    Real Madrid však bude mať proti Atléticu ešte jednu šancu a to vo finále Ligy majstrov, Barcelona je bohužiaľ bez trofeje.

    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem vám príjemný zvyšok večera. (20:14:55)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci sa nedostali k strele na bránu a naopak potom,č o im nevyšla kombinácia bude vhadzovať na vlastnej polovici Atlético.
     
    90+2
    Barcelona stratila loptu a nevie sa dostať do takého tlaku aký si vedela vytvoriť pred niekoľkými minútami. Dopredu sa dostal Gabi, ktorý kľučkoval s loptou po pravej strane a snažil sa centrom vysunúť Villu, ale loptu zachytil jeden z obrancov Barcelony.
     
    90+2
    Žltú kartu dostává Raúl García (Atlético Madrid).
     
    90
    Javier Mascherano dostáva žltú kartu za faul na striedajúceho Sosu. Nadstavujú sa tri minúty.
     
    89
    Barcelonská snaha zatiaľ neprináša úspech, naopak Villa sa snažil o kombináciu na útočnej polovici s Fiilipe Luisom, ale neuspel.
     
    87
    Centre Messiho a Alvesa si cestu k niektorému zo spoluhráčov nenašli, ale Barcelona pokračuje v tlaku. Po Sánchezovom útočnom faule sa však k lopte dostane Atlético.
     
    85
    Adriano Correia pekne centroval z ľavej strany na Piqueho, ktorý sa takmer dostal k hlavičke. Krátko potom sa v strede poľa zrodil ďalší faul Neymara na Kokeho.
     
    83
    Atlético sa dostalo do dobrej šance po Kokeho rohu, ale po Pintovom odkope ide dopredu znova Barcelona.
     
    82
    Druhý roh Barcelone nevyšiel a prišla o loptu. Dopredu išli hostia po ľavej strane, kde bol však Filipe Luis tvrdým sklzom od Daniho Alvesa zastavený.
     
    80
    Barcelona si vybojovala rohový kop z pravej strany a krátko po jeho rozohraní sa oprel do lopty Dani Alves a pravačkou vyslal tvrdú delovku na bránu, ale Courtois dokázal loptu vyraziť nad brvno, čo znamenalo ďalší roh pre domácich.
     
    78
    Atlético delí 12 minút od zisku titulu v La lige. Nebude to mať však jednoduché, Barcelona vrhá všetky sily do útoku a ďalekonosnou strelou sa prezentoval Neymar, ktorý však mieril len do stredu brány, kde bol pozorný gólman.
     
    77
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Francesc Fábregas, prichádza Xavi Hernández.
     
    76
    Atlético zahrávalo po faule na Kokeho voľný kop z veľmi nebezpečnej vzdialenosti a hoci Gabi nebezpečne hľadal centrom Godína, jeden z obrancov domáceho tímu loptu odvrátil do bezpečia. Následne sa však hra prerušila v strede poľa, kde fauloval Gabiho Neymar.
     
    74
    Hra sa po dlhšej dobe presunula z obrannej polovice Atlética do stredu poľa, kde hostia vhadzovali. Netrvalo dlho a už sa dostala do ofenzívy domáca Barca, ale Neymarov center na Messiho zablokoval Miranda, ktorý je dnes najväčšou postavou v defenzíve Atlética.
     
    73
    Na pravej strane si dlho vymieňali loptu Song s Alvesom. Barcelona dlho okupovala pokutové územie Atlética, ale po centri z pravej strany stratil Lionel Messi loptu a dopredu išlo Atlético.
     
    73
    Žltú kartu dostává Alex Song (FC Barcelona).
     
    72
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Adrián López, prichádza José Sosa.
     
    71
    Messi si dal so strelou z priameho kopu na čas a nakoniec triafa len múr hosťujúcich hráčov.
     
    70
    Tesne pred pokutovým územím fauloval Filipe Luis Messiho. Obranca madridského tímu dostáva žltú kartu a Barcelona bude kopať priamy kop z veľmi nebezpečnej pozície.
     
