Metallurg Magnitogorsk – Lev 4:1 (kon.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Lev Praha
Nedeľa 20.04.2014, 13:00 • Metallurg Ice Arena, Magnitogorsk • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    Tretia tretina tohto zápasu bola z pohľadu hosťujúceho pražského Leva o niečo aktívnejšia, keďže hostia boli pod tlakom a snažili sa za stavu 3:0 s týmto zápasom ešte niečo urobiť. Hneď v 41. minúte však zažili ďalšiu ranu, keď v hre štyroch na štyroch zvyšoval na 4:0 domáci Sergej Mozjakin. Za hostí sa ako jediný v 57. minúte presadil Justin Azevedo, ktorý uzavrel gólový účet stretnutia na hodnote 4:1.

    Finálová séria KHL je teda po tomto zápase vyrovnaná – 1:1! Už v utorok a vo štvrtok sa bude pokračovať ďalšími zápasmi práve v Prahe.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov KHL.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (15:37:17)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Na trestných laviciach sedia obaja kohúti z posledného pästného súboja. O'Byrne obdržal trest dve minúty + 5 minút + do konca zápasu za hrubosť a vyvolenie bitky a Malenkich dve minúty za hrubosť. Dohrávať sa bude v znení hry štyroch na štyroch.
     
    59:45
    Malenkich si skočil do O'Byrnea, no to sa mu neoplatilo, keďže hráč pražského Leva bol tentokrát úspešnejší.
     
    59:45
    Z centrálnej časti ešte sympaticky zakončoval Novotný a následne vidíme bitku hosťujúceho O'Byrnea proti domácemu Malenkichovi, ktorú oddelili čiaroví rozhodcovia.
     
    59:08
    Z hranice pravého kruhu sympaticky zakončoval domáci Pare, no gólman Vehanen bol aj tentokrát v strehu a puk s prehľadom zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    58:36
    Do konca zápasu ostáva už len minúta a niekoľko sekúnd a domáci Metallurg má zaistené, že vyrovnáva stav finálovej série na 1:1 pred cestou do strednej Európy.
     
    57:56
    Domáci hokejisti sa snažia zaútočiť a ešte navýšiť svoje trojgólové vedenie. Zatiaľ sa im však v tom veľmi nedarí, keďže Levi sú pozorní v strednom pásme.
     
    57:21
    Timkin sa s pukom natlačil do medzikružia a tvrdo pálil spoza brániaceho hráča, no gólman Vehanen dokázal puk zachytiť medzi svojimi betónmi. Následne sa do Timkina pustil O'Byrne, no za tieto strkanice sa vylučovať nebude.
     
    56:58
    Levi sa v posledných minútach tretej tretiny nevzdávajú a snažia sa ešte zdramatizovať priebeh tohto zápasu. Zatiaľ sú však hokejisti domáceho Magnitogorska pozorní v defenzíve.
     
    56:28
    Lev Praha dala gól!
    Levi napokon neodídu do stovežatej Prahy s bezgólovým účtom z posledného zápasu. Po skvelej krížnej prihrávke od hosťujúceho sa k puku na ľavej strane dostal JUSTIN AZEVEDO, ktorý si nakorčuľoval až pred gólmana Košečkina a strelou pomedzi jeho betóny otvára pražský gólový účet v dnešnom zápase. Asistenciu si pripisuje Mikko Mäenpää.
     
    55:47
    Magnitogorsk má puk vo svojej moci za vlastnou bránou, odkiaľ sa snaží takticky zaútočiť. V hre je opäť prvý útok domácich, ktorý má dnes na svedomí už tri góly.
     
    55:06
    Domáci hokejisti sa obetavo hádžu do striel a bez problémov ničia gólové šance svojich súperov. Tentokrát skvele zakročil Platonov, ktorý zneškodnil zakončenie Vránu. Následne sa bude vhadzovať až pred gólmanom Vehanenom.
     
    54:36
    Ďalšia neprenosť na hokejkách domáceho Magnitogorska. Tentokrát sme videli zakázané uvoľnenie v podaní Malinovskeho, ktorý poslal puk cez všetky čiary.
     
    54:13
    Vrána pálil z medzikružia, no gólman Košečkin bol dobre bránený svojimi obrancami, ktorých Vrána trafil svojou strelou. Následne útočia hokejisti Magnitogorska.
     
