Everton – Arsenal 3:0 (kon.) | West Ham – Liverpool 1:2 (kon.)
koniec
Everton FC
3:0 (2:0)
Arsenal FC
Nedeľa 06.04.2014, 14:30 • Goodison Park (Liverpool) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.
     
    Vitajte v Goodison Parku, kde nás čaká zrejme vrchol celého 33. kola anglickej Premier League.

    V modrej časti Liverpoolu je na programe pikantná priama bitka o štvrté miesto, ktoré umiestnenému celku zaručuje účasť v predkole budúcoročnej edície Ligy majstrov. Everton stráca na štvrtý Arsenal 4 body, no okrem dnešného „šesťbodového" duelu má k dispozícii i jednu dohrávku.
    V prípade dvoch triumfov sa tak automaticky posunie na vysnenú štvrtú priečku. Proti Arsenalu, ktorý nevyhral už trikrát v rade, by to ísť mohlo. Gunners už pustili z rúk ligový titul. Stratia i účasť v Champions league?

    Tabuľkové postavenie:

    5. Everton: 17 – 9 – 5; skóre 49:31; body 60
    4. Arsenal: 19 – 7 – 6; skóre 56:37; body 64

    Forma:

    Everton: V – V – V – V – P – V
    Arsenal: R – R – P – V – R – V

    Sezóna 2004/05 a veľký boom v meste Liverpool. Reds dokráčali na samý vrchol európskeho futbalu, keď vo finále Ligy majstrov zdolali v strhujúcom stretnutí milánske AC (z 0:3 na 4:3 po rozstrele). Červení sa však natoľko sústredili na európske konfrontácie, že im už nezostávalo veľa síl na Premier League. To využil ich sused z Goodison Parku, ktorý dokráčal až na štvrté miesto. Champions League si príliš neužil a po dvoch prehrách v predkole (Villarreal dvakrát 1:2) sa s ňou rozlúčil.
    Po deviatich rokoch tak môže prísť veľký návrat. V ceste mu stojí len Arsenal. Dnes na Karamelky čaká zápas o všetko. Prichádza však v tej najsprávnejšej dobe. Toffees totiž vyhrali už päťkrát v rade, čo sa im naposledy podarilo ešte novembri 2002!
    Navyše z doterajších 45 možných bodov doma udržali až 36 (ako jediný tu vyhral Sunderland).

    Do devätnástich kôl tohto ročníka Arsenal vstupoval z pozície ligového lídra. Ani to mu však v konečnom účtovaní na titul stačiť nebude. Na prelome rokov sa totiž zranil kľúčový hráč jesene Aaron Ramsey a po tom, čo najskôr výkonnostne padol, ho na maródku nasledoval i Mesut Ozil. Bez výdatnej pomoci svojho špílmachra začali Kanonieri zakopávať a okrem straty vedúcej pozície zrejme odstúpili i zo závodov o titul. S Ligou majstrou sa rozlúčili už v osemfinále (Bayern Mníchov 0:2 a 1:1) s Capital One Cup-om v štvrťfinále (Bradford 1:2) a poslednou šancou na trofej tak zostáva FA Cup.
    Ešte o niečo dôležitejší však bude boj o štvrtú priečku. Gunners sa ale vo „veľkých" zápasoch príliš nedarí. Zo stretnutí s TOP 7 Premier League bral trinásť bodov z 33 možných. Podobne vyzerá i pohľad na momentálnu formu. Z posledných 30 možných bodov získal Arsenal len trinásť.

    Vzájomné zápasy:

    08.03.2014; Arsenal – Everton 4:1 (ŠF FA Cup)
    (2x Giroud, Ozil, Arteta – Lukaku)

    08.12.2013; Arsenal – Everton 1:1
    (Ozil – Deulofeu)

    16.04.2013; Arsenal – Everton 0:0

    28.11.2012; Everton – Arsenal 1:1
    (Fellaini – Walcott)

    21.03.2012; Everton – Arsenal 0:1
    (Vermaelen)

    10.12.2011; Arsenal – Everton 1:0
    (van Persie)

    Everton nevyzrel na Gunners už štrnásť stretnutí po sebe. Posledné tri konfrontácie však skončili deľbou bodov.
    Toffees sa naposledy radovali ešte 18. marca 2007. Jediný gól v Goodison Parku strelil Andrew Johnson. Mikel Arteta v tom zápase hral ešte za Karamelky.