    69
    Dvakrát v krátkom časovom slede sa dostal k centru z pravej strany Dani Alves, ale oba jeho pokusy obrana hosťujúceho tímu odvrátila.
     
    67
    Neymarov center z ľavej strany trafil len Mirandu, ale Barcelona rýchlo vhadzovala a pokračuje vo svojom tlaku. Na ľavej strane vápna si Fábregas obhodil obrancu, ale cez ďalšieho už neprešiel a dopredu mohlo ísť Atlético. Adrián však stratil loptu v súboji s Mascheranom.
     
    65
    Fábregas sa pekne zbavil beka na pravej strane vápna a vystrelil, ale jeho rana bola zblokovaná. Miranda však loptu poslal len na ľavú stranu, kde sa ešte dostal k strele Messi, ale tiež trafil len jedného z hosťujúcich bekov a Miranda následne odkopáva loptu až na polovicu súpera.
     
    64
    Lionel Messi dopravil loptu do siete po centri z pravej strany, ale gól neplatí pre ofsajd.
     
    62
    Na trávnik prichádza brazílska superstar Neymar. Uvidíme, či sa dokáže stať hrdinom Barcelony a pomôcť jej v tomto zápase v ceste za titulom. Do konca stretnutia už zostáva len necelá polhodinka a ak chce Barca uspieť a oslavovať zisk titulu, musí vsietiť gól.
     
    62
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Pedro, prichádza Neymar.
     
    61
    V strede poľa zahrávali domáci voľný kop po faule Raúla Garcíu. Po ňom sa Barca dostala dopredu a na pravej strane vápna sa snažil prebojovať k zakončeniu Fábregas, ale cez troch súperov neprešiel a bude z toho len odkop od brány Atlética.
     
    59
    Barcelona zahrávala priamy kop z ľavej strany, ale Messi to namieril len do jedného z obrancov hostí. Odrazenú loptu ešte vybojoval Iniesta, ale skôr než stihol čokoľvek vymyslieť, tak sa k lopte dostal obranca Atlética, ktorý ju odkopol až na polovicu Barcelony.
     
    57
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Sergio Busquets, prichádza Alex Song.
     
    55
    Dani Alves tentokrát z pravej strany odcentrovať dokázal, ale na Pedra to bolo pridlhé.
     
    55
    Barcelona znovu skúša kombinovať po pravej strane, ale hosťujúca defenzíva nepustila k centru ani Alvesa a ani Messiho krátko potom.
     
    53
    Sergio Busquets ostáva otrasene ležať na trávniku po kolízii s jedným zo súperov.
     
    52
    Napriek vyrovnaniu zostáva Atlético aktívnejším tímom a Barcelona je mierne zaskočená týmto nástupom súpera. Z ľavej strany sa pekne prekľučkoval až k zakončeniu Adrián López, ale Pinta neprestrelil.
     
    50
    Ak by zápas skončil za súčasného stavu 1:1, titul by získalo Atlético.
     
    49
    Atlético dalo gól!
    Hostia začali druhý polčas veľkým tlakom, počas ktorého si vybojovali rohový kop z pravej strany a DIEGO GODÍN si najvyššie vyskočil na center od rohovej zástavky a krásnou hlavičkou dáva svoj štvrtý gól v sezóne a vyrovnáva na 1:1.
     
    47
    Atlético vstúpilo aktívne do druhého polčasu, z ľavého krídla zakončoval Villa a trafil tyč Pintovej brány! Krátko potom fauloval Alves a hostia zahrávali voľný kop, ale nevyťažili z neho strelu na bránu, hoci k tomu mal opäť blizko David Villa.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+4
    Žltú kartu dostáva Lionel Messi (FC Barcelona).
     
