NJ Devils – NY Rangers 0:2 (kon.) | Winnipeg – Carolina 2:3 (kon.) | Toronto – Montreal 3:4 (kon.)
Arizona – Boston 2:4 (kon.) | Edmonton – Calgary 1:8 (kon.) | San Jose – Washington 2:3 (1:2 po s.n.)
NY Islanders – Columbus 2:0 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 0:1 (kon.)
koniec
Winnipeg Jets
2:3 (0:0, 1:3, 1:0)
Carolina Hurricanes
cz Nedeľa 23.03.2014, 00:05 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:05.
     
    CAROLINA HURRICANES

    Hokejisté Caroliny vstoupili do sezóny 2013/2014 s ambicemi na postup do play-off, jenže zatím se tým s červenobýlími dresy marně snaží dostat mezi nejlepší osmičku týmů ve Východní konferenci. Vždyť daleko větší šanci mají na případný postup i New Jersey Devils, kteří musí vyhrát většinu svých bitev, pokud chtějí postoupit. Hurikáni za sebou v tabulce mají pouze čtyři horší týmy. Poslední duel ovšem mužstvo z Ameriky nezvládlo, když podlehlo poměrem 3:2 na ledě posledního vítěze Stanley Cupu z Chicaga. Produktivitu týmu vede poměrně jistě Kanaďan Eric Staal (16 + 36), společně s ním branky dává a přihrává na ně Jeff Skinner (26 + 18). Mezi obránci potom panuje slovenský bek Andrej Sekera (11 + 30). O brankoviště se v posledních dnech a týdnech dělí Anton Chudobin s původní gólmanskou jendičkou Camem Wardem.
     
    WINNIPEG JETS

    Kádr z kanadského města Winnipegu stále čeká na postup do play-off od svého nedávného návratu do National Hockey League. Už minulý rok v tuhle dobu měly Stíhačky dobře nakročeno mezi nejlepších osm klubů v konferenci, avšak nakonec nestačili dohnat ztrátu. Aktuálně vypadá situace pro Jets velice podobně, před koncem základní části jim chybí několik podstatných bodů. Dokážou ještě zesílit své tempo a dostat se mezi elitu? Musí doufat také v propad některých svých soupeřů v tabulce před sebou. Naposledy Winnipeg odehrál mač s Coloradem, proti kterému dokázal zvítězit 5:4 v prodloužení. Statistiky týmu má na starosti Blake Wheeler (24 + 35), důležité body přichází také z hokejky muže jménem Bryan Little (20 + 35), v obraně řádí Dustin Byfuglien (19 + 33). Český brankář Ondřej Pavelec sice řeší problémy se zraněním, Jets ovšem mají k dispozici adekvátní náhradu – je jí Al Montoya.
     
    Vzájemné zápasy

    Jets a Hurricanes se spolu během této sezóny potkali jednou, bylo to právě v Carolině, konkrétně 4. února. Výhru 2:1 tenkrát slavili muži v trikotech Winnipeg Jets.
     
    Československá stopa

    Michael Frolík (WPG) (14 + 21)
    Jiří Tlustý (CAR) (12 + 10)
    Radek Dvořák (CAR) (3 + 5)
    Andrej Sekera (CAR) (11 + 30)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, ve kterém se utkají kanadský a americký klub. Celek ze západní konference Winnipeg Jets vyzve tým Carolina Hurricanes z druhé skupiny – konference Východní.
     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Montoya (Hutchinson) – Bogosian, Enström, Trouba, Stuart, Ellerby, Pardy – Ladd, Little, Frolík – Wheeler, Jokinen, Byfuglien – Kane, O'Dell, Setoguchi – Halischuk, Slater, Peluso

    Carolina Hurricanes: Ward (Chudobin) – Liles, Sekera, Faulk, Hainsey, Bellemore, Harrison – J. Stall, E. Stall, Sjomin – Gerbe, Loktionov, Tlustý – Skinner, Nash, Lindholm – Bowman, Malhotra, Dwyer

    Rozhodčí: St. Pierre, Joannette – Murphy, Shewchyk.
     
