Tottenham – Sunderland 5:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
5:1 (1:1)
Sunderland AFC
Pondelok 07.04.2014, 21:00 • White Hart Lane (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vitajte na White Hart Lane, kde je na programe pondelňajšia dohrávka 33. kola anglickej Premier League.

    Na sever Londýna prichádza posledné mužstvo ligovej tabuľky. Čierne Mačky na záchranu strácajú už sedem bodov, čo pri ich súčasnom bodovom trende nie je málo. Na sedemnásty Norwich však majú až tri stretnutia k dobru!
    V optimálnej pohode sa nenachádza ani Tottenham, ktorý po dlhom období opustil pohárové miestenky. Pre návrat dnes bude potrebovať zvíťaziť. Obom tak ide o veľa, no tešiť sa bude maximálne jeden.

    Tabuľkové postavenie:

    7. Tottenham: 17 – 5 – 10; skóre 40:44; body 56
    20. Sunderland: 6 – 7 – 17; skóre 28:48; body 25

    Forma:

    Tottenham: P – V – R – P – P – P
    Sunderland: P – P – P – R – P – P

    Ani Tim Sherwood nedokázal Spurs nakopnúť a po počiatočnej eufórii sa Kohúti vracajú k mizernej výkonnosti. Prvé kolo FA Cup-u (Arsenal 0:2), štvrťfinále Capital One Cup-u (West Ham United 1:2) a osemfinále Európskej ligy UEFA (Benfica Lisabon 1:3 a 2:2). To je súčet pohárových nezdarov mužstva zo severu Londýna. Príliš slávne to už nevyzerá ani v Premier League.
    V posledných štyroch stretnutiach Premier League totiž Kohúti prehrali až trikrát na nulu! Aj preto neprekvapí fakt, že sa môžu stať len štvrtým celkom v histórii Premier League, ktorý sa v TOP 6 umiestní s negatívnym skóre! Ich tohtosezónnych desať prehier je navyše už teraz viacej, než v ktorejkoľvek z prechádzajúcich troch.

    Sunderland si v ostatných pohároch počínal o niečo slávnejšie. Okrem štvrťfinále FA Cup-u (Hull City 0:3) si totiž zahral jedno finále vo Wembley. Vrchol Capital One Cup-u však nezvládol. Favorizovaným Citizens podľahol 1:3. Prioritou však naďalej zostáva zotrvanie medzi elitou. Na to potrebujú v troch dohrávkach získať minimálne sedem bodov.
    To by však mohol byť väčší problém, než by sa mohlo zdať. Black Cats z posledných šiestich ligových stretnutí vyťažili jediný bodík (Crystal Palace)! Navyše v tejto sérii sa presadili len trikrát. Čierne Mačky sa však celkovo presadzujú len veľmi ťažko. Až 46,4% svojich gólov zaznamenali po štandardných situáciách, čo je najviac v lige. Hra AFC skrátka veľa radosti neprináša.

    Vzájomné zápasy:

    07.12.2013; Sunderland – Tottenham 1:2
    (A. Johnson – Paulinho, O´Shea/VG)

    19.05.2013; Tottenham – Sunderland 1:0
    (Bale)

    29.12.2012; Sunderland – Tottenham 1:2
    (O´Shea – Cuéllar (VG), Lennon)

    07.04.2012; Sunderland – Tottenham 0:0

    18.12.2011; Tottenham – Sunderland 1:0
    (Pavlyuchenko)

    12.02.2011; Sunderland – Tottenham 1:2
    (A. Gyan – M. Dawson, Kranjčar)

    Spurs v posledných siedmich meraniach síl so Sunderlandom neprehrali. Dnes budú navyše naháňať štvrtú výhru v rade.
    Na White Hart Lane sa Sunderland z posledných devätnástich výjazdov radoval len raz. O výhre 2:1 v auguste 2008 rozhodol Djibril Cissé.

    Absencie:

    Kohútom sa dnešným zápasom vracia až trojica uzdravených hráčov. Okrem Chirichesa a Paulinha i ofenzívny spasiteľ Adebayor.
    Ešte týždeň si naň bude musieť počkať dvojica obrancov Jan Vertonghen a Kyle Walker. Okrem nich nemôže nastúpiť ani Capoue, Lamela a Soldado.

    Na druhej strane takéto problémy s maródkou nemajú. Na sever Londýna neodcestuje len Steven Fletcher a gólman Keiren Westwood.