    45+3
    Raúl García svojím ďalekonosným pokusom Pinta neprekvapil. ten vrátil loptu do hry dlhým odkopom do brány, po ktorom bojoval o loptu na pravej strane súperovej polovice Messi, ale neuspel.
     
    45+3
    Žltú kartu dostává Sergio Busquets (FC Barcelona).
     
    45+1
    Nadstavujú sa tri minúty a Atlético sa ešte v závere prvého dejstva snaží niečo s výsledkom urobiť a dostáva Barcelonu pod tlak. Z hranice šestnástky pálil veľmi pekne Raúl García a len tesne minul ľavú tyč domácej brány.
     
    45
    Po Kokeho centri sa znovu zdalo, že pôjde do brejku Barcelona, ale opäť zasiahla hosťujúca obrana včas. Po ďalšom rohu, ktorý získalo Atlético bol v šanci Adrián, ale jeho strelu si Pinto postrážil.
     
    44
    Atlético zahrávalo roh z pravej strany, ktorý rozohral Koke, ale po jeho centri sa takmer utrhla do brejku dvojica domácich hráčov. Obrana hostí však zasiahla včas a vrátila loptu na obrannú polovicu Barcelony, kde David Villa vybojoval ďalší roh. Tentokrát z ľavej strany.
     
    39
    Atlético potrebuje prestávku, tím je zjavne otrasený dvoma zraneniami a inkasovaným gólom. Barcelona ťahá väčšinu svojich akcíi po pravej strane a inak tomu nebolo ani teraz, keď Alves hľadal Messiho.
     
    37
    V strede pola fauloval Tiago Cesca Fábregasa a dostáva žltú kartu. Je to už druhé žlté napomenutie pre hostí v priebehu dvoch minút.
     
    36
    Za tvrdý faul zo zadu na autora gólu, Sáncheza, dostáva žltú kartu hosťujúci Diego Godín.
     
    34
    Barcelona dala gól!
    Alves poslal z pravej strany prihrávku na krátko Fábregasovi, ktorý poslal loptu pred bránu, kde ju Messi sklepol na kopačku ALEXISOVI SÁNCHEZOVI, ktorý z ostrého uhla perfektnou tvrdou strelou otvára skóre dnešného duelu. Sánchez dáva svoj ligový gól s poradovým číslom 19, Barcelona vyhráva 1:0 a momentálne má k titulu bližšie ako oslabené Atlético.
     
    32
    Fábregas našiel na pravej strane Alvesa, ktorý si vymenil loptu so Sánchezom, ale jeho následný center do vápna bol nepresný a k lopte sa dostal Juanfran.
     
    31
    Messiho ďalekonosný pokus hosťujúcu bránu neohrozil a uvidíme výkop Courtoisa.
     
    30
    Po faule domáceho Messiho v strede pola Atlético rozohrávalo voľný kop, po ktorom sa síce dostalo na dostrel domácej svätyne, ale k zakončeniu už nie.
     
    29
    Pekne sa po pravom krídle prekľučkoval Lionel Messi, ale jeho pas pred bránu pomedzi obrancov neprešiel a k lopte sa dostal Miranda.
     
    28
    Po dlhšej dobe sa dostalo dopredu aj Atlético, ale ich akciu zabrzdil Piqué, ktorý odkopáva loptu mimo ihriska. Vhadzovanie madridského tímu spoza postrannej čiary neviedlo k strele na bránu, ale hostia kombinujú na polovici domáceho tímu.
     
    26
    Atlético je pod tlakom, na ďalší skvelý center Alvesa z pravého krídla vyskočil Pedro, ale šestnásty zásah v tejto sezóne nepridáva, pretože hlavou posiela loptu nad bránu Atlética.
     
    24
    Na center Alvesa z pravej strany najlepšie vyskočil Sánchez, ale svoju hlavičku nasmeroval len do Thibauta Courtoisa, ktorý drží loptu vo svojej moci.
     
