Norwich – Liverpool 2:3 (kon.) | Hull City – Arsenal 0:3 (kon.) | Everton – Manchester United 2:0 (kon.)
koniec
Hull City AFC
0:3 (0:2)
Arsenal FC
Nedeľa 20.04.2014, 15:05 • KC Stadium (Hull) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:05.
     
    Vitajte v Hulle, kde pokračuje nedeľňajší program 35. kola anglickej Premier League.

    Na KC Stadium sa odohrá generálka májového finále FA Cup-u. Vo Wembley sa oba celky bez dvoch dní stretnú o mesiac. Ešte pred tým tu máme vzájomnú ligovú konfrontáciu.
    Domáci Tigri zatiaľ nemajú istú záchranu. Na osemnásty Fulham však majú slušný šesťbodový náskok. Arsenal po strate ligového titulu bojuje aspoň o Ligu majstrov. V tesnom súboji s Evertonom má zatiaľ navrch, ale rozhodne si nemôže dovoliť zaváhanie.

    Tabuľkové postavenie:

    13. Hull City: 10 – 6 – 17; skóre 34:40; body 36
    4. Arsenal FC: 20 – 7 – 7; skóre 59:41; body 67

    Forma:

    Hull City: V – V – P – P – V – P
    Arsenal: V – V – P – R – R – P

    Hull City si v nováčikovskej sezóne medzi elitou vedie veľmi statočne. V lige sa nachádza v strede tabuľky. Vo zvyšnom priebehu sezóny potrebuje na záchranu získať ešte štyri body. Pri šesťbodovom náskoku na pásmo zostupu by mohlo stačiť i menej. Tigers taktiež prerazili i v národnom pohári a keďže vo finále narazia práve na Arsenal, tak i v prípade porážky sa už pomaly môžu chystať na budúcoročné účinkovanie v pohárovej Európe.
    Devízou Tigrov je nepriepustná defenzíva, ktorá je piata najlepšia v súťaži (40 inkasovaných gólov; menej ako vedúci Liverpool či práve Arsenal). Horšie je to už s útokom, ktorý v siedmich domácich vystúpenia po Novom roku skóroval len päťkrát!

    Uvidíme, ako sa presadí proti frustrovanému mužstvu Arséna Wengera. Jeho tím bol na čele až osemnásť kôl z doterajšieho priebehu ligového ročníka. Na titul však nebude stačiť ani to. Vrchné priečky Gunners postupne vyčistili a na okamih dokonca opustili i TOP 4. Na štvrtú priečku zaručujúcu účasť v Lige majstrov sa ale po zaváhaní Evertonu vrátili. Vzhľadom na najbližší program hrajú Kanonieri s lepšími kartami. Každopádne z posledných 36 možných bodov získali len šestnásť.
    Z ostatných piatich výletov navyše padli až štyrikrát s 15 inkasovanými gólmi k tomu! Jediným svetielkom nádeje tak zostáva prípadný zisk FA Cup-u. Vytúženú trofej by získali po takmer deviatich rokoch!

    Vzájomné zápasy:

    04.12.2013; Arsenal – Hull City 2:0
    (Bendtner, Ozil)

    13.03.2010; Hull City – Arsenal 1:2
    (Bullard – Arshavin, Bendtner)

    19.12.2009; Arsenal – Hull City 3:0
    (Denilson, Eduardo, A. Diaby)

    17.03.2009; Arsenal – Hull City 2:1 (ŠF; FA Cup)
    (van Persie, Gallas – Barmby)

    17.01.2009; Hull City – Arsenal 1:3
    (Cousin – Adebayor, Nasri, Bendtner)

    27.09.2008; Arsenal – Hull City 1:2
    (P. McShane (VG) – Geovanni, Cousin)

    Tieto dva celky sa vo vzájomnej histórii stretli len v sedemnástich prípadoch. Arsenal z toho vyhral jedenásťkrát (R:3; P:3).
    Arsenal taktiež vyhral štyri z piatich zápasov v rámci Premier League, vrátane oboch duelov hraných na KC Stadium.