    Absencie:

    Ross Barkley by po minulotýždňovom drobnom zranení mal byť k dispozícii. Neplatí to už o dôležitej dvojici Jagielka a Pienaar, ktorá sa nestihla dať do stopercentného poriadku.
    Darron Gibson si na svoj návrat bude musieť počkať ešte mesiac. Na listine dlhodobo zranených tak doplní trojicu Arouna Koné, Lacina Traoré a Bryan Oviedo.

    Preťažená maródka hostí by sa dnes mala odľahčiť o 2-4 hráčov. S určitosťou sa vracia Ramsey s Monrealom. K dispozícii by už mala byť i dvojica Gibbs a Gnabry.
    Budúci víkend by sa mal vrátiť i stopér Koscielny. O ďalší týždeň zas Mesut Ozil. Krátko na to by ho mal nasledovať i Jack Wilshere. Zrejme do konca sezóny je vyradená trojica Diaby, Miyaichi a Walcott.

    Pri týchto mega-vypätých dueloch je veľmi ťažké predpokladať akýkoľvek výsledok. Čo možno očakávať je napumpovaná bitka o každý centimeter ihriska. Tento súboj je akýmsi finále o Ligu majstrov. Preto zrejme ani jedno mužstvo nebude vyčkávať a pustí sa do hry.
    My sa na to môžeme len tešiť a priať si čo najviac gólových vzplanutí. Vzrušujúcim stretnutím Vás bude sprevádzať Erik Farkaš.
     
    Úvodné zostavy:

    Everton FC: Howard – Coleman, J. Stones, Distin, Baines – J. McCarthy, Barry – Naismith, Osman (C), Mirallas – Lukaku
    Náhradníci: Joel Robles – Hibbert, McGeady, Gerard Deulofeu, Barkley, Garbutt, Alcáraz
    Manažér: Roberto Martínez

    Arsenal FC: Szczęsny – Sagna, Mertesacker, Vermaelen (C), Monreal – Flamini, Arteta – Cazorla, Rosický, Podolski – Giroud
    Náhradníci: Viviano – Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Y. Sanogo, Jenkinson, Källström, Bellerín
    Manažér: Arsène Wenger

    Rozhodca: Martin Atkinson – P. Kirkup, D. Bryan – M. Jones.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Bitka o Ligu majstrov práve začala! Jej úvodný výkop obstaral Everton v modrej sade dresov. Hostia v červenom zľava-doprava.
     
    2
    Tak toto mohol byť úvod ako hrom. Toffees k otvoreniu skóre veľa nechýbalo. Na ľavej strane loptu vhadzoval do hry Leighton Baines. Pre rozohrávku si vybral Leona Osmana. Ten si loptu spracoval na prsia a z okraja šestnástky pohotovo vypálil. Jeho halfvolej sa krútil smerom k vzdialenejšej šibenici, ale Osmanov banán šiel napokon tesne nad. Úvodné šťastie pre Szczesneho.
     
    3
    Pozor však i na druhú stranu, kde po Rosického kolmici zakončoval Podolski. Jeho prízemný pokus letel tesne mimo ľavej žrde.
     
    4
    Zápas v Goodison sa nám pekne rozbieha. Sme iba v samom úvode a už sme videli dve sľubné šance na oboch stranách.
     
    5
    Lukas Podolski sa na ľavom okraji šestnástky dostal k ďalšej streleckej príležitosti, no tentokrát mieril podstatne horšie.
     
    6
    Na druhej strane tu bol rýchly protiútok Toffees. Naismith pred vápnom prihrával do strany na Mirallasa, ktorého však Gibbs stihol zablokovať.
     