    53:43
    Vrána si tentokrát nerozumel s Oystrickom a po Oystrickovom nahodení skončil puk len na ochrannej sieti za domácou bránou.
     
    53:20
    Levi sa na krátku chvíľu usadili v útočnom pásme, no napokon si mierne nerozumeli a k puku sa dostali opäť domáci hokejisti. Tí sa po chvíli previnili zakázaným uvoľnením.
     
    52:40
    Thörnberg pekne zakončoval spoza ľavého kruhu, no domáca defenzíva bola v strehu a ešte pred gólmanom Košečkinom dokázala puk zblokovať do bezpečia.
     
    52:13
    Kapanen sa dostal do peknej šance na hranici ľavého kruhu, no jeho projektil napokon skončil len na betónoch gólmana Košečkina, ktorý zblokoval puk do bezpečia bez väčších problémov.
     
    51:49
    Od modrej čiary tvrdo pálil Gragnani, no ani jeho prízemná delovka nenašla recept na pozorného Košečkina, ktorý zovrel puk medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    51:13
    Spoza kruhov nekompromisne pálil aktívny O'Byrne, no jeho tvrdá strela neprekvapila betóny gólmana Košečkina, ktoré zblokovali puk do bezpečia.
     
    50:49
    Domáci hokejisti sa tentokrát vyslobodili spod tlaku hostí len za cenu zakázaného uvoľnenia. Vhadzovanie sa teda presúva do kruhu po pravici gólmana Košečkina.
     
    49:55
    Mäenpää sa s pukom rýchlo predral cez stred, následne sa však k nemu pristavil pozorný Birjukov, ktorý ho nenechal cez seba prejsť.
     
    49:24
    Zackrisson sa uvoľnil na pravej strane a tvrdo vystrelil, no jeho pekný projektil napokon smeroval len tesne vedľa domácej brány. Košečkin teda zasahovať nemusel.
     
    48:40
    Domáci Kosov zaviezol puk do útočného pásma po ľavom krídle, následne peknou prihrávkou našiel Platonova, ktorý však minul priestor hosťujúcej brány.
     
    48:13
    Tentokrát sme mohli vidieť nepresnosti na oboch stranách, keď si oba tímy nerozumeli vo svojej rozohrávkej prameniacej z obrannej tretiny.
     
    47:43
    Tentokrát sa k zakončeniu z medzikružia dostal hosťujúci Thörnberg, no ani ten nenašiel recept na dnes skvelého gólmana Košečkina, ktorý zovrel svoje betóny naozaj včas.
     
    47:13
    Po krátkej komerčnej prestávke sme sa vrátili späť k druhému finálovému zápasu KHL. Vhadzovalo sa v strednom pásme, následne z pravého krídla pálil Vrána, no gólman Košečkin zachytil skákavý puk vo svojej lapačke.
     
    46:59
    Domáci hokejisti si tentokrát poriadne nerozumeli pri prechode cez útočnú modrú čiaru a previnili sa postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    46:18
    Thörnberg potrápil gólmana Košečkina dobrým zakončením z hranice pravého kruhu, no jeho projektil napokon skončil zblokovaný len na zadnom mantineli.
     
    45:56
    Po nepresnej rozohrávke hostí sa k puku opäť dostali aktívni hokejisti domáceho Magnitogorska, ktorí sa snažia udržať si svoj naozaj skvelý štvorgólový náskok.
     
    45:21
    Ullström sympaticky zakončoval spoza brániaceho hráča na pravom kruhu, no gólman Košečkin si na svoje konto aj tentokrát pripísal dobrý zákrok svojimi betónmi, keď puk zblokoval do rohu klziska.
     
    44:46
    Hostia hrajú už v plnom počte a momentálne sú pri puku vo vlastnej obrannej tretine. Odtiaľ sa snažia takticky zaútočiť, no o to isté sa snažia aj hostia.
     
    44:20
    Z hranice ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil hosťujúci Vrána, no gólman Košečkin bol aj tentokrát v strehu a puk svojou výstrojou bez problémov zblokoval do bezpečia.
     
    43:56
    Levi sú počas svojej presilovej hry usadení v útočnom pásme, no zatiaľ sa im nedarí ohroziť gólmana Košečkina. Tvrdá Mäenpääova strela z medzikružia smerovala len mimo domácej brány.
     
