Chelsea – Everton 1:0 (kon.) | Arsenal – Sunderland 4:1 (kon.) | Cardiff – Hull City 0:4 (kon.)
Manchester City – Stoke City 1:0 (kon.) | West Bromwich – Fulham 1:1 (kon.) | West Ham – Southampton 3:1 (kon.)
Crystal Palace – Manchester United 0:2 (kon.)
koniec
West Ham United
3:1 (2:1)
Southampton FC
Sobota 22.02.2014, 16:00 • Boleyn Ground, Londýn • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Tieto dve mužstvá sa vo vzájomnom meraní síl stretli už dovedna 59krát a o kúsok lepšiu bilanciu má Southampton, ktorý dokázal vyhrať 21 stretnutí, zatiaľ čo West Ham o dva menej, čiže 19. Rovnako 19 stretnutí skončilo nerozhodne. Deľbou bodov skončili aj posledné dva vzájomné súboje, jeden z nich sa hral 15.septembra minulého roka v rámci 4.kola. Na St. Mary's Stadium v Southamptone sa diváci gólu nedočkali a oba tímy si pripísali bod za bezgólovú remízu, hoci po väčšinu zápasu bol vtedy domáci Southampton aktívnejším tímom.
    Dnešný výsledok sa ťažko odhaduje, hoci obe mužstvá od seba delí 11 bodov. West Ham má o niečo lepšiu formu a výhodu domáceho prostredia, ale na druhej strane Southampton bojuje o predné priečky tabuľky a nemožno ho brať ako ľahkého súpera. Očakávam teda veľmi vyrovnaný zápas a tretie remíza v rade zo vzájomných súbojov by pre mňa nebola prekvapením. Úvodný výkop je naplánovaný na 16:00, prajem Vám príjemný športový zážitok.
     
    Vitajte pri prenose zo zápasu na štadióne Boleyn Ground v Londýne, kde sa v rámci 27.kola anglickej Premier League stretne domáci West Ham United s tímom Southampton FC.

    West Hamu sa v posledných zápasoch darí, vyhral tri posledné stretnutia v rade a všetky po výsledku 2:0. Naposledy získal tri body po domácej výhre 2:0 nad Norwichom City, keď o svojom triumfe rozhodol dvoma gólmi v závere stretnutia. V 84.minúte skóroval James Collins a v nadstavenom čase pridal poisťujúci presný zásah Mohamed Diamé. Domáci majú na svojom konte 28 bodov, za ktoré im patrí jedenásta priečka. Desiata Swansea i dvanásta Aston Villa majú rovnaký počet bodov a všetky tri celky strácajú na deviate Newcastle až deväť bodov, naopak pred dvojicou na trinástom a štrnástom mieste (Hull City a Stoke City) majú náskok jedného bodu.

    Southampton podľahol v poslednom ligovom kole Sunderlandu najtesnejším rozdielom 0:1, ale bola to ich prvá prehra od 1.januára, keď podľahli londýnskej Chelsea. Od nej ubehlo sedem stretnutí, v ktorých si pripísali tri výhry a tri remízy. Túto sériu bodových ziskov zastavila už spomínaná prehra v poslednom kole. Southampton sa s počtom 39 bodov stále drží na výbornom ôsmom mieste, z ktorého má trojbodové manko na siedmy Manchester United a dvojbodový náskok na deviate Newcastle.
     
    Úvodné zostavy:

    West Ham United: San Miguel – McCartney, Tomkins, Collins, Demel, Nolan (C), Taylor, Noble, Downing, Jarvis, Cole
    Náhradníci: Jääskeläinen, Reid, Collison, Nocerino, Diamé, Cole, Armero

    Southampton FC: Boruc – Jošida, Fonte, Shaw, Schneiderlin, Davis, Cork, Lallana (C), Chambers, Rodriguez, Lambert
    Náhradníci: Davis, Clyne, Lovren, Ramírez, Ward-Prowse, Do Prado, Gallagher

    Rozhodca: M. Clattenburg – S. Beck, A. Holmes.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Prvý polčas rozohrávali hostia a do zakončenia sa dostával Rodriguez, ale domáca obrana nakoniec loptu odkopáva.
     
