Tottenham – Sunderland 5:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
5:1 (1:1)
Sunderland AFC
Pondelok 07.04.2014, 21:00 • White Hart Lane (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Tottenham dal gól!
    Katastrofa Sunderlandu neprestáva ani v nadstavenom čase. Keby sa hralo ešte nejakých päť minút, tak by sme sa zrejme dočkali i tenisového výsledku. Rohový kop Eriksena Vito Mannone nezasiahol. Lopta prepadla až ku Kaboulovi, ktorý sklepával Adebayorovi. Ten nezasebčil a prihral lepšie postavenému GYLFIMU SIGURDSSONOVI. Ten z piatich metrov prekonáva rozhodeného gólmana hostí, ktorých výkon sa už blíži k fiasku.
     
    88
    Tim Sherwood sa nebál predviesť frajerinu, keď na trávnik poslal mladučkého Srba Miloša Veljkovića. Flek mu pustil Paulinho.
     
    86
    Tottenham dal gól!
    Nabudení Kohúti pridávajú i posledný klinec do rakvy Mačiek. Dlhá lopta vpred opäť našla neistého Wesa Browna, ktorý hlavičkoval iba ku Kaneovi. Ten sa efektnou kľučkou zbavil mizerného Verginiho a po jeho prestrelení Mannoneho sa už lopta kotúľala do siete. Pred dobiehajúcim Gardnerom však EMMANUEL ADEBAYOR nenechal nič na náhodu a loptu dorazil do siete. 4:1 a na White Hart Lane je vymaľované.
     
    84
    Od výborne hrajúceho Aarona Lennona to bolo navyše všetko. Na nejakých desať minút ho nahradí jeho krajan Andros Townsend.
     
    82
    Po prvýkrát strieda i Tim Sherwood, ktorý sťahuje Nacera Chadliho. Ten si pripísal asistenciu na ten posledný gól. Na jeho miesto príde Sigurdsson.
     
    78
    Tottenham dal gól!
    Man of the match and season CHRISTIAN ERIKSEN podčiarkuje svoje parádne predstavenie. Po dvoch gólových asistenciách sa dočkal i gólu. Akciu začal na polovici Adebayor, ktorý pred šestnástkou prihrával na Chadliho. Ten nabíjal dánskemu hrdinovi, ktorý pálil z nejakých dvadsiatich metrov. Jeho pokus ešte jemne tečoval Bardsley, čim loptu poslal presne k ľavej žrdi. Mannone si na ňu ešte siahol, ale mimo priestoru troch žrdí ju nevytesnil.
     
    73
    Niečo vyše pätnásť minút pred koncom prichádzajú vôbec prvé striedania. Ihrisko opustí dvojica Cuéllar a Cattermole. Hore ide Scocco a Craig Gardner.
     
    59
    Tottenham dal gól!
    HARRY KANE, ktorý dnes debutuje v základnej zostave Spurs, pridáva k svojmu výkonu povestnú čerešničku a Kohútom sa darí obrat! Na ľavej strane to bol fenomenálny Christian Eriksen, ktorý je rozhodne najlepším hráčom Tottenhamu. Opäť ho nedokázal zastaviť Vergini a po Dánovom centri pre zmenu chyboval Wes Brown. Ten si mladého anglického útočníka bránil nedostatočne a mladý debutant už z piatich metrov v koncovke problém nemal.
     
    43
    Tú hlavný rozhodca vyťahuje až teraz. Jej adresátom je bitkár Lee Cattermole. Tomu pred šestnástkou odskočila lopta a Kanea za žiadnu cenu nenechal vojsť do vápna. Po ostrej kose voči karte protestovať nebude.
     
    35
    Defenzíva Black Cats zatiaľ rozhodne nestojí na pevných nohách. Na pravej strane sa okolo Cuéllara šikovne prešmykol Aaron Lennon. Ten našprintoval až do vápna, odkiaľ prihrával pred bránku. Vito Mannone na loptu nedosiahol a dezorientovaný Bardsley nachystal pozíciu Adebyorovi. Togský útočník s tým sám nerátal a nedokázal tak včas zareagovať. Mannone jeho nedôraznú koncovku zblízka chytá.
     
    28
    Tottenham dal gól!
    Kohúti sa z dvoch či troch doterajších sľubných príležitostí nepresadili, ale teraz sa už konečne dočkali. Akciu dostal na vyšší level kto iný, než Christian Eriksen. Ten na ľavej strane vykúpal v kľučkách Verginiho i Bridcutta a následne odcentroval do šestnástky. Na hranici malého vápna nabiehal osamotený EMMANUEL ADEBAYOR, ktorý Mannonemu bruchom nedal šancu. Ten z bezprostrednej vzdialenosti zasiahnuť nedokázal. Vyrovnané!
     