    Do začátku utkání zbývá necelých osmnáct minut, ale jak již bývá zvykem u NHL, tak utkání začne o několik minut později.
     
    Ještě než bude vhozen puk do hry, tak si poslechne hymny.
     
    Zimním stadionem nyní zní hymna USA.
     
    Hymna USA právě skončila a následuje ještě hymna Kanady.
     
    Nyní je tedy už vše připraveno a utkání může každou chvílí začít. Na ledě jsou již seřazeny první formace obou týmů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Úvodní vhazování vyhráli hosté, ale u puku moc dlouho nevydrželi. Frolík vybojoval kotouč ve středním pásmu a nyní se pokouší rozjet útočnou akci.
     
    01:14
    To byla, ale nepřesná rozehrávka od Jokinena, a tak musí domácí tým opustit útočné pásmo. Winnipeg má na ledě nyní třetí formaci a zakládá novou útočnou akci.
     
    02:19
    A máme tady první vyloučení, a to na straně hostů. Na dvě minuty si půjde sednou Bellemore (CAR), který byl u mantinelu příliš důrazný a dostává tak trest za vražení na hrazení.
     
    03:06
    Byfuglien se zmocnil ihned po vyhraném vhazování puku a snažil se rozehrát, ale jeho přihrávka na modrou čáru, kde byl Trouba byla nepřesná, a tak se domácí osvobozují a mohou v klidu vystřídat.
     
    03:37
    A je tady další vyloučení opět na straně hostů. Na dvě minuty za podražení si půjde sednout jeden z útočníků. Pro domácí je to velká příležitost. Hra bude pokračovat 5 na 3.
     
    04:19
    Domácí hrají ve čtyřech.
     
    05:41
    Jokinen poslal pěknou přihrávku před branku, kde číhal zcela volný Little, ale ten ani na potřetí nedokázala Warda překonat. Obrovská šance Winnipegu.
     
    07:32
    Hosté jsou v plném počtu a domácí mohou nyní litovat nevyužité přesilové hry pět na tři.
     
    08:16
    Po dlouhé době se také do útočného pásma dostává Carolina. Faulk zavezl kotouč až před domácího brankáře. Pokoušel se ještě zakončovat, ale byl příliš blízko a Montoya mu puk dokázal vypíchnout.
     
    08:58
    Domácí rozjíždějí útočnou akci zpoza vlastní branky. Bogosian nabízel přihrávku ve středním pásmu na volného Jokinena, ale ten s tím nepočítal, a tak se puku zmocňují hosté.
     
    09:29
    Winnipeg je nyní sevřen ve vlastním obranném pásmu. Domácí první formace se zatím drží za vlastní brankou, ale vůbec se jí nedaří rozehrát.
     
    09:49
    Až teď se to povedlo. Frolík dostal přihrávku na modrou čáru a poté už mohl založit útočnou akci. Po pravé straně mu najížděl Ladd, ale přihrávky se nedočkal.
     
    10:32
    V obranném pásmu Caroliny vybojoval puk Sekera a poslal ho na zcela volného Sjomina, který prokličkoval celé hřiště a dostal se až před domácího brankáře. Jeho střela z mezikruží skončila v lapačce gólmana.
     
    Komerční přestávka. Na střely to máme 10-4. Domácí nasbírali hodně střel v přesilové hře pět na tři, ale využít ji nedokázali.
     
    11:00
    Další vyloučení tentokrát na straně domácích. Na dvě minuty si půjde sednout Kane (WPG) za příliš mnoho hráčů na ledě. První přesilová hra pro hosty.
     
    12:08
    Domácí oslabení zatím zvládají na jedničku. Nyní to byl Wheeler, který vybojoval kotouč za vlastní brankou a vyhodil ho přes všechny čáry.
     
