Freiburg – Augsburg 2:4 (kon.) | Hamburger – Dortmund 3:0 (kon.) | Mönchengladbach – Hoffenheim 2:2 (kon.)
Norimberk – Braunschweig 2:1 (kon.) | Stuttgart – Hertha 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 3:1 (kon.)
koniec
Hamburger SV
3:0 (1:0)
Borussia Dortmund
Sobota 22.02.2014, 15:30 • Imtech Aréna, Hamburg • Nemecká Bundesliga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Najlepší strelci

    Hamburger SV

    1. Pierre-Michel Lasogga – 10 presných zásahov
    2. Rafael van der Vaart – 7 presných zásahov
    3. Maximilian Beister – 5 presných zásahov

    Borussia Dortmund

    1. Robert Lewandowski – 14 presných zásahov
    2. Pierre-Emerick Aubameyang – 13 presných zásahov
    3. Marco Reus – 8 presných zásahov


    Tieto dva celky sa vo vzájomnom stretnutí stretli už 93krát a oba majú na konte zhodne po 33 výhier. 27krát sa mužstvá rozišli po nerozhodnom výsledku. V tom poslednom vzájomnom meraní síl boli ale jasným víťazom hráči Borussie, keď vyhrali vysoko 6:2. V 49.minúte vyrovnával hráč HSV, Westermann, na 2:2, ale keď Aubameyang vsietil gól na 3:2 v 65.minúte, spustil tým lavínu domácich presných zásahov, ktorí dokázali štyrmi gólmi za 16(!) minút rozhodnúť zápas jednoznačne vo svoj prospech.
    Výhra Borussie sa očakáva i dnes, hoci Hamburger bude chcieť favorita pred vlastnými fanúšikmi potrápiť. Úvodný výkop je naplánovaný na 15:30, prajem Vám príjemný športový zážitok.
     
    Borussia s kalendárnym rokom 2013 rozlúčila bundesligovou prehrou, keď doma podľahla 1:2 Herthe Berlín a bola to zatiaľ jej posledná prehra v tejto sezóne. Do jarnej časti vstúpili hráči Dortmundu deľbou bodov s Augsburgom po výsledku 2:2 a odvtedy sa tešili z troch výhier. Tie posledné dve boli obzvlášť presvedčivé, keď najskôr zdolali pomerom 5:1 Werder Brémy na ich vlastnej pôde a v poslednom kole naopak v domácom prostredí sfúkli Frankfurt vysoko 4:0. Proti Werderu skóroval dvakrát Henrikh Mkhitaryan, zatiaľ čo Pierre Aubameyang vsietil dva góly Frankfurtu. Robert Lewandowski sa pod tieto dve výhry podpísal tromi gólmi.
    Borussia Dortmund je momentálne na tretej priečke tabuľky a na svojom konte má 42 bodov. Len o bod viac má druhý Leverkusen a len o bod menej má štvrté Schalke 04.
     
    Vitajte pri 22.kole nemeckej Bundesligy, v rámci ktorého sa v Imtech Aréne v Hamburgu stretnú celky Hamburger SV a Borussia Dortmund. Bude to súboj dvoch tímov z opačných koncov tabuľky, ale to mu určite neuberá na atraktivite.

    Domáce HSV je so šestnástimi bodmi na predposlednom sedemnástom mieste a na svojom konte má len o jeden jediný bod viac než úplne posledný Eintracht Braunschweig. Na šestnásty Freiburg má HSV manko dvoch bodov. V lige sa domácim naposledy podarilo vyhrať 24.novembra 2013, keď zdolali doma Hannover 3:1. Momentálne ťahajú sériu siedmych (!!) prehier v rade. Naposledy prehrali na pôde nováčika Eintrachtu Braunschweig, keď mu podľahli 2:4. O góly Hamburgu sa postarali Pierre-Michel Lasogga a Ivo Iličevič.
     
    Úvodné zostavy:

    Hamburger SV: Adler – Westermann, Djourou, Rajković, Jansen (C), Rincón, Badelj, Jiráček, Arslan, Çalhanoğlu, Lasogga
    Náhradníci: Drobný, Mancienne, Sobiech, Tah, John, Zoua

    Borussia Dortmund: Weidenfeller (C) – Piszczek, Friedrich, Papastathopulos, Schmelzer, S. Bender, Şahin, Aubameyang, Mchitarjan, Großkreutz, Lewandowski
    Náhradníci: Langerak, Sarr, Kehl, Hofmann, Reus, Jojić, Ducksch

    Rozhodca: F. Brych – M. Borsch, S. Lupp.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    V úvode začala aktívnejšie Borussia, ale nedokázala sa dostať do šance. V tej bol po chybe v rozohrávke hostí, český záložník Hamburgu Petr Jiráček, ale nespracoval loptu ideálne.
     
    4
    Hostia kopali priamy kop zo strednej vzdialenosti potom, čo fauloval domáci Tolgay Arslan, ale nevyťažili z tejto šance nič. Sahin trafil len múr a Pisczek poslal odrazenú loptu mimo brány.
     