    Obe mužstvá sa nachádzajú v nelichotivej situácii. Jedno z nich sa však môže dočkať víťazného vykúpenia.
    Tabuľkové postavenie favorizuje domácich, no Sunderland pre záchranu urobí všetko. Rozhodne tak môžeme očakávať poriadne nabité stretnutie.
     
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris – Naughton, Chiricheş, Kaboul (C), Rose – Lennon, Chadli, Paulinho, Eriksen – Adebayor, Kane
    Náhradníci: Friedel – Townsend, Sigurdsson, Sandro, Fryers, Bentaleb, Veljkovič
    Manažér: Tim Sherwood

    Sunderland AFC: Mannone – Vergini, Brown (C), Cuéllar – Bardsley, Bridcutt, Cattermole, Ki, M. Alonso – A. Johnson – Borini
    Náhradníci: Ustari – S. Larsson, C. Gardner, Wickham, Colback, O´Shea, Scocco
    Manažér: Gus Poyet

    Rozhodca: Lee Mason – S. Bennett, I. Hussin – M. Dean.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop pondelňajšej dohrávky je už minulosťou. Obstaral ho Sunderland, ktorý dnes nastupuje v žltých dresoch. Kohúti v bielej sade sprava-doľava.
     
    2
    Zápas na White Hart Lane začína očakávanou oťukávačkou. Stretnutie nerozprúdili ani dva zbytočné fauly na polovici ihriska.
     
    3
    Marcos Alonso sa ako prvý pokúsil o zaujímavý center do vápna, ktorý bol však zrazený Naughtonom a doputoval tak iba k Llorisovi.
     
    4
    Na loptu si už siahol i Vito Mannone, ktorý musel pokryť center práve od Naughtona. Taliansky gólman to taktiež zvládol bez problémov.
     
    5
    Paulinho na pravej strane otvoril priestor pre Lennona, ktorý vnikol do vápna a pokúsil sa prihrať pod seba. Tam však v sklze zasahoval Alonso. Rohový kop.
     
    6
    Tottenham po rohovom kope ešte nezakončil, no následne sa Mannone musel natiahnuť. Black Cats odvrátili loptu do strany, kde si ju našiel Christian Eriksen. Ten prakticky od pravej postrannej čiary skúsil filigrantský oblúčik, ktorý nabral famóznu trajektóriu a takmer zapadol pod brvno. Ono, lopta by tam aj padala, avšak gólman hostí si to postrážil a vyrazil nad.
     
    8
    Pochopiteľne tak nasledoval rohový kop, po ktorom sa však už domáce zakončenie nekonalo. Do bezpečia odvrátil Wes Brown.
     
    10
    Tottenham však pokračuje v aktivite a momentálne je lepším celkom. Sunderland sa potrebuje chytiť nejakou akciou.
     
    12
    Tá sa však zatiaľ nekoná. Na ľavej strane operoval aktívny Christian Eriksen, ktorý cez Verginiho neodcentroval, ale získal aspoň rohový kop.
     
    13
    Vo vzduchu však výborne zapracoval dnešný kapitán Brown. I po druhýkrát sa mu podarilo ustrážiť obrovitého Adebayora.
     
    15
    Skóre sa však mohlo meniť i na druhej strane! Na pravej čiare operoval agilný Adam Johnson, ktorého musel Rose faulovať. Štandardnú situáciu z okraja šestnástky rozohrával sám faulovaný Johnson. Jeho center sa orientoval na zadnú žrď, kde z piatich metrov zakončoval Wes Brown. Jeho výborná hlavička letela do Llorisovho protipohybu, no ľavú žrď lopta len tesne minula.
     
    16
    V ofenzíve sa opäť objavili domáci hráči. Po Chadliho vysunutí sa do koncovky dostával Adebayor, ktorý však ťažil z ofsajdu.
     
    17
    Sunderland AFC dal gól!
    Obrovská a detinská hrubica Tottenhamu znamená šokujúce vedenie Čiernych Mačiek! Vlad Chiriches na pravej strane obstaral vhadzovanie. Pre rozohrávku si vybral brankára Llorisa, ktorý mu však vracal veľmi ležérne. Situáciu už neuhasil ani rumunský stopér, ktorý namiesto Kaboula prihrával iba na kopačky súpera. Nejakých dvadsať metrov od bránky si loptu prebral LEE CATTERMOLE, ktorý využil odkrytú bránku a loptu poslal presne k pravej žrdi. Lloris sa tam už vrátiť nestihol.
     
