D. Moskva – Jaroslavľ 3:2 (po pr.) | Petrohrad – CSKA Moskva 1:0 (kon.) | Doneck – Riga 5:2 (kon.)
Lev – Záhreb 4:3 (kon.)
koniec
Lev Praha
4:3 (2:1, 0:1, 2:1)
KHL Medveščak Záhreb
Piatok 07.03.2014, 19:00 • Tipsport Aréna, Praha • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    V tomto ročníku sa oba celky stretli dvakrát a boli to ich prvé dva vzájomné duely v histórii. Ten úplne prvý sa odohral 10.septembra 2013 a domáci Záhreb prehrával po druhej tretine 0:1, keď skóre otváral v 38.minúte Christensen. V tretej tretine sa domácim podarilo vyrovnať zásluhou Willsieho, ale LEV dvoma gólmi Kubalíka a Kapanena v rozpätí necelých troch minút rozhodol o svojej výhre 1:3.
    Druhé stretnutie sa hralo v Prahe a tentokrát sa ujali v 12.minúte vedenia hráči Záhrebu po góle Ryana, ale už v 15.minúte vyrovnával na 1:1 Novotný. Do konca riadnej hracej doby už gól nepadol a na rad tak prišlo predĺženie, v ktorom rozhodol o výhre LEVu Thörnberg.
    Úvodné buly stretnutia je naplánované na 19:00, prajem Vám príjemný hokejový zážitok.
     
    Vitajte pri vyraďovacej časti play-off ruskej KHL, konkrétne pri prvom zápase štvrťfinále Západnej konferencie, v ktorom sa stretne domáci HC LEV Praha s celkom Medveščak Záhreb. Dejikom zápasu bude Tipsport Aréna v Prahe.

    LEV ukončil základnú časť na treťom mieste tabuľky s celkovým počtom 99 bodov a s pozitívnym skóre 149:107. Druhý Petrohrad mal o šesť bodov viac, naopak štvrtý Donbass strácal na Lev dva body. Mužstvo ťahalo sériu štyroch výhier v rade, ale v tom úplne poslednom vystúpení prehralo so Spartakom Moskva na domácom ľade 2:3 po samostatných nájazdoch.

    Najproduktívnejší hráči základnej časti

    1. Martin Thörnberg – 31 bodov (18+13)
    2. Jiří Sekáč – 28 bodov (11+17)
    3. Jiří Novotný – 27 bodov (11+16)

    Najproduktívnejší obranca

    Martin Ševc – 21 bodov (7+14)

    Medveščak získal počas základnej časti 92 bodov a to mu stačilo na celkové šieste miesto, pričom piate Dinamo Riga pred ním malo o bod viac a siedme CSKA Moskva za ním o bod menej. Základnú časť ukončili hráči Záhrebu s pozitívnym skóre 138:126. Záver sezóny im nevyšiel podľa predstáv, pretože prehrali 3 z posledných piatich stretnutí, ale v poslednom kole zdolali Slovan na jeho ľade v Bratislave po výsledku 2:3.

    Najproduktívnejší hráči po základnej časti

    1. Jonathan Cheechoo – 38 bodov (19+19)
    2. Matt Murley – 36 bodov (16+20)
    3. Ryan Vesce – 35 bodov (15+20)

    Najproduktívnejší obranca

    Kurtis Foster – 22 bodov (6+16)
     
    Úvodné zostavy:

    HC LEV Praha: Vehanen (Engren) – Ševc, Mäenpää, Oystrick, Nemec, Jaakola, O'Byrne, Nakládal, Gragnani – Azevedo, Novotný, Ullström – Sekáč, Vrána, Thörnberg – Zackrisson, Kapanen, Řepík – Ridderwall, Cingel, Matai

    KHL Medveščak Záhreb: Dekanich(Brust) – Martinovič, Popovič, Švarný, Foster, Katič, Klubertanz, O'Connor – Thomas, Murley, Cheechoo – Linglet, Ellison, Vesce – Jessiman, Ryan, Glumac – Kane, Iggulden, Björkstrand – Nyström

    Rozhodca: Anisimov, Bulanov – Zacharenkov, Sadovnikov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Úvodné buly tejto série vyhrali domáci a rozohrávajú prvú akciu.
     
    00:39
    Lev Praha dala gól!
    Zápas sa sotva stihol začať a hostia prihrávajú potom, čo tvrdou ranou posiela puk za bránkovú čiaru JIŘÍ NOVOTNÝ. Asistencia: Jason Azevedo.
     