    7
    Videli sme viacero ostrých súbojov v strede pola a po jednom odpískanom faule pre oba tímy. Krátko potom sa lopta dostala k Weidenfellerovi, gólmanovi Borussie. Ten ju však neodkopol dobre a lopta končí za postrannou čiarou, späť do hry ju vhadzovaním vráti HSV.
     
    9
    Až dvaja hráči Hamburgeru boli v ofsajde, krátko potom išiel do útočného výpadu hosťujúci Robert Lewandowski, ale stratil loptu.
     
    12
    Domáci trošku pohrozili, ale Lasogga bol v ofsajde. Krátko na to stratil loptu v strede pola Jiráček, ale hostia si ju neuDržali dlho a následne musel ich gólman zasahovať proti centru z ľavej strany.
     
    14
    Do vápna hostí centroval Marcell Jansen, ale svojím pokusom nenašiel nikoho zo spoluhráčov. Krátko na to kopali domáci hráči priamy kop, ale Hakan Çalhanoğlu loptu z neho posiela len do rukavíc Wiedenfellera.
     
    17
    Petr Jiráček v službách domácich sa dostal do sľubnej pozície, keď sa kľučkou zbavil beka a vystrelil z hranice šestnástky, ale Roman Wiedenfeller si s jeho pokusom poradil. Pri lopte už obrana Dortmundu.
     
    19
    Borussia zatlačila svojho súpera, ale obrana HSV si poradila. Centrovanú loptu odvracal z vápne Johan Djourou, krátko potom však vystrelil spoza šestnástky Henrikh Mchitarjan. Jeho strelu vytláčil na roh domáci gólman, René Adler.
     
    24
    Hostia mali po Mchitarjanovej šanci k dispozícii dva rohové kopy, ale nebezpečenstvo nepriniesol ani jeden z nich. Následne sa oba tímy striedali v držaní lopty, ale ani jedno z mužstiev sa nedokázalo dostať cez prehustený stred pola.
     
    26
    Domáci Lasogga sa rútil do šance, ale poslal nepresnú prihrávku, po ktorej sa dostali k lopte hostia. Ich akcia skončila ofsajdom Lewandowskeho.
     
    29
    Hra sa stále ocitá najmä v strede pola a výraznejších šancí je málo. V jednej z nich bol teraz Robert Lewandowski, ale jeho hlavička bola nepresná a letí ponad brvno domácej brány.
     
    31
    V strede pola padol na zem s bolestivou grimasou domáci Tomás Rincón, ale nakoniec sa mu podarilo vstať a zrejme bude v zápase pokračovať.
     
    32
    Hostia sa dostali dopredu, ale Marcel Schmelzer poslal veľmi nepresný center, po ktorom sa bude vykopávať od domácej brány.
     
    36
    Stále sledujeme súboje v strede pola, ani jedno z mužstiev sa nevie dostať do stopercentnej šance. Hra sa na chvíľu prerušovala kvôli zrážke Tolgaya Arslana s Robertom Lewandowskim.
     
    39
    Hakan Çalhanoğlu poslal pekný center do vápna, ten ale končí len v rukaviciach gólmana. N a druhej starne Lewandowski v ofsajde.
     
    42
    Hamburger SV dal gól!
    Pierre-Michel Lasogga na seba naviazal dvoch bekov súpera a odcentroval na druhú stranu vápna, kde našiel pripraveného PETRA JIRÁČKA, ktorý sa svojou hlavičkou nemýlil a posiela domácich do vedenia.
     
    44
    Dvakrát pohrozil domácej obrane Sven Bender. Najskôr ho obrana HSV zastavila faulom, krátko na to bola Benderova strela zblokovaná.
     
    45 + 1
    Nadstavuje sa jedna minúta a zrejme sa v prvom dejstve už nič prevratné neudeje.
     
    45 + 1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Dnešný duel je veľmi vyrovnaný, hoci o kúsok viac hry má domáce HSV. To vďaka Jiráčkovmu gólu v závere polčasu dokonca vedie 1:0 a favorit z Dortmundu bude musieť v druhom polčase pridať, ak chce dnes pomýšľať na bodový zisk.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Sven Bender, prichádza Marco Reus.
     
    46
    Druhý polčas sa sotva začal a už vidíme žlté napomenutie, ktoré dostáva venezuelský záložník v službách HSV, Tomás Rincón.
     
    49
    Hostia začali veľmi aktívne, ale do stopercentnej šance sa dostať zatiaľ nedokázali. V strede pola si vypýtal faul domáci Jiráček,po následnom voľnom kope sa dostal k zakončeniu Lasogga, ale svojou strelou triafa len Manuela Friedricha.
     
    51
    K strele sa za hostí dostal aj striedajúci Marco Reus, ale poslal svoj pokus mimo brány. Krátko na to sa útočného faulu dopustil Manuel Friedrich.
     
    55
    Žltú kartu dostáva Pierre-Enmerick Aubameyang potom, čo triafa vo výskoku svojho súpera Tolgaya Arslana.
     