    12:34
    Carolina se do útočného pásma řítila jako hurikán, ale jelikož byl Tlustý příliš rychlý a na modré čáře to už neubrzdil, tak tady máme postavení mimo hru.
     
    13:00
    Domácí v plném počtu.
     
    13:45
    Sekera drží kotouč za vlastní brankou a čeká až jeho spoluhráči dostřídají. Vystřídáno a slovenský obránce na nic nečekal a ihned přihrál do středního pásma, kde byl Nash. Ten ale přihrávku nečekal a je z toho zakázané uvolnění.
     
    14:36
    Montoya si také připsal úspěšný zákrok po střele Skinnera. Hosté jsou nyní hodně aktivní a stále operují s pukem v útočném pásmu. Domácí obrana má plné ruce práce.
     
    15:27
    Čtvrtá formace Winnipegu se osvobodila vyhozením puku do středního pásma. Kotouče se na červené čáře ujal Bowman a řítil se sám po pravé straně mantinelu. Jeho zakončení, ale Ward kryje.
     
    16:49
    Halischuk se dostal ke kotouči a drží ho za vlastní brankou. Zatím se mu nedaří rozehrát, ale teď se mu to už povedlo a domácí mohou založit útočnou akci.
     
    17:22
    Jordan Staal dostal pěknou přihrávku od Sjomina. Staal se dokázal prokličkovat až do útočné třetiny, kde ale o kotouč přišel po krásném a hlavně čistém obranném zákroku.
     
    18:11
    Po delší době se do útočné třetiny dostávají také domácí. Frolík kombinuje spolu s Laddem, který ale nyní o kotouč přišel. Naštěstí byl na modré čáře připraven Stuart, který ještě dokázal udržet pásmo.
     
    19:01
    Byfuglien mohl uniknou spolu s Wheelerem, ale na modré čáře si nerozuměli, a je z toho postavení mimo hru. Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:34
    Hosté mají závěrečný tlak opravdu velký a Montoya kryje jednu střelu za druhou. Obránci se snaží obrat o kotouče dnes skvěle hrajícího Sjomina, ale zatím neúspěšně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina a skóre je vyrovnané 0:0. Úvodní třetina nám nenabídla žádnou branku, ale několik šancí jsem viděli. Hned na začátku přišla šance pro domácí, kteří měli přesilovou hru pět na tři, ale bohužel tuto přesilovou hru nedokázali využít. V druhé polovině první třetiny měli zase velký tlak hosté, ale také toho nedokázali využít.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:06.
     
    Statistiky po 1. třetině

    Hity: 14 – 2
    Střely: 13 – 6
    Vyloučení: 1 – 2
    Vyhraná vhazování: 9 – 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:38
    Vhazování vyhráli hosté a ihned se hnali do útočného pásma. Sjomin vystřelil z pravého kruhu, ale Montoya chytá. Po odpískání se před domácí brankou seběhla menší potyčka, ale vylučovat se nebude.
     
    21:17
    Jordan Staal se pokouší rozehrát zpoza vlastní branky, ale zatím je neúspěšní. Jets skvěle napadají.
     
    22:15
    Další vyloučení. Tentokrát na straně domácích. Trest dostává hráčská lavice za příliš mnoho hráčů na ledě a odsedět si tento prohřešek půjde Setoguchi.
     
    23:10
    Carolina se nyní usadila v útočném pásmu, kde kombinuje.
     
    23:58
    Opět Jordan Staal vyzkoušel pozornost domácího brankáře, ale Montoya byl pozorný a na svůj účet si připsal úspěšný zákrok.
     
    24:15
    Domácí v plném počtu.
     
    25:09
    Hra se nyní uklidnila a hraje se převážně ve středním pásmu, kde jsou u puku hosté.
     
