Muži - 15 km klasicky Víťaz : D.Cologna (SUI) (kon.)
koniec udalosti
Muži - 15 km klasicky

Víťaz : D.Cologna (SUI)

Piatok 14.02.2014, 11:00 • Lyžiarsky areál Laura • Zimné olympijské hry - Beh na lyžiach
     
    S koštatovaním, že Dario Cologna získal ďalšie olympijské zlato v 15 km behu na lyžiach klasickou technikou, sa s vami lúčim a teším sa na stretnutie pri ďalších podujatiach na ZOH 2014! (12:56:03)
     
    Dojazdom Carcelena sa závod skončil, pripomeňme si poradie v TOP10 a zároveň umiestnenie našich pretekárov :

    1. Dario Cologna SUI 38:29,7
    2. Johan Olsson SWE + 28,6
    3. Daniel Richardsson SWE +38,8
    4. Iivo Niskanen FIN +39,0
    5. Lukáš Bauer CZE +58,9
    6. Chris Andre Jesperen NOR +1:00,9
    7. Alexander Bessmertnykh RUS +1:08,00
    8. Axel Teichmann GER +1:12,7
    9. Alexey Poltoranin KAZ +1:13,5
    10. Marcus Hellner SWE +1:17,2
    .....
    23. Martin Bajčičák SVK +1:58,3
    51. Peter Mlynár SVK +4:20,6
     
    Peruánec Carcelen ako posledný v cieli na 87.mieste a stratou takmer 28 minút na Colognu, aj napriek tomu si tento závodník zaslúži poklonu za to, že závod dobojoval až do konca.
     
    Carcelen už na poslednom medzičase, od cieľa ho delí necelých 600 metrov! Po dojazde tohto pretekára budeme môcť ohlásiť tieto výsledky za konečné.
     
    Zo závodu nakoniec odstúpili 4 pretekári a jeden bol diskvalifikovaný. Vzhľadom na to, aké panovali ťažké podmienky je tento počet pomerne nízky, mnohí pretekári sa zrejme riadili heslom OH ,,Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa."
     
    Na poslednom mieste prišiel do cieľa Nepálec Sherpa, ešte čakáme na Carcelana, ktorý už prešiel cez piaty medzičas a zdá sa, že závod predsa len dokončí.
     
    Na trati už len dvaja pretekári, Nepálec Sherpa a Peruánec Carcelen, pre tých bude víťazstvom, pokiaľ pretek aspoň dokončia.
     
    Poďme si ešte pripomenúť poradie TOP10 pretekárov v cieli. Príjemným prekvapením je aj Kazach Alexey Poltoranin, ktorý sa umiestnil na skvelom 9.mieste.

    1. Dario Cologna SUI 38:29,7
    2. Johan Olsson SWE + 28,6
    3. Daniel Richardsson SWE +38,8
    4. Iivo Niskanen FIN +39,0
    5. Lukáš Bauer CZE +58,9
    6. Chris Andre Jesperen NOR +1:00,9
    7. Alexander Bessmertnykh RUS +1:08,00
    8. Axel Teichmann GER +1:12,7
    9. Alexey Poltoranin KAZ +1:13,5
    10. Marcus Hellner SWE +1:17,2
     
    Na trati ešte päť pretekárov z exotických krajín, tí však ani zďaleka nezmenia poradie na čele a takisto neovplyvnia ani poradie našich závodníkov.
     
    Martin Bajčičák si splnil cieľ umiestniť sa aspoň raz v TOP30, nakoľko dnes z toho preňho je pekná 23.priečka. Bajčičák si výborne rozložil sily, postupne sa zlepšoval a v závere sa radoval z pekného umiestnenia. Peter Mlynár naopak postupne strácal sily a nakoniec skončí na 51.priečke.
     
    Do cieľa síce ešte dobiehajú poslední pretekári, už teraz je však isté, že olympijské zlato získal Švajčiar Dario Cologna. Striebornú medailu získal Švéd Johan Olsson a bronz jeho krajan Daniel Richardsson. Smoliarom dnešného dňa je Fín Iivo Niskanen, ktorý stratil na tretiu priečku 0,2 sekundy. Spokojný môže byť Čech Lukáš Bauer, ten sa umiestnil na veľmi peknom 5.mieste.
     