    Absencie:

    Domáci hlásia pred dnešným stretnutím štyri absencie. Predovšetkým zranená dvojica Allan McGregor a Brady bude chýbať.
    Okrem nej sa nepredstaví ani dlhodobo zranené duo Joe Dudgeon a Paul McShane, ktoré už v tomto ročníku určite neuvidíme.

    Hosťom sa zas výrazne vyprázdňuje maródka. Po zraneniach sa dnes vracajú Gnabry, Monreal a predovšetkým Mesut Ozil.
    Doplní ich aj Flamini, ktorému vypršal disciplinárny trest. Arséne Wenger sa tak bude musieť zaobísť „len" bez Wilshera, Walcotta, Diabyho, Gibbsa a Miyaichiho.

    Favoritom stretnutia zostáva Arsenal, ktorý pre účasť v Champions League potrebuje nutne bodovať. Zápasy na KC Stadium však boli a body sa odtiaľ ľahko neodvážajú.
    Partia Steva Bruca sa pokúsi ozbíjať ďalšieho favorita.
     
    Úvodné zostavy:

    Hull City AFC: Harper – Elmohamady, Chester, C. Davies (C), Rosenior – D. Meyler, Huddlestone, Livermore, G. Boyd – Jelavič, Long
    Náhradníci: Jakupovič – Figueroa, A. Bruce, Koren, Fryatt, Sagbo, S. Quinn
    Manažér: Steve Bruce

    Arsenal FC: Szczęsny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Nacho Monreal – Ramsey, Arteta (C) – Cazorla, Özil, Podolski – Giroud
    Náhradníci: Fabiaňski – Rosický, Oxlade-Chamberlain, Flamini, Y. Sanogo, Jenkinson, Källström
    Manažér: Arsène Wenger

    Rozhodca: Jon Moss – S. Long, J. Flynn – K. Friend.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop na KC Stadium je už minulosťou. Obstarali ho hostia v tradičnej červeno-bielej sade dresov. Hull v tigrovanej kombinácii sprava-doľava.
     
    2
    Wojciech Szczęsny mal hneď v úvode zápasu o prácu postarané, keď musel stiahnuť Meylerov center od rohovej zástavky. Pred Daviesom loptu dokázal uchrániť.
     
    3
    Poľský gólman hostí však má v úvode nemalé starosti. Nezmyselnou malou domou ho zašil Nacho Monreal. Wojciech odpálil aspoň do outu.
     
    4
    Artetovu hlavu takmer odpálil Tom Huddlestone, ktorý ho šľapákom zasiahol niekam do oblasti krku. Napokon to ale také vážne nebolo.
     
    5
    Haha, tak toto je kuriózna situácia, ktorú sme už zažili na afrických štadiónoch. Silný vietor na KC Stadium totiž po hracej ploche rozfúkal reklamné bannery. Našťastie sa to zaobišlo bez nejakých zranení. Prácu má teda i upratovacia čata Tigrov, ktorým pomáhajú aj samotní hráči. Po krátkej prestávke budeme pokračovať ďalej.
     
    6
    Zdá sa , že hracia plocha je už pripravená na pokračovanie tohto zápasu. Rozohrávať bude londýnsky favorit.
     
    7
    Hull ale začína svižne a po ďalšom nebezpečnom centri do šestnástky mal prácu i Koscielny. Za pomoci Szczesneho ale prekérnu situáciu vyriešili.
     
    8
    Koscielny je v úvode stretnutia riadne vetraný. Problémy mu narobil Nikica Jelavič. Otrasený francúzsky stopér odpálil iba na kopačku Boyda.
     
    9
    Od neho samozrejme letel ďalší ostrý center do vápna, ktorý zostal bez adresáta. Tigre z Hullu ale poriadne ceria zuby.
     
    10
    Tom Huddlestone a jeho citlivá kolmica na nabiehajúceho Longa. Pri lopte však bol skorej vybiehajúci Szczesny.
     
    11
    Mesut Özil vymyslel šikovnú prihrávku medzi obrancov, kam zbiehal Nacho Monreal. Na začiatku svojho pohybu sa ale nachádzal v ofsajde.
     