    43:20
    Ševc skvelou prihrávkou spoza ľavého kruhu našiel Kapanena na pravej strane, no ten si nedokázal puk spracovať a napokon sa neohodlal ani len vystreliť na bránu domáceho celku.
     
    42:45
    Hokejisti pražského Leva si zahrajú v presilovej hre. Na dve minúty si za jasné seknutie odchádza sadnúť domáci Potechin.
     
    42:21
    Thörnberg to tentokrát skúšal z ľavej strany, no napokon bol neúspešný. Gólman Košečkin jeho nedôraznú strelu zblokoval svojimi betónmi do bezpečia.
     
    41:53
    Hosťujúci Řepík pekne pálil spoza pravého kruhu, no jeho delovka bola napokon nepresná a smončila len tesne nad bránou gólmana Košečkina.
     
    41:18
    Levi sa však nevzdávajú a stále sa snažia útočiť. Hokejisti Magnitogorska sú však v strehu a nič nenechávajú na náhodu.
     
    40:45
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    V hre štyroch na štyroch boli oveľa aktívnejší hokejisti domáceho Magnitogorska, ktorí si vytvorili svoj ofenzívny tlak a skórujú! Gólman Vehanen síce najskôr zneškodnil šancu Kovářa, no na následnú strelu Kováŕa a dorážku SERGEJA MOZJAKINA už nemal nárok. Asistencie si pripisujú hráči Jan Kovář a Rinat Ibragimov.
     
    40:06
    Aj v úvode tretej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti pražského Leva, ktorí sa okamžite snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Zatiaľ však hráme stále štyria na štyroch.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Pomer striel v druhej tretine:
    Metallurg Magnitogorsk (12) – Lev Praha (9)
     
    V druhej dvadsaťminútovke tohto zápasu boli hráči domáceho Metallurgu Magnitogorsk oveľa úspešnejší a aktívnejší, najskôr sa presadili hneď v 24. minúte, keď skóroval Potechin. Následne v 34. minúte sa ozval aj prvý domáci útok a Zaripov ho zaklincoval gólom. Do tretice hneď v 35. minúte počas presilovej hry skóroval Jan Kovář, ktorý už nedal Vehanenovi žiadnu šancu na úspešný zákrok.

    Podarí sa hosťom v tretej tretine s týmto zápasom niečo urobiť alebo domáci vyrovnajú stav finálovej série na 1:1?
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:48
    Levi hrajú momentálne v útočnom pásme, no nedarí sa im nič zaujímavé vymyslieť. Domáci Magnitogorsk je naozaj pozorný.
     
    39:12
    Na rad prichádza hra štyroch na štyroch. Vrána obdržal dvojminútový trest za seknutie na jedného z domácich hráčov v strednom pásme. Na druhej strane je vylúčený Potechin za nedovolené bránenie.
     
    39:01
    Domáci hokejisti hrajú už v plnom počte a momentálne sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Levom táto presilová hra naozaj veľmi nevyšla.
     
    38:36
    Azevedo sa dostal do zakončenia na ľavom kruhu, no jeho delovka bola jedným z domácich obrancov bez problémov zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    38:05
    Němec nekompromisne pálil spoza kruhov, no aj tentokrát bol gólman Košečkin naozaj pozorný a svojimi betónmi puk bez problémov zblokoval do bezpečia.
     
    37:40
    Novotný sa po vyhratom buly v útočnom pásme uvoľnil v medzikruží a tvrdo pálil. Gólman Košečkin bol však v strehu a puk zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.,
     
    37:24
    Spoza pravého kruhu tvrdo pálil Sekáč, no jeho delovka skončila len mimo domácej brány. Od zadného mantinelu sa puk odrazil a gólman Košečkin ho pohodlne zachytil vo svojej lapačke.
     
    36:53
    A opäť ďalšia potýčka, do ktorej sa o svojej neúspešnej strele zapojil Timkin! Ten zložil k ľadu hosťujúceho Zackrissona. Timkin obdržal dvojminútový trest za hrubosť.
     
    36:38
    Spoza pravého kruhu tvrdo pálil domáci Timkin, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Vehanena, ktorý puk bez problémov zachytil vo svojej výstroji.
     