    25:49
    Byfuglien to zkusil zcela sám, ale jeho střela od modré byla neúspěšná.
     
    26:36
    Hosté si nerozuměli v rozehrávce a puk skončil na zakázaném uvolnění.
     
    27:16
    Hainsey rozjíždí útočnou akci hostů, ale už neměl dostatek sil, a tak puk do útočného pásma pouze nahodil.
     
    27:27
    Carolina vyhazuje puk na zakázané uvolnění.
     
    27:38
    Carolina právě vstřelila branku!
    A máme tady úvodní branku utkání. JIM SLATER ihned po vyhraném buly vystřelil a jeho střela končí za brankovou čáru. Asistence: Mark Stuart.
     
    28:26
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Hosté ihned vyrovnávají. Před brankou se seběhla mela a nejlépe se dokázal zorientovat ERIC STAAL, který vyrovnává na 1:1. Asistence: Jiří Tlustý a Andrej Sekera.
     
    28:40
    Slater (WPG) dostává dvě minuty za podražení.
     
    30:10
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté otáčejí zápas ve svůj prospěch. JORDAN STALL získal puk na modré čáře, odkud se už řítil zcela sám na domácího brankáře. Zvolil střelu pod horní tyč a zvýšil tak na 1:2. Asistence: Andrej Sekera a John-Michael Liles.
     
    31:18
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tak tady se roztrhl pytel s góly. Nahozený kotouč skončil za domácí brankou. Tam se ho ujal RILEY NASH, který objel branku a zakončoval zpoza branky. Trošku se štěstím kotouč skončil za brankovou čárou. Asistence: Jeff Skiner a Patrick Dwyer.
     
    31:18
    Oddechový čas pro domácí.
     
    33:25
    Hosté jsou nyní velice aktivní a drží se neustále v útočném pásmu.
     
    33:43
    Až nyní se domácí tým dokázal vymanit z tlaku Hurricanes, když Jets pouze vyhodili kotouč do středního pásma.
     
    34:18
    Carolina je však hodně rychle ve svém útočném pásmu, kde zatím hosté kombinují kolem mantinelů.
     
    34:39
    Winnipeg dokázal dostat kotouč až do obranného pásma Canes, odkud hosté poslali puk až na zakázané uvolnění.
     
    35:01
    Carolina opět uplatnila svůj skvělý forcheking a ke střele z pravého kruhu se dostal Lindholm a jeho střela jen těsně minula levou tyč Montoyovy brány.
     
    35:48
    Frolík se s pukem dostal až do rohu útočného pásma, kde se Jets snaží následně vybojovat kotouč pod svou kontrolu.
     
    36:25
    Což se nakonec Winnipegu povedlo a za zmínku stojí střela z levého křídla, kterou vyslal Ellerby, ale Ward byl na jeho střelu připraven.
     
    36:45
    Canes se následně dostali do rychlého protiútoku, ve kterém střílel z levého kruhu Gerbe a Montoya zachytil jeho střelu na své hrudi.
     
    36:45
    Následuje reklamní pauza.
     
    36:56
    Kane dostal rychle puk na druhou stranu, kde nakonec z pravé strany útočného pásma vystřelil, ale jeho střela nemířila na bránu Caroliny.
     
    37:31
    E. Staal vyslal další střelu na Montoyu, který proti jeho pokusu zasáhnul svým ramenem.
     
    38:16
    Enström si narazil kotouč s Wheelerem, který mu poslal kotouč mezi kruhy, odkud se švédský obránce dostal do výborné pozice, ale Ward předvedl skvělý zákrok.
     
    38:43
    Hurricanes jsou znovu nastěhovaní ve svém útočném pásmu, kde však hosté po chvíli ztratili puk za bránou Jets.
     
    39:23
    E. Staal se pokusil ještě vybojovat kotouč v útočném pásmu, ale obránci Jets mají vše pod kontrolou.
     
