Rádio Krokodýl Brno – Sparta 1:5 (kon.) | Vysoké Mýto – Slavia 2:6 (kon.) | Balticflora Teplice – Hradec Králové 10:1 (kon.)
Tango Brno – Helas Brno 11:2 (kon.) | Chrudim – Interobal Plzeň 14:1 (kon.) | Benago Praha – Kladno 4:4 (kon.)
koniec
FC Tango Brno
11:2 (5:1)
Helas Brno
cz Piatok 21.03.2014, 20:00 • MSH Brno, Vodova • Futsal liga (ČR)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Sportu zdar a brněnskému futsalu zvlášť! Je tu poslední kolo základní části a já Vás již tradičně vítám z Haly ve Vodově ulici v Brně. Na plánu je ten nejlepší možný závěr, jaký si příznivec futsalu může přát. Proti sobě se totiž postaví Tango a Helas Brno. Nejsledovanější zápas sezony je tady!
     
    Brněnští rivalové se v této sezoně střetli již jednou, a to na podzim loňského roku. Jako domácí tým byl tehdy veden Helas a ten taky, možná trochu překvapivě, vyhrál. Díky skvělé hře dozadu a efektivnímu útoku slavil výhru 4:0. Celý zápas a samozřejmě výsledek tak jen dokazuje, že v derby se může stát opravdu cokoli. Nerozhoduje aktuální forma. Ani nic jiného. Derby je pro oba týmy trochu jiný zápas, než ostatní. Helas stejně tak jako Tango chce být „nejlepší“ v Brně. Úspěšnější celek Tango, loňský vicemistr ligy, v tomto zápase svému sokovi rozhodně co vracet. Zda se mu to povede, to uvidíme už ve 20:00, kdy začínáme.

    Můžeme také očekávat, že dnes si na stadion najde cestu hodně lidí a brněnské derby tak bude doprovázet bouřlivá atmosféra, která takovému zápasu rozhodně přísluší.

    Na závěr bych ještě rád připomněl, že právě dnešní souboj Tanga s Helasem, nemusí být tím posledním letos. Stát se může, že oba brněnské kluby na sebe narazí hned ve čtvrtfinále play-off. Pro Tango, jakožto obhájce druhého místa z minulé sezony, by to byl určitě nejtěžší možný soupeř.
     
    Minulé zápasy:

    Tango ve svém posledním zápase uspělo na palubovce Hradce Králové. Ani opak by je ale už nemusel mrzet. V současné chvíli je jasné, že Tango po základní části skončí třetí a ve čtvrtfinále vyzve šestého.

    Helas naopak minulý pátek podlehl několikanásobnému mistru ligy, Chrudimi. Ta si z Brna odvezla výhru 5:2 a stala se tak znovu vítězem základní části. Helas je v současné chvíli na pátém místě, ale jen o skóre před Kladnem. Až poslední kolo tedy rozhodne, z jaké pozice půjdou týmy do play-off.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Tango Brno: Bočánek (Zrzavý) – Chadzidis, Svoboda, Brůna, Buršík, Kovács, Belej (C), Záruba, Seidler, Peška.
    Trenér: Marian Berky

    Helas Brno: Večeřa (Tuháček) – Ovčačík (C), D. Cupák, Havlík, Lidmila, V. Cupák, Vlach, Klimeš, Lacko, Hanuš, Šplíchal, Juříček, Presl.
    Trenér: Jan Loup

    Rozhodčí: Daniel Vomastek, Karel Linhart, D: Josef Navalaný.
     
    Oba týmy už nastupují a na obou stranách dnes evidujeme velkou změnu. V bráně dnes domácího Tanga se představí náhradní gólman Ondřej Bočánek, a ta stejná změna je také na straně Helasu. Chytat bude Václav Večeřa. Zápas s druhými brankáři tak může začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávku utkání obstarala dvojice Belej – Seidler, jak je již zvykem při zápasech Tanga a domácí jsou tedy u míče.
     