    6
    Dnešný zápas začal veľmi opatrne a ani jeden z tímov sa nepúšťa do riskantného útočenia.
     
    8
    Southampton dal gól!
    Po faul Jamesa Tomkinsa sa kopal priamy kop pre hostí, po ktorom si na centrovanú loptu najvyššie vyskočil MAYA JOŠIDA a hlavičkou otvára skóre dnešného duelu.
     
    13
    Dvakrát bol v šanci domáci kapitán Kevin Nolan, ale najskôr chýbala jeho strele razancia a krátko na to mu loptu vzal doslova spred kopačky gólman hostí Boruc.
     
    16
    Hostia sa po inkasovanom góle nikam neponáhľajú a držia loptu v strede pola alebo na svojej polovici.
     
    18
    Postupným útokom sa dostali hráči Southamptonu až do domáceho vápna, kde sa do strely oprel ich kapitán Adam Lallana, ale posiela loptu nad bránu.
     
    20
    West Ham United dal gól!
    Domáci trikrát posielali center do vápna hostí, ale zakaždým ho obrana Southamptonu odvrátila. Tentokrát však center spracoval MATT JARVIS, ktorý po individuálnej akcii a peknej prízemnej strele vyrovnáva na 1:1.
     
    22
    West Ham má po vyrovnávajúcom góle k dispozícii rohový kop.
     
    23
    West Ham United dal gól!
    Po centri od rohovej zástavky CARLTON COLE najskôr trafil svojou hlavičkou len tyč hosťujúcej brány, ale krátko na to sa dostal k dorážke, ktorú premieňa a otáča tak skóre v prospech domácich.
     
    26
    Krátko po druhom góle musel Boruc dvakrát zasahovať. Najskôr proti centru Stewarta Diwninga, krátko potom proti strele Matta Jarvisa, autora prvého gólu domácich.
     
    29
    Hosťujúci Jay Rodriguez bol v ofsajde, následne sa ocitol vo vápne hostí domáci Cole, ale stratil loptu.
     
    32
    Domáci pritlačili súpera, ale do výraznejšej šance sa nedostali. V tej bol naopak hosťujúci Rickie Lambert, ktorý sa dostal v domácom vápne k hlavičke, ale poslal loptu len do konštrukcie brány Adriána San Miguela.
     
    34
    Zápas sa síce začal opatrne, ale momentálne sa hrá vo veľmi vysokom a kvalitnom tempe. Mark Noble stratil loptu v súboji s hosťujúcim Jošidom.
     
    38
    Sledujeme ofenzívne snahy hosťujúceho Southamptonu, ktorí kombinuje na polovici súpera, ale veľmi ďaleko od ich brány. K strele sa chystal Jack Cork, ale jeho pokus bol zblokovaný bekom domáceho West Hamu.
     
    41
    Obraz hry sa nemení, Southampton hrá na polovici domácich, ale výraznejšiu šancu z toho vyťažiť nedokázal.
     
    43
    Calum Chambers poslal center do vápna domácich, al ten si postrážil gólman. Krátko potom mali hostia možnosť dvoch rohových kopov, ale nevyťažili z nich vážnejšiu šancu.
     
    45
    K strele sa dostal zadák hostí Luke Shaw, ale poslal loptu mimo brány. Na druhej strane zahrávali roh domáci, ale krátko po ňom o loptu prišli.
     
    45 + 1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas priniesol tri góly a z vedenia 2:1 sa po rýchlom obrate môžu tešiť domáci. Pred druhým polčasom je však stále všetko otvorené a Southampton ešte má šancu na bodový zisk.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    49
    Domáci sa v druhom polčase ešte nedokázali dostať za stredovú čiaru. Southampton v úvode druhého dejstva pokračoval v útočných kombináciach na súperovej polovici, ale vyťažil z toho jedinú strelu, o ktorú sa postaral Luke Shaw. Tá však bola nepresná a loptu vráti do hry svojím výkopom Adrián San Miguel.
     
    53
    Southampton si vybojoval rohový kop. Ten hosťom vôbec nevyšiel, ale pri lopte nakoniec zostali a pokračujú v kombinácii na súperovej polovici.
     
    55
    Hostia pohrozili, ale Shaw svoju strelu z veľkej diaľky namieril len do náruče gólmana a Rickie Lambert bol síce v sľubnej pozícii, ale bol mu odpískaný ofsajd.
     
    57
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Matt Jarvis, prichádza Mohamed Diamé.
     