    39:57
    V posledních vteřinách se ještě do zakončení od modré dostal Trouba, jehož tvrdou ránu vyrazil Ward před sebe.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po bezgólové první třetině se ve druhé části povedlo oboum týmům vstřelit v krátkém rozmezí hned čtyři branky. Nejdříve se ve 28. minutě trefil domácí Slater, na kterého branku však poté do 32. minuty odpověděli Canes hned třemi trefami, když se postupně prosadili E. Staal, J. Staal a nakonec Nash.

    Třetí třetina začne přibližně v 02:03.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na bránu: 21:27
    Vhazování: 15:21
    Zblokované střely: 13:13
    Hity: 23:5
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Carolina pokračuje i ve třetí třetině se svým aktivním napadáním a nechybělo málo a hosté se málem dostali do nebezpečné akce.
     
    40:45
    Z mezikruží se nakonec dostal ke střele Skinner, ale jeho pokus míří mimo bránu Jets.
     
    41:27
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla akce českého útočníka! Frolík nejdříve nahrál kotouč za bránu, kde mu jej Little přenechal, aby následně mohl český hráč poslal přesnou přihrávku před Warda, kde byl nikým nehlídaná BRYAN LITTLE, jenž prostřelil brankáře hostí.. Asistence: Michael Frolík.
     
    42:39
    Canes se snaží rychle odpovědět a tlačí na obránce Jets, ale ti si zatím skvěle radí s hostujícími útočníky.
     
    42:47
    Další útok Jets je však zastaven na modré čáře, když se domácí celek provinil postavením mimo hru.
     
    42:57
    E. Staal zavezl kotouč do útočného pásma, kde se nakonec od Trouby odrazil mimo kluziště, a tak se bude vhazovat před Montoyou.
     
    43:20
    Carolina následně zatlačila na Montoyu, který měl ve své bráně co dělat, aby neinkasoval počtvrté v utkání.
     
    43:37
    Jets následně dostali kotouč do obranného pásma Canes, odkud poslali hosté puk až na zakázané uvolnění.
     
    44:01
    Skinner se pokusil vystřelit od levého mantinelu, ale jeho střela byla sražena hned prvním hráčem Jets.
     
    44:26
    Jokinen se pokusil překvapit Warda z velkého úhlu, ale kotouč pouze proletě na druhou stranu útočného pásma Jets.
     
    44:58
    Skinner pouze nahodil kotouč za bránu Jets, kde se jej ujímají domácí obránci.
     
    45:21
    Skinner chtěl opět vystřelit kotouč ze středního pásma, ale hostující útočník svou pumelicí trefil Ellerbyho.
     
    45:57
    Canes teď trochu zatlačili na domácí tým, ale hosté pouze drželi kotouč za bránou Jets.
     
    46:21
    Tak tohle je hodně přísné zakázané uvolnění pro Canes, navíc to spíš vypadalo, že puk ještě tečoval J. Staal.
     
    46:21
    Ano rozhodčí nakonec přiznali chybu a vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    46:52
    Little nahrál na levé křídlo do jízdy Laddovi, jenž nakonec vystřelil z levého kruhu a Ward jeho pokus vyrazil za svou klec.
     
    47:29
    Wheeler se krásně uvolnil před branku Canes, kde ještě hledal svou přihrávkou Byfugliena, jenž však kotouč netrefil a spadnul do brankoviště hostů. Puk se poté odrazil mezi kruhy, kde si najížděl Stuart, jenž sice vstřelil puk do prázdné brány, ale kvůli tomu, že Byfuglien "zalehnul" Warda, tak branka domácích nemůže platit.
     
    47:29
    Následuje komerční přestávka.
     
    47:50
    Tlustý přistrčil puk E. Staalovi, jenž se ještě pokusil o kličku, ale ta stála hostujícího kapitána kotouč.
     