    35:45
    Domáci hokejisti pokračujú vo svojom enormnom útočnom tlaku a druhá tretina je dnes pre nich naozaj vynikajúcou. Majú sľubný náskok, už si ho musia len udržať.
     
    34:54
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Domáci hokejisti nenechali na seba dlho čakať a dokázali využiť túto presilovú hru o jedného muža. Po parádnej prihrávke od Zaripova sa k puku na ľavej strane dostal nebránený JAN KOVÁŘ, ktorý svojou delovkou zneškodnil bezmocného gólmana Vehanena. Asistencie si pripisujú hráči Danis Zaripov a Sergej Mozjakin.
     
    33:51
    Neďaleko domácej brány sme tentokrát mohli vidieť poriadnu potýčku. Brent sa pustil do bitky s O'Byrneom, následne sa bila aj ďalšia dvojica. Jasní víťazi pästných súbojov známi nie sú, no na trestnej lavici domácich je Brent – 2 minúty za hrubosť a Pare – 4 minúty za hrubosť, na trestnej lavici hostí O'Byrne – 4 minúty za hrubosť a 2 minúty za napadnutie a Řepík – 4 minúty za hrubosť. Je to teda presilová hra pre domácich.
     
    33:19
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Domáci hokejisti sa po skvelej prihrávkovej kombinácii dostávajú do dvojgólového vedenia. Pražská defenzíva túto situáciu tentokrát poriadne nezvládla a po peknom nahodení od Mozjakina a prihrávke od Leea sa k puku dostal DANIS ZARIPOV, ktorý už len trafil odkrytú bránu hostí. Asistencie si pripisujú hráči Chris Lee a Sergej Mozjakin.
     
    32:56
    Po ľavom krídle sa rýchlo presúval hosťujúci Thörnberg, no gólman Košečkin napokon zasahovať nemusel, keďže Thörnberg sa k strele neodhodlal.
     
    32:28
    Sekáč nekompromisne pálil ešte zo stredného pásma, no jeho projektil napokon skončil len v moci gólmana Košečkina, ktorý pre istotu prikryl puk vo svojej lapačke.
     
    31:52
    Vrána pekne zakončoval z ťažkého uhla na pravej strane, no napokon bol neúspešný, keďže ho gólman Košečkin bez problémov vykryl svojou hrudnou výstrojou.
     
    31:13
    Brent sa rýchlo presúval po ľavom krídle a následne bekhendovo zakončoval. Gólman Vehanen bol však v strehu a puk svojimi betónmi zblokoval do bezpečia.
     
    30:55
    Puk sa aj v týchto chvíľach presúva zo strany na stranu a ani jeden z tímov si nedokáže vytvoriť vážnejšiu gólovú šancu. Aktívnejší sú však hráči Metallurgu.
     
    30:26
    Cingel zakončoval bekhendovo spoza ľavého kruhu, no jeho projektil napokon gólman Košečkin bez problémov skrotil do bezpečia na zadný mantinel.
     
    30:00
    Řepík sa s pukom vydal na bránu domáceho gólmana Košečkina veľmi rýchlo, no napokon ho svojim bekhendovým blafákom nedokázal vycvičiť, keďže puk mu mierne skĺzol z čepele!
     
    30:00
    Levi majú k dispozícii trestné strieľanie po hákovaní domáceho Timkina na hosťujúceho Řepíka, ktorý bol už osamotený na pravej strane!
     
    29:18
    Po skvelej prienikovej prihrávke od Mozjakina sa k zakončeniu na pravej strane dostal Kovář, no jeho delovka napokon smerovala len tesne vedľa pražskej brány.
     
    28:46
    Domáci Zaripov sa skvele uvoľnil v centrálnej časti, následne sa skvele zbavil Ševca a tvrdo zakončoval z ťažkého uhla na pravej strane. Vehanen však bez problémov zachytil puk medzi svojimi betónmi.
     
    28:16
    Domáci hokejisti si v tejto chvíli poriadne nerozumeli a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa vhadzovanie presúva pred gólmana Košečkina.
     
    27:45
    Řepík sa snažil presadiť rýchlym únikom po pravom krídle, no napokon bol neúspešný a jeho spoluhráči sa previnili postavením mimo hry.
     