    24
    Je to priam neuveriteľné, ale Atlético prišlo v úvode o dvoch kľúčových hráčov a muselo dvakrát nútene striedať a to nie je za nami ani len polhodinka hry. Turan a Costa sú teda na striedačke, uvidíme ako ich zastúpia Raúl García, respektíve Adrián.
     
    23
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Arda Turan, prichádza Raúl García.
     
    20
    V súboji s Fábregasom ostáva ležať na zemi Arda Turan a aj on sa musí zveriť do opatery lekárov. To sú veľmi nepríjemné chvíle pre hosťujúce Atlético.
     
    18
    Barcelona kombinovala typicky na jeden dotyk a následný center z ľavej strany posielal na roh Diego Godín. Od rohovej zástavky bude centrovať Iniesta.
     
    17
    Tak je to obrovská rana pre Atlético, Coista je zranený a do dnešného zápasu už nezasiahne. dani Alves a nepresadil na pravej strane a loptu vrátia do hry vhodením hráči Atlética Madrid.
     
    16
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Diego Costa, prichádza Adrián López.
     
    14
    Atlético si vybojovalo v stredovom kruhu loptu a rútilo sa do brejku, ale Diego Costa nemohol pokračovať v šprinte a momentálne je v opatere lekárov. Uvidíme či bude môcť ešte v zápase pokračovať. pripomínam, že má na konte v tomto ročníku 27 gólov, čo ho robí najlepším strelcom Atlética.
     
    12
    Na štadióne panuje fantastická atmosféra, dnešný duel je skutočne ukážkou pravej futbalovej atmosféry. V strede pola sa oba celky striedajú v držaní lopty.
     
    9
    Po nepresnostiach na oboch stranách v strede pola sa rútil do brejku Costa, ale obranca Barcelony bol rýchlejší a vzal si loptu pre seba.
     
    9
    Alexis Sánchez si vymenil na pravej strane loptu so spoluhráčom a snažil sa dostať do šance, ale Diego Godín skvele zasiahol a odkopáva loptu.
     
    7
    Po neúspešnom voľnom kope Atlética sa dostala dopredu domáca Barcelona a z ľavej strany pekne vystrelil Pedro, ale mieril len do stredu brány, kde bol pozorný Courtois.
     
    6
    Voľný kop po Piqueho faule zahrával Miranda, ale jeho center nikoho zo spoluhráčov nenašiel a preletel tesne popri pravej tyčke domácej brány.
     
    5
    Po faule na Kokeho dostáva žltú kartu domáci obranca Gerard Piqué.
     
    2
    Barcelona sa v úvodnom pokuse o ofenzívu do zakončenia nedostala, podobne tak ani na druhej strane Diego Costa.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -11
    Úvodné zostavy:

    FC Barcelona: Pinto – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Adriano – Fábregas, Busquets, Iniesta (C) – A. Sánchez, Messi, Pedro
    Náhradníci: Olazábal – Bartra, Xavi, Song, Alba, Neymar, Tello

    Atlético Madrid: Courtois – Torres Juanfran, Miranda, Godín, Filipe – Turan, Gabi (C), Tiago, Koke – David Villa, D. Costa
    Náhradníci: Aranzubia – Alderweireld, M. Suárez, Raúl García, Diego, J. Sosa, Adrián

    Rozhodca: Antonio Mateu – Pau Cebrián, Jon Núnez.
     
    Vitajte pri poslednom ligovom kole španielskej Primera Divisón. Na štadióne Camp Nou v Barcelone nás čaká priamy súboj o titul medzi domácim mužstvom FC Barcelona a hosťujúcim Atléticom Madrid.

    Barcelona je na druhom mieste s počtom 86 bodov, čo je o tri menej než má Atlético, ale v prípade výhry sa bude radovať z titulu ona. Atlético má 89 bodov a na zisk titulu mu stačí jediné: neprehrať.