    58
    Po rohovom kope domácich sa dostal k hlavičke James Collins, ale poslal loptu len nad bránu hostí.
     
    61
    Stále sledujeme snahu o vyrovnanie v podaní hostí, ale teraz sa jeden z nich, Jay Roidriguez dopustil faulu na Demela a k lopte sa dostanú domáci.
     
    63
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Jack Cork, prichádza Gastón Ramírez.
     
    64
    Aktívny Luke Shaw sa prehnal ľavou stranou a z tesnej blízkosti brány hľadal spätnpu prihrávkou Rodrigueza, ktorému chýbali centimetre k zakončeniu.
     
    67
    Hostia znovu pohrozili, tentokrát sa pekne prekľučkoval až k strele Gastón Ramírez, ale posiela svoj pokus nad domácu bránu. Hostia zostávajú stále pri lopte a West Ham je pod tlakom, tak ako po väčšinu druhého polčasu.
     
    70
    Veľkú šancu zahodil Rickie Lambert, ktorý sa po prihrávke od Rodrigueza rútil sám na bránu West Hamu. Jeho zakončeniu nechýbala presnosť, ale razancia.
     
    71
    West Ham United dal gól!
    Hostia po celý druhý polčas tlačili domácich, ale nedokázali z toho vyťažiť gól, zatiaľ čo West Ham vyťažil z minima maximum. Po prekrásnych nožničkách zvyšuje na 3:1 domáci kapitán KEVIN NOLAN.
     
    73
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Kevin Nolan, prichádza Winston Reid.
     
    76
    Nevýrazný úsek hry prerušuje svojou strelou z priameho kopu zo strednej vzdialenosti hosťujúci Lambert. Lenže jeho pokus končí len v náruči domáceho gólmana.
     
    78
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Rickie Lambert, prichádza Sam Gallagher.
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Steven Davis, prichádza James Ward-Prowse.
     
    81
    Domáci Mohamed Diamé vyslal krásnu strela spoza šestnástky a opečiatkoval ňou brvno hosťujúcej brány. Krátko potom zahrávali rohový kop hráči Southamptonu po Lallanovej strele, ale nič z neho nevyťažili.
     
    84
    James Ward-Prowse sa dostal k strele, ale namieril vysoko nad domácu svätyňu. Krátko potom zahrávali hostia znovu roh, ale ani tentokrát sa domáci báť nemuseli, pretože José Fonte hlavičkuje mimo brány.
     
    86
    Hostia sa nevzdávajú ani s približujúcim sa záverom a k strele sa odhodlal Jay Rodriguez. Jeho pokus len tesne minul ľavú tyč domácej brány.
     
    87
    Prvé žlté napomenutie v dnešnom stretnutí dostáva kapitán hostí, Adam Lallana.
     
    90
    Gastón Ramírez spálil dve veľké šance na zníženie stavu. Najskôr pálil zo štandardnej situácie tesne vedľa pravej tyčky, krátko potom spoza vápna tesne nad brvno domácej brány.
     
    90
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90 + 2
    V závere sa tretíkrát ocitol v šanci Ramírez. Tentokrát sa dostal do brejku a mieril sám na domáceho gólmana. Ten jeho úmysle vystihol a vzal si loptu pre seba.
     
    Koniec zápasu.
     
    West Ham pokračuj vo víťaznom ťažení a vyhráva svoj štvrtý duel v rade. Rovnako ako predchádzajúce tri, aj tento končí rozdielom dvoch gólov. Southampton naopak prehráva po druhý krát za sebou a mužstvo sa musí z dnešnej porážky rýchlo oklepať, ak nechce pokračovať v tejto čiernej sérii.
    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem príjemný zvyšok sobotného večera. (17:54:14)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 20. Jarvis, 23. Cole, 71. Nolan – 8. Jošida

    Karty:   87. Lallana (SOU)


    West Ham United: San Miguel – McCartney, Tomkins, Collins, Demel, Nolan (C), Taylor, Noble, Downing, Jarvis, Cole
    Náhradníci: Jääskeläinen, Reid, Collison, Nocerino, Diamé, Cole, Armero

    Southampton FC: Boruc – Jošida, Fonte, Shaw, Schneiderlin, Davis, Cork, Lallana (C), Chambers, Rodriguez, Lambert
    Náhradníci: Davis, Clyne, Lovren, Ramírez, Ward-Prowse, Do Prado, Gallagher

    Rozhodca: M. Clattenburg – S. Beck, A. Holmes