    19
    Pozor však na druhú stranu, kde bolo takmer vyrovnané! Z pravej strany posielal zaujímavý center Kyle Naughton, ktorým však našiel iba Wesa Browna. Ten odvrátil za šestnástku, odkiaľ pálil Chiriches. Jeho zrazená strela pristála až na kopačkách debutanta v základe Kanea. Ten však zo siedmich metrov pohotovo zasahujúceho Mannoneho neprestrelil. Chýbalo tomu lepšie umiestnenie.
     
    21
    Christian Eriksen sa šikovne predieral pozdĺž vápna. Dnuka sa však nedostal, no Marcos Alonso ho zastavil nedovolene. Žltá karta bola logickým vyústením.
     
    22
    Totteham predviedol vtipný signál, no vyrovnanie ani teraz neprichádza. Christian Eriksen rozohrával spred šestnástky voľný kop. Namiesto očakávanej strely však prihrával na os ihriska, kde veľmi nepríjemne zakončoval Kyle Naughton. Jeho prízemná pumelica letela tesne mimo ľavej žrde. Vito Mannone si môže vydýchnuť.
     
    24
    Pozor i na druhú stranu, kde Ki prihrával na Boriniho. Ten sa už rútil sám na Llorisa, no nad koncovkou rozmýšľať nemusel. Ofsajd.
     
    25
    No a v ofenzíve opäť Tottenham. Emanuel Adebayor sa vo vápne dostal do zaujímavej pozície, no mieril z nej len nad.
     
    26
    Na ľavej strane sa spod tlaku šikovne vymanil Fabio Borini, ktorý následne obišiel i Vlada Chirichesa a loptu si už stihol nachystať i na strelu. Z nejakých dvadsiatich metrov dlho neváhal a zakončil na bližšiu tyč. Tam však úradovala pravačka Llorisa, ktorý s vypätím všetkých síl vyráža na rohový kop. Sunderland taktiež dokáže pohroziť.
     
    28
    Tottenham dal gól!
    Kohúti sa z dvoch či troch doterajších sľubných príležitostí nepresadili, ale teraz sa už konečne dočkali. Akciu dostal na vyšší level kto iný, než Christian Eriksen. Ten na ľavej strane vykúpal v kľučkách Verginiho i Bridcutta a následne odcentroval do šestnástky. Na hranici malého vápna nabiehal osamotený EMMANUEL ADEBAYOR, ktorý Mannonemu bruchom nedal šancu. Ten z bezprostrednej vzdialenosti zasiahnuť nedokázal. Vyrovnané!
     
    30
    A už mohlo byť i otočené. Na pravej strane sa šikovne prekľučkoval Aaron Lennon, ktorý následne posielal strielaný center do vápna. Mannone si ho ale postrážil.
     
    31
    Takmer každá akcia dnešného zápasu je i zakončená. Tentokrát sa o to postaral Danny Rose, ktorý skraja šestnástky mieril mimo.
     
    32
    Zatiaľ sa nezaujatí priaznivci nemôžu sťažovať. Skutočne sledujeme úžasné stretnutie vo vysokom tempe.
     
    33
    Ďalšia výborná kolmica od Eriksena si tentokrát našla Kanea. Ten sa už-už zbavoval Mannoneho, no v poslednej chvíli sklzom zasiahol Cuéllar.
     
    34
    Po zásahu španielskeho stopéra nasledoval rohový kop, ktorý Spurs rozohrali nakrátko. Adebayor však následne o loptu prišiel.
     
    35
    Defenzíva Black Cats zatiaľ rozhodne nestojí na pevných nohách. Na pravej strane sa okolo Cuéllara šikovne prešmykol Aaron Lennon. Ten našprintoval až do vápna, odkiaľ prihrával pred bránku. Vito Mannone na loptu nedosiahol a dezorientovaný Bardsley nachystal pozíciu Adebyorovi. Togský útočník s tým sám nerátal a nedokázal tak včas zareagovať. Mannone jeho nedôraznú koncovku zblízka chytá.
     
    36
    Harry Kane sa zatiaľ na hrote iba oťukáva. Tentokrát si mladý útočník nedal pozor na ofsajdovú líniu, čo si všimol i postranný rozhodca.
     
    37
    Adebayorovi zatiaľ futbal chutí. Tentokrát sa ľahkým oblúčikom snažil nachytať Mannoneho, ktorý si to však postrážil.
     
    38
    Adam Johnson si na pravej strane narážal loptu s Bardsleym, no posledná prihrávka smerovala až na gólmana Llorisa.
     