    12
    Hosťom zatiaľ chýba priamočiarosť, ktorá zdobí predovšetkým Tigers. Kanonieri musia zvýšiť svoje obrátky.
     
    13
    K zemi boli zaradom poslaný Long i Jelavič. Arbiter Jon Moss pískal až po Mertesackerovom zákroku na druhého menovaného.
     
    14
    Per Mertesacker navyše za Jelavičove zostrelenie vidí žltú kartu. Horšie však na tom je Mikel Arteta, ktorému sa z nosa po Longovom lakti spustila krv.
     
    15
    Domáci rozohrali poskytnutú štandardku zo štyridsiatich metrov veľmi chytro. Defenzívna rada Gunners sa radila pozdĺž šestnástky, no Tom Huddlestone sa rozhodol inak. Namiesto centru posielal prízemnú prihrávku na Nikicu Jelaviča, ktorý si našiel kúsok miesta a z hranice vápna nebezpečne vystrelil. Jeho pokus smeroval do ľavého dolného rohu, no Wojciech Szczęsny na istotu vyráža na rohový kop.
     
    16
    Následný rohový kop už taký nebezpečný nebol. Rodiaci sa brejk Gunners navyše musel hasiť David Meyler, ktorý za Carzorlove stiahnutie uvidel žltú kartu.
     
    17
    Po vyše štvrťhodine hry tak naďalej pokračujeme bez gólov. O niečo nebezpečnejší a dravejší sú domáci hráči Hullu.
     
    18
    Na druhej strane však mal prácu i gólman Steve Harper. Arsenal konečne predviedol svoj bleskový prechod do ofenzívy a takmer sa im to vyplatilo i gólovo. Mesut Özil z vlastnej polovice ihriska vysúval Girouda. Ten pred šestnástkou rozdal doľava na Podolskeho, ktorý si šikovne zasekol Chestera a následne vystrelil na bližšiu žrď. Domáci náhradník však reagoval veľmi pohotovo a Poliakovu strelu vyrazil do strany, kde na loptu čakal Elmohamady.
     
    19
    Zatiaľ teda evidujeme po jednej zaujímavej situácii na oboch stranách. O niečo nebezpečnejší bol pokus Nikicu Jelaviča.
     
    20
    Opäť sa do ofenzívy púšťajú domáci Tigri. Boyd posúval loptu na os ihriska, kde sa však nenachádzal žiaden z jeho spoluhráčov.
     
    21
    Keby nato Huddlestone alebo Livermore reagovali lepšie, tak mohli zo šestnástky strieľať na Szczesneho. To by bolo veľmi nepríjemné.
     
    22
    Ďalšia šikovná kombinácia domácich viedla v koncovku od Longa. Z pravej strany šestnástky ale pálil iba dva metre nad.
     
    23
    Tigers sú naďalej nebezpečnejším celkom, čo iba podčiarkuje výsledkovú i hernú mizériu momentálne štvrtého Arsenalu.
     
    24
    Nikica Jelavič a ďalší varovný prst pre Gunners. Tentokrát ale jeho koncovka platiť nebude. Mával i pískal sa mu ofsajd.
     
    25
    Domáce nadšenie musí na okamžik prestať, pretože v sendviči medzi Mertesackerom a Koscielnym sa ocitol George Boyd.
     
    26
    Rovnako ako v prípade Mikela Artetu si to odniesol jeho nos. Po krátkom ošetrení by sme ale mali pokračovať i s týmto Škótom.
     
    27
    Nuž, kombinácie Arsenalu príliš často končia už na polovici ihriska. Rovnako tomu bolo i teraz, keď loptu vybojoval Livermore.
     
    28
    Domáca stredová dvojica bývalých Kohútov Huddlestone a Livermore je zatiaľ ďaleko sebavedomejšia a koncentrovanejšia.
     