    27:15
    Novotný tvrdo pálil z ľavej strany, no napokon minul priestor domácej brány. Aktívny a zároveň pozorný gólman Košečkin teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    26:30
    Chabarov nahodil puk na zadný mantinel, no napokon ho dokorčuľovali len hokejisti z Prahy, ktorí sa snažia založiť ďalší rýchly útok.
     
    25:36
    Spoza pravého kruhu nekompromisne pálil Řepík, no gólman Košečkin skvele zapracoval svojou vyrážačkou a puk s prehľadom zblokoval na zadný mantinel.
     
    24:56
    Mozjakin zatočil puk v útočnom pásme a tvrdo vystrelil, no jeho projektil bol zblokovaný a minul priestor Vehanenovej svätyne.
     
    24:10
    Spoza kruhov nekompromisne pálil Antipin, no gólman Vehanen dobre zakročil svojimi betónmi a puk zblokoval do bezpečia.
     
    24:01
    Tereščenko tvrdo pálil aj tentokrát z hranice pravého kruhu, no jeho nekompromisná delovka smerovala len na hokejky pražských obrancov.
     
    23:50
    Na druhej strane sa do peknej streleckej šance dostal Azevedo, no jeho tvrdá strela skončila len tesne vedľa brány domáceho gólmana Košečkina.
     
    23:46
    Mozjakin sa dostal do fantastickej gólovej šance po rýchlom úniku po ľavom krídle, no napokon osamotený proti gólmanovi Vehanenovi nedokázal uspieť. Puk skončil len za bránou hostí.
     
    23:06
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Domáci hokejisti si vytvorili pred bránou hosťujúceho Leva poriadny ofenzívny tlak a napokon po peknej prihrávkovej kombinácii skórujú! Po peknej prihrávke od Tereščenka sa k puku za bránou hostí dostal Junkov, ktorý skvelou prihrávkou do medzikružia našiel BOGDANA POTECHINA, ktorý sa strelou z prvej už nemýlil. Asistencie si pripisujú hráči Michail Junkov a Sergej Tereščenko.
     
    22:13
    Ullström sa s pukom natlačil po ľavom krídle pred bránu gólmana Košečkina, no napokon bol neúspešný, keďže jeho zakončenie minulo priestor hosťujúcej brány.
     
    21:46
    Aj v týchto chvíľach sa puk presúva veľmi rýchlo zo strany na stranu a ani jeden z tímov nenecháva nič na náhodu. Oba tímy sú však zatiaľ pozorné a dobre sa bránia.
     
    21:13
    Zaripov sa spolu s Kovářom dostali do zaujímavej gólovej šance v medzikruží, no napokon prvý menovaný prihrával len veľmi nepresne a k puku sa dostali pozorní pražskí obrancovia.
     
    20:45
    Birjukov nekompromisne pálil spoza pravého kruhu, jeho delovka sa napokon niekoľkokrát poodrážala od hráčov oboch tímov a len veľmi tesne minula priestor Vehanenovej brány!
     
    20:12
    Aj v úvode druhej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti hosťujúceho Leva, ktorí sa okamžite snažia zaútočiť a niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Pomer striel v prvej tretine:
    Metallurg Magnitogorsk (8) – Lev Praha (13)
     
    Prvá tretina tohto zápasu bola naozaj veľmi aktívna na oboch stranách. Puk sa presúval zo strany na stranu a brankári na oboch stranách mali naozaj plné ruky práce. V úvode boli mierne aktívnejší hokejisti pražského Leva, ktorých však v závere domáci predbehli a vytvorili si naozaj niekoľko bravúrnych gólových šancí. V najväčšej sa počas 17. minúty ocitol Mozjakin, no ten nedokázal prekonať famózny zákrok gólmana Vehanena, ktorý je výraznou oporou hosťujúcich Levov.

    Podarí sa jednému z tímov otvoriť gólový účet tohto stretnutia v druhej tretine alebo uvidíme bezgólovú remízu aj po 40 minútach hry?
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:46
    Po fantastickej krížnej prihrávke od Mäenpääa spoza pravého kruhu sa k puku na ľavom kruhu dostal Novotný, ktorý chcel páliť z prvej, no napokon mu pozorný Lee v poslednej chvíli puk vypichol.
     
    19:07
    Domáci Timkin sa snažil zakončovať z centrálnej časti, no nepodarilo sa mu to. Napokon mu puk skĺzol z čepele a skončil len na hokejkách domácich obrancov.
     
