Norwich – Liverpool 2:3 (kon.) | Hull City – Arsenal 0:3 (kon.) | Everton – Manchester United 2:0 (kon.)
koniec
Hull City AFC
0:3 (0:2)
Arsenal FC
Nedeľa 20.04.2014, 15:05 • KC Stadium (Hull) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    85
    Okrem slovinského stredopoliara na trávnik vybehol i Yaya Sanogo. Miesto mu prenechal dvojgólový strelec Lukas Podolski.
     
    84
    Domáci využívajú i posledné striedanie v dnešnom zápase. Hraciu plochu opúšťa bojovník George Boyd, ktorého nahradí tradičný kapitán City Robert Koren.
     
    78
    Wojciech Szczęsny odmieta i čestný gól utrápených Tigrov. Po pravej strane opäť unikol neúnavný Elmohamady, ktorý spred šestnástky prihrával na os ihriska. Tam si loptu prebral Tom Huddlestone, ktorý z vápna nepríjemne vypálil. Jeho rana bola ešte tečovaná Flaminim, no gólman hostí sa zaskvel reflexívnym zákrokom, ktorým vyrazil na rohový kop.
     
    75
    Kanonieri predviedli nacvičený signál, ktorým sa takmer dostali už do štvorgólového vedenia. Z ľavého okraju šestnástky rozohrával voľný kop Santi Cazorla. Jeho ostrý center smeroval na bližšiu žrď, kde z nejakých siedmich metrov hlavičkoval Per Mertesacker. Lopta napokon prudko preletela ponad brvno domácej svätyne. Krutá rana pre Tigers sa tak nekonala.
     
    73
    Na trávnik vybehne i londýnsky mladíček Alex Oxlade-Chamberlain, ktorý nahradí Girouda. Ten sa opäť nedokázal presadiť, ale svoj diel si odmakal.
     
    70
    Trávnik opúšťa i druhý útočník Hull City Nikica Jelavič. Ten sa napriek dvom sľubným príležitostiam nepresadil. Nahrádza ho Stephen Quinn.
     
    64
    Neuveriteľné, čo zase vyprodukovala defenzíva Tigrov. James Chester posielal ležérnu malú domov, na čas si dával i gólman Steve Harper a zo všetkého mohol ťažiť Olivier Giroud. Ten brankárskemu veteránovi vypichol loptu, no z veľkého uhlu už loptu do siete nedopravil. Z poldruha metra totiž poslal loptu iba do hornej konštrukcie domácej bránky!
     
    61
    Po hodine hry odchádza navrátilec Mesut Özil, ktorý mal prsty predovšetkým v prvom góle. Na jeho miesto príde Mathieu Flamini.
     
    54
    Arsenal FC dal gól!
    Kanonieri v druhej polke po prvýkrát zaútočili a opäť to končí gólom. Neuveriteľná, neuveriteľná produktivita Wengerovych zverencov. Nacho Monreal na ľavej strane otvoril priestor pre Caorlu. Ten z bránkovej čiary prihrával pod seba na Ramseyho, ktorý z desiatich metrov zakončoval do Harperovho protipohybu. Domáci veterán síce vykopnúť pred seba, no tam sa nachádzal pripravený LUKAS PODOLSKI, ktorý ho i po druhýkrát dokázal prestreliť. 0:3, vedenie Gunners sa zdá byť rozhodujúce.
     
    46
    Do druhého polčasu nastupujeme s jednou zmenou na domácej strane. Útočníka Shanea Longa nahradí pohárový strelec Matty Fryatt.
     
    45
    Arsenal FC dal gól!
    Hosťujúca lekcia z efektivity pokračuje ďalej! Druhý gól opäť prichádza v nevhodnej situácii pre Tigrov, ktorí sa v posledných minútach vracali do tempa. Útočiaceho Jelaviča na vlastnej polke odzbrojil Mikel Arteta. Po jeho vysunutí loptu vyvážal Giroud, ktorý svoje sólo zakončil centrom do šestnástky. Tam si loptu na prsia preberal Ramsey, no streleckú parketu prenechal LUKASOVI PODOLSKEMU. Ten bez zaváhania napálil loptu do ľavého dolného rohu. Harper sa za jeho strelou iba obzeral. Gól do šatne, 0:2!
     
