Real Madrid – Elche 3:0 (kon.) | Vigo – Getafe 1:1 (kon.) | Sociedad – Barcelona 3:1 (kon.)
Almería – Malaga 0:0 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
3:1 (1:1)
FC Barcelona
Sobota 22.02.2014, 20:00 • Anoeta • Španielska LaLiga
     
    Barcelona len tretíkrát v sezóne padla, tentoraz tri body proti nej vybojoval skvelý San Sebastian! Od začiatku duelu bol lepší, vytváral si šance, no po prvom dejstve to bola remíza. Po zmene strán však krásne upravil vedenia opäť pre svojich Griezmann a keď dal po nádhernom pase toho istého hráča gól cez vybehnutého Valdesa Zurutuza, dvojgólový náskok bol na svete. Hostia si nepočínali najmä v obrane dobre, boli všade o krok pomalšie a na húževnatého súpera jednoducho nestačili. To ešte Vela nastrelil žrď, zo strany Barcelony to nebolo ono. Stratila tri dôležité body a radovať sa môžu okrem domácich hlavne v Madride. Dnes je to odo mňa všetko, ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (21:48:59)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Elustondo končí, nahradil ho Pardo.
     
    90+2
    Neymarov technický pokus mieril vedľa žrde, Bravo všetko navyše kontroloval.
     
    90
    Rozhodca ešte nadstavuje 3 minúty.
     
    89
    K lopte sa po odraze dostal Messi, ale opäť len napálil telá pred sebou a to nebezpečie pred Bravom neznamenalo. Sociedad sa ubránil, navyše sa pískal ofsajd.
     
    88
    Barcelona ešte vybojovala po tečovanom centri Neymara rohový kop.
     
    87
    Vpredu sa naopak ukázal Neymar len sporadicky, Messi okrem gólu zaujal len raz, mieril však len do obrany. Barcelonu nespoznávame, opäť zlyháva v najdôležitejších fázach sezóny.
     
    86
    Veľmi slabý zápas hrá dnes Gerard Piqué, najmä cez neho sa riešilo veľmi veľa brejkov, je to na zváženie.
     
    84
    Canales skončil, nahradil ho Ansotegi.
     
    83
    Ešte tam v skrumáži kopili hostia chyby, Vela ani Zurutuza však ani nadvakrát nedopravili loptu do siete, neskôr sa pískal faul a akrobatické nožnice platiť nemohli.
     
    82
    V obrane Barcelony to poriadne horelo! Xabi Prieto na pravej strane skvele našiel Velu, ktorý v dobrej pozícii mieril do žrde!
     
    81
    Na to by sa však Blaugranas nemali spoliehať, veď dôležitých duelov ešte bude až až. V nohách možno hostia cítia aj duel LM z Manchestru. Dnes to od začiatku nebol optimálny výkon, nebyť Messiho rany presne k žrdi, bolo by to rozdielom tridy.
     
    80
    Situáciu v boji o titul to môže Kataláncom poriadne skomplikovať, ale o týždeň sa hrá madridské derby a je jasné, že jeden Madrid body stratí.
     
    79
    Vonku prehrala Barca doposiaľ v tomto ročníku len raz, dnes to vyzerá veľmi reálne na pripočítanie podobného výsledku bez bodu.
     
    76
    A striedať bude aj Real, Xabi Prieto nahradí Griezmanna.
     
    75
    Montoya v zápase končí, nahradil ho ďalší ofenzívny klenot – Alexis Sanchez.
     
    74
    Z rohového kopu hostia neudreli, pískal sa útočný faul.
     
    73
    Bartra vymyslel famózny center k zadnej žrdi, kde číhal Neymar, Zaldua rybičkou dal na roh len so šťastím, mierilo to tesne vedľa!
     
    72
    Messi sa po dlhom čase dostal k odrazenej lopte vo vápne, ale jeho strelu obrana pohltila a rýchlo odkopla.
     
    71
    Prehrávať na pôde silného súpera o dva góly dvadsať minút pred koncom je náročné aj pre taký tím ako je Barca. Bude to zrejme obrovské drina ešte zápas zvrátiť. A mnohí hosťom možno už ani neveria.
     
    70
    Teraz to bude búšenie do obrany domácich značne vysoké, ale či to aj bude niečo platné, ukáže záverečné dvadsaťminútovka.
     
    69
    Pedro sa následne v šprinte s Bravom poriadne obtrel o tartanovú dráhu, čo rozhodne nebol príjemný pád. Loptu ale ani žiadnu výhodu nezískal, brankár si dal pozor.
     
