Juventus – Benfica 0:0 (kon.) | Valencia – Sevilla 3:1 (kon.)
koniec
Juventus Turín
0:0 (0:0)
Benfica Lisabon
Štvrtok 01.05.2014, 21:05 • Juventus Stadium (Turín) • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    90+6
    Priamy kop Andreu Pirla zasiahol dobre postavený múr. Stará Dáma ale pokračovala kopom rohovým. Pri rohovej zástavke samozrejme nemohol chýbať domáci líder. Pirlo výborne odcentroval na bližšiu žrď, kde hlavičkoval Giorgio Chiellini. Prudkú hlavičku domáceho stopéra na bránkovej čiare reflexívne vyrazil famózny Oblak a Pogba už z ofsajdu zakončovať nemôže. Rozhodujúci moment tohoto zápasu... Brávo, pre slovinského gólmana.
     
    90+5
    Teraz ale pozor pred Oblakovu bránku! Marchisiovu delovku zo strednej vzdialenosti zasiahol Eduardo Salvio rukou a okrem priameho kopu nasleduje i žltá karta, ktorá pre Salvia znamená stopku v prípadnom finále!
     
    90
    Nepríjemné, nepríjemné to zranenie pre argentínskeho stopéra Ezequiela Garaya. Po tvrdom súboji s Paulom Pogbom obaja padli k zemi, pričom kolíky Francúzových kopačiek ho zasiahli priamo do tváre. Garay evidentne nevie o sebe. Na trávnik sú privolávaní zdravotníci Orlov. Dezorientovaný stopér hostí nemôže pokračovať. Benfica bude dohrávať o deviatich! Turínska dráma vrcholí!
     
    89
    Mirko Vučinič dnes do zápasu síce nezasiahol, no kvôli prehnaným vášňam stihol vyfasovať červenú kartu! Z nervózneho turínskeho tábora bol predsa len najiniciatívnejší. To isté platí aj o Lazarovi Markovičovi, ktorý sa takouto hlúposťou zrejme pripraví o turínske finále!
     
    88
    Vášne na Juventus Stadium začínajú byť neúnosné. Oba realizačné tímy si dokonca skočili do vlasov! Aktívne tam boli predovšetkým horúce talianske hlavy. Jorge Jesus to síce upokojuje, ale tieto emócie a iné predlžovania mu len a len vyhovujú. Benfica v hektickom cirkuse naďalej drží postupové karty! Mark Clattenburg bude pridávať poriadnu extra-porciu.
     
    86
    Lazar Markovič našetril poriadnu časovú dávku. Mark Clattenburg privolal na trávnik i nosidlá. Srbský futbalista tak svoju misiu splnil, v závere ho nahradí Sulejmani.
     
    82
    Trpezlivosť Marka Clattenburga dosiahla svoje dno a pre neustále zdržovanie už gólmanovi Oblakovi vyťahuje žltú kartu.
     
    81
    Juventus Stadium sa otriasal v základoch, domáce vedenie sa ale ani tentokrát nekoná! Stará Dáma to konečne zohrala tak, ako si to tréner Conte predstavuje. Z ľavej strany posielal dlhý center do šestnástky Marchisio, Pogba ho vrátil pred bránku a striedajúci Pablo Osvaldo už s rozhodeným Oblakom problém nemal. Dlho sa však radovať nemohol, pretože zástavka postranného rozhodcu bola nahor. V ofsajdovom postavení sa nachádzal už Pogba. Stav zostáva bezgólový!
     
    79
    Všetko alebo nič! Antonio Conte má už dostriedané. Na hraciu plochu vyslal duo spasiteľov Osvaldo-Marchisio. Miesta im prenechali Llorente a Vidal.
     
    76
    Jorge Jesus pokračuje v občerstvovaní stredovej formácie. Trávnik opustí i Nicolás Gaitán, namiesto ktorého prichádza Eduardo Salvio.
     
    73
    Antonio Conte teraz na trávniku potrebuje rýchle nožičky Giovinca, ktorého práve vyslal na trávnik. Miesto mu prepustil stopér Bonucci.
     
    69
    Jorge Jesus okamžite reaguje na Pérezove vylúčenie a pokúsi sa vystužiť stredovú formáciu. Namiesto Rodriga príde André Almeida.
     
    67
    Enzo Pérez hosťom sakramentsky komplikuje situáciu! V priebehu šiestich minút totiž vidí druhú žltú kartu! Túto kosu na polovici ihriska si rozhodne mohol odpustiť. Zatiaľ postupujúca Benfica bude dohrávať o desiatich!
     
    64
    Kwadwo Asamoah po svojom prvom faule na ľavej strane voči Markovičovi potrestaný nebol, no tentokrát už Clattenburg siahol do kapsy.
     