    01:35
    Domáci okamžite po vsietenom góle pokračovali v tlaku, ale Fosterovi sa podarilo získať puk a založiť akciu, na konci ktorej bol Cheechoo. Ten sa však k zakončeniu nedostal.
     
    03:00
    LEV zatiaľ aktívnejší a pri streleckej chuti. Mataiova strela ale presná nebola.
     
    04:40
    Na oboch stranách klziska sa dostali k strele obrancovia, najskôr hosťujúci Martinovič poslal puk tesne popri bráne, aby vzápätí domáci Jaakola trafil len betón hosťujúceho gólmana.
     
    04:59
    Topi Jaakola dostal dobrú prihrávku od Azeveda na modrú a vystrelil, ale jeho ranu dokázal Dekanich zblokovať, lenže k dorážke sa dostal Zackrisson. Dekanich si poradil aj s jeho pokusom.
     
    05:47
    Pri súbojoch v rohu klziska v obrannej tretine hostí sa zrodil faul Kurtisa Fostera, ktorý dostáva dve minúty za sekanie. presilovú hru si zahrajú hráči LEV Praha.
     
    06:24
    Ševc pálil veľmi nebezpečne, ale hostia dokázali vyhodiť puk. Krátko potom hra prerušená pre ofsajd domáceho tímu.
     
    07:42
    Domáci pekne kombinujú, ale k strele sa dostať nevedia. Po jednom zo zblokovaných pokusov sa hra prerušuje, pretože puk sa dotkol ochrannej siete.
     
    07:47
    Hostia v plnom počte.
     
    08:56
    Medveščak Záhreb dal gól!
    Hosťom sa podarilo ubrániť sa v početnej nevýhode a následne po Fosterovom návrate sa dokázali usadiť v útočnej tretine. Po dobrej prihrávke sa nepomýlil MATT ELLISON a strelou do odkrytej časti brány vyrovnáva na 1:1. Asistencie: Charles Linglet, Ryan Vesce.
     
    10:10
    LEV stále aktívnejší, k strele sa dostal Azevedo a krátko po ňom aj Ullström.
     
    10:57
    Domáci si znovu zahrajú presilovú hru, tentokrát na lavicu hanby smeruje Mathew Murley za nedovolené bránenie.
     
    11:47
    Domácim táto početná výhoda nevychádza podľa predstáv, dokonca sa bude vhadzovať v ich obrannom pásme.
     
    12:57
    Ani zvyšok presilovej hry domácim nepriniesol vážnejšiu šancu na prinavrátenie vedenia. Murley už naskakuje na ľadovú plochu a Záhreb pokračuje v zápase v pätici.
     
    13:02
    LEV má šancu na reparát, pretože znovu bude hrať v početnej výhode. Za držanie odchádza na trestnú hosťujúci Boyd Kane.
     
    13:48
    Táto presilová hra je o niečom inom než predchádzajúce dve a hostia sú pod tlakom. Dekanich musel čeliť dvom prudkým strelám obrancu Nemca a navyše Azevedo trafil strelou z medzikružia tyčku hosťujúcej brány.
     
    14:28
    Lev Praha dala gól!
    Po Ševcovej prudkej rane od modrej čiary dorážal puk do siete JUSTIN AZEVEDO, ktorý tak posiela domácich znovu do vedenia. Asistencie: Martin Ševc, Niko Kapanen.
     
    15:30
    Záhreb sa znovu musí brániť a jeho gólman, Dekanich, musel čeliť strelám Jaakolu a Zackrissona.
     
    15:36
    Ryan O'Byrne vystrelil po buly od modrej čiary a Dekanich po jeho pokuse prikrýva puk a prerušuje hru.
     
    17:00
    Po jednej strele si pripísali oba tímy, ale ani domáci Jaakola a ani hosťujúci Ryan úspešní neboli.
     
    18:00
    V závere prvej časti tempo trochu opadlo, o útočnú kombináciu sa pokúšajú domáci, ale zatiaľ im to príliš nevychádza.
     
    18:49
    Po sérii nepresnosti z oboch strán sa hra prerušuje pre zakázané uvoľnenie hosťujúceho tímu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Do konca prvej tretiny sa už nič zaujímavé nestalo a tak sa domáci LEV môže po prvej časti tešiť z vedenia 2:1. Pred druhou tretinou ale ostáva stále všetko otvorené a tá začne približne 19:53.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:35
    Aj druhú tretinu začali domáci aktívnejšie, k strele sa dostal najskôr Thörnberg a krátko po ňom i Vrána, ktorý mal pred sebou len odkrytú bránu, ale na 3:1 nezvýšil, pretože trafil len tyč hosťujúcej brány.
     