    18:56
    Puk je v týchto chvíľach v strednom pásme, kde sa oňho intenzívne bojuje. Zatiaľ sú však úspešnejší hostia, ktorí sú mierne aktívnejší.
     
    18:20
    Po peknej prihrávke od Parea sa k zakončeniu za kruhmi dostal Antipin, no jeho tvrdá strela napokon skončila len poriadne vedľa hosťujúcej brány. Vehanen teda nemusel na puk siahnuť ani tentokrát.
     
    17:46
    Mozjakin vybojoval puk pre domácich na pravom krídle, no napokon sa neodhodlal zakončovať ale len veľmi zbytočne prihrával na pravé krídlo, kde boli len pražskí obrancovia.
     
    17:16
    Osala zakončoval z ľavej strany, no jeho projektil bol len veľmi nepresný a napokon minul priestor hosťujúcej brány. Vehanen teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    16:46
    Dnešné finále je naozaj veľmi bojovné na oboch stranách. Momentálne sú pri puku hráči pražského Leva, ktorí sa snažia takticky preštrikovať pred bránu gólmana Košečkina.
     
    16:06
    Neuveriteľná šanca domáceho snajperského útoku z prvej formácie! Po rýchlom zavezení puku do útočného pásma v znení Zaripova sa k puku dostal Kovář, ten skvele prihrával na Mozjakina, ktorý bol na ľavej strane nebránený a pálil z prvej. Napokon však gólman Vehanen vytiahol skvelý zákrok pravou rukou a puk vyrazil na ochrannú sieť.
     
    15:46
    Na druhej strane z hranice ľavého kruhu zakončoval Kovář, no jeho delovka skončila len v moci gólmana Vehanena, ktorý skvele zakročil svojou lapačkou.
     
    15:38
    Thörnberg urobil nadvakrát poriadny rozruch v domácej defenzíve. Najskôr zakončoval spoza obrancu z pravej strany, no minul priestor hosťujúcej brány a následne to skúšal priamou strelou z pravej strany. Košečkin však aj tentokrát odolal.
     
    15:13
    Mäenpää sa dostal k strele spoza kruhov, no jeho nedôrazný a veľmi nepresný projektil sa napokon usedlal len na pri zadnom mantineli za bránou gólmana Košečkina.
     
    14:36
    Gólman Vehanen si na svoje konto pripísal ďalší fantastický zákrok, keď po skvelom obkolesení brány a bekhende Osalu dokázal udržať svoje betóny a skvele zareagoval aj na dorážku od Parea z pravej strany.
     
    14:06
    Po krátkej komerčnej prestávke sme sa vrátili späť k zápasu vhadzovaním pred bránou gólmana Vehanena. Spoza pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil Antipin, no gólman Vehanen bol proti a puk zachytil vo svojej lapačke.
     
    13:59
    Domáci Junkov sa dostal do súboja jedného na jedného, no napokon sa odhodlal strieľať spoza pravého kruhu, čo prinieslo zblokovanie puku na ochrannú sieť v znení gólmana Vehanena.
     
    13:23
    Kapanen sa rýchlo presúval po pravej strane, no Malenkich bol naozaj pozorný a parádnym bodyčekom ho pri bočnom mantineli odstavil od puku s veľkým prehľadom.
     
    12:56
    Levi sú po trafenej žŕdke poriadne nabudení a očividne sa snažia dostať do vedenia. Zatiaľ sa však nevzdáva ani Magnitogorsk a puk je momentálne ako na hojdačke.
     
    12:27
    Azevedo zachytil puk na útočnej modrej čiare po nepresnej prihrávke od domácich obrancov, následne tvrdo pálil z medzikružia, no trafil len ľavú žŕdku domácej brány!
     
    11:51
    Domáci hokejisti momentálne pridávajú na ofenzívnej aktivite, no pražskí Levi nemajú s obranou žiadne problémy a spoločne s gólmanom Vehanenom likvidujú šance domácich hokejistov.
     
    11:24
    Domáci Brent si nakorčuľoval na pravý kruh, následne tvrdo vystrelil, no jeho delovka skončila len na nohách obetavého Oystricka, ktorý sa hodil do streleckej dráhy.
     
    10:56
    Chabarov potiahol puk do útočného pásma, no napokon bol odstavený pozorným Ševcom, ktorý ho pritlačil k bočnému mantinelu a puk poslal do stredného pásma.
     