    29
    Toto duo teraz doplnil i Meyler, ktorý v sklze odzbrojil Artetu. Po následnom centri Longa však zapracoval Sagna. Out pre domácich.
     
    30
    Arsenal si zatiaľ na súperovej polovici nedokáže vymeniť ani tri prihrávky. Pressing domácich Tigrov naďalej hlási úspech.
     
    31
    Arsenal FC dal gól!
    Domáci Tigri boli zatiaľ rozhodne aktívnejší a nebezpečnejší, ale teraz ide všetko do hája. Kanonierom po prvýkrát vyšla ich vyhlásená kombinácia a okamžite sa ujímajú vedenia. Výbornú prácu odviedol už Mesut Özil, ktorý z pravej strany prihrával pred šestnástku Cazorlovi. Ten celú akciu vyšperkoval kolmicou na AARONA RAMSEYHO, ktorý zblízka obstrelil bezmocného Harpera. 1:0 pre favorita.
     
    33
    Zaujímavé bude sledovať, či domácim vydrží do nasadenie z úvodnej polhodiny. Psychicky totiž výrazne padli.
     
    34
    Naopak vedúci Arsenal sa môže upokojiť a začať predvádzať svoju hru. Pozor si ale musia dať i na zadné vrátka.
     
    35
    Necelé štyri minútky po inkasovanom góle sa domácim mohlo podariť vyrovnanie. Obrovská smola im v tom však zabránila. Dlhý Daviesov center od vlastnej šestnástky spracoval na okraji tej druhej Shane Long. Ten následne sklepol pod seba na Meylera, ktorý prepúšťal loptu Livermoreovi. Ten dlho neotáľal a z dvadsiatich metrov poriadne oprášil svoju pravačku. Jeho prízemnú jedovku ale zastavila pravá žrď!
     
    36
    Následne letel do šestnástky hostí center od Elmohamadyho, ktorý však Boyd posielal hlavou iba nad Poliakovu bránku.
     
    37
    Sústrediť sa ale musíme i na druhú stranu, kde sa po Elmohamadyho faule pri pravej postrannej čiare bude kopať voľný kop.
     
    38
    Gunners rozohrávali nakrátko, no Aaron Ramsey z hranice veľkého vápna napálil iba nohy Toma Huddlestonea.
     
    39
    Prácu mal krátko nato aj Szczesny, do ktorého šestnástky letel ďalší center z pravej strany. Elmohamady našiel znovu iba hosťujúceho gólmana.
     
    40
    Jon Moss zatiaľ necháva hra voľný priebeh a púšťa i tie chlapské súboje telo na telo. Tempu zápasu to iba prospieva.
     
    41
    Rosenior svojim spoluhráčom mierne zavaril, keď vlastnému brankárovi posielal nedôraznú malú domov. Harper bol ale pri lopte včas.
     
    42
    Tigrovaní akoby boli mierne rozhodení z konceptu. Inkasovaný gól prišiel asi v najnevhodnejšom čase, kedy Hull prikladal pod kotol.
     
    43
    Elmohamady posiela do šestnástky jeden center za druhým. Tentokrát si vybral Longa, ktorý však z päťky hlavičkoval iba nad brvno.
     
    44
    Shanea Longa tentokrát vo vápne hľadal Rosenior a írsky zakončovateľ si viedol ďaleko istejšie. Loptu poslal medzi tri žrde, ale Szczesneho nezaskočil.
     
    45
    Arsenal FC dal gól!
    Hosťujúca lekcia z efektivity pokračuje ďalej! Druhý gól opäť prichádza v nevhodnej situácii pre Tigrov, ktorí sa v posledných minútach vracali do tempa. Útočiaceho Jelaviča na vlastnej polke odzbrojil Mikel Arteta. Po jeho vysunutí loptu vyvážal Giroud, ktorý svoje sólo zakončil centrom do šestnástky. Tam si loptu na prsia preberal Ramsey, no streleckú parketu prenechal LUKASOVI PODOLSKEMU. Ten bez zaváhania napálil loptu do ľavého dolného rohu. Harper sa za jeho strelou iba obzeral. Gól do šatne, 0:2!
     