    22:43
    Dvakrát v krátkom časovom slede bola hra prerušená pre postavenie mimo hru v podaní hosťujúceho hráča.
     
    23:40
    Zápas sa neodohráva v ofenzívnom duchu, domáci Riddenwall sa k strele dostal, ale jeden z hostí ju zblokoval vlastným telom.
     
    24:01
    Prvú presilovú hru v zápase si zahrajú hostia potom, čo mali domáci príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Na trestnú lavicu smeruje David Ullström.
     
    25:00
    Domáci sa aj vo štvorici bránia výborne a hosťujúcich hráčov v podstate do ničoho nepúšťajú.
     
    26:01
    Táto presilová hra nepriniesla vážnejšie nebezpečenstvo, o jedinú strelu sa postaral Cheechoo, ale aj tá bola nepresná. Domáci sú už v plnom počte.
     
    27:10
    Dvakrát sa sám rútil na gólmana autor prvého gólu, Novotný. Prvýkrát sa k zakončeniu nedostal, jeho druhý pokus už bol lepší, ale Dekanicha neprekvapil.
     
    27:47
    Po sérii osobných súbojov prichádza vzájomný trest pre obe mužstvá. Za domácich si odpyká trest Martin Thörnberg, za hostí Mike Glumac. Obaja za nedovolené bránenie.
     
    28:08
    Pomer hráčov na ľadovej ploche sa upraví a hostia si zahrajú presilovú hru 4 na 3, pretože Michal Řepík dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    28:46
    Medveščak Záhreb dal gól!
    Táto presilová hra vyšla hosťom dokonale a peknou tvrdou strelou od modrej čiary sa strelecky presadzuje obranca KURTIS FOSTER, ktorý vyrovnáva na 2:2. Asistencia: Matt Murley.
     
    30:00
    Je za nami polovica stretnutia a stav je vyrovnaný 2:2. Viac hry však majú domáci, ktorí sú aj teraz v útočnom pásme, ale nedokážu z toho vyťažiť vážnejšie nebezpečenstvo.
     
    32:11
    Veľmi prudko pálil domáci bek Jaakola, ale jeho strela bola zblokovaná. Hosťom sa však nepodarilo vyhodiť a znovu zakombinovali domáci, až sa dostal k puku Kapanen a oslobodil svoj tím. Následne sa hráči Záhrebu pokúšali o rozohrávku, ale neuspeli a bolo im odpískané zakázané uvoľnenie.
     
    32:54
    Po využitej presilovke hostí, si ju celok Medveščak Záhreb zahrá znovu. Na lavicu hanby korčuľuje Petr Vrána, ktorý dostal trest za nedovolené bránenie.
     
    33:40
    Hostia kombinovali veľmi nebezpečne, dvakrát musel po ich strelách Vehanen prerušovať hru, ale napokon sa k puku dostal domáci útočník Novotný, ktorý ho dokázal vyviezť do súperovho pásma a nezbierať čas pre svoj tím.
     
    34:54
    Hra sa v druhej polovici Vránovho trestu často kúskovala a hostia si nedokázali vytvoriť súvislý tlak. Domáci sú už v plnom počte.
     
    36:01
    Po nepresnej a zblokovanej strele domáceho hráča sa hostia pokúsili o rýchly protiútok, ale zastavuje ich ofsajd.
     
    36:20
    Ďalší dvojminútový trest za nedovolené bránenie, tentokrát je vylúčený hosťujúci Bill Thomas a domáci si zahrajú po dlhšej dobe v početnej výhode.
     
    37:19
    Domáci sa peknou kombináciou snažia o tretí gól v zápase, ale zatiaľ im to nevychádza a teraz si to ešte skomplikovali, keď bola hra vykázaná do stredného pásma potom, čo sa puk dotkol ochrannej siete.
     
    37:45
    Početná výhoda domácich je na konci, pretože Martin Thörnberg dostáva trest za sekanie.
     
    38:20
    Začína sa 85 sekundová presilová hra hostí.
     
    39:30
    Domáci urputne bránia vyrovnaný stav a napriek tomu, že hostia držia puk na svojich hokejkách, ich strely nebezpečné nie sú, pretože obrana LEVu hrá výborne.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sa hostia dočkali vytúženého vyrovnania a do tretej tretine, ktorá začne približne 20:47 pôjdu oba celky za vyrovnaného stavu 2:2.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:30
    Úvod do záverečnej časti je veľmi opatrný a ani jedno z mužstiev ešte nevystrelilo na bránu.
     