    10:18
    Osala spôsobil pražskej defenzíve poriadne problémy, keď sa dostal do zakončenia na hranici pravého kruhu z otočky, no jeho strelu napokon gólman Vehanen bez problémov zneškodnil.
     
    09:38
    Na druhej strane musel zasahovať aj gólman Košečkin, ktorý tvrdú strelu hosťujúceho Kapanena z ľavej strany napokon zblokoval svojimi betónmi na zadný mantinel.
     
    09:05
    K dobrej streleckej šanci na hranici pravého kruhu sa tentokrát dostal aj Zaripov, no jeho tvrdá strela trafila len dobre postaveného gólmana Vehanena, ktorý svojou hruďou postrážil ľavú žŕdku svojej brány.
     
    08:36
    Po nepresnej rozohrávke hosťujúcich obrancov sa k zakončeniu z prvej v medzikruží dostal Pare, no jeho tvrdá delovka napokon nedokázala prekvapiť gólmana Vehanena, ktorý skvele zakročil svojou lapačkou.
     
    08:10
    V úvode prvej tretiny sme hrali dlho bez prerušenia, no tentokrát sa to kompenzuje. Puk v krátkej chvíli opustil ľadovú plochu už pri troch súbojoch. Momentálne sa vhadzuje v strednom pásme.
     
    07:43
    Domáci tentokrát pohoreli pri prechode cez útočnú modrú čiaru, kde sa previnili postavením mimo hry. Vhadzovanie sa teda presúva do stredného pásma.
     
    07:20
    Domáci hokejisti sa snažia dostať pred bránu gólmana Vehanena, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí. Hostia sa bránia veľmi dobre a ich forčeking nedáva domácim veľa šancí na úspešný útok.
     
    06:55
    Po krátkej komerčnej prestávke sme sa vrátili späť k dnešnému finálovému stretnutiu. Antipin sa dostal k puku za vlastnou bránou a momentálne sa snaží založiť rýchly útok domáceho Magnitogorska.
     
    06:26
    Košečkin si na svoje konto po tvrdej strele v znení Lukáša Cingela z ľavej strany pripísal skvelý zákrok, keď puk svojimi rukami dokázal v poslednej chvíli vyraziť na zadný mantinel.
     
    05:55
    Novotný sa dostal k puku v útočnom pásme, no napokon sa pri ňom pristavil pozorný Birjukov, ktorý ho od puku s veľkým prehľadom a bez problémov odstavil.
     
    05:24
    Platonov sa rýchlo presúval po ľavom krídle, no napokon zbytočne zastavil a nerozumel si so svojimi spoluhráčmi. Pri puku sú teda opäť pražskí Levi, ktorí takticky útočia.
     
    04:56
    Puk sa v týchto chvíľach presúva zo strany na stranu a oba tímy sa snažia dostať do vedenia. Zatiaľ sú však mierne aktívnejší Levi, ktorí majú v dnešnom zápase oveľa lepšiu pozíciu.
     
    04:21
    Sekáč sa po ľavom krídle natlačil s pukom až do útočného pásma, no napokon pred bránou domáceho gólmana Košečkina pohorel, keďže trafil len betóny ochrancu domácej svätyne.
     
    03:46
    Spoza ľavého kruhu nekompromisne pálil Birjukov, no gólman Vehanen bol v strehu a puk bez problémov zblokoval svojou pravou rukou mimo svojej brány. Domáci však ostávajú v pásme.
     
    03:24
    Hráči domáceho Magnitogorska sa usadili pred bránou hostí, kde si puk veľmi dobre prihrávajú. Pražania sú však zatiaĺ v strehu a nič nenechávajú na náhodu.
     
    02:54
    Sekáč sa snažil zakončovať z ľavej strany, no napokon sa k nemu pristavil pozorný domáci Grigorenko, ktorý ho svojim bodyčekom na bočný mantinel bez problémov odstavil od puku.
     
    02:24
    Ibragimov sa s pukom pretláčal cez ľavé krídlo do útočného pásma, no napokon narazil na pozorného Jaakolu, ktorý ho od puku s veľkým prehľadom odstavil. Následne útočia hostia.
     
    01:46
    Ullström sa sympaticky uvoľnil na hranici pravého kruhu a tvrdo vystrelil, no jeho delovku napokon domáci obrancovia bez problémov zblokovali na zadný mantinel.
     
