B. Bystrica – Nitra 2:5 (kon.)
koniec
HC´ 05 Banská Bystrica
2:5 (2:1, 0:1, 0:3)
HK Nitra
Pondelok 31.03.2014, 17:00 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Nitra sa ujíma v sérii vedenia 3:1!
     
    59:23
    Nitra dala gól!

    Gólová bodka za stretnutím. Do prázdnej bránky dopravil puk RICHARD LELKEŠ. Musíme vyzdvihnúť aj Petra Ordzovenského, ktorý si pripisuje už tretiu asistenciu v dueli.
     
    59:14
    Domáci tréner si vyžiadal oddychový čas. Vhadzovať sa po ňom bude pred Lakosilom.
     
    58:16
    Kalmeba je na striedačke, domáci hrajú powerplay!
     
    55:53
    Nitra dala gól!

    A aj v tomto zápase máme hetrik! Saracino si dnešok dobre zapamätá, pretože už svojou druhou obrovskou hrúbkou daroval puk šikovnému útočníkovi Novákovi, ktorý sa po chybe domáceho obrancu rútil na bránku úplne sám. LUKÁŠ NOVÁK si Kalembu vychutnal a zavŕšil tak hetrik. Bez asistencií.
     
    50:04
    Vylúčenie hostí – Kováčik si odsedí dve minúty na trestnej lavici za nebezpečnú hru so zdvihnotou hokejkou.
     
    49:36
    Nitra dala gól!

    Stümpel to vymyslel parádne a LUKÁŠ NOVÁK predviedol ešte lepšie! Prvý spomínaný dostal puk do pásma a Novák si ho už iba hodil na os ihriska a spoza Saracina nekompromisne zakončil. Asistencia: Jozef Stümpel a Peter Ordzovenský.
     
    48:34
    Kadura ostáva ležať na ľadovej ploche! Bača ho doslova zostrelil a toto muselo byť veľmi bolestivé. Vylučovať sa nebude.
     
    46:13
    Obrovská šanca Banskej Bystrice! po rýchlej priamočiarej akcii sa v útoku k puku dostal Matoušek, ktorý sa pokúšal dorážať puk do siete. Bola to veľká šanca, no napokon skončila úspešnejšie pre Lakosila.
     
    43:46
    Veľké zaváhanie domácich! Bol to zrejme Matoušek, kto zazmätkoval pred vlastným gólmanom a ponúkol puk súperovi, no napokon z toho gól nie je. Na takéto chyby si musia dávať hráči obrovský pozor.
     
    39:57
    Tri sekundy pred koncom ale stále sa je na čo pozerať! Po rýchlom prechode popri ľavom mantineli strieľal Segľa, no jeho tvrdá rana skončila iba v lapačke Kalembu.
     
    39:26
    Neuveriteľný zákrok Kalembu! Nitra to vymyslela parádne a vysunula v útočnej tretine Tománka do zakončenia, no proti nemu bol spomínaný brankár Baranov. Ten vytiahol semafór, za ktorý by sa nemuseli hanbiť ani v NHL.
     
    37:55
    Veľká šanca domácich! Veilleux sa po chybe hostí dostal do zakončenia, zavrel oči a pálil príklepom, no Lakosil to urobil parádne. Vykorčuľoval si z bránky, zmenšil strelecký uhol a puk zneškodnil.
     
    35:20
    Obrovská šanca Nitry! V prečíslení sa do zakončenia dostával Tománek, ale jeho tvrdý pokus o zakončenie bol zrazený na ochrannú sieť. Veľmi dobrý zákrok jedného z domácich obrancov.
     
    33:11
    Veľká šanca Nitry v závere presilovky! Poriadne tvrdá bomba v podaní Lukáša Nováka skončila iba vyrazená nad bránkou, o čo sa postaral Kalemba. Ten opäť poriadne podržal svoj tím.
     
    31:30
    Lelkeš to nemyslel zle! Nacvičená kľučka tohto hráča skončila na betónoch domáceho gólmana, ktorý sa musel mať poriadne na pozore. Kalemba ale všetko zvládol.
     
    31:11
    Nitra bude hrať presilovku! Na trestnú lavicu odchádza za hákovanie Handlovský.
     
    26:50
    Napokon z toho mohol byť gól! Heizera si hosťujúca defenzíva takmer nevšimla, resp. ho dobre nepokryla. Hostia mali ale veľké šťastie, domáci hráč sa napokon k presnej rane nedostal.
     
    25:35
    Hostia sa budú brániť v trojici! Na trestnú odchádza aj König, a to za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    23:47
    Nitra sa bude brániť! Chrenko – hákovanie.
     
    22:39
    Piačka vo veľmi dobrej pozícii! Hosťujúci útočník sa doslova natlačil do bránkoviska a hlava-nehlava sa pokúšal puk poslať do siete, no napokon bol iba zrazený k zemi. Vylučovať sa nebude.
     