    Posledný štartujúci pretekár v zábere kamier na hranici 8,0 km, Peruánec Carcelen s masívnou stratou 14 minút a 16 sekúnd na poslednom mieste. Takýmto tempom to ešte bude pre Peruánca trvať dlho, kým sa dostane do cieľa.
     
    Dnešný závod je veľkým sklamaním najmä pre nórsky tím. Nóri sa na túto súťaž poctivo pripravovali a patrili medzi favoritov, dnes to však bude z ich strany bez medaily, pričom najlepší nórsky pretekár Chris Andre Jespersen sa v cieli nachádza na 6.priečke.
     
    Peter Mlynár v zábere kamier smeruje do cieľa, dnes v náročných podmienkach statočne bojoval a zaraďuje sa na priebežnú 50.priečku s časom 42:50,3. Peter od únavy padol v cieli na sneh, dnes sa na trati skutočne vytrápil, za bojovnosť si však určite zaslúži od slovenských fanúšikov pochvalu.
     
    Zo závodu už odstúpili traja pretekári (Di Silvestri, Harvey, Smrkoviči a jeden bol diskvalifikovaný (Yeghoyan).
     
    Do cieľa prichádzajú závodníci s vyššími štartovými číslami, momentálne prišiel závodník Lichtenštajnska Haelg, zaznemenal pekný výkon a je priebežne 27. so stratou 2:11,8 na víťaza.
     
    Peter Mlynár na 5.medzičase trochu zvoľnil a klesol na 46.priečku so stratou 3:20,9 na vedúceho Colognu.
     
    V cieli líder Svetového pohára Sundby, dorazil až na 13.priečke a z jeho tváre môžme vyčítať veľkú nespokojnosť, dnes zrejme očakával viac!
     
    Môžme povedať, že o medailách je zrejme rozhodnuté. Zlato získa Švajčiar Cologna, striebro Švéd Olsson a bronz ďalší Švéd Richardsson. Výborne dnes bežal aj Fín Niskanen, ten tesne prišiel o tretie miesto a je štvrtý, na skvelej 5.priečke je Čech Bauer.
     
    Peter Mlynár sa na medzičase 10 km zlepšil, postúpil na 40.priečku stratou 2:21,0. Peter si takisto dobre rozložil svoje sily, držme mu palce v závere trate.
     
    V cieli Švéd Hellner, ktorý sa síce snaží čo mu sily stačia, na prvú trojku to však nebude, je z toho ale miesto v TOP10, Hellner je 8.
     
    Martin Bajčičák zatiaľ v cieli na 17.priečke, pri troche šťastia z toho môže byť umiestnenie v TOP30.
     
    Peter Mlynár aj na medzičase 8,0 km 41., so stratou 1:30,1.
     
    Švéd Daniel Richardsson v cieli, súboj s Niskanenom o bronz vyhráva o 0,2 sekundy a pripisuje si priebežné 3.miesto!! Niskanen je veľmi smutný, od bronzu ho delili len 2 desatiny sekundy!
     
    Lukáš Bauer so stratou 58,9 sekúnd v cieli na priebežnom štvrtom mieste, Bauer postupne zlepšoval svoje tempo a po peknom výkone je z toho 4.miesto!
     
    Dario Cologna v cieli, s úžasným časom 38:29,7 sa zaraďuje na prvé miesto a pokiaľ nikto v štartovom poli neprekvapí, tak si vychutná pocit z ďalšej zlatej medaily! Na druhé miesto sa zaradil Johan Olsson, ten na Colognu stráca 28,5 sekundy, tretí je Niskanen.
     
    Dario Cologna aj na intervale 14,4 km so skvelým náskokom 27,3 sekundy, zachvíľu príde do cieľa a bude sa môcť radovať z ďalšieho zlata!
     
    Poďme si teda zhrnúť, ako sú rozložené karty medzi favoritmi. Za zlatom smeruje skvelý Švajčiar Cologna, ktorého zrejme nezastaví už nikto. O druhé miesto ešte bojuje Švéd Olsson, Niskanenovi zrejme zostane bronz, všetko sa však samozrejme ešte môže zmeniť.
     
    Lukáš Bauer výborne rozložil svoje sily a na medzičase 12,5 km je z toho priebežné 5.miesto so stratou 50,7 sekúnd na Colognu, Lukáš musí ešte v závere zrýchliť, aby mal šancu na medailu.
     
