Švajčiarsko – Rusko 0:5 (kon.) | Francúzsko – Kanada 3:2 (1:0 po s.n.) | Slovensko – Česko 2:3 (po pr.)
Bielorusko – USA 1:6 (kon.)
koniec
Bielorusko
1:6 (0:1, 1:3, 0:2)
USA
Piatok 09.05.2014, 19:50 • Minsk Aréna, Bielorusko • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Bielorusi nezvládli úvod domáceho svetového šampionátu a podľahli USA vysoko 1:6, sa s vami lúčim a teším sa na stretnutie pri ďalších prenosoch zo svetového šampionátu v hokeji! (22:11:09)
     
    Z veľkého hokejového sviatku Bielorusov ostalo len sklamanie a smútok z utŕženého debaklu. Američania dnes boli jednoznačne lepší, predčili domácich vo všetkých herných činnostiach a vstúpili do turnaja absolútne suverénne. Na striedačke Bielorusov sme počas zápasu videli zúfalstvo vyjadrené v tvári trénera Hanlona, čo nám trochu pripomenuli naše vlastné pocity z MS 2011....Bielorusi to budú mať pri boji o štvrťfinále veľmi ťažké, najbližší súboj ich čaká v nedeľu s Kazachstanom. USA sú naopak na najlepšej ceste skupinou B, najbližšie nastúpia zajtra večer proti USA.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:32
    V úplnom závere ešte brejk Bielorusov, Jevenko ale nedosiahol na prihrávku spoluhráča a tak Thomas zasahovať nemusel.
     
    59:19
    Američania ale dohrávajú s chuťou, od modrej ešte v presilovke strieľal Johnson, Mezin bol ale v tomto prípade pozorný.
     
    58:47
    Američania už v pokoji dohrávajú zápas, v presilovke držia puk za bránou súpera.
     
    57:39
    Teraz sa to na domácich doslova sype. Za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou je vylúčený Andrej Kosticyn.
     
    56:57
    USA dalo gól!

    Domáci vôbec nezvládajú záver zápasu a už to začína pripomínať debakel! Chudobnému aj z hrnca vykypí, a to presne teraz platilo. JAKE GARDINER vystrelil príklepom z ľavého kruhu, puk skončil na pravej žŕdke, odkiaľ sa odrazil k obrancovi domácich Graborenkovi a od neho sa znovu odrazil presne do odkrytej brány Bielorusov.
    Asistencie : Johnny Gaudreau, Kevin Hayes
     
    56:39
    Americká presilovka zatiaľ bez väčšieho ohrozenia brány, Bielorusi dokázali vyhodiť cez všetky čiary.
     
    56:15
    Bielorusi záver zápasu psychicky nezvládajú. Za nedovolené bránenie je vylúčený Denisov, USA znovu v presilovke.
     
    54:58
    USA dalo gól!

    Je definitívne rozhodnuté, USA si dnes pripíšu prvý triumf na MS 2014. Dokázali využiť presilovku 4 na 3 a znovu ukázali, že v jednoduchosti je krása. JACOB TROUBA si potiahol puk na modrej čiare, príklepom vystrelil, Mezin zasiahol puk len veľmi slabo a ten tak pomaly doskackal až do siete!
    Asistencie : Johnny Gaudreau, Tyler Johnson
     
    54:22
    Andrejovi Kosticynovi ušli nervy, absolútne zbytočne pred súperovom bránou uštedril dva krosčeky Donovanovi a zaslúžene inkasuje dvojminútový trest.
     
    53:32
    Grabovskij je individuálne šikovný, súhra so spoluhráčmi mu ale nejde. Teraz prenikol do pásma, nahrať už ale nedokázal, keď puk zastavil americký bek.
     
    53:03
    Vzájomné vylúčenie za hrubosť. Na strane USA Nelson, na strane Bielorusov Denisov. Uvidíme hru štyroch proti štyrom.
     
    53:02
    Obrovské šance Američanov! Najprv z otočky zakončoval Smith, a po Mezinovom vyrazení ešte zakončoval pri pravej žrdi Johnson, nedokázal ale prehodiť betón domáceho brankára. Následne Johnson ešte obkrúžil bránu a nahral znovu k pravej žrdi Smithovi, Mezin sa ale dokázal presunúť a lapil aj Smithovo zakončenie do odkrytej brány!
     
    52:42
    Stas v ďalšom streleckom pokuse domácich, aj jeho pokus ale Thomas s istotou zneškodnil.
     
    52:16
    Medzi kruhmi sa uvoľnil Grabovskij, ten mieril do horných častí brány, Thomas ale na puk dobre videl a tak úspešne zasiahol.
     
    52:01
    Veľmi pekná postupná útočná akcia Bielorusov. Na konci bol po priťuknutí na modrej čiare Stepanov, ktorý z pravej strany strieľal pekne k žrdi, Thomas ale puk dokázal vyraziť.

    Góly a asistencie: 40. Stepanov (Grabovskij, Kaľužnyj) – 13. Nelson (Smith, Johnson), 35. Trouba (DeKeyser), 36. Gaudreau (Petry), 38. McDonald (J.Hayes), 55. Trouba (Gaudreau, Johnson), 57. Gardiner (Gaudreau, K.Hayes)


    Bielorusko: Mezin (Kovaľ) – Stasenko, Korobov, Kaľužnyj, Stepanov, Grabovskij – Denisov, Jevenko, A. Kosticyn, S. Kosticyn, Kitarov – Karev, Graborenko, Platt, Stas, Koľcov – Usenko, Ugarov, Jefimenko, Volkov, Kovyršin
    Tréner : G. Hanlon

    USA: Thomas (Leggio) – Trouba, DeKeyser, Johnson, Nelson, Smith – Jones, McCabe, Trocheck, Gaudreau, Abdelkader – Petry, Gardiner, Stapleton, Winglets, Mueller – Donovan, J. Hayes, K. Hayes, McDonald, Shore Tréner : P. Laviolette

    Rozhodca: Fraňo, Šindler (obaja CZE) – Kilian (NOR), Suominen (FIN)