    39
    Sunderland sa po tých aktívnych minútach dostal do veľkých problémov a tempo momentálne dirigujú hráči Spurs.
     
    40
    Vergini kopí chybu za chybou. Po zbytočnom faule na Paulinha bude nasledovať nebezpečný priamy kop z dvadsiatich metrov.
     
    41
    Christian Eriksen však z dvadsiatich metrov napálil loptu iba do dobre postaveného múru. Toto si zaslúžilo lepšiu koncovku.
     
    42
    Fabio Borini schytal ostrý šlapák na stehno, ktorým ho zasiahol Kaboul. Lee Mason trochu prekvapivo neťahal žltú kartu.
     
    43
    Tú hlavný rozhodca vyťahuje až teraz. Jej adresátom je bitkár Lee Cattermole. Tomu pred šestnástkou odskočila lopta a Kanea za žiadnu cenu nenechal vojsť do vápna. Po ostrej kose voči karte protestovať nebude.
     
    44
    Pochopiteľne tak nasledovala nebezpečná štandardka pre Eriksena. Ten už múrik obstrelil, ale rovnako to platilo aj o pravej žrdi.
     
    45
    V závere úvodného dejstva tu bude ešte jedna štandardka pre Sunderland. Z vyše dvadsiatich metrov ju rozohrá Borini.
     
    45+1
    Jeho pokus zrazil dobre postavený múr a následný Johnsonov center na hranici malého vápna odhlavičkoval vracajúci sa Adebayor.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo dnešnej dohrávky prinieslo výborný futbal. Na oboch stranách sa rodila jedna šanca za druhou. Aktívnejší však predsa len boli domáci, ktorí však inkasovali ako prví. Vďaka Adebayorovi sa im podarilo aspoň vyrovnať. V druhom polčase si teda želajme rovnako atraktívnu hru.

    Začíname už o 22:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Vitajte späť na severe Londýna, kde budeme pokračovať bezo zmien personálneho osadenstva. Úvodný výkop druhej časti obstarali Spurs.
     
    47
    Hostia nám dokonale predviedli, ako sa dá pokaziť protiútok. Po Borniho prihrávke Alonsovi zobral loptu Johnson a Španielovi následne prihrával do ofsajdu.
     
    48
    Nacer Chadli v strede ihriska pustil ľahkú loptu, z čoho sa pokúsil ťažiť Adam Johnson. Jeho obstrel spoza vápna však letel podstatne mimo.
     
    49
    Borini následne rozdával doprava na Cattermolea, ktorého však zašil a Rose nechal loptu doputovať až za bránkovú čiaru. Sunderland začína aktívnejšie, ale i nepresnejšie.
     
    50
    Danny Rose si krátko na to pripísal i druhý dobrý zákrok v krátkom slede. V rohu ihriska tentokrát odzbrojil Boriniho.
     
    51
    Adam Johnson bol následne v rohu ihriska faulovaý. Poskytnutú štandardku si sám rozohral, no center poslal iba na Kaboula.
     
    52
    Harry Kane sa vo vápne šikovne odpútaval od Bardsleyho, ktorá ho i jemne zatiahol, no penalta sa asi správne kopať nebude.
     
    53
    Lee Mason domácim poskytol iba rohový kop, ktorý však tak nebezpečný nebol. Do bezpečia odvracal bojovník Cattermole.
     
    54
    Opakovaný záber nám ukazuje, že po Bardsleyho zákroku sa možno penalta kopať mohla. Masonove rozhodnutie je však to najdôležitejšie.
     
    55
    Aaron Lennon šikovne prehadzoval do šance Adebayorovi, ktorý sa už dostával k zakončeniu, no zo strany mu do toho vletel Marcos Alonso. Parádny zákrok ľavonohého Španiela.
     
    56
    Tottenham opäť začína preberať iniciatívu. Dlhá lopta na Kanea zamestnala i Mannoneho, ktorý pred ním boxoval včas.
     
    57
    Rýchlosť Aarona Lennona však na slimačiu defenzívu Black Cats rozhodne platí. Po šikovnej prihrávke do vápna mohol zakončovať Eriksen, pred ktorým však hasil Ki.
     