    Peter Mlynár na medzičase 5 km na 41.priečke so stratou 51,2 s.
     
    Dario Cologna na medzičase 12,5 km s fantastickým náskokom 25,5 sekundy na druhého Olssona, Švajčiar možno smeruje za ďalšou zlatou medailou!
     
    Martin Bajčičák v cieli! Náš závodník po voľnejšom začiatku pridal, veľmi dobre si rozložil sily a s celkovým časom 40:28 zaujíma priebežnú druhú priečku! Veľmi pekný výkon skúseného slovenského pretekára.
     
    Fín Iivo Niskanen v cieli, po heroickom výkone je z toho priebežná 1.priečka s časom 39:08,7 a náskokom 1:19,3 na druhého Bajčičáka. Fín od vyčerpania padá do snehu, jeho úsilie sa však možno pretaví v medailu, musí si ale počkať na dojazd ďalších pretekárov.
     
    Martin Bajčičák tesne pred cieľom, na méte 14,4 km je priebežne druhý so strato 1:16,4 na Niskanena.
     
    Dario Cologna na ceste za medailou! Aspoň tomu napovedá jeho tempo, na štvrtom medzičase sa totiž zaraďuje na 1.priečku s náskokom 19,7 sekúnd na Niskanena a 21,5 sekúnd na Olssona!
     
    Peter Mlynár na 1.medzičase, zatiaľ je 43. so stratou 19,8 sekundy na prvé miesto.
     
    Fín Iivo Niskanen už na vzdialenosti 12,5 km a pokračuje v jeho úžasnom tempe, na prvom mieste vedie s časom 32:38,9.
     
    Martin Bajčičák sa už blíži do záverečnej časti trate! Martin si výborne rozložil svoje sily, prekonal viacerých závodníkov a zaraďuje sa na druhé miesto za Niskanena so stratou 1,08,6.
     
    Medzičas na hranici 8,0 km začína ukazovať reálne rozloženie síl, na tretiu priečku sa dostal Švéd Olson so stratou 7 sekúnd na prvého Colognu.
     
    Švajčiar Dario Cologna na medzičase 8,0 km predbieha Niskanena! S tesným náskokom 0,7 s. sa zaradil pred Fína, bude to veru ešte zaujímavý súboj o prvé miesto,
     
    Niskanen skutočne nasadil výborné tempo a Rus Bessmertnykh mu na medzičase 8,0 km nestíha ešte výraznejšie! Na druhom mieste tam na Fína stráca 21,3 sekundy.
     
    Patrik Mlynár s č.64 práve vyštartoval, držme palce!
     
    Martin Bajčičák na štvrtom medzičase na hranici 10 km! Martin postupne predbehol konkurentov z úvodu štartovacej listiny, je priebežne tretí s časom 26:27,6 a stratou 1:03,9 na prvého Niskanena.
     
    Český pretekár Lukáš Bauer si drží veľmi dobré tempo a využíva svoje skúsenosti, na 2.medzičase je zatiaľ piaty so stratou 17,9 sekúnd na Niskanena.
     
    Rus Bessmertnykh spomalil a na druhom medzičase sa zaraďuje až za Niskanena na tretie miesto so stratou 9,4 sekundy! Rus začal veľmi nádejne, teraz to však vyzerá tak, že mu sily stačiť nebudú.
     
    Iivo Niskanen naďalej zaznamenáva výborné časy a na 3.medzičase je s časom 19:01,1 na priebežnom vedúcom mieste!
     
    Martin Bajčičák práve dosiahol úroveň 3.medzičasu na úrovni 8,0 km, s časom 20:00,3 sa zaraďuje na priebežnú 3.priečku so stratou 59,2 sekúnd na prvého Niskanena.
     
    Ďalší medailista z Vancouveru 2010 Lukáš Bauer na prvom medzičase, so stratou 9,4 sekundy je zatiaľ na 6.mieste.
     
    Obhajca zlata zo ZOH 2010 Dario Cologna na prvom medzičase, zaraďuje sa na 5.priečku so stratou 7 sekúnd.
     
    A máme tu nového najrýchlejšieho pretekára na prvom meranom intervale! Domáci Rus Bessmertnykh sa zaraďuje na 1.miesto s časom 5:03,0.
     
    Švéd Lars Nelson začal výborne a na prvom medzičase zaujíma priebežnú tretiu priečku s minimálnou stratou na prvé miesto.
     