    21:49
    Rušné sekundy nekončia! Lakosil musel opäť zasahovať a nemal to určite jednoduché. Táto tretina je opäť pastvou pre oči!
     
    21:06
    Toto bolo veľmi nebezpečné! Domáci mohli byť opäť vo vedení po rýchlom prečíslení, no to napokon skončilo iba tesne vedľa bránky. Lakosil mal aj kus šťastia.
     
    20:26
    Nitra dala gól!

    A je vyrovnané! LUKÁŠ NOVÁK poriadne tvrdo vypálil ponad pravé rameno Kalembu a nekompromisnú ranu zastavila až sieť. O asistenciu sa postaral Peter Ordzovenský.
     
    17:41
    Banská Bystrica dala gól!

    Domáci sú opäť vo vedení! Presilovka im skutočne vyšla, keď domáci hráči úplne vyšachovali hosťujúcu defenzívu, ktorá nevedela kam skôr skočiť. Puk sa napokon ocitol pred opustenou časťou bránky a zakončenie RADOMÍRA HEIZERA tak už nebolo zložité. Asitencie: Richard Rapáč, Petr Kafka.
     
    17:19
    Obrovská šanca domácich! Heizer sa ukážkovo predral pomedzi dvojicu brániacich hráčov a zakončoval priamo do lapačky Lakosila! Nitriansky brankár sa vyznamenal.
     
    16:20
    Nitra sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza Bača za napadnutie.
     
    16:10
    Nitra dala gól!

    A je vyrovnané! Poriadny zmätok bol už pred bránkou Kalembu, ktorý nemal čas zareagovať na množstvo dorážok. Napokon je úspešným strelcom ROMAN TOMÁNEK, ktorý v mele v bránkovisku trafil najlepšie. Alebo možno aj nie, keďže to vyzerá tak, že domáci si puk do siete nešťastne dokopli sami. Situácia bola naozaj veľmi neprehľadná. Asitencie: Jozef Stümpel, Peter Ordzovenský.
     
    15:55
    Puk poskakoval v bránkovisku pred Kalembom! Tománek to skúsil z veľkého uhla a poriadne vystrašil domácich, napokon sa ale dokázali ubrániť.
     
    14:17
    Domáci to opäť poriadne roztočili! Zigo veľmi prudko pálil bezprostredne po buly v útočnej tretine a trafil hlavu nitrianskeho brankára. Trafil úplne presne do Lakosilovej masky a je mierne otrasený, ale bude pokračovať v hre.
     
    13:55
    Banská Bystrica dala gól!

    Presilovka domácich je využitá a autorom gólu nie je nik iný ako hviezdny PETR KAFKA! Ten sa prezentoval krásnou a hlavne dobre mierenou ranou spoza obrany a lapačka Lakosila sa iba márne pokúšala zachytiť tento puk. Asstencia: Petr Macháček.
     
    12:52
    Brániť sa budú aj hostia. Za seknutie odchádza na dve minúty na trestnú lavicu König.
     
    11:06
    Toto bola dobrá šanca hostí! Strela nitrianskeho celku letela iba tesne vedľa bránky a Kalemba sa zaiste poriadne zľakol. Na toto si musia domáci dávať väčší pozor.
     
    09:56
    Domáci sa budú brániť! Kania – dve minúty – podrazenie.
     
    09:19
    Na ľadovej ploche ostáva ležať domáci Matoušek! Za hosťujúcou bránkou došlo k zrážke, ktorá ale vôbec nebola nedovolená. Snáď banskobystrickému centrovi nič vážnejšie nebude.
     
    08:26
    Na opačnej polovici ale veľká šanca domácich! Rosadndič sa poriadne napriahol na útočnej modrej čiare a hosťujúci gólman mal čo robiť, aby puk zachytil.
     
    02:48
    Obrovská šanca hostí! Tománek sa sám predral defenzívou a stíhaný protihráčmi sa rútil na bránku. V rýchlosti sa pokúsil prepáliť Kalembu, ale trafil iba konštrukciu bránky!

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 14. Kafka (Macháček), 18. Heizer (Rapáč, Kafka) – 17. Tománek (Stümpel, Ordzovenský), 21. L. Novák (Ordzovenský), 50. L. Novák (Stümpel, Ordzovenský), 56. L. Novák, 60. Lelkeš (Ordzovenský)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Kalemba – Lepine, Saracino, Macháček, Kania, Rosandič, Bambúch, Predajniansky – Veilleux, White, Handlovský – Kafka, Heizer, Rapáč – Lamper, Zigo, Lunter – Konečný, Matoušek, Kadura
    HK Nitra: Lakosil – Milo, Nádašdi, König, Ordzovenský, M. Novák, Kuzma, Bača, Ďurkech – Lelkeš, Kováčik, J. Ručkay – L. Novák, Stümpel, Tománek – Hrazdíra, Chrenko, Segľa – Piačka, Bajtek, Mráz

    Rozhodca: Baluška, Jonák – Holienka, Valach