    58
    Tribúny na White Hart Lane začínajú ožívať. Domáci si uvedomujú, že ich milovaný klub potrebuje podporu.
     
    59
    Tottenham dal gól!
    HARRY KANE, ktorý dnes debutuje v základnej zostave Spurs, pridáva k svojmu výkonu povestnú čerešničku a Kohútom sa darí obrat! Na ľavej strane to bol fenomenálny Christian Eriksen, ktorý je rozhodne najlepším hráčom Tottenhamu. Opäť ho nedokázal zastaviť Vergini a po Dánovom centri pre zmenu chyboval Wes Brown. Ten si mladého anglického útočníka bránil nedostatočne a mladý debutant už z piatich metrov v koncovke problém nemal.
     
    61
    Harry Kane však má i nepríjemnejšie starosti. Opäť sa ocitol v súboji s Brownom. Medzi oboma borcami došlo k nepríjemnému stretu hlavami.
     
    62
    Kluboví lekári Tottenhamu absolvovali rýchlokurz šitia. Harry Kane má na hlave tržnú ranu, z ktorej krváca. To isté však platí aj o Brownovi.
     
    63
    Oba tímy tak zatiaľ budú pokračovať o desiatich. Uvidíme, či sa po tomto dočkáme i prvých striedaní v dnešnom stretnutí.
     
    64
    Venujme sa však hre, kde pokračovala ofenzíva Spurs. Christan Eriksen sa do vápna nepretlačil, no následný Naughtonov pokus znamená roh.
     
    65
    Center od rohovej zástavky už sledovala i dvojica Kane a Brown. Bol to práve skúsený stopér Mačiek, kto odvrátil do bezpečia.
     
    66
    Po dlhšom čase sa v ofenzíve pripomenuli i hostia. Ki sa pokúsil vysunúť Johnsona, no lopta sa dokotúľala iba k Llorisovi.
     
    67
    Ofenzívne pohnútky Sunderlandu by rozhodne neboli od veci. Akoby si totiž ani neuvedomovali, že sú to oni, kto prehráva.
     
    68
    Ďalšiu strelu zo strednej vzdialenosti vyprodukoval Paulinho, ale aj jeho pokus znamenal iba roh. Ten odvracal Vergini.
     
    69
    Aaron Lennon sa prostredníctvom bicykla odpútal od Verginho a z okraja šestnástky nebezpečne vystrelil. V páde však loptu zasiahol obetavý Cuéllar.
     
    70
    Do konca stretnutia zostáva iba posledných dvadsať minút, no napriek tomu sme ešte stále nestriedali. A to sa na trávniku nachádzajú i dvaja zošití hráči.
     
    71
    Zaujímavá akcia po osi Lennon-Eriksen-Kane, no koncovka z toho nebola. Na hranici šestnástky parádne zasiahol Cuéllar.
     
    72
    Aaron Lennon vletel do vápna ako raketa a od bránkovej čiary prihrával pod seba na Kanea. Ten však druhý gól nepridáva. Opäť ho zablokoval Cattermole.
     
    73
    Niečo vyše pätnásť minút pred koncom prichádzajú vôbec prvé striedania. Ihrisko opustí dvojica Cuéllar a Cattermole. Hore ide Scocco a Craig Gardner.
     
    74
    Ignacio Scocco to okamžite po svojom nasadení skúsil veľmi pohotovo. Z hranice šestnástky však mieril iba do bočnej siete.
     
    75
    Adam Johnson v rohu ihriska trápil Rosea, ktorý ho zozadu poslal k zemi a Čierne Mačky budú rozohrávať akýsi skrátený roh.
     
    76
    Tradične ho rozohrával Adam Johnson, ktorý však vyprodukoval iba pretiahnutý center, ktorý doputoval až za postrannú čiaru.
     
    77
    Zaujímavá idea od Gardnera, ktorý prepúšťal prihrávku na Boriniho. Od Johnsona však lopta doputovala iba ku kapitánovi Kaboulovi.
     
    78
    Tottenham dal gól!
    Man of the match and season CHRISTIAN ERIKSEN podčiarkuje svoje parádne predstavenie. Po dvoch gólových asistenciách sa dočkal i gólu. Akciu začal na polovici Adebayor, ktorý pred šestnástkou prihrával na Chadliho. Ten nabíjal dánskemu hrdinovi, ktorý pálil z nejakých dvadsiatich metrov. Jeho pokus ešte jemne tečoval Bardsley, čim loptu poslal presne k ľavej žrdi. Mannone si na ňu ešte siahol, ale mimo priestoru troch žrdí ju nevytesnil.
     
    80
    Parádne stretnutie hrá i Harry Kane, ktorý to opäť skúšal veľmi pohotovo. Z okraja šestnástky však strieľal iba do stredu.
     