    7
    Arsenal sa na pravej strane nadýchol k rýchlemu protiútoku. Arteta vysunul Sagnu, no toho pri postrannej čiare zostrelil Leon Osman. Martin Atkinson vyťahuje prvú žltú kartu v zápase.
     
    8
    Leon Osman sa len s problémami dvíha na nohy. Aha, tak teraz to už vidím... Pri kontakte so Sagnom si rozťal obočie.
     
    9
    Leon Osman má nad okom tržnú ranu a Roberto Martínez na jeho návrat čakať nebude. Už po desiatich minútach posiela na trávnik Rossa Barkleyho, ktorého zranené lýtko chcel dneska šetriť.
     
    10
    Pozor na druhú stranu, kde sa po Artetovom dlhom pase dostával ku koncovke Podolski. Postranný rozhodca mu však odmával ofsajd.
     
    11
    Tento pokus od Flaminiho už platil, ale Howarda vystrašiť nemohol. Francúzsky stredopoliar spoza šestnástky zakončoval iba do stredu.
     
    12
    V ofenzívnej akcii sa ocitol i Everton. Mirallas prehadzoval na Lukakua, ktorý sa taktiež nachádzal v postavení mimo hru.
     
    13
    Mikela Artetu na svojom bývalom domovskom stánku privítal Steven Naismith. Ani po jeho druhej ostrej kose sa karta neťahá.
     
    14
    Everton FC dal gól!
    Toffees sa na dvakrát presadili a Goodison Park je po prvýkrát na nohách! Akcia pritom začala problémami v defenzíve. Coleman si nerozumel so Stonesom a požiar musel hasiť až gólman Howard. Ten ale poslal loptu až na Bainesa, ktorý potiahol akciu po ľavej strane. Spred šestnástky posielal nádhernú kolmicu na Lukakua, ktorý sa pred poľským brankárom ocitol úplne osamotený. Szczesny síce jeho prízemný obstrel vykopol, no lopta sa odrazila iba k STEVENOVI NAISMITHOVI, ktorý doráža do odkrytej bránky. 1:0 pre Karamelky!
     
    16
    Pozor i pred bránku Tima Howarda, kam loptu posielal Podolski. Distin ju posielal iba za seba, no tam vyčistil priestor Baines.
     
    17
    Leighton Baines pokračuje vo svojej tradičnej aktivite. Na ľavej strane tentokrát vykúpal Sagnu, ktorý ale stačil odvrátiť na roh.
     
    18
    Ten rozohrával Kevin Mirallas, ktorého center však pristál až za bránkovou čiarou. Nikto z hlavičkujúcich hráčov na loptu nedosiahol.
     
    19
    Rosický šikovne prihrával na Flaminiho, ktorý však na jeho ponuku nedokázal zareagovať a na výbornú navyše zasahoval Distin.
     
    20
    Bainesov center spôsobil ďalší rozruch. Tentokrát preletel klbkom hráčov a z druhej strany tak mohol zakončovať Coleman. Jeho pokus ešte zľahka tečoval Naismith, no Szczesneho nezaskočil.
     
    21
    Na druhej strane zas centroval Sagna, na ktorého ponuku najlepšie reagoval Giroud. Loptu však iba jemne lízol a do siete ju tak neumiestnil.
     
    22
    Everton naďalej pokračuje vo svojej aktivite. Tentokrát ju mierne pribrzdil Naismithov faul na polovici súpera. Toffees sa však Kanonierov neboja.
     
    23
    Konečne sa na ofenzívny výpad odhodlal i Monreal, ktorý však centroval iba na Distina. On i Baines loptu púšťali a na kraji ihriska sa lopty zmocnil až Barkley.
     
    24
    Everton rozpumpoval ďalšiu priamočiaru akciu, na ktorej konci bol Mirallas. Belgický krídelník ale pálil iba do stredu bránky.
     
    25
    Modrí sa ale všetky svoje akcie snažia zakončiť, čo je rozhodne sympatické, ale taktiež i nesmierne účinné.
     
    26
    Kombinácie Gunners zatiaľ nemajú takú rýchlosť a ľahkosť. Stredová dvojka Karameliek ich zatiaľ stíha zbierať.
     
    27
    Rozhodca ešte predtým dohováral Bainesovi, ktorý pri ľavej postrannej čiare pomasíroval Cazorlove členky. Zaobišlo sa to ale bez karty.
     