    45+2
    Domáci si budú musieť vytrpieť ešte dve minútky nadstaveného času. Až potom sa budú môcť v šatni upokojiť.
     
    45+3
    Harper si v nadstavenom čase musel postrážiť Ramseyho center. Za skúseným domácim gólmanom už číhal Olivier Giroud.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Arsenal v úvodnom dejstve rozhodne nedominoval, nevalcoval, ale napriek tomu vedie o dva góly. Kým domáci vo svojich šanciach nepohodili, Kanonieri pálili ostrými. Gunners tak jednou rukou siahajú po troch bodoch.

    Potvrdiť ich budú musieť v druhej polke, ktorá začína približne o 16:09.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu nastupujeme s jednou zmenou na domácej strane. Útočníka Shanea Longa nahradí pohárový strelec Matty Fryatt.
     
    47
    Girouda v druhej polke privítal Tom Huddlestone, ktorý ho nepríjemným spôsobom atakoval zozadu. Anglický stredopoliar dostáva posledné upozornenie.
     
    48
    Matty Fryatt sa okamžite uviedol zaujímavou akciou, keď s loptou prežongloval až do šestnástky. Vybiehajúceho Szczesneho ale neprehodil.
     
    49
    Nacho Monreal hokejovým spôsobom na ľavej strane dohral Elmohamadyho, čo Jon Moss odmenil voľným kopom pre Hull.
     
    50
    Centrovanú loptu však na hranici šestnástky odvrátil doterajší MOTM Aaron Ramey. Toto si pýtalo ostrý center na hranicu malého vápna.
     
    51
    George Boyd sa veľmi naivnou kľučkou predsa len zbavil Sagnu a dokázal odcentrovať. Na päťke ale najvyššie skákal obor Mertesacker.
     
    52
    Bacary Sagna sa na pravej strane podkĺzol a následne nepresne prihral na Özila. Na tvárach domácich priaznivcov sa aspoň na okamih objavil škodoradostný úsmev.
     
    53
    Do smiechu im ale inak nie je. Hull City sa síce snaží a po krídlach sa i dokáže presadiť, no zatiaľ ani jeden center gólové vzplanutie nepriniesol.
     
    54
    Arsenal FC dal gól!
    Kanonieri v druhej polke po prvýkrát zaútočili a opäť to končí gólom. Neuveriteľná, neuveriteľná produktivita Wengerovych zverencov. Nacho Monreal na ľavej strane otvoril priestor pre Caorlu. Ten z bránkovej čiary prihrával pod seba na Ramseyho, ktorý z desiatich metrov zakončoval do Harperovho protipohybu. Domáci veterán síce vykopnúť pred seba, no tam sa nachádzal pripravený LUKAS PODOLSKI, ktorý ho i po druhýkrát dokázal prestreliť. 0:3, vedenie Gunners sa zdá byť rozhodujúce.
     
    56
    Steve Bruce už sedí na svojej lavičke o niečo hlbšie. Je tu však jeden faktor, ktorý mu aspoň čiastočne môže vylepšiť náladu.
     
    57
    Ak totiž Arsenal dokráča na štvrtú priečku Premier League, jeho zverenci si bez ohľadu na výsledok finále FA Cup-u zahrajú Európsku ligu UEFA!
     
    58
    Nepúšťajme sa ale do špekulácii a venujme sa dianiu na hracej ploche. Tam pokračuje vzpamätávanie Tigrov.
     
    59
    Zástavu Tigers mohol aspoň čiastočne zodvihnúť zakončujúci Nikica Jelavič. Jeho pokus z hranice šestnástky ale v sklze zblokoval Koscielny.
     
    60
    Nasledoval tak rohový kop, ale i tomu sa Kanonieri na dvakrát dokázali ubrániť. Definitívny pokoj zariadil kapitán Mikel Arteta.
     
    61
    Po hodine hry odchádza navrátilec Mesut Özil, ktorý mal prsty predovšetkým v prvom góle. Na jeho miesto príde Mathieu Flamini.
     
