Ženy - Slope style (kvalifikácia) 1. D. Howellová (CAN) (kon.) | Ženy - Slope style (finále) Víťaz: D. Howellová (CAN) (kon.)
koniec udalosti
Ženy - Slope style (kvalifikácia)

1. D. Howellová (CAN)

Utorok 11.02.2014, 07:00Zimné olympijské hry - Akrobatické lyžovanie
     
    Naše reprezentantky tak skončili nasledovne. 18. Natália Šlepecká aj 20. Zuzana Stromková predviedli to, na čo momentálne vplyvom okolností mali, iste chceli skončiť lepšie, no náročná mäkká trať robila taktiež svoje.
     
    Natália Šlepecká sa usmieva, má dobrú náladu, no už na prvej rampe bolo vidieť, že nie je celkom fit, každá olympijská miestenka je však veľmi cenná a naša reprezentantka nie je v poriadku a opäť vzdala, bojovala a snažila sa zabojovať, keď však zrýchlila a dostala sa do skoku, dostala sa aj do problémov.
     
    Zuzana Stromková je na trati a v prvom skoku sa dotkla snehu a vďalšom priebehu stratila palicu, druhý dlhší skok jej vôbec nevyšiel a nádeje na dobrý výsledok v kvalifikácií končia. Naša reprezentantka mala nižšiu rýchlosť a to jej ubudlo, ani hodnotenie si nevylepšila a tak jej ostáva 24,40.
     
    Prvá časť kvalifikácie je za nami a naše pretekárky nemôžu byť zrejme spokojné 15. a 17. pozícia pre Natáliu Šlepeckú a Zuzanu Stromkovú.
     
    Naša slovenská zástupkyňa v tomto športe má už za sebou svoju prvú jazdu, počas svojej prvej jazdy sa jej podarilo viacero dobrých pokusov, no predsa len tam ostal jeden nepríjemný, ktorý skončil pádom. Hodnotenie 24,40 isto nie je to, čo by chcela naša reprezentantka, no každá lyžiarka má dve možnosti v kvalifikácií.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Jozef Čelestiak