Freiburg – Augsburg 2:4 (kon.) | Hamburger – Dortmund 3:0 (kon.) | Mönchengladbach – Hoffenheim 2:2 (kon.)
Norimberk – Braunschweig 2:1 (kon.) | Stuttgart – Hertha 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 3:1 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
1:2 (1:1)
Hertha BSC
Sobota 22.02.2014, 15:30 • Mercedes-Benz Arena • Nemecká Bundesliga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    VfB Stuttgart zažíva sezónu ako zo zlého sna. Po 21. kole sa so ziskom devätnástich bodov za 5 výhier a 4 remízy nachádza na 15. priečke. Stuttgart v tejto sezóne odišiel zo zápasu až dvanásťkrát, čo predstavuje historicky najhoršiu štatistiku zápasov. VfB na tom takto zle neboli ani pred 27 rokmi, keď prežíval 7-zápasovú šnúru prehier. Ani skóre nie je pre nemecký celok priaznivé, zatiaľ čo "Die roten" strelili len 34 gólov, inkasovali ich až 45. V posledných 3 kolách nezískal Stuttgart ani jeden bod, keď postupne podľahol Bayeru Leverkusen (1:2), FC Augsburg (1:4) a TSG 1899 Hoffenheimu (1:4). Klub bol založený v roku 1893, klubové farby sú červená a biela.

    Hertha BSC je na tom čo sa tabuľkového postavenia týka o poznanie lepšie. So ziskom 31 bodov za 9 výhier, 4 remízy a 8 prehier aktuálne okupuje 8. priečku Bundesligy. Aj v posledných troch kolách sa darilo viac hosťom. Najskôr nestačili na 1. FC Norimberg (1:3), aby následne porazil Hamburger SV (0:3). V poslednom kole podľahol VfL Wolfsburgu "Starej dáme" (The Old Lady) tesne, 1:2. Hertha bola založená v roku 1982, klubové farby sú modrá a biela. Domovským stánkom berlínskeho celku je Olympic Stadium s kapacitou 74 500 diváckych miest.

    Zápas sa odohrá na štadióne Stuttgartu, Mercedes-Benz Arena pritom ponúka kapacitu 41 000 miest.
     
    Bookmakeri mierne favorizujú aj napriek nie príliš vydarenej sezóne domáci celok, na ktorý vypísali kurz pohybujúci sa okolo čísla 2,50, zatiaľ čo na hostí je to 2,78. Ak si myslíte, že sa zápas skončí po 90. minútach remízou, využite lákavý kurz 3,25.
     
    Úvodné zostavy:

    VfB Stuttgart: Ulreich – Sakaj, Rüdiger, Niedermeier, Schwaab, Harnik, Khedira, Maxim, Boka, Werner, Abdellaoue
    Náhradníci: Kirschbaum – Haggui, Rausch, Traoré, Yalcin, Cacau

    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Langkamp, Kobiašvili, van den Bergh, Allagui, Ndjeng, Hosogaj, Ciğerci, Schulz, Ramos
    Náhradníci: Gersbeck – Janker, Brooks, Ben-Hatira, Ronny, Niemeyer, Wagner

    Rozhodca: Hartmann – Cortus, Foltyn.
     
    -2
    Hráči oboch celkov sú už nastúpení na trávniku, počkáme si ešte na slávnostné ceremónie a môžeme ísť na úvodný výkop stretnutia. Domáci celok dnes nastúpia v červených dresoch, hostia z Berlína si priniesli bielo-modrú sadu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali domáci futbalisti.
     
    1
    Tí to okamžite skúšali dlhým nákopom, no neúspešne. Loptu odvrátil v strede ihriska Ramos, Stuttgart pôjde dopredu krátkymi prihrávkami.
     
    2
    Domáci Cacau sa teraz dožadoval rohového kopu pre Stuttgart, no bezúspešne. Čiarový rozhodca stál blízko a všetko videl. Rozohrávať sa bude od brány Herthy.
     
    3
    Hertha sa zatiaľ s loptou prakticky nedostala cez stred ihriska, domáci sú v úvode veľmi aktívni. Uvidíme, či tomu tak bude po celý zápas.
     
    3
    Tak napokon zaútočila aj Hertha, respektíve sa o to aspoň pokúsila, lenže Ndjeng bol rýchlejší ako lopta a pískaný je ofsajd.
     
