AS Rím – Inter 0:0 (kon.)
koniec
AS Rím
0:0 (0:0)
Inter Miláno
Sobota 01.03.2014, 20:45 • Stadio Olimpico (Rím) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    89
    Naposledy striedajú i domáci, keď trávnik opustí vyžmýkaný Gervinho. Ten má za sebou slušný zápas. Na jeho miesto príde Florenzi.
     
    88
    Na záverečné minútky vybehne i milánska ikona a zároveň i legenda futbalu samotného. Javier Zanetti nahradí Jonathana.
     
    81
    Mattia Destro sa dnes presadil iba neregulérne a v súlade s pravidlami sa mu to už ani nepodarí. Na jeho miesto naskakuje Bastos.
     
    75
    Toto však už bola skutočná gólovka a bez pochyby najväčšia šanca stretnutia. Nainggolan sa najskôr pekne zbavil Cambiassa a nádherným oblúčikom poslal do šance Miralema Pjaniča. Striedajúci Bosniak sa rútil na Handanoviča, no z desiatich metrov ho prestreliť nedokázal. Pálil po jeho pravej ruke, ktorá ale po lopte vystrelila včas a po veľkej tutovke AS bude nasledovať iba rohový kop.
     
    74
    Mauro Icardi sa dnes príliš nepresadil. Síce bojoval, ale do šancí sa nedostával. Šťastie na jeho miesto príde skúsiť Rubén Botta.
     
    68
    Domáci sa konečne mohli dočkať vykúpenia, ale Rolando bol proti. Torosidis sa na pravej strane zbavil brániaceho Juana Jesusa a po jeho dokonalom centri mohol zakončovať Gervinho. Ten to však vinou dotierajúceho Rolanda z piatich metrov nezvládol a nasledovať bude iba rohový kop. Nebyť portugalského stopéra, tak Gervinho by zrejme rozhodeného Handanoviča prekonal.
     
    64
    Na Stadio Olimpico sa ozýva hromové bučanie, pretože na trávnik prichádza bývalý špílmacher Lazia Hernanes. Miesto na trávniku mu prenechal Álvarez.
     
    55
    Adem Ljajič sa síce v dnešnom zápase snažil a čo-to sa mu i podarilo. Napriek tomu schádza z ihriska už po desiatich minútach druhej polky. Na jeho miesto príde ďalší Balkánec Miralen Pjanič.
     
    48
    Brazílčanov center nebol márny, ale napriek tomu sa hostia nepresadili. Rýchly brejk Rimanov musel následne hasiť Walter Samuel, ktorý si pridržal unikajúceho Strootmana, čím donútil Bergonziho tasiť.
     
    32
    Stadio Olimpico po prvýkrát povstalo, ale napokon zbytočne. Ljajič posielal z pravej strany nádherný center na Nainggolana, ktorý loptu zasiahol rukou a navyše bol i v ofsajde. Verdikt postranného rozhodcu však prišiel neskoro a po Destrovej koncovke prepukla v hlavnom meste obrovská eufória. Lopta totiž po odraze od žrde trafila Handanoviča a od neho putovala do siete. Vzrušenie však bolo márne.
     
    20
    Inter mohol byť za svoj nebojácny prístup odmenený úvodným gólom tohoto stretnutia. Ricky Álvarez na ľavej strane zdvihol hlavu a okamžite uvidel nabiehajúceho Rodriga Palacia. Ten dostal loptu na hranicu malého vápna, odkiaľ v záklone hlavičkoval úplne osamotený. Jeho pokus však letel tesne nad. Pekná akcia Milánčanov.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   48. Samuel (INT)


    AS Rím: De Sanctis – Torosidis, Benatia, Castan, Romagnoli – Nainggolan, De Rossi (C), Strootman – Gervinho, Destro, Ljajič
    Náhradníci: Lobont – Skorupski – Tolói, Taddei, Pjanič, Bastos, Florenzi, Ricci, Mazzitelli, Di Mariano

    Inter Miláno: Handanovič – Rolando, Samuel, Juan – Jonathan, Guarín, R. Álvarez, Cambiasso (C), Nagatomo – Icardi, Palacio
    Náhradníci: Carrizo – Zanetti, Andreolli, Kovačič, Campagnaro, Kuzmanovič, Botta, Taider, Milito, Ranocchia, D´Ambrosio, Hernanes

    Rozhodca: Mauro Bergonzi – S. Ghiandai, L. Manganelli – M. Musolino