    28
    Nuž nedá sa nič iné, než konštatovať, že Arsenal zatiaľ drží loptu častejšie, no ďaleko nebezpečnejším celkom je Everton.
     
    29
    Deklaroval to i Kevin Mirallas, ktorý na zadnej žrdi zahliadol Lukakua. Belgická spolupráca však neklapla, center bol privysoký.
     
    30
    Snáď po prvýkrát sa nám predviedol i Ross Barkley, ktorý z uhlu takmer nachytal Szczesneho. Ten však vykopol pred seba a Sagna následne odvrátil na roh.
     
    31
    Wojciech Szczęsny musel ísť na zem i po následnom rohovom kope a tentokrát sa rozhodne zapotil viacej. Everton rozohrával na krátko, k lopte sa dostal Kevin Mirallas, ktorý si to na okraji šestnástky narovnal na strelu. Z ľavej strany sa snažil poľského brankára nachytať na bližšej žrdi, no gólman Arsenalu bol pri nej včas a v poslednom momente vyrazil na ďalší rohový kop.
     
    32
    Ten sa už domácim nepodaril. Lopta síce letela na Stonesa, pred ktorým však odvracal vysokánsky Per Mertesacker.
     
    33
    Rovnaká štandardná situácia sa kopala i na druhej strane. Po Stonesovom zaváhaní mohol zakončovať Giroud, no ten pod tlakom nevystrelil.
     
    34
    Everton FC dal gól!
    Delá Kanonierov sú dnes upchaté a liverpoolske Karamelky Wengerovi nechutia. Rýchly protiútok Evertonu na polovici ihriska vyšperkoval Kevin Mirallas, ktorý z prvej vysunul svojho krajana s vražedným inštinktom. ROMELU LUKAKU si loptu prebral na pravej strane, odkiaľ sa pozdĺž šestnástky predral cez brániacu trojicu a z osi ihriska nechytateľne vypálil. Lopta smerovala presne k pravej žrdi, Szczesny sa naťahoval márne. Toffees vyhrávajú už o dva góly!
     
    36
    Arsenal sa zatiaľ nechytá a teraz to už bude mať extrémne ťažké. Domácich nechali rozohrať a tí teraz po ihrisku doslova lietajú.
     
    37
    Lukaku sa futbalom naďalej baví. Na pravej strane sa odpútal od nevýrazného Monreala a opäť pálil na vzdialenejšiu žrď. Tentokrát ju minul.
     
    38
    Bezfarebný výkon nepodáva len Nacho Monreal, ale i celý Arsenal. Najväčší vzruch zatiaľ vyvolala Podolskeho strela tesne mimo.
     
    39
    Tá však prišla ešte v úvodnej desaťminútovke. Od vtedy sa Arsenal presadzuje len veľmi ťažko. Uvidíme, čo ďalej...
     
    40
    Kanonieri konečne vystrelili na bránku, aj keď zatiaľ ešte nie ostrými. Po ľavej strane zaútočil Nacho Monreal, ktorý vo vápne hľadal Girouda. Ten sa však práve ideálne nezorientoval a lopta sa odrazila iba pod neho. Na hranici šestnástky z druhe vlny dobiehal Podolski, ktorý ponúkol parádny halfvolej. Ten síce padal presne pod brvno, no Howard zareagoval včas a efektnou parádou vyráža nad.
     
    41
    Následný rohový kop už vzrušenie nepriniesol. Situáciu upokojil Distin a Everton môže podnikať ďalší ofenzívny výpad.
     
    42
    Domáca snaha nebola márna. Pred šestnástkou sa nádherne uvoľnil Naismith, ktorý vo vápne padol. Penalta sa však nepíska.
     
    43
    Everton teraz urputne bojuje, aby hostí nepustil do zápasu. Toffees sú nesmierne variabilným mužstvom a toto je taktiež jedným z jeho štýlov.
     
