St. Louis – Chicago 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Columbus 3:4 (po pr.) | Colorado – Minnesota 4:2 (kon.)
NY Rangers – Philadelphia 2:4 (kon.) | Boston – Detroit 4:1 (kon.) | Boston – Detroit 4:1 (kon.)
koniec
Boston Bruins
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Detroit Red Wings
Nedeľa 20.04.2014, 21:00 • TD Garden, Boston • Play-off NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:06
    Standing ovation v TD Garden, o víťazovi dnešného zápasu je už dávno rozhodnuté!
     
    57:50
    Milan Lucic strelil gól do prázdnej brány. Kvôli ofsajdu však gól platiť nemôže!
     
    56:52
    Time out pre Detroit. Howard na striedačke!
     
    42:27
    Boston dal gól!
    Táto presilovka dlho netrvala! Presilovkový trojuholník, pár prihrávok na modrej, posunutý puk od Kruga na Iginlu, strela, vyrazenie Howardom presne na hokejku ZDENA CHÁRU, ktorý nemal problém dopraviť puk do brány Detroitu. Asistencie: Jarome Iginla, Torey Krug.
     
    42:10
    Quincey si pôjde sadnúť na trestnú lavicu za hrubosť na Krejčího.
     
    38:16
    Boston dal gól!
    Bruins vystrelili na Howarda túto tretinu len tri strely. Krug poslal v strednom pásme puk na Lucica, ktorý zadovkou následne našiel Iginlu, Jarome urobil kľučku, aby sa zbavil obrancu, poslal puk na ľavú stranu na MILANA LUCICA, ktorý do poloodkrytej brány nemohol nedať. Asistencie: Jarome Iginla, Torry Krug.
     
    37:34
    Quincey preveril Raskovu pozornosť, jeho delovku počuli aj v Austrálii.
     
    35:22
    Dougie Hamilton podrazil Dacjuka, presilovka Detroitu je na svete!
     
    34:49
    K odrazenému puku sa teraz dostal Jurčo, ktorý z otočky pálil bohužiaľ len do Raskovej lapačky. Detroit strelený gól poriadne prebudil!
     
    33:20
    Detroit Red Wings dal gól!
    To, čo malo prísť počas presilovky prišlo teraz. Helm dostal puk na pravé krídlo, spracoval si ho, vystrelil z kruhu a ono to tam padlo! Puk sa odrazil do brány od LUKEA GLENDENINGA, rozhodcovia si to skontrolovali na videu a je to 2:1! Asistencie: Darren Helm, Drew Miller.
     
    30:55
    Kevin Miller si pôjde sadnúť na trestnú lavicu. Detroit začína poriadne hrýzť, zúžitkuje túto šancu?
     
    25:11
    Loui Eriksson podrazil Alfredssona, presilovka Detroitu.
     
    21:32
    V strednom pásme si prevzal puk Nyquist, ktorý sa dostal až k strele z ľavého kruhu, mieril len do miest, kde stál Rask.
     
    20:00
    Brendan Smith a Zdeno chára sa prvokujú!!! Nakoniec toto predstavenie ukončil pohotový rozhodca, nič z toho teda nebude. Úvodné minúty si však títo dvaja nezahrajú – hrubosť.
     
    18:48
    Tak toto je veľmi zaujímavé! DeKeyser a Tatar odchádzajú do šatne, Babcock sa hnevá. Nevieme, čo sa tam deje. Zrejme sa však len vylučuje. Na druhej strane si túto tretinu nezahrajú Marchand a Hamilton, bude sa hrať normálne 5 na 5.
     
    18:10
    Kronwallova delovka spôsobila masívne otáčanie krkov, bola to nechytateľná strela, ktorá však len opečiatkovala zadný mantinel.
     
    12:00
    Smith odchádza do šatne, prilba sa pri náraze o mantinel zlomila. Bude aj toto riešiť komisia NHL? Brent Seabrook dostal za podobný zákrok 3 zápasový dištanc.
     
    10:32
    Boston dal gól!
    Tak tento tlak sa nemohol inak skončiť než gólom! Po tvrdej delovke od modrej v podaní Bergerona sa najlepšie pred bránou zorientoval REILLY SMITH, ktorý doklepol puk do brány Detroitu po tom, čo pred bránkoviskom clonil brankárovi a masíroval všetkých navôkol Eriksson. Asistencie: Loui Eriksson, Patrice Bergeron.
     
    10:10
    Veľký nápor Bruins, Howard čaruje! Dve bomby ešte väčšie ako Hirošima a Nagasaki od Zdena Cháru a Jimmy Howard stále čelí nepríjemnej skrumáži pred svojou vlastnou svätyňou! Neuveriteľné.
     
    09:54
    Danny DeKeyser sa pri nápore Bruins previnil sekaním. Nedovolil zakončiť Soderbergovi, ktorý sa rútil spoza brány.
     
    09:11
    Až príliš jednoducho sa dostal pred bránu Dougie Hamilton, ktorý sa preštrikoval cez dvojicu brániacich hráčov. Zakočiť síce dokázal, ale nie dosť dôrazne nato, aby prekonal Howarda!
     
    08:15
    Jakub Kindl fauloval, Bruins budú hrať ďalšiu presilovku!
     
    07:28
    Boston dal gól!
    Obrovská hrúbka Brendana Smitha keď sa rozhodol ísť striedať, pri pokuse o naskočení na lavičku si to však rozmyslel, pretože sa na Howarda rútil JUSTIN FLOREK. Jimmy Howard chcel poslať puk čo najďalej od jeho brány. Bohužiaľ pre Red Wings ho poslal do nôh spomínaného Smitha, od neho sa puk odrazil na čepeľ hokejky hráča Bruins, ktorý strieľa svoj prvý gól v NHL do odkrytej svätyne Detroitu! Bez asistencii.
     
    04:38
    Tak teraz mali hráči Detroitu šťastie po tom, ako Drew Miller stratil puk. Domáci sa na Howarda rútili vo štvorici proti dvom hráčom v bielom. Delovka od Cháru však skončila len u Jimmyho Howarda!
     
    03:22
    Tomáš Tatar fauloval Zdena Cháru pri rýchlom protiútoku Lucica.
     
    01:32
    Shawn Thornton si sadá na trestnú lavicu po zákorku na Kindla – držanie.

    Jakub Mitter

    Góly a asistencie: 8. Florek, 11. R. Smith (Eriksson, Bergeron), 39. Lucic (Iginla, Krug), 43. Chára (Iginla, Krug) – 34. Glendening (Helm, D. Miller)


    Boston Bruins: Rask (Johnson) – Hamilton, Chára, Boychuk, Meszároš, K. Miller, Krug – Iginla, Krejčí, Lucic – R. Smith, Bergeron, Marchand – Eriksson, Soderberg, Florek – Thornton, Campbell, Caron
    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – B. Smith, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Kindl – Abdelkader, Dacjuk, Franzen – Tatar, Sheahan, Nyquist – Alfredsson, Helm, Jurčo – Legwand, Glendening, D. Miller

    Rozhodca: Lee, St. Laurent – Devorski, Nansen