Boston – Arizona 2:1 (kon.) | Columbus – San Jose 3:4 (0:1 po s.n.) | Carolina – Buffalo 4:2 (kon.)
Tampa Bay – Florida 5:4 (kon.) | St. Louis – Edmonton 6:2 (kon.) | Minnesota – NY Rangers 2:1 (kon.)
Dallas – Columbus 0:1 (pre.) | LA Kings – Toronto 2:3 (kon.)
koniec
St. Louis Blues
6:2 (1:1, 1:1, 4:0)
Edmonton Oilers
cz Piatok 14.03.2014, 01:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:41
    Vyloučen domácí Shattenkirk za krosček. Hosté tak plynule pokračují v přesilové hře.
     
    58:24
    A hned další přečíslení domácích dva na jednoho. Tentokrát vzal vše na sebe Lapierre, jeho střela švihem ale skončila na mrštném Scrivensovi.
     
    57:49
    Oshie s Schwarzem prchli ve vlastním oslabení do přečíslení dva na jednoho. První nahrál druhému, který sám před Scrivensem neuspěl se svoji rychlou kličkou. Domácí útočník tak odmítnul nabídku hattricku.
     
    56:42
    Český útočník Sobotka, který byl ve strkanici také zapojen, inkasuje osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    56:42
    Vyloučeni jsou Roy (STL) a Hall (EDM), oba na dvě minuty za hrubost.
     
    52:56
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Skvělá třetí třetina domácího týmu pokračuje i dále! Domácí po konci přesilové hry přidávají šestou branku v zápase a o vítězi je již prakticky rozhodnuto. Lapierre se vymotal v útočném pásmu na levý kruh a následně poslal puk na bránu. Ten těsně před Scrivensem trefil ještě JADEN SCHWARZ a nasměroval ho do hostující brány. Asistence: Maxim Lapierre, Magnus Paajarvi.
     
    50:54
    Backes měl na holi šestou branku! Z levého kruhu ale nedokázal zamést vyražený puk zpět do hostující brány.
     
    50:33
    Přesto se ale bude vylučovat. Perron vidí dvě minuty za vysokou hůl a Sobotka za hrubost.
     
    47:56
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí využívají dvojnásobnou početní výhodu a navyšují své vedení již na tříbrankový rozdíl, teď již bude pro hosty velmi těžké ještě něco s výsledkem udělat. Po ráně od modré se vyražený puk odrazil přímo na hůl T.J. OSHIEHO, před kterým zívala prázdná brána a velmi snadný úkol. Americký šikula se tak nemohl mýlit. Asistence: Alexander Steen, Kevin Shattenkirk.
     
    47:20
    Hosté se budou 55 vteřin bránit ve třech. Vyloučen byl Fraser (EDM) za krosček.
     
    46:14
    Bude se vylučovat. Za krosček putuje na trestnou lavici Smyth (EDM).
     
    44:25
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí přidávají další branku ve třetí třetině a poprvé odskakují na více než jednobrankový rozdíl. Přesný pas mezi kruhy dostal JADEN SCHWARZ zpoza brány od Backese a zužitkoval ho přesnou střelou z první přímo za záda Scrivense. Asistence: David Backes, Alexander Steen.
     
    40:42
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí se z kraje třetí třetiny vrací do vedení. Sobotka vybojoval v pravém rohu puk, předložil ho na pravý kruh na chvíli volnému ALEXI PIETRANGELOVI, který se do něj opřel a s dávkou štěstí ho poslal za záda brankáře Scrivense. Třetí bod v zápase pro českého útočníka Sobotku. Asistence: Vladimír Sobotka.
     
    39:50
    Oba dva hráči vidí tresty za hrubost. Pokračuje se čtyři na čtyři.
     
    38:03
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté srovnávají stav utkání v momentě, kdy domácí obránce Jackman ležel bezvládně na ledě. Rozhodčí však nechali hru pokračovat, hosté využili momentální přečíslení, vytvořili si tlak na hranici brankoviště, ze kterého se dokázal prosadit MARK FRASER. Puk se navíc odrazil od brusle domácího obránce Poláka do brány Millera. Asistence: Boyd Gordon, Jesse Joensuu.
     
    30:10
    Za Scrivensem zvoní další tyčka! Tentokrát ji od modré čáry trefil střelou příklepem Steen.
     
    29:58
    Hostující Hall je vyloučen za vysokou hůl. Přesilovka pro Blues.
     
    28:52
    Backes dostal přihrávku zpoza brány a z pravého kruhu poslal puk jen do levé tyče hostující brány!
     
    25:05
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí přidávají druhou branku a ve druhé třetině jdou poprvé v zápase do vedení. Z rychlého protiútoku přenechal Oshie mezi kruhy puk mladému ruskému útočníkovi VLADIMÍRU TARASENKOVI, který švihem zamířil přesně k tyči. Asistence: T.J. Oshie, Vladimír Sobotka.
     
    18:48
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí srovnávají krok ještě v první třetině! Tarasenko našel na pravém kruhu českého útočníka VLADIMÍRA SOBOTKU, který si sjel blíže k bráně a bekhendem poslal puk pod betonem hostujícího brankáře do domácí brány. Český útočník tak svůj návrat po zranění do sestavy oslavil tím nejlepším možným způsobem. Asistence: Vladimír Tarasenko, T.J. Oshie.
     
    11:38
    Za podražení je vyloučen Polák (STl). První přesilovku si tak zahraje i hostující Edmonton.
     
    08:22
    Jakupov mohl přidat druhou branku hostujícího týmu, sám před Millerem však selhal v koncovce a domácí brankář zkrotil jeho puk na betonu.
     
    07:39
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté se z ničeho nic dostávají do vedení! Z ojedinělého protiútok Edmontonu zapršelo, když si DAVID PERRON najel mezi kruhy, obdržel přesný pas od pravého mantinelu a střelou k pravé tyči zamířil přesně. Miller se po puku natahoval marně. Asistence: Taylor Hall, Andrew Ference.
     
    01:16
    Za držení je vyloučen Fraser (EDM). První přesilovka v zápase pro Blues.

    Pavel Kuba

    Góly a asistencie: 19. Sobotka (Tarasenko, Oshie), 26. Tarasenko (Oshie, Sobotka), 41. Pietrangelo (Sobotka), 45. Schwarz (Backes, Steen), 48. Oshie (Steen, Shattenkirk), 53. Schwartz (Lapierre, Paajarvi) – 8. Perron (Hall, Ference), 39. Fraser (Gordon, Joensuu)


    St. Louis Blues: Miller – Pietrangelo, Bouwmeester, Shattenkirk, Jackman, Cole, Polák – Schwartz, Backes, Steen – Tarasenko, Sobotka, Oshie – Berglund, Roy, Ott – Paajarvi, Lapierre, Reaves.
    Edmonton Oilers: Scrivens – Fraser, Schultz, Marincin, Petry, Klefbom, Ference – Jakupov, Nugent-Hopkins, Eberle – Hall, Gagner, Perron – Hendricks, Gordon, Joensuu – Gazdic, Smyth, Jones.

    Rozhodca: Pollock, Rooney – Murray, Wheler