Nemecko – Fínsko 0:4 (kon.) | Taliansko – Dánsko 1:4 (kon.) | Kazachstan – Lotyšsko 4:5 (kon.)
Nórsko – Švédsko 1:2 (kon.)
koniec
Kazachstan
4:5 (2:1, 2:3, 0:1)
Lotyšsko
Utorok 13.05.2014, 19:45 • Minsk Aréna • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine sme už videli len jeden presný zásah. Jeho autorom bol útočník Popradu Juris Štals, ktorý s obrovským kusiskom šťastia rozhodol, že po tomto vyrovnanom stretnutí budú mať viac dôvodov na radosť Lotyši. Kazachstan tak po troch zápasoch stále ostáva na jednom bode. Lotyši zaznamenali na šampionáte druhé víťazstvo. S konštatovaním, že sme sledovali divácky atraktívny hokej s množstvom presných zásahov, sa s vami lúčim a želám ešte príjemný zvyšok večera.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Po zakázanom uvoľnení Lotyšov sa ešte bude vhadzovať pred Masalskisom. Kazachstan si vzal oddychový čas. Tréner Selin sa ešte bude snažiť niečo vymyslieť.
     
    59:30
    Nikolaj Antropov mohol vyrovnať! Kapitán Kazachov sa natlačil pred Masalskisa, puk však za jeho chrbát nedokázal usmerniť. Obrovská škoda pre Kazachstan.
     
    59:00
    Jeremejev opustil svoju svätyňu. Zúfalý nápor kazašských hráčov.
     
    58:38
    Kazachstan sa dokázal ubrániť a hrá v plnom počte. Teraz jeho hokejisti vrchnú všetky sily do útoku.
     
    57:38
    Kazachom nič iné neostáva, aktívne smerom dopredu musia hrať aj počas početnej nevýhody.
     
    56:38
    Na druhej strane im už neunikol zákrok Alexeja Vasilčenka, ktorý oslabil svoj tím v tej najmenej vhodnej chvíli.
     
    56:00
    Roman Starčenko sa ocitol pred bránou Masalskisa, kde bol jednoznačne hákovaný. Rozhodcovia na celú situáciu veľmi dobre videli, no nepochopiteľne to prehliadli.
     
    55:30
    Niživis najskôr výborne zapracoval pri defenzívnej činnosti, puk dokázal dostať do stredného pásma. Ten sa mu napokon vrátil v tom útočnom. Niživis to skúsil strelou švihou, tá však nebola vydarená aj pod vplyvom toho, že sa dozadu výborne vrátil Litvinenko.
     
    55:00
    Lotyšská strana reaguje celkom pochopiteľne oddychovým časom. Hráči, ktorých mal momentálne na ľade, totiž za sebou mali bránenie presilovej hry.
     
    55:00
    Džerinš je späť na ľadovej ploche. Lotyši sa však musia mať stále na pozore. Po ich zakázanom uvoľnení sa bude vhadzovať pred Masalskisom.
     
    54:05
    Kazachovia nedokázali udržať útočné pásmo. Vyzerá to tak, že táto presilová hra ostane nevyužitá.
     
    53:25
    Nikolaj Antropov sa snažil pohotovo predkladať puk pred bránu Blochinovi. Lotyšská defenzíva však dokázala jeho úmysel prečítať a puk následne odpáliť do stredného pásma.
     
    52:30
    Opäť jeden z verdiktov rozhodcov, s ktorým sa príliš súhlasiť nedá. Na tomto šampionáte sa to už akoby stávalo tradíciou. Lotyši s tým však nič neurobia. Andri Džerins putuje na trestnú lavicu, veľká šanca pre Kazachov.
     
    51:30
    Po Niživisovej prihrávke sa tvrdo oprel do puku Kristap Sotnieks, s ktorého pumelicou si napokon s ťažkosťami, no predsa, dokázal Jeremejev dať rady.
     
    50:45
    Romanov vodil puk po útočnom pásme, napokon však oň prišiel a Lotyši sa prostredníctvom Jurisa Štalsa na chvíľu dostali z pod tlaku Kazachov.
     
    50:00
    Litvinenko mal na hokejke jasný puk, Lotyšom ho však prakticky daroval svojim zaváhaním, keď neudržal stabilitu a spadol na ľadovú plochu.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 5. Talgat Žajlauvov (Maxim Semjonov, Vadim Krasnoslobodcev), 20. Jevgenij Rymarev (Nikolaj Antropov, Roman Savčenko), 40. Nikolaj Antropov (Kevin Dallman), 40. Jevgenij Blochin (Kevin Dallman) – 2. Miksa Indrašis (Jursi Štals, Jekabs Redlihs), 24. Arturs Kulda (Mikelis Redlihs, Ronalds Kerinš), 30. Arturs Kulda (Miks Indrašis), 35. Mikelis Redlihs (Kristaps Sotnieks), 44. Juris Štals (Guntis Galvinš)


    Kazachstan: Jeremejev (Ivanov) – Litvinenko, Dallman, Savčenko, Lakiza, Vasilčenko, Kazancev, Semjonov, Blochin – Starčenko, Antropov, Rymarev – Upper, Puškarjov, Romanov – Žajlauov, Gavrilin, Krasnoslobodcev – Panšin, Spiridonov, Rachmanov.
    Lotyšsko: Masalskis (Gudlevskis) – Gavlinš, Kulda, Sotnieks, Pujacs, J. Redlihs, Jass, Lavinš – Daugavinš, M. Redlihs, Keninš – Štals, Girgensons, Indrašis – Vasiljevs, Niživijs, Cipulis – Džerinš, Lipsbergs, Meija – Berzins.

    Rozhodca: Igor Dremelj, Markus Vinnerborg – Vít Lederer, Joep Leermakers.