    Iivo Niskanen už na druhom medzičase a naďalej pokračuje vo výbornom bežeckom tempe! Zaujal tam priebežnú 1.priečku s časom 12:03,7, druhý Chebotko tam už stráca takmer 30 sekúnd.
     
    Martin Bajčičák sa dostal do lepšieho tempa a na 2.medzičase je na priebežnom 4.mieste s časom 12:41,9 a stratou 38,2 sekundy na prvého Niskanena.
     
    Kazach Chebotko zaznamenal v druhom úseku trate zlepšenie a na druhom medzičase zaujal prvú priečku s časom 12:33,5.
     
    Na trať vyrazil s č.26 skúsený Nemec Axel Teichmann, ďalší z kandidátov na medailové umiestnenie.
     
    Prví pretekári už prešli medzičasom na úrovni 5 km. Armén Mikayelyan poľavil, čo využil Talian Pasini, ktorý je s časom 12:49,00 na tomto medzičase prvý, Armén postupne stráca.
     
    Prvý z favoritov dorazil na 1.medzičas a hneď sa to odzrkadlilo v priebežnom poradí! Fín Iivo Niskanen sa s časom 5:06,1 stáva novým priebežným lídrom, druhý Mikayelyan naňho stráca 7,2 sekundy.
     
    Martin Bajčičák už prešiel cez prvý medzičas na dĺžke 2,2 km! Martin je s časom 5:20,7 na 10.priečke s vyše 14-sekundovým odstupom na prvom mieste. Štart Bajčičáka ideálny nebol, ale stále ho čaká takmer 13 km a dostatok času na to, aby svoje postavenie zlepšil.
     
    Brit Andrew Musgrave prechádza prvým medzičasom, s odstupom 5 sekúnd sa zaradil na priebežné 6.miesto. Budú títo závodníci ťažiť z toho, že vyštartovali na trať ako prví? Trať sa totiž bude naďalej zhoršovať, čo môže dnes priniesť zaujímavé prekvapenie!
     
    Na prvý medzičas prichádzajú už viacerí pretekári, Hauke, Pasini, Miranda aj Kreczmer sa zaraďujú za Mikayelyana, ktorému prvý úsek vyšiel veľmi dobre.
     
    Prvý závodník Mikayelyan z Arménska sa už dostal na prvý meraný interval na hranici 2,2 km, zaznamenal tam čas 5:13,3.
     
    Martin Bajčičák s číslom 10 práve vyrazil na trať! Náš závodník v bielej kombinéze s modrými doplnkami sa pokúsi zaznamenať dobrý výsledok, držme mu na trati palce!
     
    Na trati Rumun Pepene aj Brit Musgrave, za pár okamihov spozornejú aj slovenskí fanúšikovia, na trať sa chystá Martin Bajčičák!
     
    Teraz vyštartoval Estónec Karp, ďalší zo závodníkov, ktorí nastúpili v kombinéze s krátkymi rukávmi. Tak takéto podmienky sme v histórii zimných olympiád ešte nezažili, tohtoročné Soči je vskutku špecifické.
     
    Na trati už Talian Pasini (č.2) a Rakúšan Hauke (č.3). Títo závodníci ešte nepatria medzi hlavných favoritov, tí prídu na rad neskôr.
     
    Závodníci štartujú ako obvykle v 30-sekundových intervaloch. Tieto intervaly si môžte pozrieť aj na bočnej lište, kde sú napísané v štartovacej listine pretekárov.
     
    Máme odštartované, na trať ako prvý vyrazil Arménec Mikayelyan!
     
    Dnes môžme podobne ako včera očakávať, že závodníci si oblečú ľahšie kombinézy, možno aj s krátkymi rukávmi. Je to spôsobené stále vysokými teplotami, ktoré v Soči panujú. Sneh sa podobne ako včera neustále topí a stráca svoju kvalitu, organizátori však dokázali trate pripraviť do spôsobilého stavu a preto dnes môžme očakávať zaujímavý závod, v ktorom bude veľmi dôležité to, ako sa závodníci vysporiadajú s náročnými podmienkami.
     
