Chelsea – Everton 1:0 (kon.) | Arsenal – Sunderland 4:1 (kon.) | Cardiff – Hull City 0:4 (kon.)
Manchester City – Stoke City 1:0 (kon.) | West Bromwich – Fulham 1:1 (kon.) | West Ham – Southampton 3:1 (kon.)
Crystal Palace – Manchester United 0:2 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
0:2 (0:0)
Manchester United
Sobota 22.02.2014, 18:30 • Selhurst Park (Londýn) • Anglická Premier League
     
    90+1
    Veterán Ryan Giggs si musel na polovici ihriska pomáhať pridržaním Puncheona a Michael Oliver sa mu nebál vytiahnuť žltú kartu.
     
    88
    Marouane Fellaini predviedol celkom interesantný výkon, s ktorým môže byť spokojný. Na hracej ploche ho nahradí Darren Fletcher.
     
    85
    Slušne hrajúci Ince sa už v druhom polčase vytrácal a teraz sa vytratí úplne. Na jeho miesto príde útočník Dwight Gayle.
     
    80
    David Moyes pripravil na záverečnú desaťminútovku dvojstriedanie. Namiesto Robina van Persieho a Januzaja príde dvojica Ryan Giggs a Valencia.
     
    75
    Marouane Chamakh sa už k ďalším príležitostiam ani nedostane, pretože v dnešnom zápase končí. Na jeho miesto príde Yannick Bolasie.
     
    70
    Manchester United už mohol mať vystarané. Januzaj nádherne prehodil loptu na van Persieho, ktorý postupoval jeden na jedného. Po Dannovom obídení sa dostal až pred Speroniho, ktorého zo siedmich metrov dokázal prestreliť. Jeho pokus ale iba orazítkoval brvno domácej svätyne.
     
    68
    Manchester United dal gól!
    Red Devils už zrejme konečne skrotili domáci odpor a ujímajú sa dvojgólového vedenia. Opäť to bola spolupráca Januzaj-Evra a po Francúzovom prízemnom centri pálil z desiatich metrov WAYNE ROONEY. Ten nedal Speronimu šancu a jeho bomba pod brvno skončila v sieti.
     
    67
    Camerone Jerome sa okamžite po svojom naskočení do zápasu mohol postarať o vyrovnanie. Mile Jedinak prepadol van Persieho, ktorého obral o loptu a následne hľadal na hrote Jeromea. Ten si poradil i s brániacim Ferdinandom a po jeho krásnom obstrele mierila lopta k ľavej žrdi. David de Gea sa však poriadne natiahol a jeho pokus vyrazil do strany.
     
    66
    Domáci občerstvujú svoj útok, keď na ihrisko príde Cameron Jerome. Miesto mu prenechal vyčerpaný bojovník Glenn Murray.
     
    62
    Manchester United dal gól!
    Zodpovednosť na seba zobral pochopiteľne ROBIN VAN PERSIE, ktorý si zachoval pevné nervy a bezmocného Speroniho poslal na druhú stranu. United sa tak dočkali upokojujúceho vedenia a uvidíme, aký vplyv to bude mať na jeho hráčov.
     
    61
    No ale teraz pozor! Po výbornej Januzajovej prihrávke sa do šestnástky rútil Patrice Evra, ktorého na hranici vápna zastavil Chamakh. Rozhodca Michael Oliver bol nekompromisný a ukázal na biely bod! Ideálna príležitosť pre Red Devils, ktorí sa môžu ujať vedenia.
     
    59
    Takmer po hodine hry prichádza prvá žltá karta v tomto zápase. Vidí ju Nemanja Vidič, ktorému ušla spätná prihrávka od Evru a proti unikajúcemu Murraymu musel zatiahnuť za ručnú.
     
    44
    V závere prvého polčasu mohla prísť tvrdá rana od úradujúceho šampióna. Marouane Fellaini začal akciu na polovici ihriska, následne prihrával doprava na Matu, od ktorého sa mu lopta vrátila späť. Zo siedmich metrov tak mohol neohrozene zakončovať, ale jeho obstrel letel tesne nad. Speroni si poriadne odfrkol.
     
    28
    Podľa očakávaní rozohrával voľný kop Tom Ince, ktorý poslal nebezpečnú loptu do ohňa. Tá sa napokon poodrážala až k Murraymu, ktorý zo siedmich metrov pohotovo zakončil. Smallingom tečovaná lopta však de Geu nezaskočila a reflexívnym zákrokom ju posiela na rohový kop. Mohlo to už byť 1:1, ale stále hráme bez gólov.
     
    26
    United sa po rohovom kope dostali k úžasnej príležitosti na otvorenie skóre! Rooney rozohrával rohový kop na bližšiu tyč, kde sa však Persie nepresadil. Lopta sa tak vrátila k Wazzovi, ktorého oblúčik na čiare zastavil stopér Delaney. Lopta sa vzniesla do vzduchu a následne z dvoch metrov hlavičkoval Vidič nad!

    Erik Farkaš

    Góly: 62. Persie (pen.), 68. Rooney

    Karty:   59. Vidič (MU), 90+1. Giggs (MU)


    Crystal Palace FC: Speroni – Ward, Dann, Delaney, Parr – Puncheon, Jedinak (C), Ledley, Ince – Murray, Chamakh
    Náhradníci: Hennessey – Bolasie, Dikgacoi, Gayle, Gabbidon, Jerome, Bannan

    Manchester United: de Gea – Smalling, Ferdinand, Vidič (C), Evra – Carrick, Fellaini – Mata, Rooney, Januzaj – van Persie
    Náhradníci: Lindegaard – Giggs, Chicharito, Young, Fletcher, Valencia, Kagawa

    Rozhodca: Michael Oliver – S. Burt, A. Garratt – K. Friend