    4
    Schwaab to teraz nespravil najlepšie, hostia budú zahrávať roh.
     
    5
    Hertha dala gól!
    EVAN KOBIAŠVILI sa teraz dostal k lopte po prihrávke Ramosa, skúsil strelou po zemi spoza šestnástky a vyplatilo sa! Lopta končí v Ulreichovej bráne po tom, čo sa nestihol presunúť k bližšej žrdi. Tak to je studená sprcha pre domácich!
     
    7
    Aj Stuttgart bude mať k dispozícii rohový kop. K rohovej zástavku už beží Maxim.
     
    8
    Tomu však lopta vôbec nesadla, neposlal práve ideálny center, a tak si s ním obrancovia Herthy dokázali bez problémov poradiť.
     
    8
    Po faule na Cacaua mali domáci k dispozícii štandardku zo strednej vzdialenosti, Hertha však výborne zahrala v obrane a lopta končí v strede ihriska.
     
    9
    Ndjeng teraz centroval okamžite po tom, čo sám dostal loptu na svoju kopačku. To však robiť nemal, našiel len trojicu protihráčov.
     
    10
    Ciğerci posielal vysoký center na Ulreichovu bránu, gólman Stuttgartu loptu s ťažkosťami, ale predsa vyboxoval.
     
    11
    Na druhej strane sme boli svedkami zaujímavej situácie, keď v páde zakončoval Harnik, avšak len do dobre postaveného Krafta!
     
    12
    Zdá sa, že domáci sa po inkasovanom góle pomaly opäť prebúdzajú k životu a nič iné ako výhru si dnes nepripúšťajú.
     
    13
    Ciğerci zahrával priamy voľný kop od autovej čiary a nemyslel to vôbec zle, keď poslal mäkúčky center do stredu šestnástky, kde bola až pätica jeho spoluhráčov. Pri lopte bol však ako prvý Ulreich.
     
    14
    Domáci sa teraz snažili niekoľkokrát loptu odkopmúť z vlastnej polovice ihriska, avšak neúspešne. Hertha zakladá ďalšiu útočnú akciu.
     
    15
    Podobná situácia sa nám teraz zopakovala na druhej strane ihriska. Hertha nedokázala na dvakrát odkopnúť loptu pred dobiedzajúcimi hráčmi Stuttgartu, napokon sa to podarilo až Ciğercimu.
     
    16
    Na zemi vidíme ďalšieho domáceho hráča, tentokrát je ním Schwaab, ktorý padá po hlavičkovom súboji pri autovej čiare. Darmo teraz tréner hostí rozmetuje rukami, toto faul bol.
     
    17
    Nepresnosť na strane Maxima teraz využil Allagui, ktorý mu vypichol loptu. Maxim mu ju chcel zobrať späť, miesto nej však trafil protihráčovi nohu a pískaný je faul.
     
    18
    Pri lopte bol Pekarík. Dlho nerozmýšľal čo s §ou a poslal ju z pravej strany na nabiehajúceho spoluhráča, pred ním však dobre vyskočil Boka a celú situáciu vyriešil.
     
    19
    Hertha teraz upokojuje hru na vlastnej polovici, musí si však dať pozor na vysoko napádajúcich domácich hráčov, ktorí zacítili šancu a chcú ju využiť.
     
    20
    Lopta sa teraz zaujímavo odrazila od krížov Maxima, nabrala rýchlosť a takmer sme boli svedkami kuriózneho gólu, keď Maxim skoro "preloboval" Krafta chrbtom.
     
    21
    Hertha bude zahrávať rohový kop.
     
    22
    Ndjeng posielal center do stredu vápna, kde si naň počkal Ulreich a ukryl loptu vo svojom náručí.
     
    23
    Máme za sebou prvú polovicu úvodného polčasu, v ktorej si boli aba celky vyrovnanými súpermi. Trochu viac šťastia mali hostia z Berlína, keď dokázali potrestať mierne zaváhanie Ulreicha už v 5. minúte.
     
    24
    Lopta teraz lieta zo strany na stranu a ani jeden z celkov ju nedokáže skrotiť do takej podoby, aby sa s ňou dalo zaútočiť. Nuž, už minútu hráme prekopovanú.
     
    25
    Hosogaj bol teraz faulovaný a jeho výraz v tvári neveštil nič dobré. Hosogaj však ukázal, že futbal sa hrá aj cez bolesť a v stretnutí bude pokračovať.
     