    Barcelona nemá za sebou ľahkú sezónu, mužstvo opúšťa gólman Víctor Valdés, ktorý sa navyše v závere ročníka zranil. Ćastokrát bol za podpriemerné výkony kritizovaný aj hviezdy Argentínčan Lionel Messi. Čoraz častejšia sa hovorí o výmene trénera, súčasného Gerarda Martina by mal podľa špekulácii nahradiť bývalý hráč Barcelony a súčasný tréner Celty Vigo, Luis Enrique.
    Napriek tomu sa však Barcelona držala v hre o titul a aj keď sa pôvodne zdalo, že väčšie šance majú madridské kluby, dnes je všetko inak a Barcelona má všetko vo svojich rukách. V posledných dvoch zápasoch však zaváhala a stratila body pri domácej remíze 2:2 s Getafe a naposledy sa napriek územnej prevahe nedokázala strelecky presadiť a remizovala s tímom Elche 0:0.

    Atlético je veľmi príjemným prekvapením súčasného ročníka. Mužstvo, ktoré vedie z pozície trénera niekdajší hráč Atlética, Diego Simeone, sa drží v hre o titul nielen v domácej súťaži, ale čaká ho aj veľkolepé finále Ligy Majstrov s odvekým rivalom Realom Madrid, ktoré je na programe 24.mája.
    Podobne ako Barcelona, aj Atlético v posledných dvoch zápasoch zaváhalo. Po vyradení londýnskej Chelsea v semifinále Ligy Majstrov si mužstvo neporadilo na pôde Levante a prehralo 2:0 a vzápätí nedokázalo poraziť na domácej pôde Málagu, s ktorou remizovalo 1:1.
     
    Najlepším strelcom Barcelony je už spomínaný Lionel Messi, ktorý má na svojom konte 28 gólov. Druhý najlepší kanonier domáceho tímu ich má na konte o desať menej a je ním čílsky útočník Alexis Sánchez. Prvú trojicu najlepších strelcov v domácom tábore uzatvára Pedro s pätnástimi presnými zásahmi.

    Tabuľke strelcov Atlética kraľuje brazílsky rodák so španielskym pasom Diego Costa, ktorý vsietil už 27 gólov. Druhý David Villa má na svojom konte 13 presných zásahov a na treťom mieste je s desiatimi ligovými trefami Raúl García.
     
    V tejto sezóne sa mužstvá stretli päťkrát a štyrikrát sa zrodil vyrovnaný výsledok. Posledný vzájomný zápas sa však skončil najtesnejšou výhrou Atlética 1:0, ktorá vtedy rozhodla o postupe madridského celku do semifinále Ligy Majstrov.
    V dnešnom stretnutí majú obaja súperi o čo bojovať a čaká nás jeden z najväčších vrcholov tejto futbalovej sezóny. Úvod duelu je naplánovaný na 18:00 SEČ a o takmer dve hodinky neskôr by sme mali spoznať víťaza Primera División pre ročník 2013/2014.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 34. Sánchez – 49. Godín

    Karty:   5. Piqué (FCB), 45+3. Busquets (FCB), 45+4. Messi (FCB), 73. Song (FCB), 90. Mascherano (FCB) – 36. Godín (MAD), 37. Tiago (MAD), 70. Filipe Luis (MAD), 90+2. García (MAD)


    FC Barcelona: Pinto – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Adriano – Fábregas, Busquets, Iniesta (C) – A. Sánchez, Messi, Pedro
    Náhradníci: Olazábal – Bartra, Xavi Alonso, Song, Alba, Neymar, Tello

    Atlético Madrid: Courtois – Torres Juanfran, Miranda, Godín, Filipe – Turan, Gabi (C), Tiago, Koke – David Villa, D. Costa
    Náhradníci: Aranzubia – Alderweireld, M. Suárez, Raúl García, Diego, J. Sosa, Adrián

    Rozhodca: Antonio Mateu – Pau Cebrián, Jon Núnez