NY Islanders – Ottawa 1:4 (kon.) | Columbus – Arizona 4:3 (po pr.) | Buffalo – Detroit 2:4 (kon.)
NY Rangers – Carolina 4:1 (kon.) | Tampa Bay – Toronto 3:0 (kon.) | Florida – Philadelphia 2:5 (kon.)
St. Louis – Washington 1:4 (kon.) | Minnesota – Boston 4:3 (1:0 po s.n.) | Dallas – Nashville 3:2 (2:1 po s.n.)
Edmonton – Colorado 1:4 (kon.)
po s.n. (2:1)
Dallas Stars
3:2 (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
Nashville Predators
cz Streda 09.04.2014, 02:40 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Dallas Stars.
    Vítězství Dallasu nakonec korunoval svým proměněným nájezdem TYLER SEGUIN.
     
    Na domácí straně se rozjel Tyler Seguin, který poslal kotouč pod vyrážečku Rinneho k pravé tyči hostující klece.
     
    Fiddler musel za domácí celek proměnit a útočník Dallasu málem u modré čáry upadnul, ale nakonec udržel stabilitu a následně překonal Rinneho střelou nad jeho beton. – 1:1.
     
    O ten samý kousek se na druhé straně pokusil Josi, kterému to se štěstím vyšlo, protože kotouč se velice pomalu odklouzal do brány Stars zpod betonů Lehtonena a Nashville vede. – 0:1
     
    62:48
    Ekholm zřejmě zazdil největší šanci v prodloužení! Hostující hráč dostal kotouč na střed útočného pásma, kde následně vystřelil, ale proti jeho střele parádně zasáhnul Lehtonen.
     
    54:51
    Barry Trotz (NSH) si bere svůj oddechový čas.
     
    54:30
    Seguin přistrčil kotouč na Ja. Benna, který se už zcela osamostatnil mezi kruhy, ale v ten nejdůležitější okamžik sjel puk z hole domácího kapitána.
     
    51:42
    Chiasson si vyjel z pravé strany, kde jeho střelu vyrazil Rinne betonem na Ja. Benna, který však se svou dorážkou trefil tyč hostující klece!
     
    51:02
    Nashville půjde do tří! Stars budou hrát dlouhou přesilovku pěti proti třem po 98 vteřin, protože je vyloučen Victor Bartley (NSH) na dvě minuty za držení.
     
    50:40
    Roussel byl zahákován ve velice dobré příležitosti, a tak si svou první přesilovou hru v utkání zahrají domácí Stars, když je na dvě minuty vyloučen Shea Weber (NSH).
     
    50:24
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tak to byla obrovská chyba Dillona, který poslal kotouč na slepo za sebe, kde však byl najetý Gaustad, jenž ihned poslal puk před bránu Stars a zde si opět najel GABRIEL BOURQUE, který se trefil do podobného prostorou, jako u své první branky. Asistence: Paul Gaustad.
     
    46:03
    Lindy Ruff (DAL) si tak raději bere oddechový čas, aby si jeho svěřenci mohli odpočinout.
     
    42:54
    Jo. Benn nahazoval kotouč od modré čáry a puk ještě před Rinnem tečoval Seguin, jenž jej usměrnil jen těsně vedle levé tyče hostující klece!
     
    31:56
    Stalberg doslova vletěl s pukem do útočného pásma, kde se dostal do zakončení z mezikruží, ale Lehtonen jeho nebezpečnou střelu vyrazil mimo dosah hostů.
     
    28:16
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars opět unikají do vedení! Ničuškin ze svého obranného pásma vyslal do rychlého úniku JAMIEHO BENNA, který uháněl společně se Seguinem dva na jednoho a domácí kapitán nakonec vyřešil celou situaci svou střelou a puk prošel Rinnemu mezi jeho betony. Asistence: Valerij Ničuškin, Brenden Dillon.
     
    26:08
    Stalberg ujížděl už zcela sám na Lehtonena, ale hostujícího útočníka dokázal dojet Daley, jenž poté čistě odzbrojil hráče Nashvillu.
     
    21:22
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predators velice rychle vyrovnávají stav utkání! Hosté se nacpali do svého útočného pásma, kde nakonec domácí celek dal Smithovi za svou bránou až moc prostoru, odkud nakonec nahrál mezi kruhy, kde byl zcela volný GABRIEL BOURQUE, jenž svou pohotovou střelou prostřelil Lehtonena. Asistence: Craig Smith, Shea Weber.
     
    19:24
    Seguin dokázal najít pěknou křižnou přihrávkou na pravé straně připraveného Ničuškina, kterého však skvěle vychytal přesunující se Rinne v bráně Preds.
     
    16:56
    Je tu první vyloučení v utkání, když je na dvě minuty za sekání vyloučen domácí Jamie Benn (DAL), a Nashville si ta zahraje svou první přesilovou hru.
     
    08:56
    Nashville ujížděl dva na jednoho, kde nakonec Clune nahrál svému kolegovi Nystromovi, jehož však dokázal skvělým přesunem vychytat Lehtonen.
     
    02:27
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars se ujímají rychle vedení! Fiddler zavezl kotouč do útočného celku a domácí tým začal střídat, a tak si do útočného pásma sjel ALEX GOLIGOSKI, jenž dostal kotouč na hranici pravého kruhu, odkud se svou střelou prostřelil Rinneho. Asistence: Vernon Fiddler, Colton Sceviour.

    Jan Matúš

    Góly a asistencie: 3. Goligoski (Fiddler, Sceviour), 29. Ja. Benn (Ničuškin, Dillon), rozh. náj. Seguin – 22. Bourque (Smith, Weber), 51. Bourque (Gaustad)


    Dallas Stars: Lehtonen (Thomas) – Goligoski, Daley, Dillon, Jo. Benn, Gončar, Nemeth – Ja. Benn, Seguin, Ničuškin – Roussel, Eakin, Garbutt – Horcoff, Fiddler, Sceviour – Cole, Jeffrey, Chiasson.
    Nashville Predators: Rinne (Hutton) – Josi, Weber, Jones, Bartley, Ekholm, Ellis – Cullen, Fisher, Hornqvist – Bourque, Järnkrök, Smith – Spaling, Wilson, Stalberg – Clune, Gaustad, Nystrom.

    Rozhodca: Rooney, Devorski – McElman, Cameron.

    Diváci: 16 219