    26
    K lopte sa napokon dostali hráči Herthy, nie však na dlho. Na štadióne sa teraz ozýva oprávnený piskot, diváci chcú vidieť futbal.
     
    27
    Dopredu pôjdu hostia.
     
    28
    Ramos sa nádherne uvoľnil medzi dvoma brániacimi hráči, kľučkou si obišiel aj Schwaaba, no parádnou technickou strelou netrafil priestor troch žrdí! Pekný futbalový moment.
     
    29
    Domáci skúšali v protiútoku čosi podobné, Boka sa však cez obranu Herthy nedostal, teda ani nevystrelil a prišiel o loptu.
     
    31
    Domáci mali výhodu dvoch štandardných situácii zo strednej vzdialenosti, s oboma centrami si však dokázali hráči Herthy bez problémov poradiť, a tak sa hra presunie na ich útočnú polovicu.
     
    33
    Alebo nie? vyzerá to tak, že sme svedkami pokračovania nedokončeného zápasu v prekopovanej.
     
    34
    Ciğerci to teraz spravil dobre, keď sa s loptou vybral až proti trojici protihráčov. Vybojoval tak štandardku aj pre Herthu.
     
    35
    Maxim teraz poslal nepríjemnú skákavú strelu, lopta sa ešte odrazila tesne pred Kraftom a takmer ho preskočila! Kraft teraz môžu ďakovať všetkým svätým, že stihol vymrštiť svoju pravú ruku vysoko nad hlavu.
     
    36
    Hertha išla do útoku, jej hráči si však teraz absolútne nerozumeli a lopta konší za bránkovou čiarou, nie však v bránke. Odkopávať bude Ulreich.
     
    37
    Hosogaj sa teraz dostal k odrazenej lopte, skúsil to ľavačkou zo vzduchu, mieril však veľmi nepresne.
     
    38
    Hertha sa však veľmi rýchlo vrátila do útoku, pred dobiedzajúcim Hosogajom pre istotu upratal loptu Rausch aj za cenu rohového kopu.
     
    39
    Vysoký center našiel hlavu Langkampa, ktorý však v stiesnenom priestore nemal doťčasu na zakončenie, a tak lopta míľa bránu.
     
    40
    Schwaab sa teraz oprávnene hnevá na štvoricu svojich spoluhráčov. Ani jeden z nich totiž nedokázal zachytiť jeho takmer ideálny center, z ktorého mohla byť ešte zaujímavá situácia...
     
    41
    Začala sa nám posledná päťminútovka úvodného polčasu, pri lopte sú momentálne hráči berlínskej Herthy.
     
    42
    Nie však na dlho, lopty sa zbocnil Maxim, priťukol Khedirovi, no tomu chýbala v útoku pomoc, preto musí loptu odovzdať len Kraftovi.
     
    43
    Kraft si teraz nerozumel so svojimi spoluhráčmi a môže byť rád, že to Stuttgart nepotrestal.
     
    44
    Maxim zahrával priamy kop tesne spred šestnástky, trafil však len dobre postavený múr Stuttgartu.
     
    45
    Stuttgart dal gól!
    ARTHUR BOKA potešil celý štadión Mercedes-Benz Arena! V čase, keď všetci čakali, že sa polčas bude už len dohrávať, prišla situácia, po ktorej Kraft len vyrazil pred seba, zašestnátkou bol nikým nepokrytý Boka a tvrdou ranou prepálil všetko, čo mu stálo v ceste!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou prvý polčas dnešného stretnutia, v ktorom si sú oba celky vyrovnané. Mierne aktívnejším sú hráči Herthy, tí si však nedokázali vypracovať viacgólový náskok, čo využil na konci polčasu Boka a odpovedal tak na gól Kobiašviliho z 5. minúty prakticky identickým spôsobom.

    Druhý polčas začne približne o 16:34.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    O úvodný výkop druhého polčasu sa postarali hostia.
     
    46
    Lopta sa okamžite objavila pri Kraftovi, ktorý ju posiela ďaleko od vlastnej brány.
     
    47
    Do útoku sa rútil Ramos s Kobiašvilim, druhý menovaný však bol zastavený nedovoleným spôsobom, Hertha bude zahrávať priemy voľný kop zo vzdialenosti asi 35 metrov.
     
    48
    Rüdiger predĺžil center na rohový kop.
     
    49
    Po odvrátenom centri mala Hertha k dispozícii reparát. Ani ten však Ciğerci nezvládol, lopta končí v rukaviciach Ulreicha.
     
