Švajčiarsko – Rusko 0:5 (kon.) | Francúzsko – Kanada 3:2 (1:0 po s.n.) | Slovensko – Česko 2:3 (po pr.)
Bielorusko – USA 1:6 (kon.)
koniec
Bielorusko
1:6 (0:1, 1:3, 0:2)
USA
Piatok 09.05.2014, 19:50 • Minsk Aréna, Bielorusko • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:57
    USA dalo gól!

    Domáci vôbec nezvládajú záver zápasu a už to začína pripomínať debakel! Chudobnému aj z hrnca vykypí, a to presne teraz platilo. JAKE GARDINER vystrelil príklepom z ľavého kruhu, puk skončil na pravej žŕdke, odkiaľ sa odrazil k obrancovi domácich Graborenkovi a od neho sa znovu odrazil presne do odkrytej brány Bielorusov.
    Asistencie : Johnny Gaudreau, Kevin Hayes
     
    54:58
    USA dalo gól!

    Je definitívne rozhodnuté, USA si dnes pripíšu prvý triumf na MS 2014. Dokázali využiť presilovku 4 na 3 a znovu ukázali, že v jednoduchosti je krása. JACOB TROUBA si potiahol puk na modrej čiare, príklepom vystrelil, Mezin zasiahol puk len veľmi slabo a ten tak pomaly doskackal až do siete!
    Asistencie : Johnny Gaudreau, Tyler Johnson
     
    39:56
    Bielorusko dalo gól!
    Nádherný hokejový moment sme videli v Minsk Aréne! Domáci znižujú a predsa len ešte majú pred záverečnou tretinou šancu zdramatizovať tento zápas. Od Kaľužného putoval puk za bránu na Grabovského, odtiaľ medzi kruhy na ANDREJA STEPANOVA, ktorý z prvej nekompromisne zavesil do ľavého horného rohu!
    Asistencie : Michail Grabovskij, Alexej Kaľužnyj
     
    37:42
    USA dalo gól!

    Deštrukcia Bielorusov pokračuje! Američania si robia doslova, čo chcú. Jimmy Hayes obkrúžil bránu, uvoľnil sa pri pravej žrdi, nádhernou prihrávkou našiel pri vzdialenejšej žrdi COLINA McDONALDA a ten už trafil presne do odkrytej brány!
    Asistencie : Jimmy Hayes
     
    35:55
    USA dalo gól!

    Neuveriteľné, Američania pridávajú v krátkom časovom slede už ďalší presný zásah! JOHNNY GAUDREAU si nakorčuľoval medzi kruhy, spoza obrancu vyslal strelu zápästím a tá letela tak nádherne, že skončila presne v pravom hornom rohu Mezinovej brány!
    Asistencie : Jeff Petry
     
    34:59
    USA dalo gól!

    Američania zvyšujú a vedú už o dva góly! Znovu k tomu viedla jednoduchá akcia. DeKeyser obkrúžil bránu, nahral na modrú, kde si puk prebral JACOB TROUBA, dlho neotáľal, tvrdo vystrelil a puk skončil v ľavom rohu Mezinovej brány!
    Asistencie : Dan DeKeyser
     
    12:22
    USA dalo gól!

    Američania strieľajú svoj prvý gól na turnaji a otvárajú skóre dnešného stretnutia! Bleskovo využili presilovku podľa vopred nacvičeného vzorca. Puk putoval od modrej čiary napravo ku Johnsonovi, odtiaľ na stred ku Smithovi. Ten po ľade vystrelil, pred bránou puk tečoval popod Mezinov betón BROCK NELSON a za Mezinom sa prvý raz zavlnila sieť!
    Asistencie : Craig Smith, Tyler Johnson

    Góly a asistencie: 40. Stepanov (Grabovskij, Kaľužnyj) – 13. Nelson (Smith, Johnson), 35. Trouba (DeKeyser), 36. Gaudreau (Petry), 38. McDonald (J.Hayes), 55. Trouba (Gaudreau, Johnson), 57. Gardiner (Gaudreau, K.Hayes)


    Bielorusko: Mezin (Kovaľ) – Stasenko, Korobov, Kaľužnyj, Stepanov, Grabovskij – Denisov, Jevenko, A. Kosticyn, S. Kosticyn, Kitarov – Karev, Graborenko, Platt, Stas, Koľcov – Usenko, Ugarov, Jefimenko, Volkov, Kovyršin
    Tréner : G. Hanlon

    USA: Thomas (Leggio) – Trouba, DeKeyser, Johnson, Nelson, Smith – Jones, McCabe, Trocheck, Gaudreau, Abdelkader – Petry, Gardiner, Stapleton, Winglets, Mueller – Donovan, J. Hayes, K. Hayes, McDonald, Shore Tréner : P. Laviolette

    Rozhodca: Fraňo, Šindler (obaja CZE) – Kilian (NOR), Suominen (FIN)