    26
    Na ľavej strane sa spod tlaku šikovne vymanil Fabio Borini, ktorý následne obišiel i Vlada Chirichesa a loptu si už stihol nachystať i na strelu. Z nejakých dvadsiatich metrov dlho neváhal a zakončil na bližšiu tyč. Tam však úradovala pravačka Llorisa, ktorý s vypätím všetkých síl vyráža na rohový kop. Sunderland taktiež dokáže pohroziť.
     
    22
    Totteham predviedol vtipný signál, no vyrovnanie ani teraz neprichádza. Christian Eriksen rozohrával spred šestnástky voľný kop. Namiesto očakávanej strely však prihrával na os ihriska, kde veľmi nepríjemne zakončoval Kyle Naughton. Jeho prízemná pumelica letela tesne mimo ľavej žrde. Vito Mannone si môže vydýchnuť.
     
    21
    Christian Eriksen sa šikovne predieral pozdĺž vápna. Dnuka sa však nedostal, no Marcos Alonso ho zastavil nedovolene. Žltá karta bola logickým vyústením.
     
    19
    Pozor však na druhú stranu, kde bolo takmer vyrovnané! Z pravej strany posielal zaujímavý center Kyle Naughton, ktorým však našiel iba Wesa Browna. Ten odvrátil za šestnástku, odkiaľ pálil Chiriches. Jeho zrazená strela pristála až na kopačkách debutanta v základe Kanea. Ten však zo siedmich metrov pohotovo zasahujúceho Mannoneho neprestrelil. Chýbalo tomu lepšie umiestnenie.
     
    17
    Sunderland AFC dal gól!
    Obrovská a detinská hrubica Tottenhamu znamená šokujúce vedenie Čiernych Mačiek! Vlad Chiriches na pravej strane obstaral vhadzovanie. Pre rozohrávku si vybral brankára Llorisa, ktorý mu však vracal veľmi ležérne. Situáciu už neuhasil ani rumunský stopér, ktorý namiesto Kaboula prihrával iba na kopačky súpera. Nejakých dvadsať metrov od bránky si loptu prebral LEE CATTERMOLE, ktorý využil odkrytú bránku a loptu poslal presne k pravej žrdi. Lloris sa tam už vrátiť nestihol.
     
    15
    Skóre sa však mohlo meniť i na druhej strane! Na pravej čiare operoval agilný Adam Johnson, ktorého musel Rose faulovať. Štandardnú situáciu z okraja šestnástky rozohrával sám faulovaný Johnson. Jeho center sa orientoval na zadnú žrď, kde z piatich metrov zakončoval Wes Brown. Jeho výborná hlavička letela do Llorisovho protipohybu, no ľavú žrď lopta len tesne minula.
     
    6
    Tottenham po rohovom kope ešte nezakončil, no následne sa Mannone musel natiahnuť. Black Cats odvrátili loptu do strany, kde si ju našiel Christian Eriksen. Ten prakticky od pravej postrannej čiary skúsil filigrantský oblúčik, ktorý nabral famóznu trajektóriu a takmer zapadol pod brvno. Ono, lopta by tam aj padala, avšak gólman hostí si to postrážil a vyrazil nad.

    Erik Farkaš

    Góly: 28. Adebayor, 59. Kane, 78. Eriksen, 86. Adebayor, 90+2. Sigurdsson – 17. Cattermole

    Karty:   21. Alonso (SUN), 43. Cattermole (SUN)


    Tottenham Hotspur: Lloris – Naughton, Chiricheş, Kaboul (C), Rose – Lennon, Chadli, Paulinho, Eriksen – Adebayor, Kane
    Náhradníci: Friedel – Townsend, Sigurdsson, Sandro, Fryers, Bentaleb, Veljkovič
    Manažér: Tim Sherwood

    Sunderland AFC: Mannone – Vergini, Brown (C), Cuéllar – Bardsley, Bridcutt, Cattermole, Ki, M. Alonso – A. Johnson – Borini
    Náhradníci: Ustari – S. Larsson, C. Gardner, Wickham, Colback, O´Shea, Scocco
    Manažér: Gus Poyet

    Rozhodca: Lee Mason – S. Bennett, I. Hussin – M. Dean