    35
    Necelé štyri minútky po inkasovanom góle sa domácim mohlo podariť vyrovnanie. Obrovská smola im v tom však zabránila. Dlhý Daviesov center od vlastnej šestnástky spracoval na okraji tej druhej Shane Long. Ten následne sklepol pod seba na Meylera, ktorý prepúšťal loptu Livermoreovi. Ten dlho neotáľal a z dvadsiatich metrov poriadne oprášil svoju pravačku. Jeho prízemnú jedovku ale zastavila pravá žrď!
     
    31
    Arsenal FC dal gól!
    Domáci Tigri boli zatiaľ rozhodne aktívnejší a nebezpečnejší, ale teraz ide všetko do hája. Kanonierom po prvýkrát vyšla ich vyhlásená kombinácia a okamžite sa ujímajú vedenia. Výbornú prácu odviedol už Mesut Özil, ktorý z pravej strany prihrával pred šestnástku Cazorlovi. Ten celú akciu vyšperkoval kolmicou na AARONA RAMSEYHO, ktorý zblízka obstrelil bezmocného Harpera. 1:0 pre favorita.
     
    18
    Na druhej strane však mal prácu i gólman Steve Harper. Arsenal konečne predviedol svoj bleskový prechod do ofenzívy a takmer sa im to vyplatilo i gólovo. Mesut Özil z vlastnej polovice ihriska vysúval Girouda. Ten pred šestnástkou rozdal doľava na Podolskeho, ktorý si šikovne zasekol Chestera a následne vystrelil na bližšiu žrď. Domáci náhradník však reagoval veľmi pohotovo a Poliakovu strelu vyrazil do strany, kde na loptu čakal Elmohamady.
     
    16
    Následný rohový kop už taký nebezpečný nebol. Rodiaci sa brejk Gunners navyše musel hasiť David Meyler, ktorý za Carzorlove stiahnutie uvidel žltú kartu.
     
    15
    Domáci rozohrali poskytnutú štandardku zo štyridsiatich metrov veľmi chytro. Defenzívna rada Gunners sa radila pozdĺž šestnástky, no Tom Huddlestone sa rozhodol inak. Namiesto centru posielal prízemnú prihrávku na Nikicu Jelaviča, ktorý si našiel kúsok miesta a z hranice vápna nebezpečne vystrelil. Jeho pokus smeroval do ľavého dolného rohu, no Wojciech Szczęsny na istotu vyráža na rohový kop.
     
    14
    Per Mertesacker navyše za Jelavičove zostrelenie vidí žltú kartu. Horšie však na tom je Mikel Arteta, ktorému sa z nosa po Longovom lakti spustila krv.
     
    5
    Haha, tak toto je kuriózna situácia, ktorú sme už zažili na afrických štadiónoch. Silný vietor na KC Stadium totiž po hracej ploche rozfúkal reklamné bannery. Našťastie sa to zaobišlo bez nejakých zranení. Prácu má teda i upratovacia čata Tigrov, ktorým pomáhajú aj samotní hráči. Po krátkej prestávke budeme pokračovať ďalej.

    Erik Farkaš

    Góly: 31. Ramsey, 45. Podolski, 54. Podolski

    Karty:   16. Meyler (HUL) – 14. Mertesacker (ARS)


    Hull City AFC: Harper – Elmohamady, Chester, C. Davies (C), Rosenior – D. Meyler, Huddlestone, Livermore, G. Boyd – Jelavič, Long
    Náhradníci: Jakupovič – Figueroa, A. Bruce, Koren, Fryatt, Sagbo, S. Quinn
    Manažér: Steve Bruce

    Arsenal FC: Szczęsny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Nacho Monreal – Ramsey, Arteta (C) – Cazorla, Özil, Podolski – Giroud
    Náhradníci: Fabiaňski – Rosický, Oxlade-Chamberlain, Flamini, Y. Sanogo, Jenkinson, Källström
    Manažér: Arsène Wenger

    Rozhodca: Jon Moss – S. Long, J. Flynn – K. Friend