    81
    Na druhej strane zaujímavá parketa pre striedajúceho Scocca. Ten však rumunského stopéra Vlada Chirichesa neprestrelil.
     
    82
    Po prvýkrát strieda i Tim Sherwood, ktorý sťahuje Nacera Chadliho. Ten si pripísal asistenciu na ten posledný gól. Na jeho miesto príde Sigurdsson.
     
    83
    Tottenham sa ešte púšťa do zdecimovanej defenzívy Mačiek. Lennon však opäť iba vytĺkol defenzívne bloky Sunderlandu.
     
    84
    Od výborne hrajúceho Aarona Lennona to bolo navyše všetko. Na nejakých desať minút ho nahradí jeho krajan Andros Townsend.
     
    85
    Gus Poyet už s vyrovnaním nepočíta a viac-menej už rozmýšľa nad ďalším programom. Ten bude pre Sunderland pekelný.
     
    86
    Tottenham dal gól!
    Nabudení Kohúti pridávajú i posledný klinec do rakvy Mačiek. Dlhá lopta vpred opäť našla neistého Wesa Browna, ktorý hlavičkoval iba ku Kaneovi. Ten sa efektnou kľučkou zbavil mizerného Verginiho a po jeho prestrelení Mannoneho sa už lopta kotúľala do siete. Pred dobiehajúcim Gardnerom však EMMANUEL ADEBAYOR nenechal nič na náhodu a loptu dorazil do siete. 4:1 a na White Hart Lane je vymaľované.
     
    88
    Tim Sherwood sa nebál predviesť frajerinu, keď na trávnik poslal mladučkého Srba Miloša Veljkovića. Flek mu pustil Paulinho.
     
    89
    Sherwoodovi sa už niet čomu čudovať. Tottenham vedie o tri góly a jeden prekvapivý ťah mu už vyšiel. Kane je strelcom víťazného gólu.
     
    90
    Martin Atkinson ešte zbytočne naťahuje trápenie Sunderlandu. K záveru stretnutia pridáva ešte päť nadstavených minút.
     
    90+2
    Tottenham dal gól!
    Katastrofa Sunderlandu neprestáva ani v nadstavenom čase. Keby sa hralo ešte nejakých päť minút, tak by sme sa zrejme dočkali i tenisového výsledku. Rohový kop Eriksena Vito Mannone nezasiahol. Lopta prepadla až ku Kaboulovi, ktorý sklepával Adebayorovi. Ten nezasebčil a prihral lepšie postavenému GYLFIMU SIGURDSSONOVI. Ten z piatich metrov prekonáva rozhodeného gólmana hostí, ktorých výkon sa už blíži k fiasku.
     
    90+4
    Tim Sherwood prežíva radostné stretnutie. Po dlhej sérii mizerných výsledkov má konečne aj on dôvod na radosť.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Hosťom sa s favoritom stretnutia darilo držať krok len v prvom polčase. Ani jednogólové vedenie im však k bodom nepostačilo. V druhom polčase bola ich ofenzíva nulová, čo Spurs dokonale využili. Po štyroch vrcholoch efektivity sa domáci radujú z triumfu o štyri góly. Kohúti sa vďaka tomu vracajú na šieste miesto. Sunderland zostáva na samom chvoste ligovej tabuľky.

    Z dnešnej dohrávky je to všetko. Na konci je 33. kolo i tento prenos. Ďakujem Vám za pozornosť. (23:03:36)

    Erik Farkaš

    Góly: 28. Adebayor, 59. Kane, 78. Eriksen, 86. Adebayor, 90+2. Sigurdsson – 17. Cattermole

    Karty:   21. Alonso (SUN), 43. Cattermole (SUN)


    Tottenham Hotspur: Lloris – Naughton, Chiricheş, Kaboul (C), Rose – Lennon, Chadli, Paulinho, Eriksen – Adebayor, Kane
    Náhradníci: Friedel – Townsend, Sigurdsson, Sandro, Fryers, Bentaleb, Veljkovič
    Manažér: Tim Sherwood

    Sunderland AFC: Mannone – Vergini, Brown (C), Cuéllar – Bardsley, Bridcutt, Cattermole, Ki, M. Alonso – A. Johnson – Borini
    Náhradníci: Ustari – S. Larsson, C. Gardner, Wickham, Colback, O´Shea, Scocco
    Manažér: Gus Poyet

    Rozhodca: Lee Mason – S. Bennett, I. Hussin – M. Dean