    01:11
    Na druhej strane sa obracial aj gólman Košečkin, ktorý po dobrej strele od Novotného dokázal puk svojimi betónmi bez problémov zblokovať do bezpečia.
     
    00:33
    Spoza kruhov nekompromisne pálil domáci Birjukov, no jeho delovka napokon smerovala len mimo Vehanenovej brány. Finský gólman v službách pražského klubu teda zasahovať nemusel.
     
    00:06
    K puku sa po vyhratom úvodnom vhadzovaní dostali hokejisti hosťujúceho Leva, ktorí sa okamžite stiahli do vlastnej obrannej tretiny, odkiaľ sa snažia zaútočiť.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch tímov sú už na ľade, momentálne sa metallurgským zimným štadiónom nesie zvuk českej národnej hymny, po ktorej budeme počuť aj hymnu Ruskej federácie.
     
    Úvodné zostavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Birjukov, Tereščenko, Chabarov, Lee, Ibragimov, Malenkich – Mozjakin ("C"), Zaripov, Kovář – Pare, Potechin, Grigorenko – Platonov, Kosov, Junkov – Timkin, Brent, Osala – Malinovskij

    HC LEV Praha: Vehanen (Engren) – Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, Gragnani, O'Byrne, Jaakola, Nakládal – Novotný, Azevedo, Zackrisson – Vrána, Sekáč, Thörnberg – Řepík, Kapanen, Ullström – Ridderwall, Cingel, Matai

    Rozhodca: Alexej Belov, Eduard Odinš – Alexej Michel, Roman Šichanov.
     
    Vítam Vás pri druhom finálovom stretnutí v súboji o Gagarinov pohár. Ako už dozaista viete, v tejto sérii narazili proti sebe najlepšie celky tohtoročnej KHL a to Metallurg Magnitogorsk a HC LEV Praha.

    Napísal som najlepšie celky, ale to tak celkom pravda nie je, pretože by som dalo povedať aj tak, že celky, ktoré majú v daný moment najlepšiu formu.

    Prvý duel tejto série sa hral podobne, ako ten dnešný na ľade Metallurgu a český zástupca v ňom dokázal triumfovať 0:3. Svoje góly si jeho hráči rozdelili rovnomerne do každej tretiny, pričom skóre otvoril Ševc, druhý gól pridal Vrána a do prázdnej brány spečatil víťazstvo "levov" Azavedo.

    Obe mužstvá sa počas celého play off môže spoliehať na svojich gólmanov, pokým domáci Košečkin má najlepšie čísla, zahanbiť sa nedáva ani jeho náprotivok Vehanen, ten to dokázal najmä v poslednom stretnutí, keď vychytal shutout.

    Čo sa týka útočnej sily, tak Metallurg sa spolieha najmä na svoj prvý útok na čele s Mozjakinom, podporovaný Kovářom a Zaripovom.
    Hostia sú na tom presne opačne. Spoliehajú sa tak povediac na všetky 4 útoky, ktoré majú viac menej vyrovnané a každý jeden hráč dokáže rozhodnúť stretnutie.

    lUrčite nás čaká aj dnes veľmi vyrovnané, ale najmä kvalitné stretnutie, ktoré môže veľa napovedať do ďalších súbojov v boji o Gagarinov pohár.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.

    Góly a asistencie: 24. Potechin (Junkov, Tereščenko), 34. Zaripov (Lee, Mozjakin), 35. Kovář (Zaripov, Mozjakin), 41. Mozjakin (Kovář, Ibragimov) – 57. Azevedo (Mäenpää)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Birjukov, Tereščenko, Chabarov, Lee, Ibragimov, Malenkich – Mozjakin ("C"), Zaripov, Kovář – Pare, Potechin, Grigorenko – Platonov, Kosov, Junkov – Timkin, Brent, Osala – Malinovskij
    Lev Praha: Vehanen (Engren) – Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, Gragnani, O'Byrne, Jaakola, Nakládal – Novotný, Azevedo, Zackrisson – Vrána, Sekáč, Thörnberg – Řepík, Kapanen, Ullström – Ridderwall, Cingel, Matai

    Rozhodca: Alexej Belov, Eduard Odinš – Alexej Michel, Roman Šichanov