    62
    Arséne Wenger tak ešte väčšmi vystužil stredovú formáciu Gunners. Pod hrot sa tak presunie ďalší uzdravený muž Ramsey.
     
    63
    Zdravotné problémy sa ale pre zmenu nevyhli Giroudovi, ktorý od Meylera inkasoval lakeť. Po krátkom ošetrení ho ale zrejme vidíme späť.
     
    64
    Neuveriteľné, čo zase vyprodukovala defenzíva Tigrov. James Chester posielal ležérnu malú domov, na čas si dával i gólman Steve Harper a zo všetkého mohol ťažiť Olivier Giroud. Ten brankárskemu veteránovi vypichol loptu, no z veľkého uhlu už loptu do siete nedopravil. Z poldruha metra totiž poslal loptu iba do hornej konštrukcie domácej bránky!
     
    65
    Domáci sú síce razantní a nesmierne zarputilí, no v defenzíve neraz i kostrbatí. Takmer sa im to opäť vypomstilo.
     
    66
    Tigrom postupne odišla i záloha. Za stavu 0:3 sa tvorí predsa len ťažšie. Útok City momentálne absolútne vypojený.
     
    67
    Arsenal sa tak môže púšťať do svojich vírivých kombinácii na polovici ihriska. Hull City momentálne nevládze pressovať.
     
    68
    Až teraz sme sa dočkali dlhej lopty do domácej šestnástky. Girouda si už James Chester bránil omnoho dôslednejšie.
     
    69
    Ďalší pas na Girouda letel z Cazorlovej kopačky. V ostrom súboji mu ale Davies nenechal dostatok priestoru na presnejšiu koncovku.
     
    70
    Trávnik opúšťa i druhý útočník Hull City Nikica Jelavič. Ten sa napriek dvom sľubným príležitostiam nepresadil. Nahrádza ho Stephen Quinn.
     
    71
    Santi Cazorla znovu čaroval v šestnástke, keď prestrčil loptu na Podolskeho. Pred ním v poslednej chvíli hasil Jake Livermore.
     
    72
    Elmohamady tentokrát s rozohrávkou smerom vpred neuspel. Lopta končí za postrannou čiarou, hostia si s vhadzovaním dávajú načas.
     
    73
    Na trávnik vybehne i londýnsky mladíček Alex Oxlade-Chamberlain, ktorý nahradí Girouda. Ten sa opäť nedokázal presadiť, ale svoj diel si odmakal.
     
    74
    Alex Oxlade-Chamberlain okamžite predviedol svoju nadzvukovú rýchlosť. Elmohamady musel testovať pružnosť jeho dresu, voľný kop pre AFC.
     
    75
    Kanonieri predviedli nacvičený signál, ktorým sa takmer dostali už do štvorgólového vedenia. Z ľavého okraju šestnástky rozohrával voľný kop Santi Cazorla. Jeho ostrý center smeroval na bližšiu žrď, kde z nejakých siedmich metrov hlavičkoval Per Mertesacker. Lopta napokon prudko preletela ponad brvno domácej svätyne. Krutá rana pre Tigers sa tak nekonala.
     
    76
    Gunners pokračovali ďalšou akciou a znovu to bol Alex Oxlade-Chamberlain, ktorého k zemi poslal obranca Rosenior.
     
    77
    Možno oprávnený pokutový kop sa ale nepískal a v dorážke následne nepochodil ani Walesan Aaron Ramsey, ktorý mieril mimo.
     
    78
    Wojciech Szczęsny odmieta i čestný gól utrápených Tigrov. Po pravej strane opäť unikol neúnavný Elmohamady, ktorý spred šestnástky prihrával na os ihriska. Tam si loptu prebral Tom Huddlestone, ktorý z vápna nepríjemne vypálil. Jeho rana bola ešte tečovaná Flaminim, no gólman hostí sa zaskvel reflexívnym zákrokom, ktorým vyrazil na rohový kop.
     