    1
    Na míči jsou stále hráči Tanga a Helas se ještě nedostal do hry.
     
    2
    Až teď to vyšlo. Nicméně prudká přihrávka Klimeše nenašla svého adresáta.
     
    2
    Tango Brno právě vstřelilo branku!
    Ve druhé minutě otevírají domácí skóre. Co se jim tedy nepovedlo na podzim, se nyní daří hned na samotném začátku utkání. Pěknou kombinaci celé čtyřky zakončil střelou do odkryté brány MICHAL BELEJ. Asistence: Dimostenis Chadzidis.
     
    3
    Tango Brno právě vstřelilo branku!
    Ještě než se z toho svěřenci trenéra Loupa vzpamatovali, už musí jejich brankář lovit míč z brány podruhé. Také druhá čtyřka domácích se prezentovala hezkou akcí, na jejímž konci byl RADIM ZÁRUBA, který rovněž zakončoval do prázdné brány. Asistence: Milan Svoboda.
     
    4
    Neuvěřitelné! Tango málem slavilo třetí branku během jedné minuty. Perfektním zákrokem se však blýskl Večeřa.
     
    5
    Také Helas se dostal ke slovu, ale ani Vlachovi ani Cupákovi, se nepodařilo zakončit.
     
    5
    Tango Brno právě vstřelilo branku!
    No, tak zdá se, že je zaděláno na pořádný výprask. Hosté se pohybují velice rychle a tempu, které nastavili domácí, vůbec nestačí. Tentokrát gól slaví sám DIMOSTENIS CHADZIDIS, jenž si dovolil udělat kličku gólmanovi a ještě prostřelil zaskakující hráče. Asistence: Michal Belej.
     
    6
    Tlak hostí vůbec neustává, Helas se k balónu dostává pouze sporadicky.
     
    7
    Teď se to pokusil změnit Hanuš, který dostal dobrou přihrávku do běhu, ale u míče byl rychleji vyběhnuvší Bočánek, který míč zakopl do zámezí.
     
    8
    Buršík si dokázal získat míč na půlící čáře a dostat se do dobré šance, ale střela mu příliš nesedla.
     
    8
    Tango Brno právě vstřelilo branku!
    Dlouho toho však litovat nemusel. Úspěšněji ho zastoupil MILAN SVOBODA, který se dnes zdá být při chuti. Na hranici vápna si udělal prostor a bodlem vypálil přesně do šibenice Večeřovy brány. Asistence: Radim Záruba.
     
    8
    Hosté, tedy Helas, si bere oddechový čas.
     
    9
    Po time-outu to vypadá, že se Helas přece jen trochu zvedne. Pár náznaků šancí by tu bylo.
     
    9
    Helas Brno právě vstřelilo branku!
    Kapitán hostí, Jan Ovčačík, předvedl velice hezkou samostatnou akci a vysloužil si faul na hranici vápna. Nařízený přímák kopal nejzkušenější z hostí DAVID CUPÁK, jenž si míč postavil velice dobře. Krásnou střelou pod břevno tak snižuje nepříznivý stav. Bez asistence.
     
    10
    Obraz hry se zdánlivě vyrovnává, ale zatím to od Helasu nejsou žádné větší šance.
     
    11
    Dvakrát se ke střele z voleje dostal Michal Seidler, který tohle umí, ale tentokrát musel ostrouhat. První ránu mu chytil Večeř a ta druhá se nevešla mezi tři tyče.
     
    12
    Na druhé straně se David Cupák dostal k velké příležitosti vstřelit druhou branku, ale při zakončení už byl natolik tísněn, že se mu moc nepovedlo.
     
    13
    Vlach se už už dostával přes obranu domácích, ale na poslední chvíli mu míč sebral Brůna.
     
    14
    Po docela hektickém a rychlém začátku se utkání dostává do klidnější fáze. Hraje se hlavně uprostřed hřiště.
     
    15
    Helas je na míči, ale zatím se před ním neotevírá žádný prostor pro nějakou překvapivou akci. A hráči si to místo nějak aktivně ani nehledají.
     
