Metallurg Magnitogorsk – Lev 4:1 (kon.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Lev Praha
Nedeľa 20.04.2014, 13:00 • Metallurg Ice Arena, Magnitogorsk • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:45
    Na trestných laviciach sedia obaja kohúti z posledného pästného súboja. O'Byrne obdržal trest dve minúty + 5 minút + do konca zápasu za hrubosť a vyvolenie bitky a Malenkich dve minúty za hrubosť. Dohrávať sa bude v znení hry štyroch na štyroch.
     
    56:28
    Lev Praha dala gól!
    Levi napokon neodídu do stovežatej Prahy s bezgólovým účtom z posledného zápasu. Po skvelej krížnej prihrávke od hosťujúceho sa k puku na ľavej strane dostal JUSTIN AZEVEDO, ktorý si nakorčuľoval až pred gólmana Košečkina a strelou pomedzi jeho betóny otvára pražský gólový účet v dnešnom zápase. Asistenciu si pripisuje Mikko Mäenpää.
     
    42:45
    Hokejisti pražského Leva si zahrajú v presilovej hre. Na dve minúty si za jasné seknutie odchádza sadnúť domáci Potechin.
     
    40:45
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    V hre štyroch na štyroch boli oveľa aktívnejší hokejisti domáceho Magnitogorska, ktorí si vytvorili svoj ofenzívny tlak a skórujú! Gólman Vehanen síce najskôr zneškodnil šancu Kovářa, no na následnú strelu Kováŕa a dorážku SERGEJA MOZJAKINA už nemal nárok. Asistencie si pripisujú hráči Jan Kovář a Rinat Ibragimov.
     
    39:12
    Na rad prichádza hra štyroch na štyroch. Vrána obdržal dvojminútový trest za seknutie na jedného z domácich hráčov v strednom pásme. Na druhej strane je vylúčený Potechin za nedovolené bránenie.
     
    36:53
    A opäť ďalšia potýčka, do ktorej sa o svojej neúspešnej strele zapojil Timkin! Ten zložil k ľadu hosťujúceho Zackrissona. Timkin obdržal dvojminútový trest za hrubosť.
     
    34:54
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Domáci hokejisti nenechali na seba dlho čakať a dokázali využiť túto presilovú hru o jedného muža. Po parádnej prihrávke od Zaripova sa k puku na ľavej strane dostal nebránený JAN KOVÁŘ, ktorý svojou delovkou zneškodnil bezmocného gólmana Vehanena. Asistencie si pripisujú hráči Danis Zaripov a Sergej Mozjakin.
     
    33:51
    Neďaleko domácej brány sme tentokrát mohli vidieť poriadnu potýčku. Brent sa pustil do bitky s O'Byrneom, následne sa bila aj ďalšia dvojica. Jasní víťazi pästných súbojov známi nie sú, no na trestnej lavici domácich je Brent – 2 minúty za hrubosť a Pare – 4 minúty za hrubosť, na trestnej lavici hostí O'Byrne – 4 minúty za hrubosť a 2 minúty za napadnutie a Řepík – 4 minúty za hrubosť. Je to teda presilová hra pre domácich.
     
    33:19
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Domáci hokejisti sa po skvelej prihrávkovej kombinácii dostávajú do dvojgólového vedenia. Pražská defenzíva túto situáciu tentokrát poriadne nezvládla a po peknom nahodení od Mozjakina a prihrávke od Leea sa k puku dostal DANIS ZARIPOV, ktorý už len trafil odkrytú bránu hostí. Asistencie si pripisujú hráči Chris Lee a Sergej Mozjakin.
     
    30:00
    Řepík sa s pukom vydal na bránu domáceho gólmana Košečkina veľmi rýchlo, no napokon ho svojim bekhendovým blafákom nedokázal vycvičiť, keďže puk mu mierne skĺzol z čepele!
     
    30:00
    Levi majú k dispozícii trestné strieľanie po hákovaní domáceho Timkina na hosťujúceho Řepíka, ktorý bol už osamotený na pravej strane!
     
    28:46
    Domáci Zaripov sa skvele uvoľnil v centrálnej časti, následne sa skvele zbavil Ševca a tvrdo zakončoval z ťažkého uhla na pravej strane. Vehanen však bez problémov zachytil puk medzi svojimi betónmi.
     
    23:46
    Mozjakin sa dostal do fantastickej gólovej šance po rýchlom úniku po ľavom krídle, no napokon osamotený proti gólmanovi Vehanenovi nedokázal uspieť. Puk skončil len za bránou hostí.
     
    23:06
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Domáci hokejisti si vytvorili pred bránou hosťujúceho Leva poriadny ofenzívny tlak a napokon po peknej prihrávkovej kombinácii skórujú! Po peknej prihrávke od Tereščenka sa k puku za bránou hostí dostal Junkov, ktorý skvelou prihrávkou do medzikružia našiel BOGDANA POTECHINA, ktorý sa strelou z prvej už nemýlil. Asistencie si pripisujú hráči Michail Junkov a Sergej Tereščenko.
     
    20:45
    Birjukov nekompromisne pálil spoza pravého kruhu, jeho delovka sa napokon niekoľkokrát poodrážala od hráčov oboch tímov a len veľmi tesne minula priestor Vehanenovej brány!
     
    16:06
    Neuveriteľná šanca domáceho snajperského útoku z prvej formácie! Po rýchlom zavezení puku do útočného pásma v znení Zaripova sa k puku dostal Kovář, ten skvele prihrával na Mozjakina, ktorý bol na ľavej strane nebránený a pálil z prvej. Napokon však gólman Vehanen vytiahol skvelý zákrok pravou rukou a puk vyrazil na ochrannú sieť.
     
    14:36
    Gólman Vehanen si na svoje konto pripísal ďalší fantastický zákrok, keď po skvelom obkolesení brány a bekhende Osalu dokázal udržať svoje betóny a skvele zareagoval aj na dorážku od Parea z pravej strany.
     
    12:27
    Azevedo zachytil puk na útočnej modrej čiare po nepresnej prihrávke od domácich obrancov, následne tvrdo pálil z medzikružia, no trafil len ľavú žŕdku domácej brány!
     
    08:36
    Po nepresnej rozohrávke hosťujúcich obrancov sa k zakončeniu z prvej v medzikruží dostal Pare, no jeho tvrdá delovka napokon nedokázala prekvapiť gólmana Vehanena, ktorý skvele zakročil svojou lapačkou.
     
    06:26
    Košečkin si na svoje konto po tvrdej strele v znení Lukáša Cingela z ľavej strany pripísal skvelý zákrok, keď puk svojimi rukami dokázal v poslednej chvíli vyraziť na zadný mantinel.

    Góly a asistencie: 24. Potechin (Junkov, Tereščenko), 34. Zaripov (Lee, Mozjakin), 35. Kovář (Zaripov, Mozjakin), 41. Mozjakin (Kovář, Ibragimov) – 57. Azevedo (Mäenpää)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Birjukov, Tereščenko, Chabarov, Lee, Ibragimov, Malenkich – Mozjakin ("C"), Zaripov, Kovář – Pare, Potechin, Grigorenko – Platonov, Kosov, Junkov – Timkin, Brent, Osala – Malinovskij
    Lev Praha: Vehanen (Engren) – Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, Gragnani, O'Byrne, Jaakola, Nakládal – Novotný, Azevedo, Zackrisson – Vrána, Sekáč, Thörnberg – Řepík, Kapanen, Ullström – Ridderwall, Cingel, Matai

    Rozhodca: Alexej Belov, Eduard Odinš – Alexej Michel, Roman Šichanov