    Teplota v stredisku Laura je pre lyžiarov predsa len o niečo príjemnejšia, než tomu bolo včera. Aktuálne panuje polooblačné počasie, pričom teplota dosahuje 10,7 stupňa Celzia. Preteky sa začínajú už o pár minút, príjemné predpoludnie vám pri ich sledovaní praje Tomáš Schügerl.
     
    Favoriti

    Odborníci prisudzujú veľké šance aktuálnemu lídrovi Svetového pohára Martinovi Johnsrudovi Sundbymu, ktorý na trať vyštartuje so štartovým číslom 52 a pokúsi sa nadviazať na bronz zo skiatlonu. Ďalším favoritom je Švajčiar Dario Cologna, ktorý obhajuje zlato z predchádzajúcich ZOH, pričom na tejto olympiáde už si vybojoval zlato zo skiatlonu a priviezol si tak výbornú formu. Šancu na medailu má aj Švéd Marcus Hellner, strieborný medailista zo skiatlonu. Slovenskí a českí fanúšikovia budú pozorne sledovať výkon skúseného Čecha Lukáša Bauera, ten obhajuje bronz zo ZOH 2010.
     
    Slovenská stopa v snehu

    V pretekoch sa predstavia dvaja slovenskí pretekári. Ako prvý z nich vyštartuje o 11:05 so štartovým číslom 10 na trať Martin Bajčičák. Pre tohto skúseného 37-ročného pretekára sú to posledné olympijské hry, pričom obdivuhodné je jeho dlhodobé udržiavanie vysokej výkonnosti aj napriek vyššiemu veku. V roku 2010 skončil v tejto disciplíne na 23.mieste, uvidíme, či sa mu podarí zaznamenať podobný pekný výsledok aj dnes. Na tejto olympiáde sa už predstavil v súťaži skiatlonu, kde obsadil 31.miesto.

    So štartovným číslom 64 o 11:32 nastúpi na trať 26-ročný slovenský pretekár Peter Mlynár. Je to preňho už druhý štart na ZOH, vo Vancouveri vtedy nastúpil v šprinte voľnou technikou a skončil 57., tento rok v Soči v tej istej disciplíne skončil 66.
     