    16
    Ovčačík to chtěl změnit, dvěma rychlými kroky se uvolnil a vystřelil. Bočánek si však celou situaci pohlídal.
     
    17
    Znovu se míč dostal k Ovčačíkovi, ale ten musel střílet ze záklonu a podle toho to taky vypadalo.
     
    17
    Klimeš měl na noze druhý gól Helasu, ale Bočánek to dobrým reflexním zákrokem prozatím odročil.
     
    18
    Hosté faulují a připisují si pátý akumul. faul. Do konce poločasu zbývají ještě tři minuty a už nesmí faulovat, pokud nechtějí soupeři nabídnout desítku.
     
    18
    Hosté si berou oddechový čas.
     
    18
    Seidlerovi se míč zamotal mezi nohy a přišel o něj. Hostující však rychlý protiútok nedokázali zužitkovat.
     
    19
    Tango Brno právě vstřelilo branku!
    V závěru poločasu ještě dokonává bůra MICHAL SEIDLER, který si udělal dostatek prostoru na střelu a s přispěním hráče Helasu prostřeluje Večeřu. Bez asistence.
     
    20
    Helas se snaží zvýšit aktivitu v útoku a vybojoval si standardku z asi dvanácti metrové vzdálenosti.
     
    20
    Lacko nastřelil zeď a byl hodně rád, že s následného protiútoku ještě Helas neinkasoval.
     
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který především na svém začátku přinesl hodně branek. Tango od úplného začátku ukazuje, že si dnes přišlo pro výhru a chce Helasu vrátit podzimní výsledek. O výsledku je asi rozhodnuto.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    21
    Začíná se zatím hodně opatrně, na míči jsou domácí.
     
    22
    Tango Brno právě vstřelilo branku!
    Třetí celek ligové tabulky zahajuje druhý poločas stejně, jako ten první skončil. MICHAL SEIDLER si povodil soupeře a ještě dokázal bezchybně zakončit. Večeřa proti jeho střele neměl šanci. Brněnský ostrostřelec tak jen potvrzuje pozici nejlepšího střelce ligy. Bez asistence.
     
    23
    Helas Brno právě vstřelilo branku!
    Hosté se z rychlého gólu dokázali velice rychle otřepat. Lacko na pravé straně dobře viděl nabíhajícího JANA OVČAČÍKA, kterému stačilo jen nastavit dobře nohu, aby míč usměrnil do brány. To se mu povedlo a Helas tak snižuje na 6:2. Asistence: Ivan Lacko.
     
    24
    Domácím se nevede rozehrávku a Helas toho využívá. Už jednou nebezpečně střílel Lacko, teď to byl David Cupák. Při dalším nezdaru domácích to už může skončit brankou.
     
    25
    Znovu dvojice Cupák – Lacko, kteří si připravili dobrou šanci, ale Bočánek předvedl povedený zákrok.
     
    25
    Tango Brno právě vstřelilo branku!
    Místo inkasované branky se domácí radují. Když se to nepovedlo Cupákovi ani Lackovi, tak z protiútoku udeřil TOMÁŠ BURŠÍK. Ten dostal ideální asistenci od Svobody a mohl tak zakončovat do prázdné brány. Asistence: Milan Svoboda.
     
    26
    Tango Brno právě vstřelilo branku!
    Helas zvýšenou aktivitu neudržel moc dlouho. Nyní je zase všude o dva kroky později a začíná se to projevovat na gólech. Seidler našel MICHALA BELEJE, který neměl problém vstřelit další branku. Asistence: Michal Seidler.
     
    26
    Hosté střídají brankáře. Místo Večeři se do brány Helasu staví Karel Tuháček.
     
    27
    Tango Brno právě vstřelilo branku!
    Co minuta, to gól. Takhle by se teď dal popsat průběh zápasu asi nejlépe. Tango si začíná hrát svůj vlastní zápas a pomalu ani neeviduje, že proti němu někdo stojí. Autorem deváté branky je MARTIN BRŮNA. Asistence: Michal Belej.
     
    28
    Tak až čtvrtá minuta v řadě není tou, ve které by hosté inkasovali. Cupák získal míč a teď má šanci na kontr.
     
    29
    Domácí si připisují pátý akumul. faul. Zato Helas ještě nemá ani jeden. To by ještě mohlo přinést zajímavé situace, výsledek to už však určitě nezvrátí.
     