    48:12
    Tlustý vystřelil z pravé strany a Montoya vyrazil kotouč před sebe, kde se jej zhostil hostující Loktionov, před kterým už zívala zcela prázdná brána, ale ruský útočník nastřelil pravou tyč domácí klece.
     
    48:26
    Carolina se drží ve svém útočném pásmu, když hosté mají puk v rohu kluziště.
     
    49:00
    Frolík nahrál najíždějícímu Ellerbymu, jehož střela však trefila prvního bránícího hráče Canes.
     
    49:34
    Ladd se pokusil z rohu útočného pásma nahrát před bránu, ale jeho pas zblokovali obránci Hurricanes.
     
    50:10
    Loktionov nahodil kotouč za bránu Jets, kde si pro něj sjížděl E. Stall, ale domácí obrana byla u puku dříve.
     
    50:36
    Canes opět odevzdávají puk za bránu Jets, kde si jej přebírá Stuart.
     
    51:02
    Střela Stuarta od levého mantinelu byla krásně schovaná hned za několik hráčů, ale bohužel pro Jets trefil kotouč přesně Warda, který jej ihned skrývá pod svou lapačkou.
     
    51:02
    Následuje reklamní pauza.
     
    51:13
    Enström dostal kotouč na modrou čáru, odkud jej poslal na Warda, který si tak připisuje další úspěšný zákrok.
     
    51:28
    Po dalším nahození domácích se puk ocitnul před bránou Canes, kde se jej pokusil vystřelil Ladd a jeho střelu si málem srazil do vlastní brány jeden z hostujících obránců.
     
    52:15
    Kane poslal puk zpoza brány do mezikruží, kde si najížděl Setoguchi, jenž ihned vystřelil puk na Warda, který však předvedl parádní zákrok vyrážečkou a poslal kotouč za svou bránu.
     
    52:42
    Na druhé straně se do zakončení z pravé strany dostal Loktionov, jehož střelu chytá Montoya na své hrudi.
     
    53:09
    Jokinen dostal přihrávku do pravého kruhu, odkud prověřil Warda, jenž jeho střelu vyrazil před sebe.
     
    53:39
    Ladd najel do útočného pásma a ihned se pokusil z pravé strany ohrozit Ward, ale ten si ve své bráně připisuje další úspěšný zákrok.
     
    53:54
    Hráči dlouho bojovali o kotouč v rohu obranného pásma Canes a J. Staal jej nakonec nastřelil o jednoho z domácích hráčů do ochranné sítě, a tak se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    54:15
    Little nahrál do levého kruhu Frolíkovi, jenže český útočník prováhal okamžik, kdy mohl střílet.
     
    54:43
    Od modré nakonec vystřelil Stuart, ale jeho střelu vyrazil Ward za svou klec.
     
    55:05
    Skinner se dostal až za obranu Jets a ujížděl sám na Montoyu, kterého se pokusil překonat se svou kličkou do bekhendu, ale domácí brankář jeho zakončení vytlačil nad svou klec.
     
    55:15
    Jets se následně dostali do rychlého útoku, kde z pravé strany zakončoval Kane a Ward má puk na své hrudi.
     
    55:15
    Následuje možná poslední komerční přestávka utkání.
     
    55:50
    Jokinen se dostal do zakončení z levé strany, ale Ward jeho pokus dokázal zlikvidovat.
     
    56:13
    Canes se následně dostali do rychlého protiútoku, kde nakonec z levé strany trefil Semin břevno za Montoyou.
     
    56:24
    Skinner poslal kotouč za bránu Jets, kde si jej přebírají domácí obránci.
     
    56:48
    Stuart nahodil kotouč za bránu Canes, ale hosté jej dokázali zachytit a Carolina ihned zaváží kotouč do svého útočného pásma.
     
    57:07
    Kde sice Winnipeg získal puk, ale Jets jej následně poslali až na zakázané uvolnění.
     