    68
    Sergio Canales videl za faul na Busquetsa žltú kartu.
     
    66
    Strieľané centre Adriana neraz slávia úspech, tentoraz po teči obrancu mieril len tesne nad spojnicu!
     
    65
    Bravo pre zmenu podržal svojich, Messiho pas na Neymara sa neujal.
     
    64
    Ďalší výpad domácich po ľavej strane tentoraz nepriniesol presný center, Valdes bol pri lopte prvý a rýchlo rozohral dopredu.
     
    63
    Fabregas je už na ihrisku, nahradil Songa.
     
    62
    Do hry sa už chytá Fabregas, na ihrisku by mohol urobiť správny ofenzívny vietor, ktorý by hostí mohol vrátiť do hry. Či to ale bude stačiť, nevedno.
     
    61
    Z tohto priebežného výsledku majú určite radosť v Madride, obaja rivali, ktorí tiež bojujú o titul si presne takéto zaváhanie Barcelony iste želajú.
     
    60
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Nádherná akcia v rozobranej obrane Barcy prináša ďalší zásah! Griezmann famózne čakal na nábeh DAVIDA ZURUTUZU, ktorý v ťažkom súboji s Valdesom uspel. Jemným tečom namieril po krásnej akcii do siete a je to už o dva góly pre San Sebastian!
     
    59
    Barca sa napokon tejto šlamastike ubránila, ale vôbec nezachytila úvod druhého dejstva, kvôli čomu zase prehráva.
     
    58
    ďalší roh šancu nepriniesol, naopak, do brejku šiel opäť hostiteľský mančaft. Zurutuza sa veľmi pekne vešal do vzduchu a takmer cez dvoch brániacich hráčov namieril na Valdesa! Bol to veľmi pekný futbalový moment po rýchlom brejku.
     
    57
    Barca ešte vybojovala roh, Neymarov center hlavičkoval Song dobre, ale ešte lepšie loptu vytlačil na roh Bravo! Svoj tím excelentne podržal.
     
    56
    Okamžite však hlavičkou chcel odpovedať Messi, nedostal sa cez dvojicu obrancov ku gólovej odpovedi.
     
    55
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! S Kataláncami to opäť vyzerá zle-nedobre! Rýchly brejk po výkope brankára Brava bol predĺžený Bartrom k Velovi. Ten poslal z prvej skvelú milimetrovú nahrávku na ANTOINA GRIEZMANNA, ktorý v páde namieril pod brvno a posiela svoj tím do vedenia!
     
    54
    Mikel Gonzalez sa dokázal natlačiť pred Valdesa, ale hlavičku po centri namieril len nad bránu. Nebol to však isté zo strany gólmana Barcy a vyzeralo to pre San Sebastian nádejne.
     
    53
    Piqué si vyslúžil po ostrom sklze žltú kartu a zavinil priamy kop.
     
    52
    Tréner Gerardo Martino sedí na tribúne, z lavičky vedie zápas jeho asistent. Zrejme bol rozhodcom vykázaný.
     
    51
    Bartra sa presadil hlavičkou po rohovom kope, z dobrej pozície mieril ale len do stredu! Tam Herrera číhal.
     
    50
    Domáci začali aktívne aj druhý polčas, vybojovali si rohový kop, ale hlavička Griezmanna mierila iba nad bránu.
     
    49
    Griezmann na ľavej strane posielal do ohňa jedovatý center, ale Valdes si situáciu pokryl a nebezpečie nedovolil. Center mieril priamo od jeho rúk.
     
    48
    Ani jeden tréner napokon nesiahol po zmene v zostave, takže hráme bezo zmien.
     
    47
    Po zmene strán vykopávala Barcelona.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Rušný duel spočiatku krásu nepriniesol, viac z hry ale mali domáci a postupne to prejavovali aj pred bránou Valdesa. Ten neraz musel hasiť požiar, napokon ale inkasoval po strele Elustonda, ktorého strela skončila vinou teču Songa v bráne. Messi však o 5 minút vyrovnal presnou strelou k žrdi a začínalo sa odznova. Celkovo ale boli nebezpečnejší určite hráči San Sebastianu, takže po zmene strán sa iste máme na čo tešiť. Začne sa hrať približne od 21:03.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Rozhodca už nenadstavuje ani 1 minútu.
     
    44
    Neymar je stále otrasený po danom zákroku zo začiatku duelu a zrejme po prestávke ani na trávnik nevybehne.
     
    43
    Vela to na Piquého vie, teraz sa pekne uvoľnil a skúšal zakončiť akrobaticky. Mieril tesne vedľa, Valdes ale radšej kontroloval let lopty.
     