    44
    Agresívny pressing Evertonu už nevydržal Mathieu Flamini, ktorý si však počínal v rozpore s pravidlami. Po podrazení Stevena Naismitha uvidel žltú kartu.
     
    45
    Rozhodcovská štvorica na čele s Martinom Atkinsonom pridáva ešte štyri nadstavené minútky. Pôjdeme na prestávku za stavu 2:0?
     
    45+1
    Karamelky však bezradných hostí k ničomu nepúšťajú a do kabín zrejme pôjdeme za domáceho dvojgólového vedenia.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo v Goodison Parku prinieslo zaujímavý futbal, no hostia si príliš nezahrali. Everton ide neohrozene za štvrtým miestom. Posúvajú ho tam zatiaľ góly Naismitha a Lukakua. Arsenal má na vyrovnanie ešte celý druhý polčas, ktorý sľubuje atraktívny futbal.

    Jeho začiatok je na pláne o 15:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Vitajte späť v Goodison Parku, kde je na programe druhý polčas. Vstupujeme doň bez personálnych zmien. Výkop obstaral Arsenal.
     
    47
    Arsenal v druhom polčase má čo dobiehať. Snahu červených odštartoval Rosický, ktorý však Cazorlovi presne neprihral. Rozohrávať môže Howard.
     
    48
    Gunners od úvodu druhej polky kombinujú. To však na góly nestačí, veď v úvodnom dejstve mali 11-percentnú prevahu v držaní lopty.
     
    49
    Toto už o niečo nádejnejšie bolo. Zľava posielal strielaný center Monreal, ktorý sa však skrútil mimo ľavej žrde.
     
    50
    Cazorla na hranici šestnástky trafil McCarthyho ruku, no Martin Atkinson púšťa hru ďalej. Druhý Španielov center taktiež úspech nepriniesol.
     
    51
    Po prvýkrát sa dlhšou kombináciou chytá i vedúci Everton. Ten v úvode druhej časti zatiaľ iba vyčkával.
     
    52
    Naismith na ľavej strane prihrával pod seba na Barryho. Ten mu následne loptu vo vápne vracal, no škótsky krídelník bol pridržaný Vermaelen.
     
    53
    Kevin Mirallas však teraz svojich spoluhráčov dostal do prekérnej situácie a hosťom sa takmer podarilo znížiť. Belgický krídelník najskôr výborne odzbrojil Sagnu, s ktorým sa vracal až od polovice ihriska. Následne si však hodil loptu do vlastného vápna, kde ho odzbrojil Giroud. Ten však z piatich metrov Howarda neprekonal. Americký brankár vybehol včas a zblízka francúzskeho forwarda vychytal.
     
    54
    Chybičku vo vápne spravil i Stones. Následne zakončoval Santi Cazorla, ale jeho obstrel zo šestnástky ľavú žrď minul.
     
    55
    Polčasová prestávka domácim viac uškodila, než pomohla. Akoby sa pretrhla ich niť a zatiaľ sa do príležitostí dostáva len Arsenal.
     
    56
    Na druhej strane sa to snažil zmeniť Lukaku, ktorý si chcel zopakovať gólovú situáciu. Nastrelil však práve Naismitha.
     
    57
    Martin Atkinson zatiaľ posudzuje toto stretnutie veľmi citlivo. Kartu nevytiahol ani po Barryho faule na Artetu. Tempu zápasu to rozhodne pomáha.
     
    58
    Hráči sa namiesto protestov sústreďujú na futbal. Rovnako to platilo aj o Giroudovi, ktorý predlžoval Cazorlov center. Lopta ale pristála iba u Howarda.
     
    59
    Tomáš Rosický si na súperovej polovici počínal nedovolene a hráči Arsenal sa tak pripravujú o ďalšiu príležitosť zaútočiť.
     
    60
    To sa naopak podarilo Lukakuovi, ktorý si na pravej strane povodil Vermaelena. Ten odvrátil aspoň za postrannú čiaru.
     
