Juventus – Benfica 0:0 (kon.) | Valencia – Sevilla 3:1 (kon.)
koniec
Juventus Turín
0:0 (0:0)
Benfica Lisabon
Štvrtok 01.05.2014, 21:05 • Juventus Stadium (Turín) • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    V Turíne sme boli svedkami obrovskej drámy, ktorej okrem gólov nechýbalo vôbec nič. Veľké príležitosti Starej Dámy zostali nevyužité, Benfice stačil jednogólový náskok z Estádio da Luz. Zápas okrem výborných príležitostí na domácej strane ponúkol nespočetne veľa emócii. Pre finálový zápas hraný práve na tomto štadióne sa vykartovali Markovič, Salvio a Enzo Pérez. Zvyšní lisabonskí chlapci sa ale môžu tešiť na veľký večer. Za dva týždne ich čaká európsky vrchol sezóny. Juve naopak opäť raz potvrdilo, že domácu suverenitu nedokáže preniesť do európskych konfrontácii.

    S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim. Ďakujem sa pozornosť a želám dobrú noc. (23:08:19)
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Benfice Lisabon sa podarilo vyviesť loptu na súperovu polovicu a pre Orlov to už vyzerá veľmi dobre. Záverečný hvizd sa blíži.
     
    90+6
    Priamy kop Andreu Pirla zasiahol dobre postavený múr. Stará Dáma ale pokračovala kopom rohovým. Pri rohovej zástavke samozrejme nemohol chýbať domáci líder. Pirlo výborne odcentroval na bližšiu žrď, kde hlavičkoval Giorgio Chiellini. Prudkú hlavičku domáceho stopéra na bránkovej čiare reflexívne vyrazil famózny Oblak a Pogba už z ofsajdu zakončovať nemôže. Rozhodujúci moment tohoto zápasu... Brávo, pre slovinského gólmana.
     
    90+5
    Teraz ale pozor pred Oblakovu bránku! Marchisiovu delovku zo strednej vzdialenosti zasiahol Eduardo Salvio rukou a okrem priameho kopu nasleduje i žltá karta, ktorá pre Salvia znamená stopku v prípadnom finále!
     
    90+4
    Benfica sa už kriticky blíži k finále Európskej ligy UEFA. Juventus absolútne bezradný. Neuveriteľné momenty.
     
    90+3
    Sebastain Giovinco sa pokúšal o úvodný zásah dnešného večera, no spoza šestnástky zamieril iba do stredu bránky. Oblak okamžite zaľahol loptu.
     
    90+2
    Infarktový záver bude pokračovať počas šiestich nadstavených minút, ktoré na svojej tabuľky ukázal arbiter Dave England.
     
    90+1
    Garay až teraz opúšťa hraciu plochu na nosidlách. Jorge Jesus takmer nedýcha. Šokujúce minútky pre portugalského kouča.
     
    90
    Nepríjemné, nepríjemné to zranenie pre argentínskeho stopéra Ezequiela Garaya. Po tvrdom súboji s Paulom Pogbom obaja padli k zemi, pričom kolíky Francúzových kopačiek ho zasiahli priamo do tváre. Garay evidentne nevie o sebe. Na trávnik sú privolávaní zdravotníci Orlov. Dezorientovaný stopér hostí nemôže pokračovať. Benfica bude dohrávať o deviatich! Turínska dráma vrcholí!
     
    89
    Mirko Vučinič dnes do zápasu síce nezasiahol, no kvôli prehnaným vášňam stihol vyfasovať červenú kartu! Z nervózneho turínskeho tábora bol predsa len najiniciatívnejší. To isté platí aj o Lazarovi Markovičovi, ktorý sa takouto hlúposťou zrejme pripraví o turínske finále!
     
    88
    Vášne na Juventus Stadium začínajú byť neúnosné. Oba realizačné tímy si dokonca skočili do vlasov! Aktívne tam boli predovšetkým horúce talianske hlavy. Jorge Jesus to síce upokojuje, ale tieto emócie a iné predlžovania mu len a len vyhovujú. Benfica v hektickom cirkuse naďalej drží postupové karty! Mark Clattenburg bude pridávať poriadnu extra-porciu.
     
    87
    Na zemi sa momentálne ocitá Stephan Lichsteiner, ktorý sa zrazil s brániacim Siqueirom. Nasledovať tak bude ošetrenie.
     
    86
    Lazar Markovič našetril poriadnu časovú dávku. Mark Clattenburg privolal na trávnik i nosidlá. Srbský futbalista tak svoju misiu splnil, v závere ho nahradí Sulejmani.
     
    85
    Zdalo sa, že Lazar Markovič tomu hodne pridal, no naďalej sa ocitá na trávniku. Drahocenné sekundičky medzitým plynú ďalej.
     
    84
    Lazar Markovič sa s loptou preštrikoval až do vápna, kde sa snažil obísť Cáceresa. Napokon ale zlyhala a u anglického arbitra si nevypýtal ani pokutový kop.
     
    83
    Obrovské vzrušenie v Turíne na okamih opadlo. Po minútke sa ale opäť nachádzame v pravom talianskom ohni. Starej Dáme stačí jediný gól.
     
    82
    Trpezlivosť Marka Clattenburga dosiahla svoje dno a pre neustále zdržovanie už gólmanovi Oblakovi vyťahuje žltú kartu.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   64. Asamoah (JUV) – 56. Rodrigo (BEN), 61. Pérez (BEN), 82. Oblak (BEN), 90+5. Salvio (BEN)   67. Pérez (BEN)   89. Vučinič (JUV) – 89. Markovič (BEN)


    Juventus Turín: Buffon (C) – M. Cáceres, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, A. Vidal, Pirlo, Pogba, K. Asamoah – F. Llorente, Tévez
    Náhradníci: Storari – Marchisio, Vučinič, Giovinco, Barzagli, P. Osvaldo, Padoin
    Manažér: Antonio Conte (ITA)

    Benfica Lisabon: Oblak – M. Pereira, Luisão (C), Garay, G. Siqueira – E. Pérez, Rúben Amorin – Gaitán, Rodrigo, L. Markovič – Lima
    Náhradníci: Artur – Ó. Cardozo, Sulejmani, Salvio, Jardel, A. Almeida, Cavaleiro
    Manažér: Jorge Jesus (POR)

    Rozhodca: Mark Clattenburg – S. Beck, S. Burt – D. England (všetci ENG)