    29
    David Cupák ve velké šanci nedokázal překonat zaskakujícího hráče za Bočánka. Ten se štěstím vykopl míč z brankové čáry. Velice pěkná akce Cupáka.
     
    30
    Tango Brno právě vstřelilo branku!
    A je tu desítka. Tu, co domácí fanoušci vyřvávali už v páté minutě, po třetí brance Tanga, opravdu padla. Peškovu práci dokonal přesnou střelou TOMÁŠ BURŠÍK. Asistence: Lukáš Peška.
     
    31
    Helas je u míče, ale zatím z toho neplyne žádná větší šance.
     
    32
    O slovo si znovu říkají domácí futsalisté, kteří kombinují na polovině Helasu a vymýšlejí, jak se prosadit ještě pojedenácté.
     
    33
    Střela Brůny se neujala, ale i tak domácí zůstávají u balónu.
     
    34
    Belej a po něm ani Seidler nezamířili přesně. Už je na nich ale vidět, že si utkání především užívají a zkouší různé parádičky, které by si normálně nedovolili.
     
    35
    Tango Brno právě vstřelilo branku!
    Tak teprve jedenáctá branka byla asi ta nejhezčí. Seidler s Belejem uvolnili DIMOSTENISE CHADZIDISE, který si doběhl pro balon a z první jej napálil na bránu. Míč se otřel o břevno a zapadl do sítě, div, že ji neprotrhl. Krásná střela tohoto hráče ve službách Tanga. Asistence: Michal Belej.
     
    36
    Helas ještě zkouší v závěru také něco vymyslet, ale příliš se to nedaří. Určitě by jim nějaké povedená kombinace zlepšila náladu před play-off.
     
    37
    Zápas už se spíše dohrává, ani jeden tým se nikam netlačí.
     
    38
    V Brně je dnes rozhodnuto, nejdůležitější otázkou tak je, jak dopadly další zápasy 22. kola.
     
    39
    Hráči už se pohybují jen ve středu hřiště, není kam se hnát.
     
    40
    Zápas je u konce, ale brněnské týmy se dneškem nepotkávají v této sezoně naposledy.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnes je tedy konec, Tango vítězí zcela jasně 11:2. Dnes ale nešlo jen o výsledek tohoto utkání, ale především o rozhodnutí, jak se poskládají dvojice pro první kolo play-off.
     
    Kladno dnes remizovalo 4:4 s Benagem Praha, a to znamená, že v tabulce přeskočí Helas, který tak klesá na šesté místo.
     
    Po základní části tak Tango končí na třetím místě a jeho dnešní soupeř, Helas, na místě šestém. Tím je tedy rozhodnuto!
    4. dubna v Brně začne nejsledovanější čtvrtfinále ligy. Tango Brno se totiž střetne s Helasem Brno.
     
    S konstatováním, že se tedy máme na co těšit a budeme to společně určitě i nadále sledovat, se s Vámi loučím. Mějte pěkný večer, hezký víkend. Za 14 dní startuje čtvrtfinále, budu se na Vás těšit! (21:38:16)

    Adam Havel

    Góly: 2. Belej (Chadzidis), 3. Záruba (Svoboda), 5. Chadzidis (Belej), 8. Svoboda (Záruba), 19. Seidler, 22. Seidler, 25. Buršík (Svoboda), 26. Belej (Seidler), 27. Brůna (Belej), 30. Buršík (Peška), 35. Chadzidis (Belej) – 9. D. Cupák, 23. Ovčačík (Lacko)


    FC Tango Brno: Bočánek (Zrzavý) – Chadzidis, Svoboda, Brůna, Buršík, Kovács, Belej (C), Záruba, Seidler, Peška.
    Trenér: Marian Berky

    Helas Brno: Večeřa (Tuháček) – Ovčačík (C), D. Cupák, Havlík, Lidmila, V. Cupák, Vlach, Klimeš, Lacko, Hanuš, Šplíchal, Juříček, Presl.
    Trenér: Jan Loup

    Rozhodca: Daniel Vomastek, Karel Linhart, D: Josef Navalaný