    50
    Hosogaj teraz radšej mohol vystreliť, jeho prihrávka na Ramosa medzi dvoch obrancov nemala ani hlavu, ani pätu a vie to aj sám Hosogaj.
     
    51
    Maxim pekne prenikol do šstnástky, kde padá po zákroku Schulza! Rozhodca nepíska, ukazuje hrajte ďalej, za čo si teraz vyslúžil mohutný piskot publika.
     
    52
    Allaguiovi sa teraz objavila pred očami žltá karta po tom, čo zozadu nešetrne fauloval Rüdigera.
     
    54
    Uvidíme rohový kop Stuttgartu.
     
    55
    Loptu vypichol Ciğerci, ktorý sa s ňou okamžite rútil dopredu. Po jeho peknej sólovej akcii uvidíme roh aj na druhej strane ihriska.
     
    56
    Hertha ho napokon zahrávala dvakrát, ani raz si však nedokázala vypracovať zaujímavú pozíciu.
     
    56
    Hertha sa opäť dostáva k lopte, konkrétne je to Ciğerci, ktorý však váha s rozohrávkou. Napokon posiela center do vápna, kde nie je ani jeden z jeho spoluhráčov.
     
    57
    Zbytočný faul na Khediru v stredovom kruhu ostal kartovo nepotrestaný. Hráči oboch celkov by sa mali trochu ukľudniť, keď nechcú toto stretnutie dohrať v oslabení.
     
    58
    Werner vypálil spoza šestnástky a trafil brániaceho Hosogaja. Domáci priaznivci tam videli ruku, rozhodca však stál vblízko, a tak mu musíme veriť.
     
    59
    Nuž, Niedermeier to teraz spravil veľmi nebezpečne, keď sa s loptou zahával a pritom dobre vedel, že mu za chrbtom číha súperov hráč. Ak by sa dostal k lopte, Stuttgart mohol opäť prehrávať.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry, po ktorej je skóre stále vyrovnané.
     
    62
    Ciğerci v stredovom kruhu "zabudol" loptu, čo sa okamžite snažil využiť Maxim. Jeho tvrdú ranu fantastickým zákrokom Kraft vytesňuje mimo priestor troch žrdí.
     
    63
    Hertha rozohrávala priamy voľný kop, bol to Ciğerci, ktorý poslal pekný center do vápna. Ulreich plachtil vo vzduchu a hoci sa lopty napokon zmocnil, končí na zemi v bolestiach. Hra je prerušené, Ulreich zrejme bude pokračovať.
     
    64
    Khedira zozadu fauloval unikajúceho Ramosa a môže byť rád, že ostal kartovo nepotrestaný! Toto sa jednoducho nerobí.
     
    65
    Ciğerci centroval k bližšej žrde, kde však loptu netrafil ani jeden z jeho spoluhráčov, a tak končí len v náručí Ulreicha. Ten je už v absolútnom poriadku a stretnutie dochytá.
     
    66
    Hertha sa rútila do protiútoku, Ndjeng si to teraz zbytočne kopol k rohovej zástavke, odkiaľ sa už s loptou vyhrabať nedokázal.
     
    67
    Striedanie na strane Stuttgartu, Abdellaoueho nahradí Cacau.
     
    68
    Cacau sa okamžite dostal k lopte, proti dvojici súperov však nemal nárok na strelu.
     
    69
    Boka to skúsil z tej istej pozície, ako pri prvom góle, tentokrát však strieľal pravačkou. Lopta nakoniec končí u Ulreicha, ktorý si už na takéto situácie dá pozor.
     
    70
    Strela Schulza spoza šestnástky končí v spleti tiel pred Ulreichom. Ten si s následnou dorážkou dokázal poradiť.
     
    72
    Cacau chcel nepozorovane vysunúť Maxima, prihrávka sa mu však vôbec nevydarila a dopredu pôjde Hertha.
     
    73
    Po faule na Maxima má Stuttgart výhodu štandardky z malej vzdialenosti.
     
    74
    To je neuveriteľné, čo teraz zahodil Stuttgart! Po prihrávke Khediru sa pred Kraftom objavil nikým nepokrytý Harnik, ktorý míňa priestor troch žrdí!
     
    76
    Ďalšie striedanie na strane domácich. Ihrisko opustí Khedira, jeho miesto zaujme Yalcin.
     
