Everton – Arsenal 3:0 (kon.) | West Ham – Liverpool 1:2 (kon.)
koniec
Everton FC
3:0 (2:0)
Arsenal FC
Nedeľa 06.04.2014, 14:30 • Goodison Park (Liverpool) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    61
    Everton FC dal gól!
    Domáci počas úvodnej štvrťhodiny druhého dejstva iba vyčkávali, no rozhodne nemusia ľutovať. Udreli totiž v tom najsprávnejšom momente. Kevin Mirallas odčinil svoje prechádzajúce zmätky. Na polovici ihriska odzbrojil Sagnu a okamžite sa stredom ihriska pustil vpred. Pred šestnástkou prihrával na Naismitha, ktorý však zblízka Szczesneho neprestrelil. Poľský brankár však opäť vyrážal iba pred seba, kde jeho obrana priestor nevyčistila. Mirallas sa dostal i k dorážke a aj za prispenia teču MIKELA ARTETU zvyšuje do odkrytej bránky na 3:0!
     
    34
    Everton FC dal gól!
    Delá Kanonierov sú dnes upchaté a liverpoolske Karamelky Wengerovi nechutia. Rýchly protiútok Evertonu na polovici ihriska vyšperkoval Kevin Mirallas, ktorý z prvej vysunul svojho krajana s vražedným inštinktom. ROMELU LUKAKU si loptu prebral na pravej strane, odkiaľ sa pozdĺž šestnástky predral cez brániacu trojicu a z osi ihriska nechytateľne vypálil. Lopta smerovala presne k pravej žrdi, Szczesny sa naťahoval márne. Toffees vyhrávajú už o dva góly!
     
    14
    Everton FC dal gól!
    Toffees sa na dvakrát presadili a Goodison Park je po prvýkrát na nohách! Akcia pritom začala problémami v defenzíve. Coleman si nerozumel so Stonesom a požiar musel hasiť až gólman Howard. Ten ale poslal loptu až na Bainesa, ktorý potiahol akciu po ľavej strane. Spred šestnástky posielal nádhernú kolmicu na Lukakua, ktorý sa pred poľským brankárom ocitol úplne osamotený. Szczesny síce jeho prízemný obstrel vykopol, no lopta sa odrazila iba k STEVENOVI NAISMITHOVI, ktorý doráža do odkrytej bránky. 1:0 pre Karamelky!

    Erik Farkaš

    Góly: 14. Naismith, 34. Lukaku, 61. Arteta (vla.)

    Karty:   7. Osman (EVE) – 44. Flamini (ARS), 90. Arteta (ARS)


    Everton FC: Howard – Coleman, J. Stones, Distin, Baines – J. McCarthy, Barry – Naismith, Osman (C), Mirallas – Lukaku
    Náhradníci: Joel Robles – Hibbert, McGeady, Gerard Deulofeu, Barkley, Garbutt, Alcáraz
    Manažér: Roberto Martínez

    Arsenal FC: Szczęsny – Sagna, Mertesacker, Vermaelen (C), Monreal – Flamini, Arteta – Cazorla, Rosický, Podolski – Giroud
    Náhradníci: Viviano – Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Y. Sanogo, Jenkinson, Källström, Bellerín
    Manažér: Arsène Wenger

    Rozhodca: Martin Atkinson – P. Kirkup, D. Bryan – M. Jones