    41:56
    Lev Praha dala gól!
    Takmer dve minúty sme v tretej tretine čakali na prvé ohrozenie brány. Prvá strela však hneď aj končí v bráne a po delovke PETRA VRÁNU sa tretíkrát v stretnutí ujímajú vedenia domáci hráči. Asistencie: Jiří Sekáč, Martin Thörnberg.
     
    43:20
    Domáci sú pri streleckej chuti a Dekanich musel čeliť strelám Novotného a Řepíka.
     
    44:00
    LEV Praha sa stále drží v útočnom pásme, hoci bránu súpera priamo neohrozil.
     
    44:17
    Lev Praha dala gól!
    LEV vedie už 4:2. So strelou od modrej si gólman hostí poradil, ale proti následnej dorážke do odkrytej brány z hokejky MARTINA THÖRNBERGA už bol bezmocný. Asistencie: Nathan Oystrick, Jiří Sekáč.
     
    44:17
    Oddychový čas hostí.
     
    45:11
    Hostia sa po štvrtom góle ešte k puku nedostali, ale budú mať príležitosť to zmeniť pri vhadzovaní ktoré nasleduje po odpískanom ofsajde domáceho hráča.
     
    47:00
    Konečne pritlačili v ofenzíve aj hostia, ale ani Popovičova a ani Cheechoova strela sa neujala.
     
    49:00
    Zápasu trošku chýba spád, hostia vedia, že dnes to budú mať už veľmi ťažké, pretože domáci LEV už len bráni a snaží sa kontrolovať svoje vedenie.
     
    50:30
    Stále sledujeme rovnaký obraz hry, v ktorom sa domáci nachádzajú v útočnom pásme, ale do striel sa príliš nehrnú. Pre LEV je momentálne najdôležitejšie držať puk čo najviac na svojich hokejkách.
     
    54:00
    Domáci rozpútali kolotoč prihrávok a striel v útočnej tretine, ale Dekanich chytá dnes dobre a stále dáva svojmu tímu šancu na prípadný úspech.
     
    55:20
    Stále v útoku LEv. Cingel namieril svoju strelu len do Deaknicha a Matai pre zmenu úplne minul svätyňu hostí.
     
    56:10
    Justin Azevedo sa dostal do dobrej pozície, ale svojím pokusom trafil len konštrukciu Dekanichovej brány a k puku sa následne dostali hostia, ktorí založili rýchly protiútok.
     
    56:35
    Medveščak Záhreb dal gól!
    Rýchla akcia založená z vlastnej defenzívy prináša hosťom zníženie na rozdiel jedného gólu potom, čo sa dostal k dorážke MAT MURLEY a poslal puk za bránkovú čiaru. Bez asistencie.
     
    58:00
    Záver stretnutia odohrá domáci LEV v početnej nevýhode, pretože Martin Ševc dostáva trest za faul lakťom.
     
    58:40
    Domáci už len vyhadzujú puky z vlastnej tretiny. Pri puku sú však hostia, ktorí odvolávajú gólmana a skúšajú hrať svoju presilovku v šestici.
     
    59:11
    Tlak hostí sa stupňuje, ale domáci brankár Vehanen s chladnou prikrýva puk a prerušuje hru po Thomasovej strele.
     
    59:46
    Štyrom strelám čelil strážca domácej svätyne. Po tej poslednej sa hra znovu prerušovala a domáci si berú oddychový čas.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    LEV svoje vedenie ubránil a ujal sa vedenia v sérii 1:0 na zápasy. Treba podotknúť, že zaslúžene, pretože bol po celý čas lepším tímom než Medveščak.
    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem Vám príjemný zvyšok piatkového večera. (21:26:05)

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 1. Novotný (Azevedo), 15. Azevedo (Ševc, Kapanen), 42. Vrána (Sekáč, Thörnberg), 45. Thörnberg (Oystrick, Sekáč) – 9. Ellison (Linglet, Vesce), 29. Foster (Murley), 57. Murley


    Lev Praha: Vehanen (Engren) – Ševc, Mäenpää, Oystrick, Nemec, Jaakola, O'Byrne, Nakládal, Gragnani – Azevedo, Novotný, Ullström – Sekáč, Vrána, Thörnberg – Zackrisson, Kapanen, Řepík – Ridderwall, Cingel, Matai
    KHL Medveščak Záhreb: Dekanich(Brust) – Martinovič, Popovič, Švarný, Foster, Katič, Klubertanz, O'Connor – Thomas, Murley, Cheechoo – Linglet, Ellison, Vesce – Jessiman, Ryan, Glumac – Kane, Iggulden, Björkstrand – Nyström

    Rozhodca: Anisimov, Bulanov – Zacharenkov, Sadovnikov