    57:28
    Kane se pokusil nahrát mezi kruhy, kde si najížděli hned dva jeho spoluhráči, ale ani jeden nedokázal puk zpracovat.
     
    57:51
    Enström si vybruslil zpoza brány, odkud se ihned pokusil vystřelit a Ward jeho střelu vyrazil na levou stranu.
     
    58:24
    Jets tlačí svého souepře, ale Winnipeg se zatím nemůže dostat do větší šance.
     
    58:40
    Puk je mimo kluziště, a tak se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    58:40
    Carolina si bere oddechový čas.
     
    58:47
    Hurricanes zatím drží kotouč ve svém útočném pásmu.
     
    59:00
    Montoya ujíždí na svou střídačku a domácí to zkusí v šesti.
     
    59:24
    Jets zatím kombinují ve svém útočném pásmu.
     
    59:34
    Před Wardem vznikla změť těl, kde se nakonec puk dostal mezi kruhy k Byfuglienovi, jenž však ještě puk zpracovával, a ten následně skončil až za bránou Canes.
     
    59:43
    Od modré čáry vystřelil Wheeler a Ward jeho střelu dokázal zachytit svou lapačkou.
     
    59:43
    Paul Maurice (WPG) si bere svůj oddechový čas.
     
    59:53
    Skinner dokázal poslat kotouč mimo obranné pásmo Canes.
     
    59:56
    Kotouč však skončil až na zakázaném uvolnění, a tak se hra vrací před Warda.
     
    59:58
    Canes však vyhráli následné vhazování a utkání je jejich.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Hurricanes nakonec dokázali dotlačit utkání do vítězného konce. Jets se sice podařilo vstřelit v úvodu třetí části druhou branku, o kterou se po přihrávce od Frolíka postaral Little, ale Carolina si už následně své vítězství pohlídala hlavně díky brilantnímu výkonu Warda v bráně hostů, který zlikvidoval několik vyložených šancí domácích.

    Střelec vítězné branky utkání: Riley Nash.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na bránu: 35:32
    Vhazování: 24:30
    Zblokované střely: 18:22
    Hity: 33:7
    Trestné minuty: 6:4
    Využití: 0:1

    Dnešní utkání sledoval 15 004 diváků.
     
    Hvězdy utkání:

    1. Cam Ward (CAR) – 94,4 %
    2. Bryan Little (WPG) – 1+0
    3. Andrej Sekera (CAR) – 0+2
     
    Československá stopa v utkání:

    Jiří Tlustý (CAR) – 0+1, 3 střely, čas na ledě 15:56
    Andrej Sekera (CAR) – 0+2, 5 střel, 4 zblokované střely, čas na ledě 24:55
    Michael Frolík (WPG) – 0+1, 1 střela, čas na ledě 16:13
     
    To je z dnešního utkání vše. Já se s vámi loučím a u dalšího on-line přenosu z utkání NHL zase někdy na počtenou. (02:48:21)

    Jan Matúš

    Adam Soukup

    Góly a asistencie: 28. Slater (Stuart), 42. Little (Frolík) – 29. E. Staal (Tlustý, Sekera), 31. J.Stall (Sekera, Liles), 32. Nash (Skiner, Dwyer)


    Winnipeg Jets: Montoya (Hutchinson) – Bogosian, Enström, Trouba, Stuart, Ellerby, Pardy – Ladd, Little, Frolík – Wheeler, Jokinen, Byfuglien – Kane, O'Dell, Setoguchi – Halischuk, Slater, Peluso
    Carolina Hurricanes: Ward (Chudobin) – Liles, Sekera, Faulk, Hainsey, Bellemore, Harrison – J. Stall, E. Stall, Sjomin – Gerbe, Loktionov, Tlustý – Skinner, Nash, Lindholm – Bowman, Malhotra, Dwyer

    Rozhodca: St. Pierre, Joannette – Murphy, Shewchyk

    Diváci: 15 004