    61
    Everton FC dal gól!
    Domáci počas úvodnej štvrťhodiny druhého dejstva iba vyčkávali, no rozhodne nemusia ľutovať. Udreli totiž v tom najsprávnejšom momente. Kevin Mirallas odčinil svoje prechádzajúce zmätky. Na polovici ihriska odzbrojil Sagnu a okamžite sa stredom ihriska pustil vpred. Pred šestnástkou prihrával na Naismitha, ktorý však zblízka Szczesneho neprestrelil. Poľský brankár však opäť vyrážal iba pred seba, kde jeho obrana priestor nevyčistila. Mirallas sa dostal i k dorážke a aj za prispenia teču MIKELA ARTETU zvyšuje do odkrytej bránky na 3:0!
     
    64
    Nie je to dobré... Arséne Wenger si to veľmi dobre uvedomuje a len krúti hlavou. Častý to obrázok posledných týždňov v podaní anglickej réžie.
     
    65
    Everton v ďalšom útoku, ktorý na ľavej strane ťahal povzbudený Mirallas. Tentokrát však odcentroval iba k Mertesackerovi.
     
    66
    Arséne Wenger sa už na to nemohol pozerať a pripravil hneď dvojstriedanie. Namiesto dua Podolski-Flamini prišiel Oxlade-Chamberlain a navrátilec Aaron Ramsey.
     
    67
    Pre Ramseyho je to prvý súťažný zápas v kalendárnom roku 2014. Prichádza však za maximálne nepriaznivého stavu.
     
    68
    Arsenalu zostáva len dvadsať minút na obrat. Samozrejme, že hostia by dnes brali i remízu, ale i tá je ešte ďaleko.
     
    69
    Zvlášť, keď domáci budú podnikať ďalšie takéto útoky. Barkley dostával dlhú loptu od Barryho, ktorú len tesne nespracoval. Szczesny vybehol včas.
     
    70
    Na ofenzívnom výlete i Seamus Coleman, ktorého však na pravej strane odzbrojil Gibbs. Rohový kop ale z toho bude.
     
    71
    Ešte pred ním však striedame. Olivier Giroud sa dnes presadiť nedokázal a dvadsať minút pred koncom ho preto nahrádza krajan Yaya Sanogo.
     
    72
    Sanogo po prvýkrát pri lopte, no Ramseymu naraziť nedokázal. Francúzova zadovka bola privysoká.
     
    73
    Coleman sa nádhernou pätičkou zbavil Cazorlu a Goodison Park je opäť vo vytržení. Dnes je to nádherný deň pre modrú časť Liverpoolu.
     
    74
    Anglická réžia sa ešte vrátila k predchádzajúcemu gólovému momentu. Ten bol napokon ako vlastný pripísaný Artetovi.
     
    75
    Mikel Arteta teda prežíva hrozitánsky návrat do svojho predchádzajúceho pôsobiska. Vlastný gól to celé len podčiarkol.
     
    76
    Everton pokračuje na súperovej polovici. Napravo sa snažil presadiť Coleman, ale i po druhýkrát ho zablokoval Gibbs.
     
    77
    V druhom dejstve sa už čiastočne odmlčal i Leighton Baines. Toffees to ale vadiť nemusí. Everton už má nahraté.
     
    78
    Naproti štvrtému gólu sa vydal ešte Barkley, ktorého však Mertesacker do vápna nepustil. Karamelky sa okamžite sťahujú pod loptu.
     
    79
    Ak by totiž teraz Arsenal ešte znížil, mohlo by to byť zaujímavé. Momentálne však tomu nič nenasvedčuje a Liverpoolčania poľahky kontrolujú priebeh.
     
    80
    Obrovský potlesk smeruje na adresu Stevena Naismitha, ktorý sa v posledných týždňoch nachádza v obrovskom laufe. Na jeho miesto naskočí Aiden McGeady.
     
    81
    Po dlhom čase mal prácu i mladučký stopér Stones, ktorý ju i tentokrát zvládol. Artetu na pravej strane dopredu nepustil.
     
