B. Bystrica – Nitra 2:5 (kon.)
koniec
HC´ 05 Banská Bystrica
2:5 (2:1, 0:1, 0:3)
HK Nitra
Pondelok 31.03.2014, 17:00 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Nitra môže o svojom postupe do finále rozhodnúť už v stredu 2. apríla o 17:00 na vlastnom klzisku. Pre dnešok je to od nás všetko, ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok večera. (19:35:32)
     
    Je koniec, zápas sa skončil víťazstvom Nitry, ktorá svojho súpera zdolala na pohľad jasne 5:2. Priebeh duelu ale vôbec nebol taký jednoznačný a až záverečná tretina priniesla rozuzlenie otázky o víťazovi. Dnešný zápas patril najmä Lukášovi Novákovi, ktorý svojím hetrikom posiela Nitru k poslednému kroku pred vytúženým finále.
     
    Nitra sa ujíma v sérii vedenia 3:1!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:51
    O všetkom je už rozhodnuté, zápas sa naozaj iba dohráva. Banská Bystrica sa pokúsila ešte ohroziť Lakosila, ale ten dnes už gól neinkasuje. Nitra pomaly začína oslavovať.
     
    59:23
    Ľadová plocha je zahádzaná množstvom predmetov, ktoré tam nemajú čo robiť. Záverečných 37 sekúnd teda bude musieť trochu pokčať, no na výsledku sa už aj tak zrejme nič nezmení.
     
    59:23
    Nitra dala gól!

    Gólová bodka za stretnutím. Do prázdnej bránky dopravil puk RICHARD LELKEŠ. Musíme vyzdvihnúť aj Petra Ordzovenského, ktorý si pripisuje už tretiu asistenciu v dueli.
     
    59:14
    Domáci tréner si vyžiadal oddychový čas. Vhadzovať sa po ňom bude pred Lakosilom.
     
    59:03
    Nitrianski hokejisti puk posielajú z vlastnej obrannej tretiny. Banská Bystrica pôsobí bezradne, dnes už zrejme nič nevymyslí.
     
    58:37
    Domáci hráči sa síce držia v pásme, ale tam im to vôbec nefunguje. Hosťujúca defenzíva pôsobí ako pevná skala, cez ktorú dnes už zrejme nič neprejde.
     
    58:16
    Kalmeba je na striedačke, domáci hrajú powerplay!
     
    57:49
    Situácia sa zopakovala. O osude je už s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodnuté a po dvoch veľkých Saracinových hrúbkach sú Barani úplne skleslí. Ich psychika je na bode mrazu.
     
    57:16
    Nitra puk dokonca zaviezla na opačnú polovicu ľadovej plochy a iba ľahkým nahodením na bránku donútila Kalembu puk podržať. Hosťom v tejto chvíli viac netreba.
     
    56:55
    Veilleux dostal puk do útočnej tretiny. Hostia k nemu ale veľmi dobre a hlavne rýchlo pristúpili a nedovolili mu ani zakončiť, ani prihrávať.
     
    56:24
    A zdá sa, že už je rozhodnuté. takto to Banská Bystrica skutočne hrať nemôže a dnes sa jej už s najväčšou pravdepodobnosťou vyrovnať nepodarí. Ale nepredbiehajme, čas na to ešte barani majú.
     
    55:53
    Nitra dala gól!

    A aj v tomto zápase máme hetrik! Saracino si dnešok dobre zapamätá, pretože už svojou druhou obrovskou hrúbkou daroval puk šikovnému útočníkovi Novákovi, ktorý sa po chybe domáceho obrancu rútil na bránku úplne sám. LUKÁŠ NOVÁK si Kalembu vychutnal a zavŕšil tak hetrik. Bez asistencií.
     
    55:06
    Domáci sa dokonca vystavili ofsajdu. Takto to skutočne nepôjde.
     
    54:53
    A situácia sa opakuje. Hostia vedia, že teraz už nemajú robiť nič iné, iba ukážkovo bráni. Ich prepracovaná defenzíva to plní do poslednej bodky, a tak to bude mať domáci tím iba veľmi ťažké.
     
    54:26
    Banská Bystrica sa snaží nahodiť puk do útočnej tretiny, ale tam sú pripravení iba hostia, ktorí ho okamžite vysúvajú preč z vlastnej obrannej tretiny. Banská Bystrica už nemá veľa času.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 14. Kafka (Macháček), 18. Heizer (Rapáč, Kafka) – 17. Tománek (Stümpel, Ordzovenský), 21. L. Novák (Ordzovenský), 50. L. Novák (Stümpel, Ordzovenský), 56. L. Novák, 60. Lelkeš (Ordzovenský)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Kalemba – Lepine, Saracino, Macháček, Kania, Rosandič, Bambúch, Predajniansky – Veilleux, White, Handlovský – Kafka, Heizer, Rapáč – Lamper, Zigo, Lunter – Konečný, Matoušek, Kadura
    HK Nitra: Lakosil – Milo, Nádašdi, König, Ordzovenský, M. Novák, Kuzma, Bača, Ďurkech – Lelkeš, Kováčik, J. Ručkay – L. Novák, Stümpel, Tománek – Hrazdíra, Chrenko, Segľa – Piačka, Bajtek, Mráz

    Rozhodca: Baluška, Jonák – Holienka, Valach