Everton – Arsenal 3:0 (kon.) | West Ham – Liverpool 1:2 (kon.)
koniec
Everton FC
3:0 (2:0)
Arsenal FC
Nedeľa 06.04.2014, 14:30 • Goodison Park (Liverpool) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90
    Mikel Arteta zbytočne dohrával Barkleyho. Baines mu rozhodne mal čo povedať. To isté platilo i Atkinsonovi. Bývalý hráč Toffees navyše za reči uvidel i žltú kartu. Jednoznačne negatívny hrdina tohto zápasu.
     
    87
    Futbalový syn Didiera Drogbu opúšťa hraciu plochu. Romelu Lukaku odviedol penzum práce, ktorú si osladil gólovým zásahom. V závere ho nahradí Katalánec Gerard Deulofeu.
     
    86
    Chudobnému i z hrnca vykypí... Alex Oxlade-Chamberlain predviedol nádhernú akciu, ktorá však znížením nekončí. Mladý anglický krídelník si z ľavej strany naviedol loptu na stred ihriska a spoza šestnástky nádherne vypálil. Tim Howard na loptu dosiahol len končekmi prstov, ktorými ju vytiahol na brvno! Nádherný moment z oboch strán.
     
    80
    Obrovský potlesk smeruje na adresu Stevena Naismitha, ktorý sa v posledných týždňoch nachádza v obrovskom laufe. Na jeho miesto naskočí Aiden McGeady.
     
    71
    Ešte pred ním však striedame. Olivier Giroud sa dnes presadiť nedokázal a dvadsať minút pred koncom ho preto nahrádza krajan Yaya Sanogo.
     
    66
    Arséne Wenger sa už na to nemohol pozerať a pripravil hneď dvojstriedanie. Namiesto dua Podolski-Flamini prišiel Oxlade-Chamberlain a navrátilec Aaron Ramsey.
     
    61
    Everton FC dal gól!
    Domáci počas úvodnej štvrťhodiny druhého dejstva iba vyčkávali, no rozhodne nemusia ľutovať. Udreli totiž v tom najsprávnejšom momente. Kevin Mirallas odčinil svoje prechádzajúce zmätky. Na polovici ihriska odzbrojil Sagnu a okamžite sa stredom ihriska pustil vpred. Pred šestnástkou prihrával na Naismitha, ktorý však zblízka Szczesneho neprestrelil. Poľský brankár však opäť vyrážal iba pred seba, kde jeho obrana priestor nevyčistila. Mirallas sa dostal i k dorážke a aj za prispenia teču MIKELA ARTETU zvyšuje do odkrytej bránky na 3:0!
     
    53
    Kevin Mirallas však teraz svojich spoluhráčov dostal do prekérnej situácie a hosťom sa takmer podarilo znížiť. Belgický krídelník najskôr výborne odzbrojil Sagnu, s ktorým sa vracal až od polovice ihriska. Následne si však hodil loptu do vlastného vápna, kde ho odzbrojil Giroud. Ten však z piatich metrov Howarda neprekonal. Americký brankár vybehol včas a zblízka francúzskeho forwarda vychytal.
     
    44
    Agresívny pressing Evertonu už nevydržal Mathieu Flamini, ktorý si však počínal v rozpore s pravidlami. Po podrazení Stevena Naismitha uvidel žltú kartu.
     
    40
    Kanonieri konečne vystrelili na bránku, aj keď zatiaľ ešte nie ostrými. Po ľavej strane zaútočil Nacho Monreal, ktorý vo vápne hľadal Girouda. Ten sa však práve ideálne nezorientoval a lopta sa odrazila iba pod neho. Na hranici šestnástky z druhe vlny dobiehal Podolski, ktorý ponúkol parádny halfvolej. Ten síce padal presne pod brvno, no Howard zareagoval včas a efektnou parádou vyráža nad.
     
    34
    Everton FC dal gól!
    Delá Kanonierov sú dnes upchaté a liverpoolske Karamelky Wengerovi nechutia. Rýchly protiútok Evertonu na polovici ihriska vyšperkoval Kevin Mirallas, ktorý z prvej vysunul svojho krajana s vražedným inštinktom. ROMELU LUKAKU si loptu prebral na pravej strane, odkiaľ sa pozdĺž šestnástky predral cez brániacu trojicu a z osi ihriska nechytateľne vypálil. Lopta smerovala presne k pravej žrdi, Szczesny sa naťahoval márne. Toffees vyhrávajú už o dva góly!
     
    31
    Wojciech Szczęsny musel ísť na zem i po následnom rohovom kope a tentokrát sa rozhodne zapotil viacej. Everton rozohrával na krátko, k lopte sa dostal Kevin Mirallas, ktorý si to na okraji šestnástky narovnal na strelu. Z ľavej strany sa snažil poľského brankára nachytať na bližšej žrdi, no gólman Arsenalu bol pri nej včas a v poslednom momente vyrazil na ďalší rohový kop.
     
    14
    Everton FC dal gól!
    Toffees sa na dvakrát presadili a Goodison Park je po prvýkrát na nohách! Akcia pritom začala problémami v defenzíve. Coleman si nerozumel so Stonesom a požiar musel hasiť až gólman Howard. Ten ale poslal loptu až na Bainesa, ktorý potiahol akciu po ľavej strane. Spred šestnástky posielal nádhernú kolmicu na Lukakua, ktorý sa pred poľským brankárom ocitol úplne osamotený. Szczesny síce jeho prízemný obstrel vykopol, no lopta sa odrazila iba k STEVENOVI NAISMITHOVI, ktorý doráža do odkrytej bránky. 1:0 pre Karamelky!
     
    9
    Leon Osman má nad okom tržnú ranu a Roberto Martínez na jeho návrat čakať nebude. Už po desiatich minútach posiela na trávnik Rossa Barkleyho, ktorého zranené lýtko chcel dneska šetriť.
     
    7
    Arsenal sa na pravej strane nadýchol k rýchlemu protiútoku. Arteta vysunul Sagnu, no toho pri postrannej čiare zostrelil Leon Osman. Martin Atkinson vyťahuje prvú žltú kartu v zápase.
     
    2
    Tak toto mohol byť úvod ako hrom. Toffees k otvoreniu skóre veľa nechýbalo. Na ľavej strane loptu vhadzoval do hry Leighton Baines. Pre rozohrávku si vybral Leona Osmana. Ten si loptu spracoval na prsia a z okraja šestnástky pohotovo vypálil. Jeho halfvolej sa krútil smerom k vzdialenejšej šibenici, ale Osmanov banán šiel napokon tesne nad. Úvodné šťastie pre Szczesneho.

    Erik Farkaš

    Góly: 14. Naismith, 34. Lukaku, 61. Arteta (vla.)

    Karty:   7. Osman (EVE) – 44. Flamini (ARS), 90. Arteta (ARS)


    Everton FC: Howard – Coleman, J. Stones, Distin, Baines – J. McCarthy, Barry – Naismith, Osman (C), Mirallas – Lukaku
    Náhradníci: Joel Robles – Hibbert, McGeady, Gerard Deulofeu, Barkley, Garbutt, Alcáraz
    Manažér: Roberto Martínez

    Arsenal FC: Szczęsny – Sagna, Mertesacker, Vermaelen (C), Monreal – Flamini, Arteta – Cazorla, Rosický, Podolski – Giroud
    Náhradníci: Viviano – Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Y. Sanogo, Jenkinson, Källström, Bellerín
    Manažér: Arsène Wenger

    Rozhodca: Martin Atkinson – P. Kirkup, D. Bryan – M. Jones