    62
    Andrea Pirlo, snáď najúspešnejší aktívny exekútor priamych kopov na svete, sa opäť pripomenul. Síce to bola parketa skôr pre ľaváka, napriek tomu sa oprel do lopty a nechýbalo veľa. Strela domácej legendy sa zrodila z vyše dvadsať metrovej vzdialenosti. Guľatý nezmysel sa krútil k ľavej žrdi Jana Oblaka, no slovinský gólman sa stihol presunúť včas a na dvakrát spacifikovať loptu.
     
    61
    Enzo Pérez to už neraz prehnal a po niekoľkých dôrazných upozorneniach od Clattenburga prichádza konečne i žltá karta. Všetko to po sotení Téveza zozadu.
     
    56
    Benfica sa nielenže rohovému kopu ubránila, ale dokonca sa jej podarilo na druhej strane zahroziť rýchlym brejkom. Lazar Markovič prehadzoval loptu na ľahkonohého Rodriga, ktorý si ju ale až príliš predkopol a navyše k tomu vybiehajúceho Buffona zasiahol do tváre. Domáci kapitán obišiel bez úhony na zdraví, zatiaľčo Rodrigo si vyslúžil úvodné žlté napomínanie zápasu.
     
    50
    Pre hosťov z Lisabonu to razom mohlo byť krajšie. Benfica sa totiž takmer presadila z prvej šance v dnešnom stretnutí. Guilherme Siqueira dostal na ľavej strane príliš veľa miesta na center. Zakončovateľ Lima sa po ňom ešte nepresadil, no prepadnutú loptu si na hranici pokutového bodu našiel Rodrigo. Ten však svojej rane udelil až prehnanú razanciu a lopta tak tesne preletela Buffonove brvno. Ťažko povedať, či by domáci šaman dokázal zakročiť.
     
    45+1
    Slovinský gólman Jan Oblak bol po prvýkrát prekonaný! Lepší Juventus sa ale vykúpenia opäť nedočkal. Paul Pogba pred šestnástkou prehadzoval loptu na Asamoaha. Ten vnikol do vápna a okamžite odcentroval na Llorenteho. Cez neho prepadla lopta až na zadnú žrď, kde hlavičkoval Arturo Vidal. Jeho koníček sa vzniesol ponad brankára hostí, no Orlov na bránkovej čiare zachránil pravý kapitán Luisao. Strhujúce úvodné dejstvo už Benfica zrejme prežije!
     
    44
    Uf, na Juventus Stadium to iba tak zahučalo. Benfica Lisabon ale stále drží postupové karty. Akýsi skrátený rohový kop z pravej strany po faule na Vidala rozohrával Andrea Pirlo. Jeho center smeroval na bližšiu žrď, kde na hranici malého vápna zakončoval Leonardo Bonucci. Jeho hlavička však letela tesne mimo pravej žrde a do odkrytej bránky ju v sklze nedoklepol ani Carlos Tévez. Brániaca sa Benfica vyzerá polčasovú prestávku.
     
    25
    Hostia majú s Fernandom Llorentem nemalé problémy a po Baskovej práci mohol otvárať skóre i Carlos Tévez. Llorenteho z pravej strany oslovil centrujúci Stephan Lichtsteiner. Domáci obrovitý útočník hlavičkoval za seba, kde sa nepokrytý ocitol populárny Carlitos. Argentínsky bomber zakončil nádhernou ekvilibristikou, ktorá však z desiatich metrov letela tesne nad Oblakovu bránku. Slovinský gólman sa za loptou iba obzeral.
     
    8
    Juventus sa po neistom vstupe do stretnutia predsa len skoncentroval a už sa mu mohlo podariť dobehnúť jednogólové manko. Po ľavej strane sa predral atlét Kwadwo Asamoah, ktorý na hrote hľadal vežu Llorenteho. Ten ustál ťažký súboj s Luisaom a po odrazenej lopte mohol páliť Andrea Pirlo. Ikona talianskeho futbalu pálila ostro pod brvno, no Jan Oblak dokázal jej pokus z hranice šestnástky vyraziť nad brvno.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   64. Asamoah (JUV) – 56. Rodrigo (BEN), 61. Pérez (BEN), 82. Oblak (BEN), 90+5. Salvio (BEN)   67. Pérez (BEN)   89. Vučinič (JUV) – 89. Markovič (BEN)


    Juventus Turín: Buffon (C) – M. Cáceres, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, A. Vidal, Pirlo, Pogba, K. Asamoah – F. Llorente, Tévez
    Náhradníci: Storari – Marchisio, Vučinič, Giovinco, Barzagli, P. Osvaldo, Padoin
    Manažér: Antonio Conte (ITA)

    Benfica Lisabon: Oblak – M. Pereira, Luisão (C), Garay, G. Siqueira – E. Pérez, Rúben Amorin – Gaitán, Rodrigo, L. Markovič – Lima
    Náhradníci: Artur – Ó. Cardozo, Sulejmani, Salvio, Jardel, A. Almeida, Cavaleiro
    Manažér: Jorge Jesus (POR)

    Rozhodca: Mark Clattenburg – S. Beck, S. Burt – D. England (všetci ENG)