    79
    Po ňom už domáci nepohrozili, ale myslím si, že ten jeden čestný zásah by si hlavne sa úvodné dejstvo zaslúžili.
     
    80
    Ani desať minút pred koncom sa tak ale nekoná. Ďalší center tentokrát od Boyda pohltil pravý obranca Bacary Sagna.
     
    81
    Tigri sa už postupne vyrovnávajú s nulovým ziskom z tohoto zápasu. Viacero hráčov sa nám začína postupne vytrácať.
     
    82
    Arsenal sa taktiež nemá kam ponáhľať a záver predposledného víkendového stretnutia sa tal len dohráva.
     
    83
    Lopta sa momentálne pohybuje medzi defenzívnou štvoricou Gunners. Miestami sa do kombinácie zapája i Arteta či Flamini.
     
    84
    Domáci využívajú i posledné striedanie v dnešnom zápase. Hraciu plochu opúšťa bojovník George Boyd, ktorého nahradí tradičný kapitán City Robert Koren.
     
    85
    Okrem slovinského stredopoliara na trávnik vybehol i Yaya Sanogo. Miesto mu prenechal dvojgólový strelec Lukas Podolski.
     
    86
    Wojciech Szczęsny musel ísť opäť na zem, no znovu sa mu podarilo zamedziť gólu Tigrov. Z hranice šestnástky ho tentokrát neprestrelil Fryatt.
     
    87
    Domáci Tigri sú momentálne nebezpeční ako košík mačiatok. Vidia to i domáci priaznivci, ktorí húfne opúšťajú KC Stadium.
     
    88
    Niektorí z nich tak nevideli rohový kop Hull City, ale mrzieť ich to nemusí. Do bezpečia odvracala nemecká veža Per Mertesacker.
     
    89
    Chamberlain sa ešte snažil prestrčiť loptu na Sanoga, čo sa mu po Meylerovom teči i podarilo. Francúz ale zakončiť nedokázal.
     
    90
    Síce reklamoval nedovolený zákrok Chestera, ale skôr sa zdalo, že proste loptu premáchol. Pokračujeme tak i bez penalty.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Jonom Mossom ešte sype soľ do krvácajúcej rany Tigrov, keď zbytočne pridáva až štyri nadstavené minúty.
     
    90+2
    Po Sagnovom centri na malom vápne ešte zmätkoval James Chester, ktorý si takmer strelil vlastný gól. Napokon to ale vyriešil bez úhony.
     
    90+3
    Možno posledná nádej na čestný zásah Tigrov končí ofsajodvým postavením Mattyho Fryatta. Stav 0:3 sa zdá byť konečný.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Stretnutie na KC Stadium je za nami. Arsenal mal rozhodne väčšie starosti, než by mohlo skóre napovedať. Domáci predovšetkým v úvodnom dejstve podkurovali a a s kúskom šťastia by sa možno dočkali i gólu. Kanonieri ale predviedli svoju zrelosť a výbornú produktivitu. Gunners teda ostávajú na vytúženej štvrtej priečke. Hull padá na momentálnu štrnástu.

    Ďakujem Vám za pozornosť. (17:04:41)

    Erik Farkaš

    Góly: 31. Ramsey, 45. Podolski, 54. Podolski

    Karty:   16. Meyler (HUL) – 14. Mertesacker (ARS)


    Hull City AFC: Harper – Elmohamady, Chester, C. Davies (C), Rosenior – D. Meyler, Huddlestone, Livermore, G. Boyd – Jelavič, Long
    Náhradníci: Jakupovič – Figueroa, A. Bruce, Koren, Fryatt, Sagbo, S. Quinn
    Manažér: Steve Bruce

    Arsenal FC: Szczęsny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Nacho Monreal – Ramsey, Arteta (C) – Cazorla, Özil, Podolski – Giroud
    Náhradníci: Fabiaňski – Rosický, Oxlade-Chamberlain, Flamini, Y. Sanogo, Jenkinson, Källström
    Manažér: Arsène Wenger

    Rozhodca: Jon Moss – S. Long, J. Flynn – K. Friend