    82
    Kapitán Phil Jagielka sa pomaly môže začať o svoj post strachovať. Stones sa prezentuje ako veľká nádej do budúcna.
     
    83
    Nahradiť by však predovšetkým mohol Distina, ktorý má už tridsaťšesť rokov. Každopádne, Everton čakajú skvelé roky.
     
    84
    Stretnutie sa už hodnú chvíľu iba dohráva. Arsenal si uvedomuje, že pobabral i ďalší zápas. Boj o Ligu majstrov bude ešte tuhý.
     
    85
    No, tak teraz boli hostia zrejme ukrátení o pokutový kop. Oxlade-Chamberlain padol po kontakte s Barrym a penalta sa pískať dala.
     
    86
    Chudobnému i z hrnca vykypí... Alex Oxlade-Chamberlain predviedol nádhernú akciu, ktorá však znížením nekončí. Mladý anglický krídelník si z ľavej strany naviedol loptu na stred ihriska a spoza šestnástky nádherne vypálil. Tim Howard na loptu dosiahol len končekmi prstov, ktorými ju vytiahol na brvno! Nádherný moment z oboch strán.
     
    87
    Futbalový syn Didiera Drogbu opúšťa hraciu plochu. Romelu Lukaku odviedol penzum práce, ktorú si osladil gólovým zásahom. V závere ho nahradí Katalánec Gerard Deulofeu.
     
    88
    Thomas Vermaelen dostal v súboji poriadne naložené. Po strete s Barrym vyvalil i reklamný panel mimo hracej plochy.
     
    89
    Oxlade-Chamberlain sa dostal ešte k jednej zaujímavej koncovke, ktorá však na Howardovu bránku nemierila.
     
    90
    Mikel Arteta zbytočne dohrával Barkleyho. Baines mu rozhodne mal čo povedať. To isté platilo i Atkinsonovi. Bývalý hráč Toffees navyše za reči uvidel i žltú kartu. Jednoznačne negatívny hrdina tohto zápasu.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica pridáva k tomuto zápasu ešte tri nadstavené minútky. O všetkom podstatnom je však rozhodnuté.
     
    90+2
    Gerard Deulofeu ešte zamiešal so Sagnom a po následnej prihrávke sa mohla kopať penalta i na druhej strane. Preberajúci McGeady ale taktiež faulovaný nebol.
     
    90+3
    Yaya Sanogo dokonca ešte stihol rozvlniť sieť za Howardom, ale pri svojej koncovke ťažil z postavenia mimo hru. Dokonalé podčiarknutie dnešnej mizérie Gunners.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Everton dnes predviedol úžasný výkon, ktorým sa rezolútne prihlásil o Ligu majstrov. Toffees dnes Arsenal na cele čiare prehrali a tri body sú viac než zaslúžené. Arséne Wenger tak bude musieť prekusnúť ďalšie fiasko. Piate Karamelky sa k štvrtým Gunners dotiahli na rozdiel jedného bodu. Nemusím pripomínať, že modrí majú ešte jeden zápas k dobru!

    To je však už iný príbeh. Pre dnešok Vám ďakujem za pozornosť. (16:29:36)

    Erik Farkaš

    Góly: 14. Naismith, 34. Lukaku, 61. Arteta (vla.)

    Karty:   7. Osman (EVE) – 44. Flamini (ARS), 90. Arteta (ARS)


    Everton FC: Howard – Coleman, J. Stones, Distin, Baines – J. McCarthy, Barry – Naismith, Osman (C), Mirallas – Lukaku
    Náhradníci: Joel Robles – Hibbert, McGeady, Gerard Deulofeu, Barkley, Garbutt, Alcáraz
    Manažér: Roberto Martínez

    Arsenal FC: Szczęsny – Sagna, Mertesacker, Vermaelen (C), Monreal – Flamini, Arteta – Cazorla, Rosický, Podolski – Giroud
    Náhradníci: Viviano – Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Y. Sanogo, Jenkinson, Källström, Bellerín
    Manažér: Arsène Wenger

    Rozhodca: Martin Atkinson – P. Kirkup, D. Bryan – M. Jones