St. Louis – Chicago 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Columbus 3:4 (po pr.) | Colorado – Minnesota 4:2 (kon.)
NY Rangers – Philadelphia 2:4 (kon.) | Boston – Detroit 4:1 (kon.) | Boston – Detroit 4:1 (kon.)
koniec
Boston Bruins
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Detroit Red Wings
Nedeľa 20.04.2014, 21:00 • TD Garden, Boston • Play-off NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    42:27
    Boston dal gól!
    Táto presilovka dlho netrvala! Presilovkový trojuholník, pár prihrávok na modrej, posunutý puk od Kruga na Iginlu, strela, vyrazenie Howardom presne na hokejku ZDENA CHÁRU, ktorý nemal problém dopraviť puk do brány Detroitu. Asistencie: Jarome Iginla, Torey Krug.
     
    38:16
    Boston dal gól!
    Bruins vystrelili na Howarda túto tretinu len tri strely. Krug poslal v strednom pásme puk na Lucica, ktorý zadovkou následne našiel Iginlu, Jarome urobil kľučku, aby sa zbavil obrancu, poslal puk na ľavú stranu na MILANA LUCICA, ktorý do poloodkrytej brány nemohol nedať. Asistencie: Jarome Iginla, Torry Krug.
     
    33:20
    Detroit Red Wings dal gól!
    To, čo malo prísť počas presilovky prišlo teraz. Helm dostal puk na pravé krídlo, spracoval si ho, vystrelil z kruhu a ono to tam padlo! Puk sa odrazil do brány od LUKEA GLENDENINGA, rozhodcovia si to skontrolovali na videu a je to 2:1! Asistencie: Darren Helm, Drew Miller.
     
    10:32
    Boston dal gól!
    Tak tento tlak sa nemohol inak skončiť než gólom! Po tvrdej delovke od modrej v podaní Bergerona sa najlepšie pred bránou zorientoval REILLY SMITH, ktorý doklepol puk do brány Detroitu po tom, čo pred bránkoviskom clonil brankárovi a masíroval všetkých navôkol Eriksson. Asistencie: Loui Eriksson, Patrice Bergeron.
     
    07:28
    Boston dal gól!
    Obrovská hrúbka Brendana Smitha keď sa rozhodol ísť striedať, pri pokuse o naskočení na lavičku si to však rozmyslel, pretože sa na Howarda rútil JUSTIN FLOREK. Jimmy Howard chcel poslať puk čo najďalej od jeho brány. Bohužiaľ pre Red Wings ho poslal do nôh spomínaného Smitha, od neho sa puk odrazil na čepeľ hokejky hráča Bruins, ktorý strieľa svoj prvý gól v NHL do odkrytej svätyne Detroitu! Bez asistencii.

    Jakub Mitter

    Góly a asistencie: 8. Florek, 11. R. Smith (Eriksson, Bergeron), 39. Lucic (Iginla, Krug), 43. Chára (Iginla, Krug) – 34. Glendening (Helm, D. Miller)


    Boston Bruins: Rask (Johnson) – Hamilton, Chára, Boychuk, Meszároš, K. Miller, Krug – Iginla, Krejčí, Lucic – R. Smith, Bergeron, Marchand – Eriksson, Soderberg, Florek – Thornton, Campbell, Caron
    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – B. Smith, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Kindl – Abdelkader, Dacjuk, Franzen – Tatar, Sheahan, Nyquist – Alfredsson, Helm, Jurčo – Legwand, Glendening, D. Miller

    Rozhodca: Lee, St. Laurent – Devorski, Nansen