Philadelphia – NY Rangers 2:1 (kon.) | St. Louis – Chicago 2:3 (po pr.) | Anaheim – Dallas 6:2 (kon.)
Boston – Detroit 4:2 (kon.) | Boston – Detroit 4:2 (kon.)
koniec po predl.
St. Louis Blues
2:3 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)
Chicago Blackhawks
cz Sobota 26.04.2014, 02:10 • Scottrade Center, St. Louis • Play-off NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    67:36
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Velká radost na hostující střídačce, protože Chicago poprvé v této sérii vítězí na ledě svého soupeře a poprvé se v ní ujímá vedení. Keith našel dlouhým pasem přes střední pásmo za obranou St. Louis zapomenutého JONATHANA TOEWSE, který si kličkou do bekhendu položil Millera na led a poté podél jeho betonu poslal kotouč do branky. Asistence: Andrew Shaw, Duncan Keith.
     
    56:05
    Kvalitní práci odvedl v útočném pásmu Chicaga Toews s Bickellem, kteří vybojovali jasnou pozici pro Kanea, který z mezikruží střelou z první poslal kotouč do vyjetého Millera.
     
    50:10
    Bluesmani se dostali do přečíslení tří na jednoho. Schwartz zavezl kotouč do útočného pásma a poté z levého kruhu hledal u protější tyče Oshieho, jenž vystřelil z první, ale poloprázdnou branku minul.
     
    41:42
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Lepší vstup si St. Louis do třetí třetiny nemohlo přát. Po levé straně projel do útočného pásma Schwartz, jenž následně našel na pravé straně ALEXE PIETRANGELA, který si kotouč zpracoval a vystřelil přesně k levé tyči. Crawford přes velkou snahu nedokázal kotouč zastavit. Asistence: Jaden Schwartz.
     
    39:43
    Za vzájemnou hrubost jsou na dvě minuty vyloučeni Cracknell s Kanem. Bude se hrát ve čtyřech.
     
    37:10
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Chicago se vrací do vedení. BEN SMITH vybojoval kotouč za brankou, který poté přihrál na pravý kruh Kaneovi, jenž na sebe natáhl hráče a našel na modré čáře Brookbanka, který tvrdě vystřelil a Miller vyrazil kotouč před sebe, kde se ke kotouči dostal znovu Smith a doklepl jej do branky. Asistence: Sheldon Brookbank, Patrick Kane.
     
    35:00
    Sobotka mohl poslat svůj tým do vedení. Tarasenko se na levém kruhu uvolnil a našel českého útočníka mezi kruhy, který měl před sebou úplně odkrytou branku, když Crawford byl zmaten a na kotouč neviděl. Sobotka ale branku vůbec netrefil.
     
    31:04
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    V St. Louis máme vyrovnáno. V útočném pásmu dokázal Steen vymyslet ideální přihrávku mezi kruhy, kde se kotouče ujal T. J. OSHIE a ačkoliv byl podražen, tak vleže dokázal překonat Crawforda. Asistence: Alexander Steen, Barret Jackman.
     
    22:28
    Skvělým zákrokem se nyní prezentoval Miller, kterému propadla střela Keitha od modré čáry za záda a kotouč mířil do branky, ale brankář domácího celku se rychle zorientoval a dokázal kotouč na brankové čáře přikrýt lapačkou.
     
    22:12
    Kane odvedl v útočném pásmu velmi dobrou práci, když si pokryl kotouč a Jackman se na něj dopustil krosčeku, za který dostává dvě trestné minuty. Chicago bude hrát přesilovou hru.
     
    19:06
    V oslabení ujel hostující obraně Oshie, který ale střelou k levé tyčce nedokázal Crawforda překonat.
     
    17:12
    Chicago si zahraje přesilovou hru. Za držení hole je vyloučen na dvě minuty domácí Steen.
     
    16:11
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Chicago se dostává do vedení. Přečíslení dva na jednoho vyřešil velmi dobře Bickell, jenž našel na pravém kruhu MARIÁNA HOSSU, který nadvakrát dokázal dostat kotouč do branky, když jeho první pokus ještě Miller dokázal vyrazit. Asistence: Bryan Bickell, Niklas Hjalmarsson.
     
    06:43
    St. Louis si zahraje další přesilovou hru. V útočném pásmu se držením totiž provinil Hossa, který je vyloučen na dvě minuty.
     
    02:53
    A Chicago bude hrát ve čtyřech. Keith za brankou přidržel Oshieho a je vyloučen na dvě minuty.

    Jan Šlapáček

    Góly a asistencie: 32. Oshie (Steen, Jackman), 42. Pietrangelo (Schwartz) – 17. Hossa (Bickell, Hjalmarsson), 38. Smith (Brookbank, Kane), 68. Toews (Shaw, Keith)


    St. Louis Blues: Miller (Elliot) – Pietrangelo, Bouwmeester, Shattenkirk, Jackman, Polák, Leopold – Tarasenko, Sobotka, Steen – Oshie, Backes, Schwartz – Cracknell, Berglund, Ott – Reaves, Lapierre, Porter
    Chicago Blackhawks: Crawford (Raanta) – Brookbank, Keith, Hjalmarsson, Oduya, Rozsíval, Leddy – Kane, Toews, Bickell – Hossa, Handzuš, Sharp – Saad, Shaw, Versteeg – Smith, Kruger, Bollig

    Rozhodca: Lee, St. Laurent – Devorski, Nansen

    Diváci: 19 796