    Štartovacia listina

    1 MIKAYELYAN Sergey ARM 11:00:30
    2 PASINI Fabio ITA 11:01:00
    3 HAUKE Max AUT 11:01:30
    4 KRECZMER Maciej POL 11:02:00
    5 MIRANDA Cyril FRA 11:02:30
    6 KARP Algo EST 11:03:00
    7 CHEBOTKO Nikolay KAZ 11:03:30
    8 PEPENE Paul Constantin ROU 11:04:00
    9 MUSGRAVE Andrew GBR 11:04:30
    10 BAJČIČÁK Martin SVK 11:05:00
    11 BAUMANN Jonas SUI 11:05:30
    12 BJORNSEN Erik USA 11:06:00
    13 NISKANEN Iivo FIN 11:06:30
    14 NOUSIAINEN Ville FIN 11:07:00
    15 REHEMAA Aivar EST 11:07:30
    16 BACKSCHEIDER Adrien FRA 11:08:00
    17 DOLIDOVICH Sergei BLR 11:08:30
    18 GREGG Brian USA 11:09:00
    19 KILLICK Graeme CAN 11:09:30
    20 TSINZOV Veselin BUL 11:10:00
    21 VELICHKO Yevgeniy KAZ 11:10:30
    22 de FABIANI Francesco ITA 11:11:00
    23 FREEMAN Kris USA 11:11:30
    24 SEMENOV Michail BLR 11:12:00
    25 PERL Curdin SUI 11:12:30
    26 TEICHMANN Axel GER 11:13:00
    27 PELLEGRIN Mattia ITA 11:13:30
    28 NELSON Lars SWE 11:14:00
    29 FILBRICH Jens GER 11:14:30
    30 NOECKLER Dietmar ITA 11:15:00
    31 BESSMERTNYKH Alexander RUS 11:15:30
    32 HOFFMAN Noah USA 11:16:00
    33 ROENNING Eldar NOR 11:16:30
    34 OLSSON Johan SWE 11:17:00
    35 COLOGNA Dario SUI 11:17:30
    36 TSCHARNKE Tim GER 11:18:00
    37 BAUER Lukas CZE 11:18:30
    38 KERSHAW Devon CAN 11:19:00
    39 BABIKOV Ivan CAN 11:19:30
    40 JAUHOJAERVI Sami FIN 11:20:00
    41 HEIKKINEN Matti FIN 11:20:30
    42 VOLZHENTSEV Stanislav RUS 11:21:00
    43 RICHARDSSON Daniel SWE 11:21:30
    44 GAILLARD Jean Marc FRA 11:22:00
    45 TOENSETH Didrik NOR 11:22:30
    46 BELOV Evgeniy RUS 11:23:00
    47 JAPAROV Dmitriy RUS 11:23:30
    48 HELLNER Marcus SWE 11:24:00
    49 DOTZLER Hannes GER 11:24:30
    50 HARVEY Alex CAN 11:25:00
    51 POLTORANIN Alexey KAZ 11:25:30
    52 JESPERSEN Chris Andre NOR 11:26:00
    53 SUNDBY Martin Johnsrud NOR 11:26:30
    54 LASUTKIN Alexander BLR 11:27:00
    55 ROJO Imanol ESP 11:27:30
    56 GUTIERREZ Javier ESP 11:28:00
    57 TAMMJARV Karel EST 11:28:30
    58 AKHMADIYEV Yerdos KAZ 11:29:00
    59 RANKEL Raido EST 11:29:30
    60 HAELG Philipp LIE 11:30:00
    61 PETROVIC Milanko SRB 11:30:30
    62 DADIC Edi CRO 11:31:00
    63 STAREGA Maciej POL 11:31:30
    64 MLYNÁR Peter SVK 11:32:00
    65 GAZUREK Sebastian POL 11:32:30
    66 SMITH Callum GBR 11:33:00
    67 WATSON Callum AUS 11:33:30
    68 MOELLER Martin DEN 11:34:00
    69 KLISZ Pawel POL 11:34:30
    70 YOUNG Andrew GBR 11:35:00
    71 KRASOVSKYI Oleksii UKR 11:35:30
    72 STROLIA Vytautas LTU 11:36:00
    73 OGLAGO Sabahattin TUR 11:36:30
    74 BELLINGHAM Phillip AUS 11:37:00
    75 LIEPINS Arvis LAT 11:37:30
    76 YEGHOYAN Artur ARM 11:38:00
    77 SMRKOVIC Rejhan SRB 11:38:30
    78 HWANG Jun-Ho KOR 11:39:00
    79 DAMJANOVSKI Darko MKD 11:39:30
    80 SZABO Milan HUN 11:40:00
    81 SUN Qinghai CHN 11:40:30
    82 PAIPALS Janis LAT 11:41:00
    83 SEYD Seyed Sattar IRI 11:41:30
    84 CICHERO Federico Pablo ARG 11:42:00
    85 BIRGISSON Saevar ISL 11:42:30
    86 BOLD Byambadorj MGL 11:43:00
    87 ROSSITER Jan IRL 11:43:30
    88 MURPHY Tucker BER 11:44:00
    89 IQBAL Nadeem IND 11:44:30
    90 di SILVESTRI Gary DMA 11:45:00
    91 SHERPA Dachhiri NEP 11:45:30
    92 CARCELEN Roberto PER 11:46:00
     
    Poradie na predchádzajúcich ZOH 2010

    Na olympiáde vo Vancouveri 2010 sa v tejto kategórii zrodilo na medailových umiestneniach nasledovné poradie :

    1. Dario Cologna (SUI)
    2. Pietro Piller Cottler (ITA)
    3. Lukáš Bauer
     
    Túto súťaž v behu na lyžiach pohostí lyžiarske stredisko Laura, ktoré je celkovo najvyššie položeným areálom na týchto olympijských hrách. Soči trápia v posledných dňoch vysoké teploty vzduchu, vo štvrtkovej súťaži v biatlone sa viacerí športovci predstavili v odľahčenom úbore, ktoré si obliekli práve kvôli vysokým teplotám. V tomto dôsledku trpí aj kvalita snehu, čo môže byť dôležitým faktom rozhodujúcim o úspechu či neúspechu v tomto závode.
     
    Program Olympijských hier pokračuje svojim ďalším dňom, počas ktorého nás čaká súťaž v 15 km behu na lyžiach mužov klasickou technikou! Táto kráľovská disciplína patrí na každej olympiáde k vrcholom súťaženia v rámci klasického lyžovania, o tom, ako to dnes dopadne, vás bude informovať Tomáš Schügerl.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 11:00.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.