    77
    Pred sebou máme už ani ne štvrťhodinu hry, skóre je stále nerozhodné, zatiaľ sa body delia.
     
    77
    Allagui pekne prenikol do šestnástky, k strele sa už však nedostal, v sklze mu riskantným spôsobom loptu vypichol Ulreich!
     
    79
    Stuttgart bude zahrávať rohový kop.
     
    79
    Pekarík odvrátil loptu po tom, čo si na ňu počkal v strede brány. V tomto priestore nebol nikto, kto by Krafta mohol ohroziť.
     
    80
    Strieda aj Hertha. Schulza nahradí Sandro Wagner.
     
    81
    Do konca stretnutia nám ostáva posledných 10 minút.
     
    82
    Stuttgart však vie, že mu ide o veľa, a tak riskuje a vsádza všetko do útoku. Obrancovia sú vysunutí do stredu ihriska.
     
    83
    Aj napriek tomu sa im však nedarí dostať to poriadnej príležitosti. Hertha sa v tejto chvíli dobre bráni, aktívne napádanie robí Stutrgartu výrazné problémy.
     
    85
    Hertha opäť strieda. Tentokrát z ihriska odíde Ndjeng, jeho miesto zaujme Brooks.
     
    86
    Allagui si loptu zbytočne predkopol a dostal sa do pozície, z ktorej už bolo centrovať ťažké. Ulreich loptu schováva vo svojich rukaviciach.
     
    86
    Boka sa teraz nezachoval športovo, keď zozadu fauloval nič netušiaceho Brooksa! Toto mohlo byť kľudne ohodnotené aj žltou kartou...
     
    87
    Hertha dala gól!
    Tak to je zrejme definitívny koniec pre hráčov Stuttgartu. SANDRO WAGNER si nejvyššie naskočil na center Ciğerciho a dokázal ho poslať za chrbát bezmocného Ulreicha, ktorý ostal stáť ako priklincovaný.
     
    89
    Stuttgart ešte stále má šancu, roh bude rozohrávať Maxim.
     
    89
    Tak už zrejme nie. Maxim nevyužil ponuknutú šancu a poslal azda najhorší center, aký vedel. Dopredu pôjde Hertha.
     
    90
    Boka sa dostal k odrazenej lopte, strelou z prvej však prekopol bránu.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú 3 minúty.
     
    90+1
    Takmer na konci stretnutia bol žltou kartou potrestaný posledný strelec, striedajúci Wagner.
     
    90+2
    Tak to je neuveriteľné, čo teraz predvádza Wagner! Súper po jeho zákroku doslova vyletel do vzduchu a Wagner odíde pod sprchy predčasne!
     
    90+3
    Posledné striedanie Herthy. Odíde Ramos, nahradí ho Niemeyer.
     
    90+3
    Strieda aj Stuttgart. Schwaab odchádza, Haggui prichádza.
     
    90+4
    Sakaj sa ešte dopustil faule, píska sa koniec.
     
    Koniec zápasu.
     
    Máme za sebou zaujímavé stretnutie medzi VfB Stuttgart a Hertha BSC, v ktorom ťahali domáci za kratší koniec a podľahli tabuľkovo lepšie postavenej Herthe po sympatickom výkone 1:2. Jedným dychom však treba dodať, že Hertha bola dnes lepším tímom a zvíťazila zaslúžene. To je už odo mňa na dnes všetko, teším sa na vás opäť niekedy nabudúce. Prajem pekný zvyšok víkendu, lúči sa s vami Lukáš Pancurák. (17:26:07)

    Lukáš Pancurák

    Góly: 45. Boka – 5. Kobiašvili, 87. Wagner

    Karty:   52. Allagui (HER), 90+1. Wagner (HER)   90+2. Wagner (HER)


    VfB Stuttgart: Ulreich – Sakaj, Rüdiger, Niedermeier, Schwaab, Harnik, Khedira, Maxim, Boka, Werner, Abdellaoue
    Náhradníci: Kirschbaum – Haggui, Rausch, Traoré, Yalcin, Cacau

    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Langkamp, Kobiašvili, van den Bergh, Allagui, Ndjeng, Hosogaj, Ciğerci, Schulz, Ramos
    Náhradníci: Gersbeck – Janker, Brooks, Ben-Hatira, Ronny, Niemeyer, Wagner

    Rozhodca: Hartmann – Cortus, Foltyn