    42
    Vela mal obrovskú šancu po chybe Piquého! Ten priťukol trestuhodne loptu na nohu Mexičana na hranici vápna a útočník domácich mal voľné pole. Mieril ale nad bránu!
     
    41
    Bartra videl za faul žltú kartu a zavinil aj priamy kop.
     
    40
    Napriek dokonalej obrane domácich predsa len jedno voľné miestečke Barca našla a poľahky vyrovnala. Čaká nás, verme, ešte príťažlivejší priebeh, ako doposiaľ.
     
    38
    Perfektne si však rozumel v spolupráci s Montoyom a Busquetsom, na minimálnom priestore to Argentínčan famózne vybavil a krásne vyrovnal.
     
    37
    Barcelona dala gól! Dlho sa však San Sebastian netešil! Doposiaľ aj nami kritizovaný a neviditeľný LIONEL MESSI si prebral loptu na hranici vápna, na nič nečakal a tvrdou ranou k žrdi vyrovnáva!
     
    36
    Barca evidentne nie je vo svojej koži, ďalšiu útočnú akciu nedokončila vlastnou vinou. Tentoraz kvôli faulu.
     
    35
    Do konca je ešte ďaleko, ale už po polhodine hry je konštatovanie, že k lopte sa takmer vôbec nedostal Messi je skvelé. Gól je čerešnička na torte, ktorá domácim musí chutiť.
     
    34
    Pre tohto hráča je to prvý gól v tejto sezóne a zarobil pre svoj tím na veľmi nádejný zostávajúci priebeh duelu.
     
    33
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Tlak domácich napokon oslavuje! Rohový kop nakrátko znamenal následne center do ohňa, kde číhal v strede obrany Gorka Elustondo. Zblízka prehlavičkoval ALEXANDRA SONGA, ktorá loptu tečoval do siete a Valdes nemal šancu.
     
    33
    Barca získala vôbec prvý roh v zápase, rozohraný nakrátko však ovocie nepriniesol. Pískal sa ofsajd a Messi sa čertí.
     
    32
    Stále v zápase hľadáme Lionela Messiho, doposiaľ je maximálne vygumovaný.
     
    31
    Valdes opäť musel zachraňovať svojich! Strieľaný center ešte dorážal Vela, brankár však skvele vyrazil a nebezpečie zažehnal.
     
    30
    Situácia z hranice pokutového územia vyzerala veľmi pekne a postupom času sa Real vôbec súpera nebojí a podniká atraktívne akcie.
     
    30
    Carlos Vela mal veľmi dobrú šancu po perfektnej nahrávke na hranicu ofsajdu od Zurutuzy. Mexičan si loptu spracoval a z prvej mieril tesne vedľa!
     
    29
    Aj ostatný duel v pohári priniesol zápas, ktorý nemal v sebe veľa futbalovej krásy a skončil sa zmierlivou remízou 1:1.
     
    28
    Je to miestami z oboch strán statické, ale ide o veľa a nikto nechce spraviť chybu.
     
    26
    Real ale inak nemá zatiaľ žiadne problémy v defenzíve a to už máme za sebou viac ako 20 minút hry.
     
    25
    Byť na mieste hráčov San Sebastianu, čertil by som sa ako nik, pretože regulérny gól mohol platiť. Ak by však rozhodca udelil domácim výhodu.
     
    24
    Opäť sa žltilo, Jose Angel Valdes v strede poľa zastavil nedovolene Iniestu.
     
    23
    Veľmi pekná kombinácia Iniestu s Pedrom skončila streou druhého menovaného tesne vedľa! Bravo mal šťastie, že nemusel zasahovať, technická rana pokojne v sieti skončiť mohla.
     
    22
    Domáci rozvlnili sieť po peknej akcii, ale Barca prestala hrať, pretože sa pískalo. Za faul videl žltú kartu Sergio Busquets.
     
    21
    Lionel Messi azda ešte ani nemal loptu na nohe, ide to zo strany hostí len veľmi sporadicky smerom dopredu.
     
    20
    Pedro na hranici vápna 2x nasadil jasle, ale ďalej sa nedostal.
     
    18
    Barca už začína svoju typickú rozohrávku, uvidíme, či bude na súpera platiť.
     
    17
    V permanencii bol opäť Valdes, musel stiahnuť nepríjemný center z ľavej strany. Zdalo sa, že najprv zaváhal, ale potom vyrazil vpred a svoj tím v pohode podržal.
     