    58
    Hamburger SV dal gól!
    Tolgay Arslan našiel peknou krížnou prihrávkou PIERRE-MICHEL LASOGGU. ktorý v brejku nezaváhal a prudkou strelou posiela domácich do dvojgólového vedenia.
     
    61
    Arslan, ktorý nahrával na druhý gól svojho tímu sa pokúsil o zakončenie, ale jeho strela z veľkej diaľky bola veľmi nepresná.
     
    64
    Najskôr sa na dvakrát dostal k zakončeniu Lewandowski, ale neuspel. Krátko potom našiel Reus svojím centrom Aubameyanga, ktorý prudko vypálil a René Adler vyráža jeho strelu len končekmi prstov.
     
    66
    Po Jiráčkovej strele zahrávali domáci roh. Na centrovanú loptu od rohovej zástavky si najlepšie vyskočil obranca Heiko Westermann, ale gólmana neprekonal.
     
    67
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Robert Lewandowski, prichádza Marvin Ducksch.
     
    67
    Švajčiar v drese domácich, Johan Djourou síce dostal loptu za Widenfellerov chrbát, ale gól neplatí pre útočný faul jedného z domácich hráčov.
     
    70
    Domáci René Alder musel čeliť dvom hlavičkám hostí v krátkom časovom slede. Najskôr vyrážal strelu striedajúceho Duckscha, krátko na to sa od brvna odrazila hlavička poľského zadáka Lukasza Piszczeka.
     
    73
    Ducksche znovu pohrozil, ale tentokrát jeho strela výrazná nebola a Adlerovi problémy nenarobila. Krátko potom prihrával Lasogga nepresne pred vápnom hostí.
     
    75
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Kevin Großkreutz, prichádza Jonas Hofmann.
     
    78
    Domáci pritlačili súpera, keď najskôr skúšal šťastie z veľkej diaľky Milan Badelj a krátko potom i jeho spoluhráč Tolgay Arslan, po ktorého strele zahrávalo HSV rohový kop. Po rohu sa k lopte dostali hostia.
     
    80
    Dvakrát za sebou sa pustili hostia do ofenzívy, ale zakaždým stratili loptu. Krátko potom sa odhodlal k strele hosťujúci Marcel Schmelzer, ale jeho rana z veľkej diaľky minula bránu.
     
    83
    Dvakrát v krátkom časovom slede dokázal domáci bek Slobodan Rajkovič odvrátiť nebezpečnú loptu smerujúcu do vápna domácich. Následná strela z kopačky Marca Reusa presná nebola.
     
    85
    Ďalšia strela v podaní hostí smeruje nad bránu. Jej autorom bol tentokrát Henrikh Mchitarjan. Následne stratil Reus loptu v súboji a domáci sa s loptou na kopačkách nikam neponáhľajú.
     
    86
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Pierre-Michel Lasogga, prichádza Jacques Zoua.
     
    87
    Po odpískanom faule a prerušení hry poslal striedajúci Jacques Zoua loptu do brány Dortmundu, za čo mu hlavný arbiter udeľuje žltú kartu. Gól pochopiteľne neplatí.
     
    89
    Do vápna centrovali hosťujúci Schmelzer a krátko na to i Piszczek, ale s oboma centrami si Adler poradil a nebezpečenstvo nepripustil.
     
    90
    Hosťujúci Marco Reus dostáva za zbytočný faul na Rincóna v závere zápasu žltú kartu.
     
    90 + 1
    Hamburger SV dal gól!
    Nevinne vyzerajúci priamy kop z veľkej diaľky prináša tretí gól domácich. HAKAN CALHANOGLU triafa loptu parádne a na prekvapenie všetkých prítomných posiela nádhernou strelou v absolútnom závere HSV do vedenia 3:0.
     
    Koniec zápasu.
     
    Dnešný duel priniesol prekvapivé zakopnutie Borussie Dortmund, ktorá podľahla Hamburgeru vysoko 3:0. Treba však dodať, že zaslúžene, pretože domáci boli po celý čas lepším tímom a vďaka tomu si pripisujú za tento výkon tri body.
    Odo mňa je to pre dnes všetko, prajem príjemný zvyšok sobotného popoludnia. (17:29:30)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 42. Jiráček, 58. Lasoga, 90+ 1. Çalhanoğlu

    Karty:   46. Rincón (HAM), 87. Zoua (HAM) – 55. Aubameyang (DOR), 90. Reus (DOR)


    Hamburger SV: Adler – Westermann, Djourou, Rajković, Jansen (C), Rincón, Badelj, Jiráček, Arslan, Çalhanoğlu, Lasogga
    Náhradníci: Drobný, Mancienne, Sobiech, Tah, John, Zoua

    Borussia Dortmund: Weidenfeller (C) – Piszczek, Friedrich, Papastathopulos, Schmelzer, S. Bender, Şahin, Aubameyang, Mchitarjan, Großkreutz, Lewandowski
    Náhradníci: Langerak, Sarr, Kehl, Hofmann, Reus, Jojić, Ducksch

    Rozhodca: F. Brych – M. Borsch, S. Lupp