Ufa – Metallurg Magnitogorsk 0:1 (kon.)
koniec
HC Salavat Julajev Ufa
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Metallurg Magnitogorsk
Streda 09.04.2014, 15:00Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ufe sa už nepodarilo nič vymyslieť a tak tento zápas skončil futbalovým výsledkom 0:1. O jediný presný zásah stretnutia sa postaral v druhej tretine Antipin. Pred domácim zápasom sa tak Metallurg dostal do veľmi dobrej východiskovej pozície, pred sebou má tri mečbaly, či využije už ten prvý, sa dozviete aj v našom prenose, na ktorého sledovanie vás už teraz pozývam. Na dnes je to z mojej strany všetko, prajem ešte pekný zvyšok dnešného dňa. Ďakujem za pozornosť. (17:07:57)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Domáci sa v samom závere dostali k puku a ešte to vyskúšajú. Stavia na úplne riziko, Vasilevskij ide von z brány a na miesto neho vybehol na ľad piaty korčuliar.
     
    59:00
    Do konca riadnej hracej doby ostáva posledná minúta. Metallurg si ide za tretím víťazstvom v tejto sérii.
     
    58:09
    Kajgorodov svojim hákovaním pravdepodobne definitívne pochoval všetky nádeje domáceho tímu na zvrat zápasu. Metallurg dohrá zápas v početnej prevahe, samozrejme, ak ju predtým nevyužije.
     
    58:00
    Ruka hlavného rozhodcu je vztýčená, Magnitogorsk veľmi umne a skúsene kombinuje v šestici v obrannom pásme súpera. Hostia sa nikam neženú.
     
    56:50
    Dlhú prihrávku z obrannej tretiny zachytili hokejisti Metallurgu ešte v strednom pásme. Ani za súčasného stavu sa Magnitogorsk neuchyľuje k bráneniu strednej časti klziska piatimi hráčmi, hostia aktívne napádajú.
     
    55:50
    Sergej Mozjakin odviedol v útočnom pásme opäť parádnu robotu. Za svätyňou Ufy bol v obkľúčení trojice protihráčov, aj napriek tomu však puk udržal a stihol vybojovať aj buly v útočnom pásme.
     
    55:00
    Posledných päť minút riadnej hracej doby, podarí sa domácim vyrovnať ?
     
    54:20
    Jediný strelec doterajšieho priebehu zápasu Viktor Antipin naštartoval svoje motory ešte v obrannej tretine svojho tímu, zbavil sa atakujúcich protihráčov a svoju individuálnu akciu zakončil nebezpečnou strelou, po ktorej puk zadunel na zadnom mantineli!
     
    53:40
    Ufa nevie trestať fauly súpera, ani z tejto presilovej hry nedokázala vyťažiť tak dôležitý a prepotrebný presný zásah. Ak domáci tento zápas stratia, určite bude ich chabá efektivita počas presiloviek udávaná ako jeden z hlavných dôvodov neúspechu.
     
    53:15
    Strela, ktorú Makarov vyprodukoval okamžite po prekročení modrej čiary nemohla Košečkina vyviesť z pohodovej atmosféry. Brankár hostí si na konto pripísal jednoduchý zákrok.
     
    53:00
    Domáci to v útočnom pásme poriadne roztočili, Mironov mohol strieľať, zbytočne však ešte volil prihrávku na Tomáša Záborského. Z celej akcie napokon nič nebolo.
     
    51:40
    Hráč Metallurgu pokračujú vo svojej nedisciplinovanosti, len aby ich to ešte neskôr nemrzelo. Ďalšiu presilovku Ufe svojim faulom daroval Kazjonov, ktorý sa previnil držaním. Tréner Magnitky len neveriacky krútil hlavou, ťažko povedať či nad zákrokom svojho zverenca alebo verdiktom rozhodcov.
     
    50:20
    Hostia len jednoduchým spôsobom vytečovali puk do stredného pásma, kde sa puku ujal Brent Sopel. Obranca zo skúsenosťami z NHL rozohráva domácu akciu.
     
    49:24
    Platonov je späť na ľadovej ploche, Metallurg Magnitogorsk môže čeliť útočným nájazdom súpera v pätici.
     
    49:00
    Domáci dnes mali k dispozícii už slušný počet presiloviek, no zatiaľ nedokázali využiť ani jednu z nich, aj tá aktuálna sa už pomaly, ale isto chýli ku svojmu koncu.
     
    48:00
    Obrovská šanca domácich ostala nevyužitá! Mironov využil fakt, že Metallurg bol v zadných radoch rozhodený, dostal sa z dobrej pozície do zakončenia, ktorý vyrazil Košečkin len ku Kajgorodovi, no ten nedokázal doraziť puk do siete!

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 35. Viktor Antipin (Jan Kovář, Sergej Mozjakin)


    HC Salavat Julajev Ufa: Vasilevskij An. – Zubarev, Koltsov, Višnevskij, Isangulov, Kulda, Vasilevskij Al., Proškin, Sopel, Mirnov, Makarov, Mereškin Chlystov, Stepanov, Pihlstrom, Kajgorodov, Dubravskij, Slepyšev, Gluchov, Hartikainen, Záborský.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin – Lee, Antipin, Malenkich, Birjukov, Tereščenko, Ibragimov, Chabarov – Mozjakin, Pare, Timkin, Zaripov, Platonov, Brent, Osala, Kazjonov, Kosov, Malinovskij, Junkov, Potechin, Kovář .

    Rozhodca: Olenin, Anisimov – Začarenkov, Sadovnikov