    16
    Inak sa však hrá opatrne pred oboma bránami a zaujímavú šancu sme videli len jednu.
     
    15
    Začalo sa hrať poriadne zostra a rušne, ale skôr v negatívnom zmysle. Hru prerušujú fauly a nie pekné akcie.
     
    13
    Už to teatrálne preháňal, diváci ho vypískali, no pokračujeme v hre. Útočník bude v poriadku.
     
    12
    Barca to však ustála a vyráža dopredu. Tam však prenikajúceho Neymara zastavili nedovolene a Brazílčan sa z trávnika len veľmi ťažko pozviechal.
     
    11
    Domáci napádajú rozohrávku obranu veľmi dobre, takmer sa im pred Valdesom podarilo vybojovať lotu a bola by z toho zaujímavá situácia.
     
    10
    Barca už vie, že madridský Real svoj zápas zvládol a potrebuje sa na neho dotiahnuť. Na štadióne Anoeta to však vôbec nebude jednoduché.
     
    8
    Bola to ale prvá dôležitá situácia v dnešnom dueli, Barcelona teda nie je prvým tímom, ktorý pohrozil pred bránou súpera.
     
    7
    Real sa dostal k priamemu kopu pomerne z veľkej diaľky, ale strelu Griezmanna Valdes celý čas videl a preto nemal problém zastaviť ju.
     
    6
    Hlavným rozhodcom zápasu je Fernández.
     
    3
    Domáci hrajú tradične v bielomodrom a hostia v bordovomodrom, tiež klasika.
     
    2
    Výkop mali hráči San Sebastianu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -30
    Úvodné zostavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Bravo (K) – Angel, Bergara, Canales, Gonzalez, Gorka, Griezmann, Martinez, Vela, Zaldua, Zurutuza.
    Náhradníci: Ansotegi, Martinez, Pardo, Prieto, Ros, Seferovič, Zubikarai.

    FC Barcelona: Valdes – Montoya, Pique, Bartra, Adriano – Buaquets, Song, Iniesta – Pedro, Messi, Neymar.
    Náhradníci: Alves, Fabregas, Mascherano, Pinto, Sanchez, Tello, Xavi.

    Rozhodca: Fernández – Cabañero, Canelo.
     
    Obaja majú o čo hrať. Do duelu v domácom tíme nezasiahnú zrejme Agirretxe a Estrada, Barcelona by mala mať kompletný káder. Duel začína o 20.00.
     
    Tri zápasy síce Sebastian neprehral, ale bral z toho len raz tri body. V tabuľke si pohodlne drží 6. miesto, čo by znamenalo Európsku ligu. Do Ligy majstrov ešte potrebujú čas a hlavne 4 body. Nič nie je stratené, proti Barce to bude tvrdý boj s atraktívnou zápletkou.
     
    Sociedad inkasoval doma len 7 gólov a to je menej, než na Nou Campe Barcelona. Len jediná prehra a 27 zásahov v sieti súperov je dobrá bilancia, proti Barce to ale bude veľmi náročné vylepšiť. Opäť sa totiž dostali do formy, v pohode hrajú aj Messi s Neymarom.
     
    Na jeho ihrisku sa nedávno Barca bila o postup do finále pohára, podarilo sa jej to aj po remíza 1:1. Nebolo to však zďaleka oslnivé, ale zrejme ani naplno hrajúce divadlo, pretože postup bol viac-menej vybavený v prvom zápase. Medzitým si zahrali hostia aj Ligu majstrov a majú nakročené do ďalších bojov. Citizens nekládli veľký odpor a podľahli o dva góly.
     
    Ako druhá v poradí z favoritov na titul nastúpi na svoj zápas v španielskej lige Barcelona, ktorá už bude mať v hlave výsledok zo súboja Realu Madrid a Elche. Predpokladá sa, že to bude výhra a tak je pre Kataláncov ťažká úloha. Zvládnuť náročného protivníka v podobe San Sebastianu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.

    Góly: 33. Song (vla.), 55. Griezmann, 60. Zurutuza – 37. Messi

    Karty:   24. Jose Angel Valdes (RSS), 68. Canales (RSS) – 22. Sergio Busquets (FCB), 41. Bartra (FCB), 53. Piqué (FCB)


    Real Sociedad San Sebastian: Bravo (K) – Angel, Bergara, Canales, Gonzalez, Gorka, Griezmann, Martinez, Vela, Zaldua, Zurutuza.
    Náhradníci: Ansotegi, Martinez, Pardo, Prieto, Ros, Seferovič, Zubikarai.

    FC Barcelona: Valdes – Montoya, Pique, Bartra, Adriano – Buaquets, Song, Iniesta – Pedro, Messi, Neymar.
    Náhradníci: Alves, Fabregas, Mascherano, Pinto, Sanchez, Tello, Xavi.

    Rozhodca: Fernández – Cabañero, Canelo